Het ziet ernaar uit dat wat begon als een zeer geslaagde Russische militaire actie, veranderd wordt in een clownsact door burgers van het Kremlin, die zo graag willen laten zien dat Rusland het goed meent, dat zij het risico lopen de interventie in Oekraïne te veranderen in een farce die zou kunnen uitlopen op een groter Europees conflict, schrijft Paul Craig Roberts.

Oekraïne heeft niet veel militairen, maar het heeft een krachtig woord dat het Russische leger ophoudt: onderhandelen. Zelenski sprak het woord uit, en Poetin hield de invasie tegen. Het Kremlin trapte een tweede maal in de truc en zond onderhandelaars naar Gomel, waar Zelenski weer niet verscheen. Het is een merkwaardige situatie wanneer juist het land dat de oorlog wint, zo graag wil onderhandelen. Noch Lavrov, noch Poetin kunnen namelijk zwijgen over hun bereidheid tot onderhandelen. Een mens zou kunnen concluderen dat Rusland de oorlog aan het verliezen is. Poetin voelde zich zelfs verplicht om de Israëlische premier Naftali Bennett te verzekeren dat Moskou open blijft staan voor besprekingen met Kiev. Aangezien Israël de Oekraïense nazi’s steunt, zou men denken dat het Israël zou zijn dat deze verzekering geeft.

Normaal gesproken geeft het onderbreken van een invasie de vijand de tijd om van de schok te herstellen en zich te hergroeperen. Dat weet Shoygu toch zeker wel. Erger nog, het uitstel stelt het hysterische en volslagen domme Westen in staat de oorlog uit te breiden door zich ermee te bemoeien. De VS/NAVO verhoogt haar Europese troepeninzet en zendt wapens naar Oekraïne. Stoltenberg uit dreigementen die hij niet kan uitvoeren. Een verzameling Finse idioten probeert een stemming te bewerkstelligen over de toetreding van Finland tot de NAVO – een daad van waanzin die Poetin al heeft afgewezen. Duitsland is van gedachten veranderd en zegt nu dat het wapens naar Oekraïne stuurt. Zullen Duitsland, de VS en de NAVO ook van gedachten veranderen over het zenden van troepen? Elk uur dat Rusland het laat afweten, geeft de Westerse idioten weer een kans om in een oorlog te struikelen.

  Consumentenvraag stort in terwijl wereldeconomie implodeert, fabrieken deuren sluiten, vrachtvraag keldert

Zoals de oorlogsmisdadiger van de Unie William Tecumseh Sherman zei: “Oorlog is de hel”. Het Kremlin probeert oorlog te voeren zonder hel. Daarom hebben de nazi-milities zich met hun wapensystemen te midden van de burgerbevolking verschanst. Aangezien het Russische leger orders heeft om niet op burgergebieden te schieten, wordt de veroveringscampagne in zijn spoor gestopt.

Men kan de beslissing van het Kremlin begrijpen om de burgerbevolking te sparen, want zodra Oekraïne gedenazificeerd is, hoopt Rusland op goede betrekkingen met Oekraïne. Maar het Kremlin vergist zich als het lof van het Westen verwacht voor zijn goede bedoelingen. Wat Rusland ook doet, het zal in de zwartste kleuren worden geschilderd. Nu al worden de Oekraïense nazi-milities geprezen als “vrijheidsstrijders”. Het is de taak van de westerse media om fictie in feiten te veranderen en leugens in waarheid. Het narratief van de Russische oorlogsmisdaden stond al vast op de tweede dag van de oorlog. Hier is bijvoorbeeld de Bloomberg Evening Briefing van 25 februari, maar alle pers zegt hetzelfde: “De Russische invasie werd gekenmerkt door willekeurige aanvallen op burgergebieden en aanvallen op beschermde faciliteiten zoals ziekenhuizen, volgens Amnesty International. … De Russen hebben een kleuterschool en een weeshuis beschoten.” Ondanks alle vermeende aanvallen en willekeurige beschietingen kan Amnesty International de lijst van gedode burgers slechts op 140 zetten, en Bloomberg zegt niet of dit alleen burgers zijn of ook soldaten en neonazistische milities. Tot nu toe schijnt de Russische invasie niet zoveel slachtoffers gemaakt te hebben als een aanval van de VS op een kindervoetbalwedstrijd, een bruiloft of een begrafenis.

Op het militaire front is Rusland superieur, maar op het propagandafront is het altijd inferieur. De reden is dat Rusland er steeds niet in slaagt het initiatief te nemen en in plaats daarvan louter reactief blijft. De reactie van Rusland op de sancties is tot nu toe volstrekt onvoldoende geweest. Rusland blijft Europa van energie voorzien, ook al kan het pijpleidingen afsluiten en de Duitse industrie stilleggen. Maar het doet niets wanneer Duitsland aankondigt dat het de nazi-milities in Oekraïne met wapens zal steunen. Er wordt beslag gelegd op Russische tegoeden en Rusland wordt uitgesloten van het SWIFT-clearingmechanisme waar Rusland (en China) nog steeds zo dwaas op vertrouwen, en Rusland heeft niet alle westerse investeringen in Rusland genationaliseerd. Men krijgt het gevoel dat Rusland graag over zich heen laat lopen, zolang het maar niet militair is.

  Bundeswehr Generaal Kujat: Oorlog in Oekraïne is verloren, Duitsland staat nu tegenover een boos Rusland... alleen

Maar zelfs hier doet de vastberadenheid van Rusland om zich als zo goedwillend te tonen dat zij een patstelling en een grote oorlog riskeert, je afvragen of zij de oorlog wel wil winnen. Het is werkelijk verbazingwekkend hoezeer Rusland gekwetst wordt door woorden en hoe defensief woorden haar kunnen maken.

Het was Machiavelli die zei “het is beter gevreesd te worden dan bemind”. Als Rusland gevreesd werd, zouden de Finnen niet aandringen op toetreding tot de NAVO. De Duitsers en de Fransen zouden geen wapens sturen naar de Oekraïense nazi’s. De VS zouden de president van Rusland geen persoonlijke sancties durven opleggen. Als Oekraïne zich ontwikkelt tot een grotere oorlog, zal een groot deel van de schuld liggen bij het reactieve karakter van Rusland en bij het uitstel na uitstel om zijn superieure strijdkrachten te gebruiken.

Hoe bruut Rusland ook moet zijn, het is veel beter voor Rusland om zijn verovering van Oekraïne snel af te ronden, want de prijs van uitstel kan veel hoger zijn. Dit is waartoe uitstel ons gebracht heeft:

Poetin geeft Russische kernmacht opdracht tot hoge waakzaamheid

Poetin verklaarde:

“De westerse landen nemen niet alleen op economisch gebied onvriendelijke maatregelen tegen ons land. Ik heb het over de onwettige sancties, waarvan iedereen op de hoogte is. Maar ook de topambtenaren van de leidende NAVO-landen doen agressieve uitspraken tegen ons land.”

Nogmaals, het debiele en arrogante Westen luisterde niet toen Poetin zei:

“Ik zou nu iets heel belangrijks willen zeggen voor degenen die in de verleiding zouden kunnen komen om zich van buitenaf met deze ontwikkelingen te bemoeien. Wie probeert ons in de weg te staan of zelfs maar bedreigingen te creëren voor ons land en ons volk, moet weten dat Rusland onmiddellijk zal reageren, en de gevolgen zullen zijn als niets wat u ooit in uw hele geschiedenis hebt gezien. Hoe de gebeurtenissen zich ook zullen ontwikkelen, wij zijn er klaar voor. Alle nodige besluiten in dit verband zijn genomen. Ik hoop dat mijn woorden gehoord zullen worden.

  Wat is Rusland nu verder van plan in Oekraïne?

De gevolgen zullen inderdaad zijn “zoals u in uw hele geschiedenis nog nooit hebt gezien”.

Wordt wakker, stelletje hersenloze dwazen in de westerse bevolkingsgroepen. Uw debiele “leiders” staan op het punt u naar zelfmoord te leiden.

Update:

Ramzan Kadyrov, de leider van de provincie Tsjetsjenië voert het bevel over enkele van de meest gevreesde gevechtseenheden van Rusland. Hij zei dat de tactieken van Rusland niet werken omdat ze te traag zijn. Het Westen heeft Oekraïne bewapend met zware artillerie en wapens van de nieuwe generatie, terwijl Rusland zijn zware artillerie en wapens zoals TOS niet gebruikt. Het lijkt erop dat Poetin, zelfs als hij ten strijde trekt, eigenlijk niet veel geweld wil gebruiken.

Nu heeft Turkije aangekondigd dat het de toegang van Rusland tot en het verlaten van de Zwarte Zee zal blokkeren – weer zo’n dom besluit van de NAVO om het conflict te laten escaleren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin voert een halfslachtige oorlog en dat is te zienVolg Frontnieuws op Telegram

Vorig artikelMedia in Oekraïne betrapt op het gebruik van dezelfde crisisacteur uit 2018 die een gasexplosie overleefde. Nu overleeft zij een “raketaanval
Volgend artikelOorlogspropaganda over Oekraïne wordt steeds militaristischer, autoritairder en roekelozer
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

32 REACTIES

  • De wereld is één groot hellhole.
   Hoe je het ook wendt of keert, we hebben sowieso een groot probleem. In mijn optiek hebben wij geen toekomst meer. Of oorlog of China 2.0. Beiden is geen leven meer.
   Laat de bom dan maar barsten. Ik hoop dat Poetin alle aanstichters van deze shit zal elimineren.

  • Zo is het en niet anders! Al jaren… denk ik, verkondig ik, én meen ik…, de mensheid is door en door verrot! De goeden onder ons uitgezonderd. Echter, de wereld zou een goddelijk paradijs zijn, zonder de mensheid!

   • Interessante docu over gebied rondom Tsjernobyl wat in een paradijs voor dieren veranderde nadat alle mensen daar geevacueerd waren. Maar er is ook de docu Green Gold over wat mensen vermogen met oa Permacultuur om de aarde, woestijnen te genezen en te herstellen in paradijzen. Eerst moeten we voor de rivieren zorgen, vlgs de Kogi Indianen. De afgelopen jaren zijn voor mij vooral een leerzaam proces geweest. Een Catharis van mijn eigen CPTSS/DID. Maar ook een confrontatie hoe slecht ik in staat ben de natuur, incl. sterven te vertrouwen en mij daaraan over te geven en hoe ik beinvloed wordt door Media. Zelfs artikelen over een nest pups is gevuld met foute info. Gekleurde afscheiding, wat bij mensen meconium is en zuurstofgebrek wat tot hersenschade leidt, direct dierenarts bellen. Dat gebeurde dus. Daargekomen kreeg ik te horen dat dat bij honden normaal was. Direct wilden zij mijn hond daar houden voor de hele bevallling, waar ik totaal van buitengesloten werd. Direct spoten ze Oxytocine zonder te vragen zonder toestemming, waardoor mogelijk de volgende pup klem kwam te zitten. Aandringen op keizersnee, rontgenfoto. En ik dacht me ingelezen te hebben en dat ik wakker was voor de leugens van MSM. Gelovend dat artikelen over het baren van puppies correcte info zouden bevatten. Nog meer wakker nu. En gelukkig thuis met mama en de pups en geen keizersnee. Dan had ze haar pups niet kunnen zogen en waren hun levenskansen gekelderd. Er waren momenten dat ik mijn duistere kanten tegenkwam. Al twee dagen weeen supporten niet meer volhield. Het hele proces wilde controleren. En ik begreep daarmee iets van een elite die in hun eigen bubbel levend de rest van de mensheid willen controleren. Als ik naar de rotzooi op straat kijk, het nog steeds constante vuurwerk, het steeds meer afnemende cohesie en cooperatie besef ik dat wij Mensen gefaald hebben.De elite, de oorlogen hun gang hebben laten gaan.

 1. Als je het leest, dan kun je concluderen dat Poetin nu iedere mogelijke bondgenoot en de NAVO/VS/EU heeft gewaarschuwd niet te bemoeien met het gevecht met Oekraïne. Daar de sociopaten en psychopaten het niet kunnen laten om massaal olie op het vuur blijven gooien en de spanningen willens en wetens willen laten escaleren en het kan resulteren in een grote hel veranderen wat ooit de EU/Europa was met de NAVO lidstaten. Tenminste daar solliciteren de EU/NAVO/VS naar.

  • Daar lijkt het wel op. Vermits Putin is ook een WEFfertje. Rusland is wel 30 jaar lang rustig gebleven, in contrast tot de usa en de navo…

   • Vele klokkenluiders bewezen dat mensen wakker kunnen worden en ten koste van hun eigen leven en carriere de wereld de waarheid vertellen. Als Putin kanker heeft dan is hem dat mogelijk gegeven. Aldus Chavez. Ze hebben me kanker gegeven. Ik wist toen al jaren dat ze dat idd kunnen. Aaron Russo, RIP, vermoedelijk ook slachtoffer.Toch zijn vid waarin hij de wereld waarschuwt. Ik vind de comments hier nogal simpel en makkelijk praten vanaf hun luie kont op de bank achter de pc/laptop.

 2. Putin = een oneerlijke rand-debiel die weg gebonjourd is bij de KGB en politiek niet veel bijzonders doet voor inwoners… al dat gekrakeel houd wel op als de hele wereld geheel Rusland blokt> facebook instagram en interne,banken import dan gaat bevolking muiten.. want vele producten en diensten komen echt van buiten Rusland

  • Ik denk dat jij meestens doet aan f@ckyourself, want niemand anders heeft daar blijkbaar zin in.

   Als je ons niets anders over Poetin te vertellen hebt dan fake news, dan kan je beter je domme melis houden. Poetin heeftin zijn land nog steeds een in de wereld ongekend hoog percentage populariteit van nu 67 en een beetje procenten. Dit is zelfs wel over de 86% geweest. Maar je kan nou eenmaal niet iedereen blij maken.

   De eerste maatregelen die Poetin voor zijn bevolking heeft genomen, meteen na het betreden van zijn positie als president, is het stoppen van het financiële lek van over de 100 miljard dollar per jaar dat naar ‘ons’ westen verdween. Dat is ook de reden dat hij meteen daarna zo vreselijk door het westen verguisd werd en wat nooit meer afgenomen is.

   Dat maakt nu na ruim twintig jaar dat Poetin daarmee niet alleen het land van de economische teloorgang gered heeft maar ook nog kans heeft gezien het met beperkte middelen militair zodanig op te bouwen dat ook de NAVO een aanval tegen Rusland niet zal overleven.

   Rusland is sterker uit de zware sancties van 2014 tot nu gekomen en heeft zijn eigen productie zodanig op weten te schroeven dat het geen voedselimporten meer nodig heeft en zelfs een grote graanexporteur geworden is. De grote verliezers van deze sancties zijn de EU landen die zeker al zo’n 250 miljard euro misgelopen zijn. Tel uit onze winst. Niet dus.

   Maar zulke resultaten van een president zal een canapéheld zoals jij waarschijnlijk niet kunnen waarderen. Jij gaat voor homo-helden zoals Macron of Rutte of Hugo Bloemschoen.

   • Dank je Cas jij snapt het , het Graan uit Rusland is grotendeels GMO vrij en Rusland heeft een bankensysteem die niet van de helhonden ROTchild familie is en daarom willen ze graag van ze af. Ons brood is GMO vrij dankzij Rusland en ook Oekraine en dat zit meneer Gates ook dwars. Laat Putin maar beuken hij is een vrijheidsstrijder en als iemand ons kan bevrijden van de cabal is hij het.

 3. Ik mag Paul Craig Roberts graag, maar met dit artikel zit hij er helemaal naast. Poetin stopt de acties niet als hij iemand naar Gomel stuurt voor een poging tot onderhandeling. Ook het afsluiten van de Bosporus is fake news wat door Erdogan als ontkend is. Niet naar de TV kijken, lekker een boek gaan lezen, en over een weekje eens kijken hoe het met de Russische acties gaat.

 4. Waarom zou Israhel in Godsnaam “nazis” steunen gezien de geschiedenis? Zelfs de Moskovitz advocaten wilden dit niet. Dat zijn dus GEEN nazis maar elementen door Irael die doen ALSOF ze nazis zijn

  • Misschien moet je eens uitzoeken wie de 2e wereldoorlog gefinancierd heeft. Oorlog voeren kost een hoop geld, zowel voor de aanval als de verdediging.

  • Israel is zelf een nazi land. Het zijn echte joden maar Zionistische Khazaren die Israel hebben ingepikt van de echte Judea Joden uit de bijbel. Die hebben Hitler ook gesteund. Klaus Schwab is ook een nazaat van de Rotchild familie. George Soros en Rockefellers zijn ook Khazaren , allemaal satantisten die samen de illuminati vormen en Marduk [ een annunaki figuur ] en satan aanbidden en de gewone wereldburgers weg willen vagen. En alle politici [ dus ook die Zelenksky van Oekraïne als Putin , Rutte , Biden , Trump ] zijn de puppets die een show opvoeren en deze zinlose oorlog voeren in opdracht van de illuminati.

   • Vele Nazis emigreerden naar Palestina na het einde van WW II en vele joden werd toegang verboden omdat zij mogelijk afhankelijk van de staat financieel gezien zouden worden. Judea Joden zijn er niet. Al lang uitgestorven. Mogelijk zijn de huidige Palestijnen de echte Joden die het gebied nooit verlieten maar zich bekeerden tot de islam. Ook een stam uit de woestijn had joodse tradities en werden door de Israelische regering verbannen van hun gebieden. Golan Heights en wiel van Remphan. Wachten zij op de terugkeer van buitenaardsen. Is dat waar het allemaal om gaat. Deur naar Mars in Gopekli Kepi. Arkaim in Rusland. Het gebied van de echte Ariers.

  • Interessante uiteenzetting, Arend. Ook de commentaren zijn interessant. (Met name die van Brecht Arnaert.)

   “Als het christendom van Poetin net zo nep is als het nationalisme van Trump, dan kunnen de twee mannen betrokken zijn bij een Chabad-charade om de goyim in een nucleaire vuurzee uit te roeien.”

   Zelf houd ik vast aan positieve krachten die Rusland drijven. Ik kan er naast zitten. Maar wat me intrigeert is het feit dat Rusland haar mensen niet inspoot met gif, maar met Sputnik.
   (https://healthpolicy-watch.news/93195-2/).

   Dit zegt me dat Rusland mogelijk niet van plan was om haar mensen te ontkoppelen van de natuurlijke energie die de Aarde omgeeft (middels de gifspuit van Pfizer).

   En het feit dat Rusland niet meedoet met de 5G waanzin. Bovendien lijkt er een voorkeur te zijn voor ‘normaal,’ ipv bijv de LGNBTQ gekte (wat het acroniem ook moge zijn, ik zoek het al niet eens meer op) en de pedofilie, en dit soort pervers en onmenselijk gedrag.

   Echter, er zijn wel plannen om mensen als AI Stomkoppen v2.0 te voorzien van een digitale code in 2024. Of er sprake is van een gedwongen vax heb ik nog niet kunnen achterhalen. Het kan zijn dat de 5G dan ook neergezet wordt over het hele land. Nu nog slechts 1 paal, in Moskou.

   https://tass.com/science/1044074?utm_source=google.com&utm_medium=organic&utm_campaign=google.com&utm_referrer=google.com

   Dit zegt me dat Rusland mogelijk toch meedoet aan het WEF programma, omdat het concept verdacht veel weg heeft van de WEF visie.

   Het is en blijft moeilijk om de waarheid naar boven te trekken. Ik hoop niet dat we er allemaal intrappen; dat dit ook weer gewoon een theater van de globale criminelen is, waarbij de naiever burger het weer moet ontgelden, zoals gebruikelijk. Al eeuwen lang.

   • Aan de ene kant biologische landbouw altijd gestimuleerd en vele burgers verbouwen hun eigen groenten etc. Aan de andere kant grote olie lekkages die niet opgeruimd werden. Putin van Joodse afkomst, grote vrienden met Rabbis in Israel. Hij maakt behoorlijk wat fouten als hij het over de geschiedenis van Rusland heeft. Maar misschien is dat een kwestie dat de negatieve acties van iemands regering nooit officieel onderwezen worden. De docu over de Bolsjevistische revolutie van Juri Lina en de Holodomor maken veel duidelijk hoe schofterig Lenin, Trotzky, opgeleid in de USA, waren. Online op een site over de Holodomor wat uitspraken van hen. In vele vids voor dit alles werd gepredikt dat het blanke ras uitgeroeid moest worden. Europese staten vernietigd moesten worden, met de verwachting van joden in Israel dat ze elk ruim 2000 slaven zullen krijgen. Wie verzint al die zieke zooi. Geheime occulte boeken van de Khazaren on Need to Know basis, waar wij geen kennis van hebben. Behalve dat ze er zijn. Een zionistisch congres in Den Haag kort na WW II, Ze zullen de hele wereld bezitten. Na WW II werd hen de Wereldmacht gegeven. Zijn zij degenen die de WHO aansturen. Op deze site vooral zinloze comments en heel veel gissen en vanuit eigen onkennis interpreteren.

  • Bestaan die dan. Artikel Trouw. De meeste joden stammen af van lokale bevolkingen die zich bekeerd hebben. In het Midden Oosten waren gedwongen bekeringen. Afstammelingen van Judea bestaan al heel lang niet meer. Maar de echte joden, semieten zijn de Palestijnen en nog een woestijnvolk wat door de israelische regering van hun grondgebieden verbannen is. Slomo Sand Er was nooit een Joodse Diaspora. Prof Ashraf Ezzat er was nooit een Exodus van Israelieten uit Egypte.

 5. Volgens mijn opinie en strategisch inzicht doet Putin hier een goeie zet. Alle natolanden verzamelen hun troepen rond de oekraine en als hij nog even geduld heeft ook de amerikanen olv Joeke Biden en dan opeens boem tacktische kernraketten op hun hoofd en europa voledig weerloos voor hem. Zo zo voort woke generaals en leiders goe bezig zou ik zeggen.

  • Hm, dat is een interessante opinie… vandaar dat hij de burgers aanspoort te vertrekken uit Ukraine. De klap komt straks. Ik hoop dat je gelijk hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in