De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag gezegd dat Moskou bereid is de gasleveringen aan Europa via een onbeschadigd deel van de Nord Stream-pijpleiding te hervatten. De beslissing is aan de EU. Ze hoeft alleen maar de gaskraan weer open te draaien, bericht Exxpress.at.

Rusland is bereid de gasleveringen te hervatten via een deel van de Nord Stream 2-pijpleiding die nog in bedrijf is. Dit verklaarde president Vladimir Poetin in zijn toespraak op het internationale forum van de Russische Energieweek. De Russische leider zei dat de gasleveringen kunnen worden voortgezet via een deel van de Nord Stream 2-pijpleiding dat nog intact is.

“De bal ligt bij de EU”

De bal ligt bij de EU. Zij moet beslissen of zij gas aangeleverd wil krijgen via de pijpleiding. Poetin zei: “Rusland is klaar om met dergelijke leveringen te beginnen. De bal ligt bij de EU. Als ze wil, kan ze gewoon de kraan openzetten.”

Rusland heeft niets te maken met de torenhoge energieprijzen waarmee de Europeanen deze winter worden geconfronteerd, aldus Vladimir Poetin, die het Westen ervan beschuldigt een wereldwijde energiecrisis aan te wakkeren. Het zijn de armste landen die de hoogste prijs moeten betalen voor de stijgende energiekosten, voegde Poetin eraan toe.

Geen leveringen aan landen met tariefplafonds

Tegelijkertijd sloot Poetin landen met tariefplafonds uit van energieleveranties: “Rusland zal niet tegen het gezond verstand in handelen en betalen voor het welzijn van anderen. Wij zullen geen energiebronnen leveren aan landen die hun prijzen plafonneren.”

De EU heeft vorige week formeel verdere sancties tegen Rusland aangenomen, waaronder een plafond voor de olieprijs, in verband met de oorlog die Poetin al meer dan zeven en een halve maand tegen Oekraïne voert. Poetin waarschuwde nu ook dat een dergelijke plafondprijs het investeringsklimaat wereldwijd zou verslechteren.

  Analyse: Europeanen zullen alleen nog maar voedsel en energie kunnen kopen, en niets anders

Moskou zou gas kunnen omleiden naar Turkije

Rusland zou de aanvoer voor de beschadigde Nord Stream-pijpleiding kunnen verleggen naar de Zwarte Zee om in Turkije een belangrijke Europese gashub te creëren, zei Poetin. “Het verloren volume aan gasdoorvoer via Nord Stream zou door Rusland via de Zwarte Zee kunnen worden geleid, waardoor een enorme gashub in Turkije ontstaat, als onze Europese partners daarin geïnteresseerd zijn.” De Turkstream-pijpleiding zou hoe dan ook veiliger zijn dan de route door de Oostzee, zei hij.

Anders zou Rusland hoe dan ook van zijn gas afkomen op de wereldmarkt, verzekerde de 70-jarige. Daartoe breidt Rusland zijn infrastructuur reeds uit. In dit verband herinnerde Poetin aan de aanleg van de Power Siberia 2-pijpleiding naar China en een gaspijpleiding naar Mongolië.

Moskou behoudt zijn leidende positie op de energiemarkt

Bovendien kondigde Poetin aan dat hij de productie en export van ruwe olie tot 2015 op het huidige niveau zou handhaven. Ondanks de door het Westen opgelegde sancties zal Rusland zijn leidende positie op de wereldmarkt voor energie niet opgeven, zei Poetin.

Hij verwelkomde de aankondiging van de OPEC+ van vorige week om de productie te verlagen teneinde de olieprijzen op peil te houden. Rusland is van plan te blijven samenwerken met de door Saoedi-Arabië geleide OPEC-groep, zei hij.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin wijst op boemerangeffect van sanctiesVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelMedvedev: De levering van langeafstandsraketten aan de psychoten van Kiev zal de Derde Wereldoorlog doen ontketen
Volgend artikelDr. Coleman: Nu weten we het: De samenzweerders willen de Derde Wereldoorlog
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

33 REACTIES

 1. Dat is slim. Dit valt samen met het advies aan Russische burgers om Kiev zsm te verlaten. Ze zullen wel weten dat Trutsula van de Lijken en de rest van haar Apenretelikkers-clubje het aanbod van de pijplijn zullen afslaan.

 2. Tja t ligt ook niet aan Poetin,het hele europesche kabinet ,is tot op t bot rottttt.liquideren moeten ze die hele bende .ik snap echt niet dat we dit pikken,van die homo Rutte en z’n neukmaats.

 3. Natuurlijk behoud Rusland zijn leidende positie. Daarnaast wil de EU heel graag die overgebleven pijp opendraaien, maar we weten allemaal dat dat niet mag van de VS en we zullen, nee moeten gehoorzamen.

  • Ja dat is waar maar als de kou echt toeslaat en de koukleumpjes die de hele dag op kantoor onbenullig werk die van baantjes die gecreeerd zijn met vel belasting geld van de burgers dan zal de overheid rutte en co wel toestaan om overeind te blijven en de U smeken om de boycot ongedaan te maken Poetin heeft de EU in de wurggreep en zal eisen toegeven of sterven!!!!!!!

 4. Wat mij betreft wordt Mr. Putin onsterfelijk. Ik hoop echt dat hij de Westerse geest verslaat en een andere geest leeft. G.
  Wie ogen heeft om te zien, die hore. Amen.

  • Niet iedereen heeft de moed en het lef om tegen de VS in te gaan, zie het de Westerse leiders niet doen, zij kruipen voor de Amerikanen wat de consequenties ook zijn voor de Europese burgers, ze zijn slaafs en hebben geen eigen gezicht, mag ik even overgeven, zou zo graag willen dat men volmondig zegt, Amerika bekijk het lekker wij gaan met de Russen, Europe first and the USA as the last, I have a dream, maar zie het niet gebeuren, wel hoop ik erop, Du hast mich !!!

   • te LAF en SLAAFS.. maar bovenal zéér LUI om na te denken waar Poetin mee bezig is, ik denk dat hij de klus helemaal af maken gaat, en het z o u wat zijn zeg, als we eens een normale regering hebben die BALLEN laat zien en deals opnieuw aan durft!
    Dan zit je bij het FvD ( Baudet ) wel in 1 x op de goede rit..
    Maar.. idd helaas vrees ik totale blindheid en domheid verder in het haagse horrorbos.. met een stel criminelen aan de leiding, die ons allemaal graag kapot spuit..
    groet

   • Poetin en het westen hebben afgesproken dat ze samen na de pandemie die honderd miljard schade heeft aangericht ,,,AAN DE ECONOMIE,,,, nu naar een oorlog gaan grijpen voor geheel de EU Op de beurzen wordt het zeer onrustig en zullen als de boycotten zo doorgaan omkiepen dat gebeurde in 1920 ook zo, en toen werd de tweede WO voorbereid, De hedendaagse jeugd is bezig met hebbedingetjes die er straks niet meer nodig zijn zoals het behalen van een rijbewijs en denken verder niet eraan wat er boven hun hoofd hangt!!!!!!!!!!!!!

  • Goede reactie. Dit laat weer zien dat we onze hoop niet enkel moeten vestigen op een bevrijding van Rusland, maar het toch echt ZELF moeten blijven doen.

   Overigens blijf ik me verwonderen over het feit dat Rusland olie en gas wil blijven leveren aan landen die er alles aan doen om Rusland kapot te maken. Waarom zou je zulke landen het hand boven de hoofd willen houden zodat ze ongestraft door kunnen blijven gaan om je kapot te maken.

 5. Ik hoop op een Duitse ‘Einzelgang’ om zijn industrie te redden en dus op een bilateraaltje met rusland voor gaslevering (uiteraard te betalen in roebels, anders worden de Russische tegoeden weer gejat). Hun eigen Duitse hemd is toch zeker nader dan de amerikaanse rok? Het is wel zaak dat NS door een gecombineerd Duits-Russische vloot 24/7 en overal bewaakt wordt.
  Verder is het goed om Polen, Hongarije en Slowakije de worst voor te houden van teruggave van provinciën die nu West-Oekraïens zijn sinds ‘Jalta’. Eens kijken of zij dat aanbod kunnen versmaden. Oekraïene verdient die verdere opdeling, gezien die aanval op de Krimbrug en staatsgreep in 2014 met erop volgende terreur in de Donbass-regio.
  Overigens zal in de laatste paragraaf 2015 wel 2025 moeten zijn.

 6. Natuurlijk zal hij wel eisen stellen; zoals opheffen sancties, geen prijs plafond, betaling zoals hij dat wil en prijs zoals hij dat wil.

  Maar het is een meesterzet; daarmee trapt hij delinksen en USA in de stront waar ze horen, krijgt de “gewone man”in europa mee, en het kost hem niks.

  Het is duidelijk wie de macht overnam van USA; een hele verbetering trouwens…..

 7. We zullen vanuit de EU eensgezind NEE zeggen tegen dit voorstel.Wat dacht die moordenaar wel.
  We zijn met de uitrol van de agenda 2030 bezig en het loopt vooralsnog goed.Hier is geen plek voor goedkoop gas.We hebben de transgenderwet nog op stapel, we moeten nog enkele honderduizenden nieuwe NL onderdak bieden,En ja de boer moet weg.En nog veel meer moois komt eraan.
  Krijg alleen steeds commentaar van iemand.Ik heb er een filmpje van.

  https://youtu.be/BJZnvXV8sNM

  • Wat dacht je Kaag? Dat we ja gaan zeggen tegen dat gas?? Ik weet hoe ik mijn eigen hachje moet beschermen hoor! Ik ga mijn goede relatie met de VS niet verpesten en vele contracten verliezen voor mijn pharma-echtgenoot voor een paar koukleumers. De aanstellerij. Beginnen jullie al met de uitrol van de QR paspoorten voor het eind van het jaar? Er moeten nog velen gevaccineerd worden, dat weet je toch? Binnenkort laat ik je weer eens op een lunch komen om de successen van het programma te bespreken. Ja, die boeren moeten weg. Zorg er wel voor dat die statushouders genoeg warmte en comfort krijgen, hoor. Want je hebt ze straks ook nodig voor de stemmen. We zullen die akelige kerel verslaan, wat het ook moge kosten. Er ligt nog wat pensioengeld in NL dat we ook in de oorlog kunnen gooien.

   • Ja,,,, wat de QR code pas aangaat die had er al langer moeten zijn ware het niet dat ze er zich niet meer mee bezig moeten houden omdat er nu ook veel kankergevallen gaan optreden als de kerncentrale in de oekraine plat ligt Ook het energie probleem heeft roet in het eten gegooid Vanmorgen nog op radio dat Nederland een kerncentrale moet bijbouwen om van het Russisch gas af moet komen!!!!!! de reporter vroeg aan een klungel van de VVD waar gaan we dan met het kernafval heen en toen zei die sukkel………… Ja er zijn wel meer afvalstoffen die we moeten opslaan????????

 8. Goed bezig die Putin, hij heeft echt gezond verstand en laat zich niet opfokken. Hoop dat het voor ons vruchten afwerpt maar gezien onze ‘leiders’ hersengeamputeert zijn.. tja..

 9. @Ursula

  U begrijpt het hele systeem denk ik wel een beetje,U moet dit echter niet aan de grote klok hangen,dit kan namelijk banen kosten,Topbanen voor onze 2e kamer leden welte verstaan.
  Alles draait nu eenmaal om geld, en ik wil er graag nog een 6e huisje bij nemen.
  Daarom draai ik wel wat men vraagt.Ik wil natuurlijk binnenkort die top baan waar ik veel meer ga verdienen dan die 6K hier.En ik moet me elke dag verantwoorden tegen die FvD-ers en PVV-ers.
  S,nachts kan ik er soms niet van slapen.Bahh.

  Ik heb er een filmpje van:
  https://youtu.be/L-02edJB6h8

 10. Zelfs als die gekkies niet de sancties terug draaien: meesterlijke zet van Poetin.

  Immers nu kan niemand zeggen dat hij ONWILLIG was om gas te leveren, en zet Den Haag zichzelf samen met de andere idioten in Brussel zich voor schut met hun oerstomme WEF streken.

  personelijk hoop ik dat het een super koude winter wordt,met onder minus 20.
  Misschien dat het stomme volk dan kwaad genoeg wordt om links eruit te trappen.

  In mijn verleden had ik een winter zonder verwarming; als ik moet kiezen tussen 3 dagen geen verwarming of 3 dagen geen eten kies ik geen eten.

 11. Tja zo is het,ligt niet aan Poetin,maar aan Brussel.en hier dat tering kabinet.Rutte en z’n maats ,gewoon oppakken en ophangen.verbranden en stoffelijke resten boven Oekraïne vrij laten.niet hier want dan zit je met stik stof

 12. Gazprom CEO: Europese steden kunnen in de winter bevriezen.

  Europese steden kunnen bevriezen tijdens de winterpiek van koud weer – zoals verklaard door Gazprom CEO Aleksei Miller, RIA Novosti meldt

  ——————————————————————–
  “De winter kan relatief warm zijn, maar elke week of vijf dagen zal abnormaal koud zijn. In deze korte periode, God verhoede, is het mogelijk om hele steden, hele landen te bevriezen,” zei Miller.

  Trouwens, Europese landen begonnen zich voor te bereiden op de winter in de zomer. Het hoofd van een van de grootste gasbedrijven in Duitsland, GASAG, Georg Friedrich, suggereerde bijvoorbeeld dat Duitsers in de winter de trap op rennen en twee truien dragen. Op hun beurt werden de Zwitsers bedreigd met gevangenisstraffen tot drie jaar voor het verwarmen van hun huizen boven de 19 graden in de winter.

  ——————————————————————–
  Bron: https://www.sb.by/en/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in