Schwoaze / Pixabay

Tien jaar geleden waarschuwden wetenschappers van het Imperial College dat de brandrisico’s van windturbines werden gebagatelliseerd: Op basis van destijds verzamelde gegevens stelden ze dat er tien keer meer windturbines in brand vlogen dan werd gerapporteerd. Brandende windturbines vormen een gevaar voor de gezondheid: de koolstofvezels van de wieken ontbinden bij blootstelling aan hoge hitte en kunnen bij inademing de longblaasjes binnendringen. De gevolgen: ontstekingsreacties, fibrose, kanker, schrijft Vanessa Renner.

In juli 2014 publiceerden wetenschappers van het Imperial College een artikel over het onderschatte brandrisico van windturbines. Het team kwam tot de conclusie dat er tien keer meer branden waren dan werd gerapporteerd. Ze moesten het doen met onvolledige gegevens en ontdekten dat er gemiddeld 11,7 branden per jaar werden gerapporteerd – in werkelijkheid braken er echter elk jaar meer dan 117 branden uit in windturbines. Op dat moment waren er wereldwijd ongeveer 200.000 windturbines.

Volgens de Global Wind Energy Council waren er tegen het einde van 2020 wereldwijd al 700.000 windturbines – en de uitbreiding gaat onverminderd door. Als je het nieuws in Duitsland volgt, kom je steeds weer berichten tegen over brandende turbines: eind februari brandde er een in Clausnitz in Saksen, begin februari stond een windturbine in Brake in Nedersaksen in brand, in januari brandde er een turbine bij Seelow (Brandenburg), een bij Greifswald (Mecklenburg-Vorpommern), een bij Demmin (ook Mecklenburg-Vorpommern) en nog een windturbine in de Eifel.

https://www.facebook.com/clausnitzgegenwind/posts/879389354197780

De update van vandaag van de Clausnitz windturbine: We hebben weer een paar foto’s ontvangen die met een drone zijn genomen. Al het materiaal dat daar nu ontbreekt, ligt verspreid over onze weilanden. We hebben het hier over enorme afmetingen, want deze windturbines zijn niet in centimeters te meten.
Vlak ernaast staan andere turbines van dezelfde leeftijd. Moeten we erop voorbereid zijn dat dergelijke incidenten deel gaan uitmaken van het dagelijks leven hier, of zullen ze mettertijd ontmanteld worden?

“Smerige vezels”

Deze branden veroorzaken niet alleen enorme kosten, ze vormen ook een gezondheidsrisico waarvan de meeste burgers zich waarschijnlijk niet bewust zijn door de voortdurende “windenergie is goed voor de wereld”-propaganda. Dit komt doordat de meeste windturbines in geval van brand niet geblust kunnen worden en dus “gecontroleerd moeten afbranden.” Dit maakt de koolstofvezels die worden gebruikt in rotorbladen, gondelbehuizingen en remvoeringen tot een echt gevaar, omdat ze afbreken bij temperaturen boven 600 graden Celsius en fragmenten vormen die zo klein zijn dat ze inadembaar zijn: ze kunnen worden ingeademd en de longblaasjes binnendringen. Daar kan het lichaam ze echter niet verwijderen of afbreken. Als reactie kunnen ontstekingen en uiteindelijk specifieke tumoren ontstaan – vergelijkbaar met asbestvergiftiging. Elke ingeademde vezel brengt het risico met zich mee dat er zich een kankercel ontwikkelt.

  Nederlandse boeren blokkeren snelwegen met mest en brandend hooi om te protesteren tegen de globalistische klimaatagenda (Video's)

De brandweer zet het gebied rond windturbines die vlam hebben gevat meestal af binnen een straal van 500 meter. Het is echter onduidelijk of dit voldoende is en of de resulterende vezelfragmenten zich veel verder zullen verspreiden door weer en wind. Brandweerlieden dragen speciale beschermende uitrusting bij het werken aan brandende windturbines, maar andere hulpdiensten en omstanders zijn vaak onbeschermd tegen de vezels.

Tegen deze achtergrond wordt de strijd van ideologisch gedreven politici tegen de afstandsregels tussen windturbines en woonwijken steeds explosiever. Buiten branden komen ook voortdurend koolstofvezeldeeltjes vrij door slijtage aan de rotorbladen. Het gevaar van deze deeltjes wordt vaak ontkend en er wordt aangevoerd dat ze niet voldoen aan de WHO-definitie van kritische vezels (“deeltjes met een lengte van meer dan 5 µm, een diameter van minder dan 3 µm en een lengte-diameterverhouding van meer dan 3 op 1”): Deze grootte mag alleen worden bereikt in het geval van brand. Over het algemeen is er echter een gebrek aan gegevens die bewijzen dat ze onschadelijk zijn.

In de loop der jaren verliest elke afzonderlijke windturbine honderden kilo’s koolstofmicrovezels door slijtage aan de bladranden, die in het milieu terechtkomen, in de grond regenen en zo in de drinkwater- en voedselcyclus terechtkomen. – Dat wist ik tot voor kort niet.

Inadembare vezelfragmenten kunnen ontstaan tijdens een groot aantal productieprocessen van koolstofvezels, dus de veiligheid van dit materiaal staat steeds meer ter discussie. We herinneren ons dat het gebruik van asbest ook lange tijd gebruikelijk was – totdat het bouwmateriaal werd verboden vanwege de kankerverwekkende eigenschappen. Een ingenieur die deze kwestie onderzocht, vertelde het Karlsruher Institut für Technologie in 2022: “Als de fragmenten inhaleerbaar, moeilijk oplosbaar en ook stijf zijn, kan het immuunsysteem er moeilijk mee omgaan. Dit kan leiden tot ontstekingen, fibrose en andere secundaire ziekten, waaronder kanker. Het is een feit dat deze fysisch-chemische kenmerken voor het beoordelen van toxisch potentieel ook van toepassing zijn op koolstofvezelfragmenten.”

  Angstcampagnes voor opwarming van de aarde gebruiken niet langer ijsberen als rekwisieten omdat ijsberen gedijen

Wat vooral problematisch is, is dat dergelijke vragen de Duitse regering niet lijken bezig te houden in haar windenergiemanie. Het is grotendeels onduidelijk hoeveel ton koolstofvezels er precies worden gebruikt en kunnen vrijkomen in verschillende windturbinemodellen. Als je bedenkt hoe terughoudend politici zijn om de bijwerkingen van bepaalde vaccins toe te geven, wordt het duidelijk dat de potentiële gezondheidsrisico’s van ons favoriete groene statussymbool ook beter ontkend kunnen worden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

5G, krachtige radarstations, elektromagnetische velden: De wereldwijde omvang van “Vogel Armageddon”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelFranse defensierapporten erkennen dat het gedaan is met Oekraïne
Volgend artikelEr hoeven geen NAVO-troepen te sterven, zolang Oekraïne niet verslagen wordt, zegt Zelensky
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Er word ook steeds meer carbon fibre gebruikt. Net als glasvezel is dit feitelijk het nieuwe asbest. Buiten de vezel die de longen nooit meer verlaat is de toegevoegde epoxy waarschijnlijk ook nog kankerverwekkend.

  Carbon….koolstof…..😴

  • Wat wij hoorden van een man die windparken rond het Ysselmeer heeft aangelegd..
   De wieken zijn niet herbruikbaar.
   Als een molen afgebroken wordt, blijven de wieken liggen omdat men niet weet wat men er mee moet….
   Ook komen tijdens het draaien veel schadrlijke deeltjes vrij van de wieken en het Ysselmeer xit er vól mee.
   Lang leve timmermans..

 2. Windmolens zijn de KANKER van de levende materie…ooit komt dit uit, gaan ze plat en kunnen wij weer genieten van een mooi uitzicht en geen gebrom in de nacht…Klote linkse eikels die dit hebben laten gebeuren… de eerste stonden langs het Noord-Hollands kanaal aan de rechterzijde net voor de afslag Petten in de jaren 80 met een enkel blad!! We hadden het hierbij moeten laten!!!! Dom, oliedom

  • Het heeft weinig met domheid te maken Djennis. Dit is de agenda die wordt uitgevoerd door een groep criminelen die ons land hebben overgenomen. Ze hebben ons met een ‘democratie’ in slaap gewiegd, zodat zij het raamwerk konden optuigen voor de hel waar we naar afdalen. Iedereen rondom die windmolens is alleen maar bezig met geld verdienen en zo gaat het op alle fronten. Dat heeft niks met domheid te maken, het is puur egoïsme dat overal de oorzaak van de ellende is… dollars en euro’s… geld geld geld. Mensen zijn niet dom, ze negeren alles om zonder geweten hun zakken vol te kunnen proppen. Bewuste onwetendheid uit egoïsme… en iedereen doet er op een manier aan mee.

   • Ze gebruiken constant dezelfde werkwijze, ze maken overal een maffia/sekte/religie van en vervolgens ruimen ze iedereen op die zich niet overgeeft/aansluit. Zo werken ze al duizenden en duizenden jaren. Ze richten een club op en nog een club en ze maken wetten en regels, ze beheersen het geld volledig en ze besturen alle niveau’s… ze hebben ons idd dom gemaakt, door ons in totale egoïsten te veranderen.

 3. De waanzinnige klimaatidioterie is een linkse ideologie, waar ieder stukje gezond verstand, dat nadenkt en vooraf de consequenties beziet, ontbreekt. Het MOET en ZAL worden zoals deze lieden uitgedacht hebben. Dat daarmee, zoals in Duitsland al zichtbaar is, een complete deindustralisatie gestart is, dat interesseert hun niets, helemaal niets. De drammerij van de ideologie staat bij hun altijd vooraf.
  Kijk maar naar hetzelfde gedram vanuit de ongekozen zooitje in Brussel. Ook daar dezelfde communistische ideologie met de vele waanzinnige regeltjes.
  Zeg maar daaag pleuro, daaag EU, als de financieel ter ziele gegane landen de dure EU contributie niet meer kunnen betalen, omdat de bedrijven of failliet of vertrokken zijn en bij de verarmde burgers NIETS meer te halen valt.

 4. Blijkbaar kun je windmolens gewoon stilzetten voor Lofar Aston
  sinds wanneer zijn windmolens duurzaam? wie houdt wie voor de gek, lekker verdienmodel ten koste van heel veel ongemak en natuur en milieu leed. Welk land wordt straks weer opgescheept met deze afgedankte windmolens?

 5. Dit bericht is volledig off topic. Onlangs kwam ik beelden tegen van een vlogger gemaakt op de begraafplaats van de Stulpkerk in Lage Vuursche. Weten we nog wie daar begraven ligt? Inderdaad, Johan Friso van Amsberg is daar op 16.08.2013 ter aarde besteld, nadat hij op 12.08 (1 + 3 + 8 = 11) in huis ten bosch bij moeders is ingeslapen.
  Hij ligt begraven in de zuidoost hoek van de begraafplaats, pal naast het perceel van kasteeltje Drakensteyn waar moeders woont in een graf dat nou niet bepaald wordt onderhouden, met twee beveiligingscamera’s en op de grafsteen staat Johan Friso van Oranje Nassau Van Amsberg en geen enkele verwijzing naar zijn rol als echtgenoot, vader & prins. Of Friso daar begraven ligt, is zeer de vraag: https://www.youtube.com/watch?v=P9aj0MnLCxg
  Het is en blijft uiterst opmerkelijk dat hij niet is bijgezet in het praalgraf van de neporanjes in de nieuwe kerk in Delft. Zelfs de in 1806 in Braunschweig overleden sukkelige stadhouder Willem V vond op 29.04.1958 (2 + 9 = 11) als verloren zoon zijn laatste rustplaats in Delft onder het toeziend oog van iemand die helemaal geen nazaat van hem is, Juliana van der Grift (1909 – 2004).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in