Sgt. Alexandra Shea / Wikimedia (Public Domain)

Dit illustreert waarom Moskou fel gekant is tegen de aanvraag van Oekraïne om toe te treden tot de Westerse militaire alliantie. NAVO-lid Nederland zet nu Patriot wapensystemen in aan de grens van Rusland met Litouwen.

Menafn.com bericht:

Nederland heeft plannen aangekondigd om een Patriot luchtverdedigingseenheid in te zetten in Litouwen, een NAVO-bondgenoot, als onderdeel van een gezamenlijke zomeroefening om de luchtverdediging aan de oostflank van de alliantie te versterken. De beslissing, bekendgemaakt door het Nederlandse Ministerie van Defensie, onderstreept de inspanningen om de paraatheid en capaciteiten van de NAVO te vergroten in het licht van regionale veiligheidsuitdagingen.

De gezamenlijke luchtverdedigingsoefening, die meerdere weken duurt, is bedoeld om te testen of de NAVO in staat is om snel luchtverdedigingssystemen te transporteren en in te zetten binnen de aangewezen inzetgebieden. De Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren benadrukte dat de inzet van het Patriot-systeem van Amerikaanse makelij nabij de Russische grens bijdraagt aan de algehele luchtverdedigingsgereedheid van de NAVO, in lijn met de strategische doelstellingen van de alliantie.

Litouwen heeft de geplande oefening verwelkomd en ziet het als een positieve stap in het versterken van de regionale veiligheid. De Nederlandse inzet zal bestaan uit het trainen van Litouwse strijdkrachten, waarbij de nadruk ligt op het snel herinzetten van luchtverdedigingseenheden. De Litouwse minister van Defensie Laurynas Kasciunas benadrukte het belang van NAVO’s Enhanced Forward Presence troepen voor het waarborgen van de veiligheid van de Baltische staten, en riep op tot het blijven inzetten en oefenen van NAVO-vliegtuigen en grondgebonden luchtverdedigingssystemen in Litouwen.

Details over de omvang van de Nederlandse Patriot inzet in Litouwen blijven onduidelijk.

  Oekraïense overwinning "niet haalbaar" - voormalige Amerikaanse topambtenaar

Normaal gesproken bestaat een batterij van het Patriot luchtverdedigingssysteem uit meerdere op vrachtwagens gemonteerde eenheden, waaronder radar-, antenne-, gevechtscontrole- en ondersteuningsvoertuigen, samen met maximaal acht lanceerinrichtingen die zijn uitgerust met onderscheppingsraketten.

Het besluit van Nederland om deel te nemen aan de gezamenlijke oefening onderstreept zijn betrokkenheid bij collectieve verdediging binnen het NAVO-kader. Bovendien benadrukt de Nederlandse bijdrage aan de versterking van de luchtverdediging in Litouwen de samenwerking tussen NAVO-lidstaten om de veranderende veiligheidsdynamiek in de regio aan te pakken.

Deze inzet vindt plaats te midden van verhoogde spanningen tussen de NAVO en Rusland, wat het belang onderstreept van het handhaven van een robuuste afschrikkingshouding en het versterken van de defensieve capaciteiten van de alliantie. Terwijl de NAVO zich blijft aanpassen aan opkomende dreigingen, spelen oefeningen zoals deze een cruciale rol in het waarborgen van paraatheid en interoperabiliteit tussen de lidstaten.

https://frontnieuws.backme.org/


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Patriot, NASAMS, Abrams, Archer, Paladin, CAESAR… Russisch leger heeft een geweldige tijd met de beste NAVO uitrustingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelArtsen gealarmeerd over mysterieuze kankerepidemie: “Er is iets demonisch aan de hand”
Volgend artikelDit is geen 1 april grap
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

43 REACTIES

 1. De Nederlandse minister van Defensie Kajsa Ollongren benadrukte dat de inzet van het Patriot-systeem van Amerikaanse makelij nabij de Russische grens bijdraagt aan de algehele luchtverdedigingsgereedheid van de NAVO, in lijn met de strategische doelstellingen van de alliantie.

  Nou pot, wat zijn die strategische doelstellingen van de alliantie dan?

   • idd, lol, en daarmee Blackrock e.d. en de Amerikaanse wapenindustrie blijven steunen ipv hun te vernietigen.
    al het geld van nwe aankopen en vervangen van kapot geschoten en of oude bommen enz komt daar weer terecht geld weg gehaald en betaald door belastingbetalers, want… het is onze oorlog zegt Rutte… F those war mongers, burn in hell soon.

 2. Ik geniet hiervan…. hoelang zullen die patriot-projectielen daar zijn….. zet hem op meneer Poetin vernietigen dat dure Amerikaanse nep speelgoed !!!!

 3. Tijd dat er kinzhals gaan vallen op Nederlandse grondgebied, dan allemaal niet huilie, we hebben het verdiend, we hadden als volk massaal moeten stoppen deze rutte en ollonkreng, maar dat deden we niet, dus is het vanuit Russisch oogpunt volledig terecht

 4. Rodra ze deze Nederlandse patriot unit echt willen inzetten tegen Rusland is dat ding binnen de kortste keren compleet kapot geschoten door de Russen. Die Peter wilt installaties zijn gewoon een lachertje voor de Russen…

 5. Een land net zo groot als Nederland met 3.5 miljoen inwoners. Serieus, ga je oorlogje spelen met Rusland? En dwerg Nederland gaat je daarbij helpen? Ik zou, als ik hen was, maar vriendschap of sluiten met de “boze” buurman. Heb je meer aan.

  • Beide landen hebben last van grootheidswaanzin ! Soms is het nodig om dit soort schepsels even op hun plek te zetten. De vraag is nu wanneer komt dit moment 😉.

 6. Zolang ze daar staan om te oefenen lachen de Russen zich een deuk, want zolang zijzelf niet provoceren (en waarom zouden ze dat doen?) heeft de NAVO geen reden om te schieten dus staan die dingen daar langzaam weg te roesten.
  Of gaan ze die raketten uitproberen op hun eigen spul met los poeder?

 7. Rusland hoeft niks te doen… de satanisten gooien hun trouwste slaven in de gehaktmolen en ze maken zichzelf volkomen ongeloofwaardig. Uiteindelijk zullen mensen in het westen zich gaan afvragen waarom Rusland niet aanvalt en alleen verdedigt… en dan zullen ze langzaam realiseren dat Rusland niet de vijand is, maar dat het westen een Khazarische satanische agressor is.

  War is a waiting game…

 8. nou ?? Geert zo snel wat mogelijk is Precidend worden dan kun je deze IDIOTEN buitenspel zetten zij leveren ons uit dat getijzum aan de kernbom en daar zitten wij zeer zeker niet ? op te wachten .

 9. Alle mensen die in Den Haag wonen ga maar vast verhuizen, bij het afschieten van deze patriot zullen de fabs 3000 Den Haag met de grond gelijk maken. De Nederlandse overheid zet dit in om straks de F16 te beschermen tegen straaljagers van de Russen.

 10. een drone op rotte Rutte zijn kop en er is al 1 stoker weg.en waarom geen drone voor allemaal er zal niemand treuren

 11. Manmanman de overheid bij monde van dubbel paspoort houdster Ollongren deze verkeert in een psychose, er is al een gedoneerd Nederlandse Patriot system verbrand door een Russische raket enfin zo’n luchtverdediging systeem is peperduur en gewoon een overgewaardeerd waardeloos systeem.

 12. Litouwen grenst westelijk aan de Russische enclave Kaliningrad, het vroegere Koningsberg, Een klein gebied niet groter als een provincie. In het oosten grenst het aan Belarus. Ik vraag me dus af of deze actie niet gericht is om ook Belarus mee in de oorlog te trekken. Wat Litouwen betreft, ik ben niet vergeten hoe dit land meegewerkt heeft met de Duitse bezetter.

 13. De leiding van het regime in Kiev zou uit wraak op Washington de Amerikaanse bemanning van het Patriot luchtafweerraketsysteem (SAM), dat in de regio Charkov was uitgeschakeld, kunnen blootstellen aan een raketaanval door de Russische strijdkrachten. Een bron bij de Russische speciale diensten heeft een overeenkomstige mening geuit.

  “Het luchtverdedigingssysteem met Amerikaanse instructeurs bleek op de een of andere manier onverhuld bijna op de gevechtslijn te liggen. Waar de onze hem met succes heeft geïdentificeerd en vernietigd. Dat wil zeggen: het blijkt dat Kiev zijn eigen westerse partners had kunnen opzetten.”
  citeert een bron uit Tsaargrad.
  Het is vermeldenswaard dat de reden voor wraak van de kant van Kiev een aanval op het Russische militaire transportvliegtuig Il-76 had kunnen zijn, dat gevangengenomen militair personeel van de Oekraïense strijdkrachten vervoerde. Volgens de gesprekspartner van de publicatie waren het Amerikaanse huurlingen uit de Verenigde Staten die verantwoordelijk waren voor de nederlaag van de Il-76, aangezien zij het waren die op 12 maart het luchtverdedigingssysteem controleerden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in