Op de avond van 10 februari meldden Oekraïense media dat een waterdrone een spoorbrug in het dorp Zatoka in de regio Odessa heeft aangevallen.

De beweringen werden ondersteund met de volgende video:

De spoorbrug in Zatokais de enige spoorbrug die rechtstreeks over het grondgebied van Oekraïne naar het westelijke deel van de regio Odessa leidt. Een andere kortste weg is de snelweg, die door het grondgebied van Moldavië loopt. De brug wordt actief gebruikt voor de overbrenging van westerse wapens naar Oekraïne.

Deze brug is al eerder getroffen. Eerder werd ook de spoorweg beschadigd.

De op 10 februari gedeelde video toont niet het resultaat van de aanval van de drone, maar de brugpijlers waren waarschijnlijk beschadigd.

De aanval moet nog worden bevestigd door de Oekraïense en Russische autoriteiten. Indien bevestigd, zou dit de eerste bevestigde inzet zijn van waterdrones (USV’s) door Russische troepen in het militaire conflict van Oekraïne.

Via Southfront.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïense ambtenaar geeft toe dat zij gelogen heeft over massale verkrachtingen door Russen om landen over te halen meer wapens te sturenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

  De Russen in het aangezicht van de triomf: Oekraïnes grootste verdedigingsbolwerk in Donbass stort in! - Explosief spervuur verbrandt Oekraïense stellingen (Video's)
Vorig artikelHardnekkige waanideeën bij het Amerikaanse en NAVO defensie establishment
Volgend artikelRussische Lancet-drones elimineren meer houwitsers van Kievse troepen (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

 1. Wel frappant dat de video opname reeds liep terwijl de drone nog moest komen.
  Alsof men erop zat te wachten.
  Daarbij komt nog dat het half werk lijkt.
  Als de Russen iets doen, dan gaat het degelijk, helemaal gezien het belang van deze spoorbrug mbt invoer van oorlogsmateriaal.
  Ik heb zo mijn twijfel bij het zien van de opname.

 2. Ik heb foto’s van USA waterdrones gezien. Model van een speedbootje, zonder cabine.
  Maar zo’n ding kan wel een heleboel “boem”ervoeren; veel meerdan een vliegende.

  Maar ook de spoorweg vanuit Polen moet leren vliegen; en vanuit Roemenie en vanuit de Baltic states.
  Als ze zo’n Abram zelf wil laten rijden: eerst een heleboel aandeeltjes van Shell kopen…

 3. Het probleem met onderwater drones is, hoe je er tegen te verdedigen.

  Dit filmpje lijkt inderdaad meer op een Ukrainse fake,
  met een Britse drone; en de explosie trof amper doel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in