Foto Credit: Strategic-culture.su/news / (Public Domain)

Terwijl het regime in Kiev en zijn supporters doorgaan met het organiseren van de “vredestop” in Zwitserland, brengt de Russische Federatie haar plannen naar voren om een echt einde aan het conflict te maken. Voor Moskou zijn de voorwaarden voor vrede of oorlog duidelijk: of Oekraïne erkent de reeds bevrijde gebieden als Russisch en belooft neutraliteit, of de verantwoordelijkheid voor het bloedvergieten ligt vanaf nu volledig bij de NAVO, schrijft Lucas Leiroz.

Rusland heeft nooit enige “haast” gehad in dit conflict. Met steeds minder slachtoffers, een overweldigende economische groei en de mogelijkheid om militaire hardware van de NAVO te vernietigen en buitenlandse huurlingen te neutraliseren, is er voor de Russen geen reden om de vijandelijkheden snel te willen beëindigen. Het Russische initiatief om vredesvoorwaarden voor te stellen komt voort uit een oprecht humanitaire bekommernis, want in tegenstelling tot de neonazistische junta in Kiev zien de beleidsmakers in het Kremlin het Oekraïense volk als een zusternatie en een vitaal onderdeel van de Russische beschaving.

Sinds februari 2022 heeft Rusland voortdurend vredesvoorwaarden aangeboden in overeenstemming met de actualisering van zijn strategische belangen. Vóór de referenda voor de vereniging van de Nieuwe Regio’s met de Russische Federatie was de eis van Moskou beperkt tot de erkenning van Donetsk en Lugansk als onafhankelijke landen – er was op dat moment zelfs geen interesse in de herintegratie van deze landen in Rusland. Het was de westerse inmenging in de vredesonderhandelingen en de onderdanigheid van de fascistische regering aan de NAVO die verhinderden dat er in de vroege stadia van de speciale militaire operatie een akkoord werd bereikt.

  Rusland verbiedt Greenpeace

Het gebrek aan gegarandeerde erkenning voor Donetsk en Lugansk leidde ertoe dat de oorlog voortduurde en motiveerde deze regio’s om te vragen terug te keren naar hun eeuwige thuis (de Russische Federatie). De Oekraïense vasthoudendheid om de normalisering van het leven op de Krim te boycotten, leidde ertoe dat Rusland ook Kherson en Zaporozhye opnieuw integreerde. Voorlopig zijn de vier Nieuwe Regio’s en de Krim (die tien jaar geleden al opnieuw geïntegreerd werd) de enige formele territoriale eisen van Rusland. Het enige wat Rusland daarnaast vraagt is een garantie van neutraliteit en demilitarisering zodat zijn burgergebieden niet worden aangevallen, wat Oekraïne kan bieden door simpelweg te beloven geen lid te willen worden van de NAVO.

Het is duidelijk dat Zelensky de overeenkomst die Poetin voorstelt niet zal kunnen accepteren. Ten eerste omdat hij een marionet is die alleen bevelen van de NAVO opvolgt. Bovendien is de NAVO er nog niet in geslaagd om een ander front te openen om haar proxyoorlog tegen Rusland in stand te houden. De anti-Russische lobby in Moldavië is nog steeds niet genoeg om de agressie tegen Transnistrië of Gagauzië in gang te zetten, terwijl het parlement in Georgië “nee” heeft gezegd tegen buitenlandse saboteurs. Zonder een andere flank zal de NAVO geen onderhandelingen in Oekraïne toestaan. Kiev zal moeten blijven vechten, ook al is het heel dicht bij het bereiken van de “laatste Oekraïner.”

En vanuit dit perspectief wordt het voorstel van Poetin een ultimatum. De laatste kans werd gegeven om deze oorlog te beëindigen met “slechts” een half miljoen Oekraïners dood en 25% van het (voormalige) Oekraïense grondgebied bevrijd. Met de overduidelijke Oekraïense afwijzing is het duidelijk dat er een update van deze belangen zal komen. Alleen de Russen zullen kunnen zeggen hoeveel meer grondgebied ze vanaf nu zullen opeisen. De Oekraïners zullen alleen de last moeten dragen van een langzame, lange en bloedige nederlaag. En de NAVO, de sponsor van het spektakel van de dood, zal verantwoordelijk zijn voor elk leven dat op het slagveld verloren gaat.

  Kijk - Krachtige toespraak van Sergey Lavrov in de VN-Veiligheidsraad (Nederlands transcript)

Moskou heeft al duidelijk gemaakt dat zoveel gebieden als nodig bevrijd zullen worden om te voorkomen dat NAVO-raketten Russische burgers bereiken. Als Oekraïne enige garantie zou geven dat het zich zou inzetten voor demilitarisering, zou de situatie nu kunnen eindigen, maar omdat dat niet is gebeurd, zullen er zeker nieuwe regio’s aan de Federatie worden toegevoegd. Odessa en Charkov zijn volgens de experts de grootste kanshebbers om deel uit te maken van Rusland. En de (langzame maar veilige) opmars van de Russen in het noorden en de geleidelijke neutralisatie van het havengebied van Odessa geven aan dat dit misschien een accurate voorspelling is.

Wat slechts een voorstel had kunnen zijn, werd een ultimatum – en een laatste kans voor Kiev om het juiste te doen. Helaas verhindert de NAVO-onderdanige en ideologisch fascistische aard van de Kievse junta dat er eerlijke en rationele beslissingen worden genomen in het Oekraïne van vandaag. Op een gegeven moment, vandaag, morgen of in de komende jaren, zal de oorlog op dezelfde manier eindigen als hij nu had kunnen eindigen: op Russische voorwaarden. Het verschil zal alleen numeriek zijn: in het aantal gebieden en levens dat Oekraïne verliest.


https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Hoelang moeten wij nog elke dag naar die lul Zelensky op televisie en kranten en internet staren zonder misselijk te worden?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Hongerspelen: Een simulatieoefening die hun strategie voor de oorlog tegen voedsel onthult
Volgend artikelZelensky heeft de val gezet die ons dreigt te vernietigen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Off topic: in de Mockingbird press/ newspeak/ msm is een klein stormpje opgestoken omdat bilderbergbilly & zijn pampapaard van troje rapper Frenna naar de VS in hun kielzog hadden meegenomen. Frenna is een in Suriname veroordeelde zedendelinquent.

  • Veel ‘oranjes’ en andere royals zijn of waren zelf zedendelinquenten, dus ook frenna zal vertrouwd voor ze aanvoelen. Niks nieuws onder de zon ..

 2. Het ‘recht van de sterkste’ versus de eis van ’territoriale soevereiniteit’ van Oekraïne staan loodrecht op elkaar. Bereidheid tot toenadering voor vrede is aan beide zijden ver te zoeken. Dus zal er gebeuren wat er blijkbaar gebeuren môet.

  • Je hebt van het artikel , de positie van Rusland en de positie van de voornamelijk Russischtalige bevolking van Oekraine (sinds de staatsgreep in Oekraine 2014) , blijkbaar niet veel begrepen.

    • Het gaat om de Oekrainse (lees Westerse , met oekraine als proxy) daden en de Russische reactie daarop nadat Rusland meerder keren daarvoor heeft gewaarschuwd en tot zinnige dialoog had opgeroepen , die allemaal genegeerd werden. Wat we nu zien is het uiteindelijke resultaat daarvan.

     • Overigens , dit ‘spel’ om Rusland op de knieën te krijgen en liefst op te delen, is al begonnen vlak na de ineenstorting van de Sovjet Unie. En eigenlijk kun je teruggaan tot de eerste revolutiepogingen in Rusland , rond begin 1900.

 3. Vreselijk voor de mensen die lijden onder deze ongelofelijk nare slechte politiek. (Ja, het is het Westen dat net zolang getreiterd heeft dat Poetin wel móest handelen, dat weet ik ook wel) Maar we moeten ook nuchter blijven en de hoofdlijnen niet vergeten. De hoofdlijnen zoals: Wie zijn de grote spelers achter de schermen die de kleine spelers zoals presidenten aansturen? Dáár gaat het om.

  De grote spelers, die zich verstoppen achter de acteurs zoals Poetin Biden of Rutte, wie zijn dat en waar zijn ze? Het kleine grut voert enkel uit, dat is niet interessant, juist niet zelfs, het leidt alleen maar af want daar is het ook voor bedoeld. Men doet iets links en wanneer we naar links kijken wordt rechts het belangrijke uitgevoerd. Net als goochelaars dat doen. De werkelijke grote mannen en vrouwen zitten ondertussen veilig op hun eiland in de warme zon.

  Als we voor eens en voor altijd vrede op aarde willen, zullen we toch echt de groten moeten aanpakken en ons niet laten afleiden door oorlogen en ander gedoe, hoe vreselijk ook. Er zit niks anders op. Zie een zeer goede belezen man (vind ik): Mees Baaijen die legt de wereld van de maffia’s op de aarde een beetje uit:
  ninefornews punt nl/ik-denk-dat-er-een-crisis-moet-komen-zodat-mensen-doorkrijgen-wat-er-aan-de-hand-geweest-is/
  Het lijkt erop dat tenminste één mens in Nederland het een beetje begrepen heeft waar het kwaad de laatste eeuwen vandaan komt. De oplossing van dit probleem volgt uit de analyse.

  Dus dat Oekraïne en dat Rusland spelen een toneelspel. Weliswaar een spel waar slachtoffers vallen, maar de schoften achter de schermen willen buiten spel blijven. Dat moet veranderen. De presidenten krijgen hun opdrachten van de groten der aarde, ze mogen zelf weinig. Het gaat altijd om de opdrachtgevers.

  En bij ons gaat het erom de infecties van de virussen in onze maatschappij onschadelijk te maken. Deze virussen verspreiden zich in het lichaam van ons land en infecteren elk deel. Er moet een vaccin voor komen.

  • Je hebt gelijk, maar veel mensen blijven zich focussen op de afleiding. Ik denk overigens dat dit” virus” zoals je het beschrijft niet met een vaccin opgelost wordt, daar zijn andere maatregelen voor nodig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in