De gedwongen overgang van het Westen van betrouwbare fossiele energie naar “groene” energie-alternatieven is rampzalig gebleken. En dankzij de oorlog in Oekraïne worden de westerse economieën eindelijk door dat feit wakker geschud, schrijft Etan Huff.

Zoals reeds eerder gemeld is de Europese Unie (EU) van plan om groene energie in te ruilen voor olie- en gasproductie   – iets wat zelfs nog maar een jaar geleden ongehoord zou zijn geweest.

Het besluit van de Russische president Vladimir Poetin om de “deep state” ervan te weerhouden Oekraïne te gebruiken als proxy land om wreedheden te begaan, leidde tot sancties, die tot energietekorten leidden, waardoor West-Europa zich realiseerde dat als het niet teruggrijpt op het gebruik van fossiele brandstoffen, heel snel het licht uit zal zijn.

Zelfs de door het bedrijfsleven gecontroleerde media, die lang de loftrompet hebben gestoken over groene energie, geven nu toe dat we die oliepompen en boringen maar beter aan de gang kunnen krijgen, anders kunnen we allemaal komende winter een ineenstorting in derde-wereldstijl verwachten.

“… een energie-arme wereld wendt zich tot steenkool nu aardgas- en olietekorten, nog verergerd door de oorlog van Rusland tegen Oekraïne, landen terugvoeren naar de vuilste fossiele brandstof,” bericht de Journal.

“Groen” gaan betekent je economie vernietigen en in ARMOEDE gaan

Het blijkt dat fossiele brandstoffen niet de “vuile” energiebronnen hoeven te zijn waarvan de groenen lang hebben beweerd dat ze dat zijn. Er zijn schone, veilige en efficiënte manieren om fossiele brandstoffen uit de aarde te halen en ze te gebruiken om bedrijven, huizen, voertuigen en nog veel meer van energie te voorzien zonder de planeet te vernietigen.

  Het is duidelijk dat degenen die begrijpen waar dit naar toe gaat, de Derde Wereldoorlog is

De EU is van plan beleid te blijven voeren om ervoor te zorgen dat fossiele brandstoffen schoon en verantwoord worden opgewekt, maar ze zullen niet langer op het hakblok liggen voor een volledige uitfasering en verbod, zoals vroeger.

Zelfs “schone steenkool” maakt een comeback, want die is samen met de andere nodig om verwarmingen aan de gang te houden, fabrieken te laten werken en de wereldeconomie draaiende te houden. Wind, zonne-energie en wensdenken zijn gewoon niet genoeg om het licht te laten branden.

“… van de V.S. tot Europa tot China, veel van de grootste economieën ter wereld kopen op korte termijn meer steenkool om zeker te zijn van een voldoende voorraad elektriciteit, ondanks eerdere beloften van veel landen om hun steenkoolverbruik te verminderen om de klimaatverandering tegen te gaan,” verklaart een ander rapport.

Er is nu eigenlijk zo veel vraag naar steenkool dat de prijzen op de wereldmarkt dramatisch pieken – of dat is althans de reden die ons verteld wordt voor de enorme sprong op de toplijsten die sinds begin 2021 te zien is.

Benchmarkprijzen voor steenkool bereikten dit jaar nieuwe records, met als voorbeeld de topprijzen voor steenkool in de Australische haven Newcastle, een belangrijke leverancier aan Azië. Daar bereikte de kolen vorige maand voor het eerst in de geschiedenis de 400 dollar per ton.

“Hilarisch genoeg wordt de vraag naar steenkool aangevoerd door Europa, ground zero van de “groene beweging”, die eindelijk inzag dat je geen deugdsignalering kunt verbranden of in de winter voor je camera kunt poseren zonder je warm te houden, en die de aankoop van steenkool opvoert om er zeker van te zijn dat het stroom kan blijven leveren aan huizen en fabrieken, nadat Rusland de gastoevoer naar het continent heeft afgesneden,” meldt Zero Hedge.

  Het Mondiale Zuiden convergeert naar Multipolair Moskou

“Duitsland, dat nog niet zo lang geleden beloofde om steenkool als energiebron tegen 2030 uit te bannen, behoort tot de landen die nu meer importeren.”

In plaats van steenkool tegen 2030 helemaal uit te bannen, zou Duitsland er tegen die tijd afhankelijker van kunnen zijn dan ooit tevoren. Hetzelfde geldt voor zijn kerncentrales, die zouden worden gesloten, maar nu weer in gebruik zullen worden genomen om een totale economische ineenstorting te voorkomen.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

MOSSAD: “Wij weten wat er van Oekraïne zal overblijven”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVirusmanie deel I: Het bedrog van Louis Pasteur en de volledig CORRUPTE geschiedenis van de virologie
Volgend artikelEU is nu van plan om bedrijven te betalen om de productie te verminderen. Waar zal de waanzin eindigen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Beste Mensen

  Kortom voor een mooi excuus moest zoveel moorden worden gepleegd

  Legitiem verklaring
  Om alsnog door te kunnen blijven gaan met milieu vervuilen maar nu door extreem gevaarlijke gif Kern Afval te produceren
  Om de bron van vervuiling te weten die Auto’s rijdend te kunnen houden
  Petje af
  Wat goed Man
  Kon echt niet op dat idee komen
  Hoe meer vervuiling hoe beter voor de Crimineelen
  Hoe meer de Burger kan worden gedupeerd
  Super Slim bedacht
  Salutè

  Dank U

  • Als je aan de koeien biomassacentrales als groen kunt verkopen ,wat verwacht je dan.
   Inmiddels is er geen regenwoud of oerbos meer over.

 2. Bijna 1 jaar geleden is in mijn huis de mazoutketel voor de CV eruit gehaald en vervangen door een HR ketel op gas.
  Daar hing een pittig prijskaartje aan.
  Wat nu als er straks geen gas meer door die leiding komt?

 3. Maar de ommezwaai wordt nog niet echt gemaakt, want er wordt nog steeds het elektrisch transport gepromoot. Dat is het domste wat je kunt doen in een energie schaarste. Een elektrische auto verbruikt meer dan 10x het gemiddelde huishoudens aan stroom per jaar. Dus als iedereen verplicht moet over stappen op elektrisch rijden is alsof in Nederland er ruim 7 miljoen extra huishoudens erbij komen om die alle van stroom te moeten voorzien. Zouden we ook tegelijk alle overschakelen naar een warmte pomp, die het stroom verbruik per huishouden met 3x verhoogt dan zou het land een capaciteit van 21 miljoen extra rekening mee houden. Dat is dan 2x zoveel stroom opwekken, dan nu het geval is. Wij alle verbruikte 119,2307692 miljard kilowatt uur per jaar. Bij de omschakeling moet dat dan 3x zoveel worden.

  Als dat met wind en zonnepanelen moet gebeuren zou de oppervlakte van Nederland als land 5x groter moeten worden. Daar bij moet dan ook niet meer inwoners en industrieën erbij komen tussentijds. Dit is werkelijk onmogelijk, we kunnen het land oppervlakte niet met factor 5 groter laten worden. Groene energie is dan ook wensdenken van incompetente bestuursleden.

  Maar als het enkel op papier theoretisch is uitgedacht en in een simulatie computerprogramma, waar de variabele niet in mee zijn genomen en alle opgewekte stroom theoretisch 0% CO2 uitstoot heeft. Komt er een gewenste uitkomst uit. Daarvan uit wordt het aan de bevolking gepresenteerd als DE oplossing. Dan is de gehele opzet om over te schakelen op zogenaamd groene energie 1 grote zwendel van list en bedrog.

 4. Kolen zijn ook 100% natuur product, its given to us by nature 🙂
  net als olie en de aarde maakt het ook weer zelf aan, 100% natuurlijk.

  • Beste mensen

   Kool geeft geen KernAfval
   Maar Kernsplitsing wel
   De meeste energie werd en zal blijven worden opgewekt door Kerncentrales

   Gemakzucht
   Zie Bart Simpsons

   Dat was de Aanzet

   Lak aan Milieuvervuiling
   Lak aan de toekomst van Onze kinderen

   Dank U

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in