remlin.ru [CC BY 4.0], via Wikimedia Commons

Op woensdag kondigde Rusland de gedeeltelijke mobilisatie van zijn strijdkrachten aan. Frontnieuws documenteert de tekst van het decreet van president Vladimir Poetin, gepubliceerd op de website van het Kremlin:

Overeenkomstig de federale wetten nr. 61-FZ van 31 mei 1996 “betreffende defensie”, nr. 31-FZ van 26 februari 1997 “betreffende de voorbereiding op en de mobilisatie van de Russische Federatie” en nr. 53-FZ van 28 maart 1998 “betreffende de dienstplicht” besluit ik:

1. Gedeeltelijke mobilisatie in de Russische Federatie af te kondigen met ingang van 21 september 2022.

2. Burgers van de Russische Federatie op te roepen voor militaire dienst in het kader van de mobilisatie bij de strijdkrachten van de Russische Federatie. Burgers van de Russische Federatie die zijn opgeroepen voor gemobiliseerde militaire dienst hebben de status van soldaat die op contractbasis militaire dienst verricht bij de strijdkrachten van de Russische Federatie.

3. Het bedrag van de bezoldiging van burgers van de Russische Federatie die zijn opgeroepen voor gemobiliseerde militaire dienst bij de strijdkrachten van de Russische Federatie is gelijk aan het bedrag van de bezoldiging van militairen die op contractbasis militaire dienst bij de strijdkrachten van de Russische Federatie verrichten.

4. Door dienstplichtigen gesloten militaire dienstcontracten zijn geldig tot het einde van de gedeeltelijke mobilisatie, behalve in geval van ontslag uit de militaire dienst om de in dit decreet genoemde redenen.

5. Voor de duur van de gedeeltelijke mobilisatie worden de volgende gronden voor ontslag uit de militaire dienst van arbeidscontractanten en burgers van de Russische Federatie die in het kader van de mobilisatie bij de strijdkrachten van de Russische Federatie zijn opgeroepen, vastgesteld.

(a) Op grond van leeftijd: bij het bereiken van de leeftijdsgrens voor militaire dienst;

(b) wegens hun gezondheidstoestand: wanneer zij door een militaire medische commissie ongeschikt zijn verklaard voor de militaire dienst, met uitzondering van dienstplichtigen die de wens te kennen hebben gegeven de militaire dienst voort te zetten in militaire functies die door deze dienstplichtigen kunnen worden vervuld;

c) in verband met de inwerkingtreding van een rechterlijke beslissing waarbij een vrijheidsstraf is opgelegd.

6. Aan de regering van de Russische Federatie:

(a) uitvoering van de financiering van gedeeltelijke mobilisatiemaatregelen;

(b) de nodige maatregelen te nemen om gedurende de periode van gedeeltelijke mobilisatie te voorzien in de behoeften van de strijdkrachten van de Russische Federatie, andere troepen, militaire formaties en instellingen.

8. Hoge ambtenaren van de onderdanen van de Russische Federatie zorgen ervoor dat burgers worden opgeroepen voor militaire dienst bij de strijdkrachten van de Russische Federatie in het aantal en binnen de termijn die door het ministerie van Defensie van de Russische Federatie voor elke onderdaan van de Russische Federatie zijn vastgesteld.

9. Aan burgers van de Russische Federatie die werkzaam zijn bij organisaties van het militair-industrieel complex wordt in geval van mobilisatie het recht op uitstel van de oproep tot militaire dienst verleend (voor de periode dat zij bij dergelijke organisaties werkzaam zijn). De categorieën burgers van de Russische Federatie aan wie het recht op uitstel wordt verleend, alsmede de procedure voor het verlenen van dat uitstel, worden vastgesteld door de regering van de Russische Federatie.

(10) Dit besluit treedt in werking op de dag van zijn officiële bekendmaking.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het plan van de VS regering om Rusland in kleine staten op te delen Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelVrouw sterft in drogisterij na Covid Booster Prik
Volgend artikelEindelijk kunnen we misschien iets zinnigs zeggen over de beslissingen van Poetin
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

8 REACTIES

 1. In heel de westerse wereld , in aale landen daarvan is er een stille mobisatie op gang.
  In Duitsland is dit al zichtbaar.
  Mensen moeten straks, (deze week nog), een aantal dagen binnen blijven.
  De reset moet dan plaatsvinden.
  De bankiers moeten het veld ruimen!
  Enz

 2. Heb hier toch wel een naar gevoel bij omdat dit wel eens uit de hand kan gaan lopen. Zeker gezien onze corrupte en incapabele “leiders”. Maar…. misschien ook wel een zegen, kan de bezem er doorheen. Nieuwe bezems vegen schoon, zeggen ze wel eens.

 3. Het probleem is tweeledig.

  Putin kan de oekies militair verslaan; dat is geen probleem.
  Maar dan: veroverde gebieden bezet houden: dat is waar de schoen wringt; kost heel veel manschappen, OMDAT

  Putin te zacht is.
  Als hij terreur met terreur beantwoord, is de oorlog zo afgelopen.
  Beschieting op burgers in Donbas?
  gelijk een veel zwaardere beschieting van burgers in Kiev, of een middelgrote stad totaal van de kaart vegen; b.v. een stad onder bereik van scheepsgechut.

  Met contra terreur kan hij de bevolking tegen hun leiders opzetten.

  De steun van het westen promoot terreur tegen RU burgers en verlengt de oorlog en vergroot aantallen doden.

  Terugslag: economie van het westen gaat ten onder.
  USA en VK willen een WO3–en wachten op een excuus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in