Image by Engin Akyurt/Tag Hartman-Simkins

Eind juni hebben Italiaanse parlementsleden in het parlement geprotesteerd tegen het financieren van Oekraïne met militaire hulp en tegen de oorlog in het algemeen. Dagen later gaan Nederlandse boeren de straat op om te protesteren tegen nieuwe beperkende maatregelen van de regering, die hun bedrijven zullen schaden en tot paniek zullen leiden. En juist in de laatste dagen hebben we steeds wanhopiger maatregelen gezien van de EU zelf, die zich gedraagt als een oude man die van de fiets is gevallen en er niet meer op kan komen, schrijft Martin Jay.

De geloofwaardigheid van de EU is aangetast door het feit dat zij geen steun heeft gekregen voor haar algehele sanctieplan om alle olie en gas uit Rusland te verbieden, en zij verkeert nu in een onmiskenbare staat van paniek, bang dat de kiezers hebben gezien hoe ondoeltreffend deze wannabee supermacht is als het erop aankomt. Verblind door haar eigen dogma praat de EU nu over het daadwerkelijk betalen van geld aan grote bedrijven om hun productie te verminderen – om zo hun elektriciteitsverbruik te verminderen – zodat er geen stroombedreigingen zijn voor miljoenen burgers in het blok van 27 landen. Opmerkelijk genoeg heeft de EU het gevoel dat zij geld genoeg heeft om te verbranden, alleen maar om de kou te overleven die er aan zit te komen bij de volgende Europese verkiezingen in 2024, waar extreem-rechtse partijen misschien zelfs – voor de allereerste keer – een meerderheidsblok in het Europese parlement zullen nemen. Eigenlijk is het aanbieden van geld aan bedrijven om minder goederen te produceren pure waanzin, maar in de Disneyworld-sfeer van Brussel met weinig of geen verantwoordingsplicht, zou dit wel eens goedgekeurd kunnen worden.

De stap laat zien hoe toondoof de leiders van de EU zijn voor de behoeften van hun eigen burgers en een alarmerende minachting voor elk democratisch proces. Het lenen van enorme sommen geld op de internationale markten – wat, naar wij moeten aannemen, het plan is, zoals het geval was met de kolossale reddingsblauwdruk voor COVID, die ook geen steun kreeg van de lidstaten – zal op de langere termijn een zelfmoordpil zijn voor de EU. Zij zal onvermijdelijk gedwongen zijn de lidstaten om meer geld te vragen om de leningen te kunnen betalen, en dat zal meer wrevel en toezicht veroorzaken en meer Brexit-landen opleveren die hun eigen weg willen gaan in plaats van de waanzin van Brussel te financieren en een krankzinnige oorlog die het Westen niet kan winnen.

  Krijgslist: Video toont Oekraïense eenheid die in de val van ondermijnde Russische loopgraven lopen

Nee, het kan deze oorlog niet winnen, want zijn logica deugt niet. Het Westen denkt dat het het lange spel kan spelen en Poetins middelen kan uitputten. Ten eerste zal dat nauwelijks gebeuren als de winter eenmaal is ingetreden en de mensen in de EU-landen de kou beginnen te voelen en er meer daklozen sterven, de rijen voor de voedselbanken steeds langer worden en de mensen het breekpunt bereiken met het antwoord van Biden op dit alles “het is de schuld van Poetin”.

De mensen trappen daar nu niet in, dus het is zich niet moeilijk voor te stellen dat rond Kerstmis onze eigen ellendige armoede zich in alle EU-landen begint af te tekenen en er een omslagpunt wordt bereikt. Er zijn echter nog andere redenen waarom de rationaliteit van het Westen op zijn best scheef is. Het is niet alleen zo dat de economieën van de EU en de VS de druk niet aankunnen, zowel politiek als economisch, maar ook dat hoe langer de oorlog voortduurt – en hoe meer slachtoffers er aan Russische kant vallen – hoe meer en meer Poetin eenvoudigweg zal eisen als vredesregeling.

Het is dit punt dat geheel over het hoofd gezien wordt door de westerse media, die weigeren de nuances en “wat als”-scenario’s te bekijken vanuit het perspectief van de andere kant. Het totale gebrek aan waarde aan Oekraïense levens wanneer de berekening van de verliezen wordt gemaakt. In feite tellen ze niet mee in de hoofden van de westerse leiders, die willen dat ze tot de laatste man vechten.

  De schapen voorbereiden op oorlog

Russische levens zullen echter wel tellen. Poetin heeft al verliezen geleden en de Russischtalige gebieden volledig in handen gekregen. Maar daar kan hij het niet bij laten, want hij moet de verliezen die hij heeft geleden door de gesneuvelde mannen en de financiële druk op de economie proberen terug te verdienen. Op een gegeven ogenblik zal het Westen met hem over een wapenstilstand moeten onderhandelen, want zelfs Zelensky heeft onlangs tegen de leiders van de G7 gezegd dat de oorlog in oktober afgelopen moet zijn. Als het idee van de Oekraïense leider is dat hij tegen de winter de steun voor zijn oorlog door de westerse leiders zal verliezen, dan is het echte conflict tussen hem en de westerse leiders die niet zien wat Zelensky ziet.

Er is een botsing van ideeën en doelstellingen, want het Westen zit vast in een echokamer die het zelf gecreëerd heeft, waar de boodschap “vecht tot de laatste man, hoe lang het ook duurt” steeds weer herhaald wordt, zoals de martelscène in de Ipcress File. De Westerse leiders hebben zichzelf in feite gehersenspoeld door te denken dat er maar één weg te volgen is, zonder de gevolgen te zien van het verlengen van de oorlog, die het Westen uiteindelijk alleen maar meer en meer zal kosten. Voor de EU zelf zou de oorlog in Oekraïne wel eens het vuur kunnen zijn waar de mot in vliegt, want het niveau van de gigantische domheid, vooral geleid door Ursula von der Leyen, is adembenemend.

Binnenkort zal er in veel EU-landen oproer op straat zijn en weer zullen de leiders van de EU en de EU-leiders, als gekken die dezelfde mantra herhalen die hun dokters hen gedwongen hebben te herhalen terwijl ze onder sedatie lagen, Poetin de schuld blijven geven. In de komende weken zullen de regeringen van de Afrikaanse landen bij de landen van de Europese Unie en bij de EU zelf om graan beginnen te bedelen. Let op hoe de EU dit verhaal uit de weg gaat en hoe journalisten in de Belgische hoofdstad verzuimen erover te berichten en hoe hun verzoeken worden afgewezen. Terwijl de Russische roebel blijft stijgen en onze economieën in het Westen blijven tuimelen, moet u niet verwachten dat de westerse media het verhaal zullen brengen in het ontnuchterende licht van de duidelijke waarheid en de harde realiteit. De verwijtbaarheid van de nieuwsredacties en hun call centre journalisten is ook onthutsend, hoewel we binnenkort, heel binnenkort, de eerste EU-lidstaat zullen zien die zich losmaakt van de meute en zegt “niet meer… onderhandelen of anders”. Maar wie zal het zijn? En wat zal de harde wraak zijn die een nukkige EU zal terugslaan?

  Grote Russische staats tv-kanalen meer dan 1 uur uit de lucht - Coup van de hardliners in Moskou?

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin aan de Nieuwe Wereld Orde: Je hebt nog niets gezienVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEr was de Russische oorlog in Oekraïne voor nodig om de zwendel met “groene” energie bloot te leggen
Volgend artikelBoerenopstand breidt zich uit tot Polen en Italië in een massale tegenreactie tegen de depopulatie- en hongersnoodplannen van de globalisten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. “Waar zal de waanzin eindigen?”

  Die eindigt wanneer die self appointed rulers in Brussel aan de haren uit die overheids gebouwen worden gesleept en berecht worden a la Neurenberg stijl!

  ⚰️

 2. Assad zal Russisch graan verdelen in het Midden-Oosten. China zal rijst verdelen in Afrika. De EU staat buitenspel, volledig afhankelijk van USA.

 3. Ze drukken geld naar believen bij waardoor ze dan alles en iedereen nu met dit in feite op termijn waardeloos geld naar hun agenda zetten, zodra deze agenda vrijwel niet meer omkeerbaar wordt zal het geld de Euromunt middels een plotseling financiële val devalueren tot niets meer waard.
  Op dat moment is het saldo op ieders bankrekening een nietszeggend getalletje.

 4. Mijn eerste vraag is direct:” waar komt dat geld vandaan om grote bedrijven te betalen, waar komt het vandaan”? M.a.w. meer geld drukken dus met een grotere geld hoeveelheid en minder omloopsnelheid van het geld ergo meer inflatie. Dit wordt een spiraal die steeds sneller gaat en ook heel diep zal gaan, EU is ten dode opgeschreven.

 5. Druif heeft gelijk het zal pas eindigen als er een opstand komt. Als ik echter de jongeren bekijk zal het nog niet voor metteen zijn . Hoelang ze een snart phone hebben zijn ze gelukkig

 6. Weg met die zooi, die zich de EU regering noemt. Vanaf het eerste begin heb ik wantrouwen tegen die EU gehad. Het volk in NL zag het ook niet zitten, maar Balkenende (CDA) drukte door.
  En dit zijn de consequenties van het wanbeleid, waaronder het gewone nu en vooral straks zal lijden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in