Foto: koldunov / freepik

Meer dan een kwart van de Europeanen ondervindt problemen met het verwarmen van hun huis en het betalen van schulden voor huisvesting en nutsvoorzieningen, meldden de Hongaarse media vrijdag onder verwijzing naar een enquête van de Szazadveg denktank, bericht RT.

Volgens het onderzoek, dat de naam Europe Project draagt, kan 26% van de inwoners van de EU, oftewel ongeveer 100 miljoen mensen, hun huis niet naar behoren verwarmen. Grieken bleken het zwaarst getroffen: 56% van de bevolking heeft problemen met verwarming. In Portugal en Frankrijk beschreef 34% van de inwoners dezelfde problemen. Finland, Hongarije, Oostenrijk en Denemarken waren het minst getroffen, met minder dan 15% van de bewoners die problemen toegaven.

Elke vierde respondent in het onderzoek zei dat hij of zij het afgelopen jaar ten minste één keer zijn of haar verwarmingsrekening niet kon betalen. Dat cijfer was ook het hoogst in Griekenland, met 51% van de bevolking, gevolgd door Cyprus met 37%, Ierland en Bulgarije met elk 35%.

De respondenten gaven de inflatie de schuld van hun problemen, aangezien de stijgende prijzen voor alles, van energie tot voedsel, hun vermogen om rekeningen te betalen beïnvloeden.

Volgens het onderzoek zijn de verwarmingsrekeningen veel minder betaalbaar geworden dan in 2021. De auteurs merkten op dat in 2021, op basis van gegevens van Europa’s officiële statistiekbureau Eurostat, slechts 6,9% van de Europese huishoudens (ongeveer 29,9 miljoen mensen) hun huis niet voldoende konden verwarmen, en 6,4% moeite had met het betalen van rekeningen.

Het onderzoek werd tussen 13 oktober en 7 december 2022 uitgevoerd onder 38.000 willekeurig geselecteerde Europese volwassenen. Het onderzoek bestreek de EU, het VK, Noorwegen, Zwitserland, Moldavië, Albanië, Kosovo, Noord-Macedonië, Montenegro, Servië, Bulgarije, Bosnië-Herzegovina.

Gevaren van "onthoofdingsaanval" van het Pentagon op Rusland

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: Levering gas via Nord Stream-pijpleiding – als de EU dat wilVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelSoledar einde voor Kiev: Oekraïners geven zich massaal over – Russische officier: “We zullen ze in de mijnen ‘cementeren’ als ze er niet uitkomen” (Video’s)
Volgend artikelDe Geest van ‘Covid’ keert opnieuw terug: Ontwaken de doden?
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

14 REACTIES

 1. tijd om mij te verlossen van mijn badjas over mijn thermo ś en vingerloze handschoenen die ik de gehele dag aan heb en mijn automatische incasso op naam te zetten van het ministerie van economische zaken. Het is tenslotte niet mijn oorlog en achterlijke sancties

 2. Lieve Mensen,

  Het Is KLAAR !! OP ALLE MOGELIJKE MANIEREN worden we als mensen op een vreselijke manier Bedonderd. Alles door de globalisten voor hun grotere plaatje, deze trekpoppen besturen ONS Land en de Roverheid die alle spelletjes bedenkt !!!

  Dit zodat het leven, De Energie Gas Water en Stroom, de Gezondheid, eten, drinken etc. onbetaalbaar gemaakt word door het spelletje zoals al decenialang gespeeld word.

  De Energie even uiteengezet KOST NIETS maar het spel zoals gespeeld moet betaald worden, Dit spel word gespeeld door de gefingeerde globalistische marktwerking !!!

  Als u zich nu bedenkt dat er hele volkstammen in Nederland en andere EU landen hun verwarming niet meer aan durven te zetten hunzelf en kinderen niet meer later of mogen douchen omdat het te veel kost voor een modaal gezin om de rekening dan aan het eind van de maand te kunnen betalen op dit punt is met te ver gegaan om een eerste levensbehoefte aan vele mensen te ontzeggen en ze daadwerkelijk in de kou te zetten alsook hun kinderen wat er weer voor zorgt dat de gezondheid en alles met stappen achteruit gaat wat misschien de bedoeling is van het gespeelde spel !!

  Gas kost op dit moment per M3. € 0,67,
  Als je dan tot overmaat van de ramp hoort dat er vele 1000den gezinnen zijn die op dit moment 3,- tot 4,- per M3 betalen is dit meer dan schandalig en ook weer een vorm van genocide op de eigen bevolking.
  Door de inhalige werkwijze van de ca. 50-100 Energiebedrijven die een vergunning hebben gekregen nadat zij ook verplicht zijn om de belastingen van en voor de Roverheid op de door hun gefactureerde 1e levensbehoefte ENERGIE te innen. Voor Wat Hoort WAT ??

  Vervolgens zorgen zij er zelfs voor zorgen dat er vele gezinnen, vele met kinderen op dit moment steeds meer in de problemen zitten en komen. Deze worden vervolgens in opdracht van de Energieprofeten weer belaagd door geldverslindende deurwaarders met de dreiging van 25 % verhoging van de kosten.
  De slachtoffers konden al niet meer konden betalen om de arme mensen konden al niet meer wat ze moesten ook eten en de huur of rentevehoging betalen. Vervolgen ontstaat de dreiging met zelfs afsluiting door de fascistische bewindvoerders allemaal onder controle van de Roverheid.

  Het is echt verschrikkelijk en zelfs nog vele malen erger dan we denken wat er in dit WEF land aan de hand is !! En het einde is volgens de Trekpoppen van de Roverheid nog niet in zicht of is niet hun opdracht.

  Kijk u voor de grap even naar de werkelijke energiekosten welke ook al volop gemanipuleerd worden, en realiseer uzelf dan dat ze de meeste mensen / burgersslaven / MKB en bedrijven het drie tot vier dubbele dit vanzelfsprekend nog vermeerderd met allerlei heffingen en belastingen.

  Dit om alle slaafse WEF landen nog dieper in de put en verder van de onafhankelijkheid te verwijderen.

  Werkelijk het is om te Kotsen !!! En tijd dat de mensen wakker worden en zich niet langer over te geven aan de genocide die op alle mogelijke manieren word uitgevoerd…

  HET IS DE ALLERHOOGSTE TIJD OM NOG WAKKER TE WORDEN !!

  https://www.energiemarktinformatie.nl/beurzen/elektra/

  Let op voor de berekening MWh is prijs gedeeld door 1000
  Dus prijs vandaag € 86,5 MWh : 1000 = € 0,086 per KWh……..

  • Jopie, dank dank dank voor deze informatie !!

   Vandaag even gekeken bij Eneco in mijn portal.. ze maken het steeds gekker… eerst had ik nog een jaar contract. Dat is nu stilzwijgend gewijzigd in een variabel contract en “onbepaalde tijd”.. dus kan ik elk moment overstappen…. ok…. de tarieven??

   Die WAREN VERDOMME voor 1 kWh €0,40 cent en voor 1m3 € 1,45.

   IK ZOU DAN DÉZE BEDRAGEN MOETEN BETALEN ALS PRIJSPLAFOND OVERTROFFEN ZOU ZIJN… maaaarrrr..omdat het contract nu in VOLLEDIG variabel is omgezet… zijn dit mijn tarieven… MET ALS VOETNOOT TER AFSLUITING:
   “De situatie in Oekraïne zorgt momenteel voor een niet stabiele en hoge gasprijs. Omdat de energieprijzen buitengewoon hoog zijn, bieden we tijdelijk geen contracten met een vaste looptijd aan.”

   Producten
   Energie
   Eneco HollandseWind & Zon Variabel

   Contract voor onbepaalde tijd

   Verbruikskosten
   Normaaltarief
   € 0,78471
   per kWh

   Vaste kosten
   Vaste leveringskosten
   € 5,99
   per maand

   Netbeheerkosten
   € 29,54
   per maand

   ———————————-
   Je betaalt variabele en vaste kosten. Variabele kosten zijn de kosten die je maakt als je energie verbruikt. Vaste kosten zijn de kosten die je betaalt ongeacht je verbruik. Heb je een vaste prijs afgesproken, dan zie je boven deze tabel tot wanneer deze prijs geldt. Het tarief dat je hier ziet voor stroom is het totaaltarief per kWh stroom inclusief btw en overheidsheffingen. Je betaalt het daltarief tijdens de daluren van 23:00 uur tot 7:00 uur (in Noord-Brabant en Limburg van 21:00 uur tot 7:00 uur), in het weekend en op feestdagen. De vaste leveringskosten zijn inclusief btw en exclusief netbeheerkosten en belastingvermindering. Op 1 juli 2021 is het TF-tariefsignaal uitgezet door de netbeheerders omdat er slimme meters zijn die met een ander signaal werken. Dat betekent dat je onze stroom niet meer tegen dubbeltarief ontvangt, maar alleen tegen enkeltarief.
   ———————————

   DALTARIEF KLOPT AL NIET WANT DIE HEBBEN ZE STILGEZET SINDS 2017 DUS TELT ALLEEN NOG HET NORMAAL TARIEF !!
   FOCKING BOEVENBENDE!
   ——————————-
   Eneco Gas Variabel

   Contract voor onbepaalde tijd
   Verbruikskosten
   Normaaltarief
   € 3,04255 per m3

   Vaste kosten
   Vaste leveringskosten
   € 5,99 per maand

   Netbeheerkosten
   € 17,25 per maand

   ———————————————–
   Het tarief voor variabele leveringskosten voor gas is het totaaltarief per m³ gas inclusief regiotoeslag, btw en overheidsheffingen. De regiotoeslag is op basis van gasregio 3. De vaste leveringskosten zijn inclusief btw en exclusief netbeheerkosten.

   ——————————————–
   Ik heb een contract voor onbepaalde tijd. Wat betekent dit?
   Wanneer je een contract voor onbepaalde tijd hebt, dan verandert in de meeste gevallen het variabele leveringstarief rond het moment dat je de jaarnota ontvangt. Wanneer je tarief verandert, dan informeren we je hier tijdig over. Bij bijvoorbeeld onvoorziene wijzigingen in de markt kunnen de tarieven tussentijds worden aangepast.

   Ook dan informeren we je op tijd. (((YEAHHH RIGHTTT NIET DUS !!!)))

   Met je contract voor onbepaalde tijd ben je altijd flexibel om op ieder moment een ander product te kiezen.

   Wat ik wel zie is een korting…. (vermindering energiebelasting)
   € -596,86 per jaar = €4974 per maand… POEH POEH ! DUS VASTE LEVERINGSKOSTEN BIJ 1 TYPE (kWh of M3) PER MAAND ERAF… nou nou…. we gaan het beleven volgend jaar !!

   Dit kan gewoon niet goed gaan !!

   PRIJSPLAFOND… ok…;

   2.900 kWh elektriciteit en 1.200 m3 gas per jaar.

   Dus je kan niet stoken want dan zit je ZO op 6/7 kWh per dag zónder regulier gebruik zoals opladen telefoons, lampen, vaatwasser, etc.etc.etc….= 1460 kWh (ervan uitgaande dat je oktober t/m maart warmpjes erbij wil zitten). En dan nog de reguliere kWh = ongeveer 4 kWh per dag x 365 dagen = óók zo 1460 kWh per jaar. Dus x 2 = 2920. M.a.w. je mag om in aanmerking te komen voor het prijsplafond MAXIMAAL op 8 kWh zitten per dag (inclusief wassen en misschien ook droger gebruik). Alles erboven wordt direct de hoofdprijs van …. € 0,78 per kWh, in mijn geval. Dan zit ik hiermee nog € 0,69 boven jouw berekening van € 0,086 per kWh !!

   En Gas…. als je je verwarming aan wilt doen.. zit je snel op 4 kuub per dag = 730m3 per 182,50 dagen (winterperiode) de overige 470m3 moet je maar kijken hoe je die gaat invullen…. dat is 1,28 per dag, het gehele jaar door!! Dus hier overheen zitten?? de 1200m3 ?? ok..dat wordt dan € 3,04 per m3 !! Dus zit ik hiermee € 2,37 boven jouw € 0,67 !!

   DIT IS NET ALS MET DE ZORGVERZEKERING !!!

   ZE GAAN STEEDSSS MEER PAKKEN.. KNIJPEN!! Tot we in de wurgreep zitten !

 3. Van de week zo’n ontzettend oud kromgetrokken VVD-vrouwtje met haar mooie zeegroene rollator die klaagde tegen de baas van ons supermarktje dat ze het eigenlijk niet meer redt.
  Dan denk ik toch ja zus, je hebt er zelf jarenlang juichverhalen over de VVD opgehangen en er dus waarschijnlijk onafgebroken op gestemd dan moet je
  nou niet klagen
  maar de consequenties dragen.

 4. Het zal nog veel beroerder worden.
  Of de massa moet in beweging komen.
  Zal een ideetje geven.
  Stelje voor, dat de oppositie partijen samen met de boeren en andere slachtoffers van de linkse gekte
  Den Haag blokkeren en het parlements gebouw bezetten, net zolang, totdat er hernieuwde verkiezingen komen, maar onder de volgende veranderingen:
  –geen regeer akkoorden;
  –Zaken kabinet wordt later benoemd;
  –bij motie van wantrouwen: een derde van stemmen is genoeg
  –alle stikstof wetgeving en sancties tegen RU van de baan;
  –excuses aan RU aanbieden 9en hopen dat we weer aan het gas gaan)

  Da’s een leuk begin.

 5. Ik kreeg 700 nov voor de kiezen en 500 dec. Betaal gewoon 225,- ze zoeken t maar uit rest mogen bij die dikke bilderberger Willem met zijn lelijke dikke zeug dochter halen en ze nazi teef. Ik heb nog geen antwoord terug gehad.

 6. Ik geloof er niet zoveel van dat mensen zuiniger gaan doen met de verwarming. Met tweemaal die hoge energietoeslagen. Met laatst nog eens een derde energietoeslag (voorschot 2023).
  Je kan jezelf warm aankleden of een dekentje pakken, maar zodra je vingers koud en blauw worden zetten mensen heus wel de verwarming aan want het komt snel in de buurt van een reuma-gevoel. Mensen die vaak dekentjes pakken, deden dat sowieso wel terwijl de kachel aan stond.

  De energietoeslagen niet op persoonlijk verbruik getoetst. Voor allen hetzelfde bedrag.
  Dat komt eigenlijk op hetzelfde neer als dat energieverbruik niet echt genivelleerd werd onder burgers. Je mag dan wel aangeslagen worden n.a.v meterstanden, maar uiteindelijk betaal je gewoon mee aan het verbruik van de (zinloze/overbodige) grootverbruikers.

  Energietoeslagen (en andere toeslagen) zijn zoethoudertjes om het volk rustig te houden.
  Het wordt niet bij de bron aangepakt om alles wat kunstmatig duur wordt gehouden, een halt toe te roepen.
  Dat kan ook alleen maar als mensen vanuit hunzelf meer minimalistischer willen leven. In een verdeel/ruil/uitleenmaatschappij.

  Voor de duizenden mensen die zeggen ‘doe eens wat voor de maatschappij…..jij uitkeringstrekker’, zeg ik; ‘lekker meebetalen aan mijn toeslagen via belastingsysteem’. Al die mensen met hun (dubbele) auto’s, zwembaden in achtertuin, bladblazers, magnetrons, (dubbele) vriezers, meerdere computers, meerdere tv’s, vaatwassers, drogers, tosti-apparaten, broodroosters, senseo’s, cookers, (dubbele) stofzuigers, elektrische dekens, elektrische lattenbodems, terrasverwarmers,
  onkruidbranders, houtbewerkingsmachines (zelf niet kunnen handzagen/beitelen/schaven), wifi-versterkers,
  elektrische fitnessapparaten, zonnebanken, robotstofzuigers, elektrische barbecues, elektrische garagedeuren/hekpoorten, mega-kerstverlichtingen om huis, deurbel-units, camerasystemen, 10+ elektrisch keukenapparatuur, stoomreinigers, hogedrukreinigers, elektrische ongediertebestrijdings-apparaten, haardrogers, airco’s, meerdere ventilatoren, grote tv-schermen, tuinvijverpompen, waterbedverwarming, hdd decoders, overal sfeerlichten, vloerverwarming, e-bikes, e.d, o.a, etc, enz…..tel er maar 30 producten bij op.

  Dus, deze moeten niet jammeren. Want ik (en anderen die net zo zuinig leven) heb vele jaren veel energie betaald voor mensen en bedrijven die al deze producten in totaal hebben. Vele jaren lang aan één stuk door.
  Mensen die zichzelf zo belangrijk vinden dat ze 1x, 2x…10x meer verdienen dan anderen moeten lekker bijdragen/ondersteunen. Dat is de straf voor hun grootverbruik.
  Mensen met een laag inkomen die ook niet energiezuinig willen leven (het gaat niet alleen maar om c.v) moeten ook hun bek houden.
  Er zijn vorig jaar in Nederland maar een handjevol mensen geweest die aangifte hebben gedaan bij politie.
  Voor oplichting, etc. Naar CEO’s energiemaatschappijen. Dat die aangiftes niet in behandeling werden genomen, zegt wel genoeg.

  Na al dit positieve gekanker ook wat positieve oplossingen. Dat wat je als eenvoudige burger weer moet aandragen naar de zogenaamde leiders en geleerden. Voor in de echo-kamer:

  – Woningbouwverenigingen e.a huisjesmelkers moeten veel meer doen aan woningruil. Er zijn in Nederland duizenden mensen die kleiner willen wonen omdat het huis te groot is geworden qua gezinsindeling.
  Woningtoewijzing schijnt nogal heel moeilijk te gaan. Ik weet wel waarom…..problemen zorgen voor inkomsten.
  – Energiemaatschappijen moeten niet zo adviseren onder het mom van ’tips’ geven, maar burgers gewoon opdragen minder te verbruiken. Daarvoor zou een Wet moeten komen. Het hoeft heus niet zo gek te gaan.
  Mensen kunnen bijvoorbeeld heus wel hun hobby’s houden.
  – Een inwoner-stop in Nederland. Er zijn vele grotere Westerse landen. Australië neemt GVD maar eens aandeel asielzoekers. Een inwoner-stop. Ook omdat vele Nederlanders altijd denken dat 18 miljoen Nederlanders hier stemrecht hebben. Hoezo? Al die personen tot aan 18 jaar ook?!
  – Scheefwoners aanpakken! Al die mensen met laffe lat-relaties en hun excuses. Ga bij elkaar wonen, of leef echt nobel.
  – Een stop op al die commercials en reclames voor massaconsumptie
  – Meer goedkope torenhoge hoogbouw. Gebruik maken van spriraal-systeem stijgende warmte, etc.
  – Niet de klok steeds aanpassen, maar gewoon de wintertijd aanhouden. Veel meer part-time werken.
  De mens zou veel meer tot werkzaam leven wakker moeten worden, wanneer de ochtendzon de woningen half-opwarmd. Mensen moeten veel meer uit kunnen slapen. Mensen helemaal gek van al dat werken en overleven. Hoe zogenaamd goed en sociaal ook in het leven. Een goede peilmeter was 90% mondkapje-dragers. De mensheid totaal zwakzinnig. Terug naar de mensheid met veel minder overheid, propaganda en veel minder tech.
  – Geen prijsplafond, maar een verbruiksplafond!
  – Een noodstop op zinloze baantjes, jobjes. Kamer van Koophandel!…..aanpakken! Al die coach-baantjes.
  Al van dit soort arbeiders die uiteindelijk nieuwe ruimtes nodig hebben.
  – Een stop op het hele media/film wereldje in Nederland. Ik neem de Hilversumse studio’s als voorbeeld.
  Dat zijn in totaal pas grootverbruikers. Al die mensen die daar in, en via via voor werken.
  – Weg met al die enquetes. Directe-democratie. Jaarlijks een 5000-tellende meerkeuzelijst voor burgers.
  Niet meedoen is onderdanig zijn aan alles.
  – Meer bossen in bijvoorbeeld Friesland. Bossen houden warmte vast. Er is alleen maar kaalslag. Overal gure wind. Daardoor uiteindelijk ook die windstromen tot in bebouwde kernen, met daar veel omgeknakte bomen en stormschades tot gevolg.
  – Gemeenten zouden meer invloed op burgers moeten hebben dan alleen maar landelijk via provincie of Den Haag. Zien we dan wel of het goed gaat of niet. Zo niet….dan mensen in de buurt om aan te pakken.
  – Een onderzoek naar infra-blauw. Koudestraling. Net als met infra-rood. Infra-blauw bestaat dan ook.

  Nog wel veel meer ideeën, en van anderen. Anderen die non-profit dingen willen veranderen.
  Zet daar tegenover eens de regeringspartijen en nieuwe alternatieve met hun masssa-inkomsten.

  Bedankt Frontnieuws, dat ik hier mijn verhaal weer kwijt kon.
  Zou ik dit op Dumperdt zetten, dan zou het in leidende reacties gaan over typfouten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in