Evgeny Feldman / Novaya Gazeta / Wikimedia / (CC BY-SA 3.0 DEED)

Twee “breaking news” items deze week boden de Verenigde Staten en hun media-inlichtingenapparaat een uitgelezen kans om het narratief weer onder controle te krijgen.

De beweringen over Russische kernwapens in de ruimte ontrafelden zich tot een grap. Gelukkig was er toen de dood van de door het Westen gesponsorde dissident Alexei Navalny, waardoor de Westerse media in een roes van anti-Rusland krantenkoppen konden uitbarsten, schrijft Strategic Culture Foundation.

Het eerste was het paniekverhaal over Rusland dat een kernwapen in de ruimte zou hebben ontwikkeld. Aanvankelijk werd het verhaal op dramatische wijze gebracht als een ernstige bedreiging voor de nationale veiligheid van de Verenigde Staten. Ondanks de sensationele berichtgeving werd het verhaal al snel een lachertje. Zelfs sommige Amerikaanse wetgevers deden het af als “onzin” en een schaamteloze poging van het Witte Huis van Biden en de inlichtingendiensten om het Congres te dwingen een nieuw wetsvoorstel voor militaire megahulp aan Oekraïne ter waarde van 61 miljard dollar goed te keuren.

We komen zo bij het Navalny-verhaal. Maar laten we eerst de orkestratie van de vermeende Russische space nukes analyseren.

Het drama begon op woensdag toen Mike Turner, de voorzitter van de House Intelligence Committee (een onbetrouwbare bron als er ooit een was), publiekelijk een beroep deed op president Joe Biden om inlichtingen over “een ernstige bedreiging van de nationale veiligheid” te declassificeren. Turner is een Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden, maar hij is een nauwe bondgenoot van het Democratische Witte Huis als het gaat om het verlenen van militaire steun aan Oekraïne. Het laatste wetsvoorstel is de dag ervoor, 13 februari, door de Senaat van de VS gekomen, maar het is onwaarschijnlijk dat het wordt goedgekeurd door het Huis, waar veel Republikeinse wetgevers er fel op tegen zijn.

Samen met de “bezorgdheid” van de voorzitter van de Inlichtingencommissie, Turner, ventileerden media vervolgens anonieme bronnen van de Amerikaanse inlichtingendienst die “onthulden” dat de dreiging voor de nationale veiligheid afkomstig was van Russische kernwapens die naar verluidt in ontwikkeling waren om Amerikaanse communicatiesatellieten in de ruimte te vernietigen. Het Witte Huis “bevestigde” de informatie de volgende dag, 15 februari. Het was een flagrante put-up job. Maar de regering Biden probeerde de paniek bij het publiek te temperen door te zeggen dat de dreiging niet acuut was en dat het vermeende Russische satellietwapen nog niet in een baan om de aarde was gebracht en dat er ook geen gevaar voor de aarde zou zijn. (Waar ging al die ophef dan over?)

  Oekraïne eist Russische valutareserves te krijgen

Ironisch genoeg werden de spottende opmerkingen van ongelovige Amerikaanse wetgevers ook herhaald door het Kremlin. De woordvoerder van het Kremlin, Dmitry Peskov, beweerde op soortgelijke wijze dat de regering Biden een spelletje speelde om het militaire financieringspakket voor Oekraïne erdoor te drukken.

Dat wetsvoorstel is al sinds eind vorig jaar uitgesteld. De regering Biden heeft het Congres maandenlang gepusht om het erdoor te krijgen. Nadat de Senaat het wetsvoorstel deze week eindelijk had aangenomen, oefende president Biden druk uit op het Huis door te zeggen dat “de geschiedenis naar jullie kijkt.” Het wetsvoorstel is opgehemeld als zijnde van existentieel belang om de “Russische agressie” in Oekraïne te verslaan. De Amerikaanse media beweerden (absurd) dat als de militaire hulp uitblijft, de nederlaag van Oekraïne ertoe zou kunnen leiden dat Amerikaanse troepen worden ingezet om te voorkomen dat de Russen door Europa razen.

Het Amerikaanse publiek is, net als het Europese publiek, steeds sceptischer geworden over de niet aflatende stroom belastinggeld en wapens naar Oekraïne. Veel burgers in het Westen – een meerderheid, volgens opiniepeilingen – staan kritisch tegenover het aanwakkeren van een bloedige oorlog voor de dubieuze zaak van het “verdedigen van de democratie” in een regime dat wordt gedomineerd door neonazis. In een tijd van diepe sociale en economische ontberingen in de VS en Europa, is het Westerse publiek terecht minachtend over de honderden miljarden dollars en euro’s die worden verspild aan dood en verderf en ook worden weggesluisd door een corrupte kliek in Kiev.

De 61 miljard dollar militaire hulp aan Oekraïne is slechts de laatste tranche die Washington in het zwarte gat van zijn proxyoorlog tegen Rusland wil gooien – een oorlog die eigenlijk alleen maar draait om het verslaan van Rusland als geopolitiek obstakel voor de Amerikaanse hegemonie. Een andere drijfveer is de enorme winst die belastingbetalers betalen door het militair-industrieel complex in het rotte hart van het Westerse kapitalisme te subsidiëren.

Er staat enorm veel op het spel met het mislukken van de VS/NAVO proxyoorlog in Oekraïne. Het regime in Kiev staat op instorten tegenover een superieur Russisch leger.

Daarom is de goedkeuring van het laatste wetsvoorstel door het Congres zo belangrijk geworden – voor de oorlogsstokers.

Om deze wet aangenomen te krijgen, hebben de Amerikaanse deep state heersers en het buigzame Witte Huis Biden samen met de media-inlichtingendienst geprobeerd om Rusland te demoniseren met een wanhopig verhaal over vermeende kernwapens voor de ruimte. Oh, die gemene Russen!

  Een door de VS geleide "coalitie van de bereidwilligen" is de voorbode van het uiteenvallen van de NAVO

Maar zoals hierboven vermeld, draaide het verhaal over ruimtekernwapens uit op een klucht. Het was te duidelijk dat het publiek werd gemanipuleerd, of gaslighted zoals een Amerikaanse wetgever het uitdrukte. Wanneer een psyops mislukt, is de terugslag gevaarlijk voor de auteurs vanwege de schadelijke onthulling en minachting die het teweegbrengt. De regering Biden stond open voor spot.

Er zijn verschillende tekenen die erop wijzen dat het verhaal vanaf het begin totale onzin was. Bruce Gagnon, coördinator in de VS van het Global Network Against Weapons and Nuclear Power in Space, zei dat de beweringen absurd zijn. In een e-mailwisseling met de Strategic Culture Foundation voor dit redactioneel, zei Gagnon dat Rusland al formidabele niet-nucleaire kinetische wapens heeft ontwikkeld om satellieten te vernietigen als het dat zou willen. Hij merkte ook op dat de Verenigde Staten over anti-satellietwapens (ASATs) beschikken.

Met andere woorden, Rusland hoeft geen riskant kernwapen te ontwikkelen om satellieten uit te schakelen. De nucleaire details die deze week in de Amerikaanse media zijn verschenen, zijn een gratuite verfraaiing die bedoeld is om het publiek te alarmeren en Rusland te demoniseren als een kwaadaardige schurkenstaat.

Rusland is medeondertekenaar van het Ruimteverdrag van 1967, net als de Verenigde Staten, China en meer dan 120 andere landen.

Bruce Gagnon gaf commentaar: “Ik geloof dat de Russen een lange geschiedenis hebben in het nakomen van verdragen, terwijl de VS dat niet doet. En vergeet niet dat Rusland en China al minstens 20-30 jaar elk jaar naar de VN gaan en een nieuw verdrag introduceren met de naam Prevention of an Arms Race in Outer Space (PAROS) om alle wapens te verbieden die buiten het verdrag van 1967 vallen. De VS weigert altijd en zegt dat er geen behoefte is aan een nieuw verdrag.”

Afgezien van de cruciale kwestie van het verkrijgen van extra financiering voor de proxyoorlog in Oekraïne, is een andere timingkwestie de nasleep van het kaskrakerinterview van de Russische president Vladimir Poetin door de Amerikaanse journalist Tucker Carlson. Sinds het interview afgelopen donderdag 8 februari werd uitgezonden, heeft het alle records gebroken voor publiek over de hele wereld. Het interview is al meer dan 300 miljoen keer bekeken, en dat aantal groeit nog steeds.

Het één-op-één interview werd gezien als een wereldprimeur, een informatief platform voor Poetin om uitgebreid het standpunt van Rusland te geven over het hele Oekraïne-conflict, en nog veel meer. De Russische leider werd door het Amerikaanse en Europese publiek gezien als redelijk, intelligent, welbespraakt en overtuigend. De westerse propagandakarikatuur van Poetin werd ontkracht en voor een zeldzaam moment werd het westerse publiek overtuigend geïnformeerd over de grotere oorzaken van het conflict in Oekraïne. Dat wil zeggen, hoe de door de VS geleide NAVO-as de oorlog had uitgelokt door een anti-Russisch regime aan te wakkeren dat werd gedomineerd door NeoNazi’s. De impact van het interview betekende een vernietigende klap voor het westerse narratief van “Russische agressie” en “de kwaadaardige Poetin”.

  Mainstream media's Boetsja sterk verhaal

Het is aannemelijk dat het Amerikaanse oorlogszuchtige establishment woedend was door deze onthulling.

Om de controle over het narratief terug te winnen en het Westerse publiek in bedwang te houden, werd het paniekverhaal over ruimte kernbommen losgelaten. Helaas slaagde die psyop-poging er niet in om aan te slaan en was het inderdaad snel aan het afglijden naar een farce.

Gelukkig kwam daarna het nieuws van de dood van Navalny. Westerse media brachten onmiddellijk krantenkoppen en commentaren dat hij was vermoord door het “Poetin-regime”.

Navalny zat 19 jaar in de gevangenis voor meerdere veroordelingen voor corruptie. Hij stierf vrijdag blijkbaar aan een bloedklonter. De 47-jarige was een gebroken en vergeten figuur die een zinloos bestaan tegemoet ging, nadat hij door de Westerse inlichtingendiensten was gebruikt en in de steek gelaten als een uitgeknipt dissident figuur. Zijn toekomst zag er somber uit. Wie weet in dit stadium wat de oorzaak van zijn dood was? Hij werd deze week, twee dagen voor zijn overlijden, voor het laatst gezien door zijn advocaat tijdens een bijeenkomst in de gevangenis. Heeft zijn advocaat iets doorgegeven aan Navalny? Werd de aan lager wal geraakte westerse aanwinst een deal aangeboden ten gunste van zijn familie als hij instemde met een laatste, ultieme psyop namens de westerse handlers? Zijn eigen leven nemen? Zijn dood in de gevangenis heeft de Westerse media zeker een uitgelezen kans geboden om het verhaal te veranderen en een lawine van Russofobie te veroorzaken, precies zoals nodig was.

Wat betreft de vergezochte Russische space nukes en de dood van Navalny, zijn de vraag van de criminoloog Wie heeft er baat bij? en de factor timing vaak betrouwbare indicatoren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

“Stel je voor dat het oorlog is en je kind moet gaan …”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAvdijivka valt, Oekraine trekt zich terug onder het Oog van Sauron
Volgend artikelIn oorlog met Rusland heeft Europa zichzelf een enkeltje gekocht
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Wellicht heeft die ‘ woordvoerder ‘ nog niet in het mortuarium in de koeling gekeken in afwachting van een autopsie.

  Maar buiten dat. lees de NOS kop eens goed:
  ” woordvoerder Navalny bevestigt zijn dood”.
  Hoe kun je in godsnaam voor iemand een woordvoerder zijn die dood is?

 2. Blackrock heeft geinvesteerd in Oekraine. Een hedgefund dat investeert in een land dat in oorlog is???? Wie zijn de aandeelhouders van Blackrock dan heb je het antwoord. De bedragen hier zijn ettelijke 100-den miljarden. Follow the money.

 3. De reden dat Navalny interessant is als held, komt vooral doordat we die zelf niet hebben. We identificeren ons met het alleenstaande of geïsoleerde individu in zijn strijd met het geheel, omdat we dat in al onze projectie zelf zijn, in plaats van de mens-heid wat heel wat beter karma zou zijn.
  Dit soort mensen worden gebruikt.
  Waarom projecteren we altijd? Onze lafheid is evenredig met de helden die we vereren.
  De strijd van ego. Ik identificeer me met de mensheid, en daarom is er nog nooit een minuut in mijn bestaan geweest dat ik niet op alle mogelijke manieren tegengewerkt, ondermijnd, gechanteerd of verraden ben. Zo begrijp ik concreet waar de strijd over gaat.
  Als ik per moment enkel getest word is het begrijpelijk dat ik hierdoor bepaald ben in mijn visie op de ander, om het even wie.
  Iemand zei ik een keer dat ik hem niet wilde beledigen, hij zei dat kun je niet. Sterker, je kunt mij geen compliment geven.

 4. Er is een manier van denken ontstaan dat een staatshoofd direct verantwoordelijk is voor de onfortuinlijke dood van een van zijn onderdanen, louter omdat die dat niet wil zijn. Dit is een sport geworden. Door deze benadering wordt de wereldcatastrofe steeds afhankelijker van 1 zo’n persoon. Wie zal de laatste zijn. Het is het Westen waar iedereen zijn stem mag uitbrengen, waar de democratie gelijk staat aan dit geïsoleerde individualisme dat de hele wereld uittest.
  In sommige landen is een zekere moraal nooit opgeschreven omdat die even vanzelfsprekend is als de lucht die we ademen, terwijl dezelfde achterliggende moraal in een land als Nederland hele wetboeken in beslag moet nemen (die iedere uitvoerder blijkbaar boven zijn pet gaan), tot in steeds fijnere details omdat iedereen er al zo uitbundig misbruik van heeft gemaakt. In laatste instantie de uitvoerder. Het gevolg is steeds grotere controle, tot in het absurde, waar mensen uit verstikking hun persoonlijke heil zoeken in de onpersoonlijke internationale organisaties die zo worden bepaald. Omdat dit al een tijdje aan de gang is, kunnen de aanschuivers als de ergste verraders gezien worden.

 5. Ziomerica zal wel weer de eerste willen zijn met EMP’s, net als met de “maanlanding.” Wat is de stand van zaken aangande nukes in space in de VS? Hebben ze zich ooit ergens aan gehouden? Niet eens aan de Minsk akkoorden zoals we vernomen hebben. Het is hoe langer hoe meer een Wild West aan het worden in het gecivileerde westen. May the best man win.

 6. Navalny was een intens crimineel en corrupt figuur. Een slecht man zonder mededogen of respect voor anderen. Als Putin hem had willen vergiftigen toendertijd had hij nooit Duitsland kunnen bereiken. Toen en ook nu was deze figuur niet interessant voor Putin. Het westen gebruikt hem nu als martelaar.

 7. Plotseling gestorven tijdens het beoefenen van sport.
  Klinkt iemand dat bekend in de oren misschien?
  Grote aantallen sporters worden sinds een jaar of drie overvallen door de ziekte van plots.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in