De ondergang van het Westen, gepland door onze globalistische leiders als middel om zichzelf verder te versterken als koningen en koninginnen, gaat onverminderd door met een nieuwe oorlog in Europa en nu ook met het rantsoeneren van groenten in het Verenigd Koninkrijk, schrijft JD Heyes.

“De afgelopen dagen zijn bepaalde vruchten en groenten ‘gerantsoeneerd’ door grote Britse supermarkten,” schrijft Kit Knightly deze week in Off Guardian, en noemt daarbij verschillende supermarktketens waar de rantsoenering plaatsvond.

“Velen – waaronder Justin King, voormalig CEO van Sainsbury’s – hebben de kans aangegrepen om de schuld bij Brexit te leggen. Maar dat heeft weinig zin, want Marokko – waar het VK veel slasoorten uit importeert – ligt natuurlijk niet in de EU. Bovendien is Ierland ook getroffen, en we zijn slechts vijf maanden verwijderd van Frankrijk (en andere EU-landen) die hun eigen “catastrofale voedseltekorten” hebben,” vervolgt Knightley.

De auteur suggereert dat, terwijl de ene kant van de Brexit-kloof de tekorten wijt aan het weer, de echte reden voor de tekorten is dat ze zijn gemaakt. Knightly impliceert vervolgens dat het “establishment narratief” over klimaatverandering worden gebruikt om de aandacht af te leiden van de werkelijke oorzaak van de tekorten. Knightly noemt ook het “toiletpapierfiasco” aan het begin van de pandemie als voorbeeld van een mogelijke psy-op, of psychologische operatie, die de schijn van een tekort wekte.

De opzettelijke inflatie van de olie- en gasprijzen heeft de kosten voor het produceren, oogsten en vervoeren van gewassen sterk doen stijgen. Ook de prijs van kunstmest is gestegen door een gefabriceerd tekort. Hoewel deze problemen worden toegeschreven aan de oorlog in Oekraïne, bestonden ze al vóór het conflict (zoals eerder hier en hier besproken). Dit werd uitgebreid besproken toen in het voorjaar voor het eerst berichten verschenen over “voedseltekorten”, vervolgde Knightly.

  Hoe je de Derde Wereldoorlog aan normies uitlegt

“Over Oekraïne gesproken, het is momenteel gemakkelijker om tomaten te krijgen in het door oorlog verscheurde Kherson dan in Londen. Dat is de realiteit waarmee we worden geconfronteerd,” schrijft de columnist.

Kortom, aldus Knightly, de huidige rantsoenering van bepaalde producten in Britse supermarkten maakt deel uit van een verwarrend en inconsistent narratief. Brexit en het weer worden genoemd als redenen voor de tekorten, maar deze verklaringen zijn niet helemaal logisch. Bovendien lijkt de rantsoenering sommige winkels en plaatsen te treffen, maar andere niet.

Volgens een boer zouden supermarkten het gat in de invoer kunnen opvullen door in eigen land geteelde producten te kopen, maar ze zijn naar verluidt niet bereid de extra kosten te betalen. De normalisering van lege schappen en rantsoenering suggereert dat er misschien een onderliggende bedoeling zit achter het narratief van het voedseltekort.

Sociaal commentator Neil Oliver vatte de gebeurtenissen samen in een recente monoloog voor zijn programma GBNews:

Ze rantsoeneren tomaten in de supermarkten. Ons wordt verteld dat het te maken heeft met bevoorradingsketens, slecht weer en de prijs van verwarming, maar op dit moment vermoed ik dat het, wat de berichtgeving betreft, meer gaat om het pushen van het woord – rantsoenering. Minder over een geloofwaardig tekort aan voedsel en meer om ons eraan te laten wennen het woord te horen. Ongetwijfeld komt de rest later, als we afgaan op de ervaring. Ik denk dat de rantsoeneringsapp voor onze smartphones al ergens op een harde schijf staat, klaar als wij dat zijn.

Voor nu is het meer een vertrouwd proces van psychologische manipulatie. Ons vertrouwd maken met het algemene idee van voedselschaarste, zodat we goed voorbereid zijn wanneer de geplande realiteit wordt uitgerold. We kregen dezelfde behandeling met woorden als “lockdown” en “pandemie”, “mandaat” en “ontkenner”. Nudge, nudge. Rantsoenering is een woord uit de generatie van onze ouders en grootouders, een beetje zoals “oorlog in Europa” en “fascist” en nu zijn ze weer in de mode. Rantsoeneren, vraag ik u, terwijl de stortplaatsen aanzwellen met dagelijks vers gedumpt voedsel.

De globalisten die de westerse beschaving leiden, haten de westerse beschaving, en zij werken aan haar ondergang, omdat je vrije mensen niet kunt controleren.

  "Ze hebben van iedereen het levensgeluk gestolen"

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Wie schudt er met de pot? Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU moet overschakelen op oorlogseconomie – EU-industriecommissaris
Volgend artikelBakhmut, strategisch of niet, valt
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

  • Die 8 ton krijgt hij voor zn medewerking in de oorlog tegen zijn medemensen. En zijn medemensen laten dat gewoon gebeuren. Zijn collega miljonairs zijn allemaal net zo corrupt en verrot.

    • Wij worden gedwongen om insecten te gaan eten maar voor dat tuig waar Rutte en Kaag en Maxima onderdeel van zijn staat de tafel altijd goed met diverse vlees soorten gedekt, waarom heeft de moordenaar Bill Gates anders een heel groot fabriek aan het bouwen om insecten te kweken voor ons klootjes volk te laten vreten zij willen ons gewoon opruimen dat smerig elite tuig van het WEF en de regeringen van de EU en Amerika .
     Maar het volk doet er even vrolijk aan mee kijk maar weer eens naar hun stem gedrag zij helpen de elite graag een handje mee wij zijn een zielloos volk geworden zonder waar nog een fatsoen regel geld.

  • WEF Partners worden beloond (zolang ze van nut zijn voor het grote plan) of is het omgekocht met geld/posities/macht illusies.

  • Volgens een artikel bij wakkeremensen.org heeft de Galactische Federatie nu alle DUMS (Deep Underground Military Bases) veroverd op de duistere krachten, die de aarde/ terra/ gaia en een deel van het melkwegstelsel duizenden jaren in een ijzeren greep hebben gehouden. Alleen al in de VS waren ooit 129 bases.

 1. Donder op met dat kut Engeland hun zijn het ergste die cabal zooi laat de Engelsen het zelf maar opknappen..die Churchill idiote.. liet nederland verhongeren expres..en hebben nu een moslim aan het roer wat schaduw regering hun ogen moeten open gaan..schwabland

 2. Lesje oorlogseconomie: de Soviet unie is inelkaar gestort omdat ze de wedstrijd met de VS in wapenuitgaven niet konden bijbenen. Dankzij de oliedollar en de populaire staatsobligaties hadden de VS in de 80tiger jaren onbeperkt geld voor wapentechnologie en productie, Reagan heeft hiermee de Soviet unie uitgeholt.

  Vandaag de dag is het omgekeerd. De dollar is niet meer populair, grondstoffen zijn niet meer goedkoop voor het westen.
  Indien een combinatie van Ruslands goedkope grondstoffen samen met de enorme productiecapaciteit van China een wedstrijd wapenproductie gaan voeren dan verliest het westen deze wedstrijd. De lege winkels van de Soviet unie worden de lege winkels van het westen. Het ruzie zoeken van de nato wordt onze economische ondergang. De toekomst is aan Azië. Dit, omdat we het zelf hebben verpest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in