Totdat ik het document zag met de titel, CIA Operations Center Intelligence Update, was ik geneigd te geloven dat de gelekte documenten het werk waren van een gefrustreerde klokkenluider. Maar ik ben van gedachten veranderd. Dit lijkt op een gecontroleerd, geregisseerd lek door personen die de 21 jaar oude nationale garde soldaat hebben gemanipuleerd om bepaalde documenten op een openbare server te plaatsen, schrijft Larry Johnson.

De CIA Operations Center Intelligence Update is een document dat wordt geproduceerd door analisten in het Operations Center om te worden geleverd aan de reguliere CIA-analisten. Toen ik in het Ops Center werkte, was ik verantwoordelijk voor het monitoren van het verkeer van Latijns-Amerikaanse posten en het markeren van zaken die de analisten in de Latijns-Amerikaanse divisie moesten weten. Ik schreef samenvattende paragrafen zoals die in de online gelekte documenten. Dit was een intern CIA-document. Het werd niet uitgezonden naar de andere inlichtingendiensten. In de 23 jaar dat ik met Amerikaanse militaire commando’s over de hele wereld heb gewerkt, heb ik nooit een kopie van dit soort rapporten zien circuleren onder degenen die niet over de hoogste bevoegdheden beschikken. Nooit. Hoe kreeg een 21-jarige jongen er minstens twee in handen?

De geheime documenten die nu openbaar zijn, gaan vooral over Rusland en Oekraïne. De CIA Ops Center documenten die nu op het internet circuleren zijn slechts gedeeltelijke kopieën. Er zijn bijvoorbeeld drie pagina’s, allemaal Top Secret, van een acht pagina’s tellend document. Als je een goofy 21-jarige gamer bent die gewoon indruk wil maken op je jonge protegés, waarom neem je dan niet allemaal acht pagina’s. Ik denk dat de andere vijf pagina’s geen informatie bevatten over Oekraïne of Rusland.

De jongen was naar verluidt een cyberanalist, toegewezen aan de 102 Intelligence Wing, die rapporteert aan de Amerikaanse 16 luchtmacht:

Het 102e ISS verzorgt het onderhoud, de integratie en de operaties van inlichtingensystemen voor het AN/GSQ-272 SENTINEL wapensysteem, als onderdeel van de Air Force Distributed Common Ground System (AF-DCGS) Enterprise, waardoor bijna real-time verzameling, verwerking, exploitatie en verspreiding (CPED) van gegevens mogelijk is.

De Sixteenth Air Force (Air Forces Cyber), met hoofdkwartier op Joint Base San Antonio, Texas, richt zich op informatieoorlogvoering in het moderne tijdperk. Informatieoorlogvoering vereist de integratie van: Intelligence, Surveillance, Reconnaissance; Cyber Warfare; Electromagnetic Warfare; Weather; Public Affairs; en Information Operations capaciteiten. De 16e luchtmacht zorgt ervoor dat onze luchtmacht en natie snel, veerkrachtig en volledig geïntegreerd zijn in competitie, crisis en conflict door Informatie Oorlogsvoering op operationeel en tactisch niveau te integreren, gebruik makend van de waarde van informatie door het voortouw te nemen in de aanpak van unieke 21e eeuwse uitdagingen in het zeer dynamische, naadloze en wereldwijde informatie domein.

Ik geloof niet dat het toeval is dat hij diende in een eenheid voor informatieoorlogvoering. Vergeet niet dat hij een laaggeplaatste soldaat was. Hij had een commandostructuur. Hij verscheen niet op zijn werk en besliste zelf welke taken hij moest uitvoeren. Hij rapporteerde aan en werkte onder leiding van onderofficieren en officieren. Hij liep niet zomaar een SCIF binnen en printte op zijn gemak documenten. Een man van zijn niveau zou de aandacht trekken als hij een document als het CIA Ops Center rapport zou afdrukken.

  Russisch leger bevestigt volledige vernietiging van een van de Oekraïense vestingwerken in de regio Kherson (Video's)

Ik geloof dat de vermeende lekkende man uit hoofde van zijn functie toegang had tot topgeheime informatie. Ik weet niet of er voor hem en zijn collega’s een leugentest nodig was. Hoe dan ook, alle gelekte informatie stond op een Top Secret computernet en was alleen toegankelijk binnen een SCIF.

Laat me uitleggen waarom ik denk dat het verhaal dat momenteel aan het publiek wordt verkocht over deze jongeman te mooi is om waar te zijn en volgens mij een rookgordijn is.

Het eerste probleem is BELLINGCAT. Bellingcat is een Open Source Intelligence organisatie die gefinancierd wordt door de Amerikaanse en Britse inlichtingendiensten. BELLINGCAT wordt “gecrediteerd” met het uitzoeken van de identiteit van de site waar de geheime documenten werden geplaatst en de naam van de lekkende partij.

Afbeeldingen van de geheime documenten doken begin maart voor het eerst op buiten Thug Shaker Central, meldde onderzoeksgroep Bellingcat.

Een partij van 10 documenten dook op op een Discord-server genaamd “Minecraft Earth Map” nadat een gebruiker ze had gepost.

Bellingcat traceerde een eerder lek naar een Discord-server genaamd “WowMao,” die afkomstig lijkt te zijn van het kanaal van Thug Shaker Central.

Een verbazingwekkend toeval, toch?

Dus hoe kwam de Washington Post op het verhaal? Als de verslaggevers niet zijn getipt door Bellingcat, dan moet het iemand zijn in de Amerikaanse inlichtingen- of militaire hiërarchie.

Het rapport van de Washington Post is perfect geschreven voor lichtgelovige lezers. Het raakt alle hete hangijzers – bv. racist, religieus extremist, antisemiet, houdt van wapens, haat de Amerikaanse regering. Het enige wat ontbreekt is dat de jongeman, Jack Texeira, geen MAGA-pet droeg.

  De machten die ons regeren, hebben ingezien dat Washington onvoorbereid en ongeschikt is voor een grote oorlog

Om een eerder punt te herhalen, het gelekte materiaal is geen willekeurig inlichtingenmateriaal. Het is ontworpen om verschillende verhalen te vertellen. Het meest opvallende is de verslechtering van de Oekraïense capaciteiten en de grote obstakels waarmee de Verenigde Staten en de rest van de NAVO worden geconfronteerd bij het leveren van de broodnodige luchtverdediging, artilleriegranaten, artilleriestukken en tanks. Met andere woorden, Oekraïne gaat crashen en verbranden.

De informatie over Israël, Zuid-Korea en de secretaris-generaal van de VN is ook enorm schadelijk voor de Amerikaanse buitenlandse politiek. Dit is een echt blauw oog.

Laat me één mogelijkheid voorstellen voor dit lek – een basis creëren om Joe Biden uit zijn functie te zetten. De onthullingen in de geheime documenten zijn geen verzinsels om de Russen te misleiden. Noch zijn het het soort materiaal om meer Amerikaanse steun te krijgen voor het pompen van meer middelen in het zwarte gat van Oekraïne. Deze lekken voeden het beeld dat het Biden-team incompetent is en de Amerikaanse belangen overzee in gevaar brengt.

Ga maar na wat er is gebeurd sinds deze documenten voor het eerst werden gepost in de “private” gamers chat. De historische top van Poetin en Xi Jinping in maart betekende de ondergang van het Nixon-beleid dat de betrekkingen tussen de VS en China eenenvijftig jaar lang had geleid. In de nasleep van de top bevorderde China een toenadering tussen oude tegenstanders Iran en Saoedi-Arabië. Die twee landen hebben nu formele diplomatieke betrekkingen en werken samen om een einde te maken aan de door de VS gesteunde oorlog in Jemen. De Amerikaanse steun voor het conflict in Jemen was een belangrijk element in de inspanningen van de Verenigde Staten om Iran in te dammen en te verzwakken.

Daarnaast heeft China zijn inspanningen opgevoerd om belangrijke landen aan te moedigen adios te zeggen tegen de dollar en in plaats daarvan de yuan te gebruiken voor internationale handel. De Saoedi’s en Brazilië hebben zich hierbij aangesloten.

China speelt, samen met Rusland, ook een cruciale rol bij het afsnijden van de poten onder de Amerikaanse inspanningen om de Syrische president Bashir Assad te verwijderen. Het was president Obama die de Arabische Golfstaten, met name Saoedi-Arabië, overhaalde om de Arabische Lente te helpen financieren en aanwakkeren. Onderdeel van die inspanning was het besluit van de Arabische Liga om Syrië eruit te schoppen. Dat wordt nu teruggedraaid en Syrië, ooit een paria dankzij Amerikaanse en Britse druk, wordt nu weer verwelkomd in de Arabische Liga. Voor de Verenigde Staten was de oorlog in Syrië een andere pijler van hun beleid om Iran te verzwakken. Die pijler is op weg naar de vuilnisbak van de geschiedenis.

  Europa is moe van Oekraïne en noemt het een "zwart gat"

Rusland speelt ook een sleutelrol in de toenadering tussen Turkije en Syrië. Turkije speelde in de eerste dagen van de burgeroorlog in Syrië een cruciale rol bij de bewapening van islamitische opstandelingen, met wapens die door de Verenigde Staten werden geleverd uit voorraden in Libië. Als u denkt dat dit de CIA niet kwaad maakt, dan kent u de CIA niet.

Er was vandaag nog een lek dat zeer schadelijk is voor Joe Biden.

Obama-tijdperk medewerker

Mike McCormick, voormalig stenograaf van Obama, verklapt Biden’s smeergeldregeling: “Hij is een crimineel”. McCormick beweert dat toenmalig vicepresident Biden Amerikaans belastinggeld heeft gebruikt om zijn familie te verrijken en zegt dat Jake Sullivan een “samenzweerder” is. Ik kan de video niet plaatsen, dus u zult op de volgende link moeten klikken.

https://www.foxnews.com/video/6324957711112

Weer een toeval? Ik denk het niet. Naast het afschilderen van Biden als een mislukkeling op het gebied van buitenlands beleid die de Amerikaanse belangen in gevaar brengt, versterkt deze wending in het verhaal de meme van Biden-corruptie.

Met betrekking tot de vermeende leaker, Jack Texeira, ben ik benieuwd of hij de behandeling van William Calley krijgt (d.w.z. alleen Calley werd gestraft voor het bloedbad van My Lai, terwijl zijn commandostructuur vrijuit ging) of dat zijn directe commandostructuur ter verantwoording wordt geroepen.

Sundance in het Conservative Tree House biedt een andere plausibele verklaring voor de lekken. Ook het overwegen waard.

Het Sundance-scenario en het mijne sluiten elkaar niet uit. Beide kunnen waar zijn. Ik zou de wens van de Deep State om twee vliegen in één klap te slaan niet uitsluiten.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Deze keer is het andersVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe huiveringwekkende reden waarom grote bedrijven lucratieve deals uitdelen aan biologische mannen die zich voordoen als vrouwen
Volgend artikelZelensky en zijn generaals hebben vorig jaar “minstens” 400 miljoen dollar van de Amerikaanse hulp verduisterd
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

21 REACTIES

 1. Het is een nogal ‘Fishy Conspiracy’… die van allerlei ’toevalligheden’ aan elkaar hangt;-) Net als toen Facebook “openbaarde” dat de msmedia de ‘Vrijheid van Meningsuiting’ censureert, om vervolgens nieuwe wetgeving (voor onze ‘veiligheid’) met nog meer censorschap te provoceren!

  Het lijkt erop alsof TPTB een uitweg/vlucht nodig hebben om de Oekrainazionisten-strijd te kunnen staken zonder al te veel ‘gezichtsverlies’ nadat deze lekken openbaar zijn geworden en de ‘plannen’ ineens op tafel liggen. Wat rot nou voor de westerse massamoordenaars… (sic)

  Potverdorie, nu kunnen ze hun plannen niet meer uitvoeren. Hoe vervelend voor de VS en de laffe europese landverraders in dienst van de WEFascisten dat de Russen nu weten wat ze wilden doen!

  Welcher Scheisse, Ursula!;-)

  • Klokkenluiders, Amerikaanse geheime diensten houden niet van Klokkenluiders.
   Julian Assange openbaarde de Amerikaanse oorlogsmisdaden in Irak.
   Edward Snowden openbaarde, dat Amerika alle telefoons van Europese regeringsleiders werden afgeluisterd.
   Amerika deed en doet alles om deze mensen in Oranje gekleurde overals op te sluiten in Guantánamo.
   Niet perse om ze te straffen.
   MAAR OM EEN SIGNAAL AF TE GEVEN AAN TOEKOMSTIGE KLOKKENLUIDERS.
   Over de hele wereld werken honderduizenden Amerikanen bij de geheime diensten.
   Sommige van die mensen krijgen problemen met hun geweten, en kunnen niet langer de ellende die deze diensten veroorzaken nog voor zich houden, en plegen zelfmoord, of vluchten, of gaan aan de druks.
   1. Deze 21 jarige jongeman kon het het niet langer meer volhouden, om langer mee te werken aan de ellende die deze geheime diensten veroorzaken, die oorlogen veroorzaken en onschuldige mensen afslachten.
   2. Of de Amerikaanse regering dacht, voor het geval dat IEMAND bij de geheime dienst problemen krijgt met zijn geweten, pakken we een slemiele jongeman op, en brengen hem naar Guantánamo, steken hem in een Oranje gekleurde overal, en de klokkenluiders zijn gewaarschuwd.
   Een gewaarschuwd geheime medewerkers van de Amerikaanse geheime diensten, zal wel even nadenken alvorens hij uit de school klapt.
   Vermoord worden of een zelfmoord plegen zijn dan vaak betere opties.
   De geheime diensten betalen zeer hoge salarissen, wat voor veel jonge mannen zeer aantrekkelijk maakt zich er bij aan te sluiten, tot het geweten begint op te spelen.

 2. NATO eu vs who The Crown enz enz enz

  Erg irritant hoe “totale”verliezers zich blijven beroepen op “De Winst”omdat ze weer een nieuw regeltje hebben gefabriceerd.

  Kijk 1+1=11

  Moe van.

  • Volgens een opiniepeiling van het Mockingbird press/ newspeak/ msm-programma EenVandaag is het aantal complotdenkers in twee jaar gestegen van 6 naar 11 procent en zoals wellicht bekend is 11 het laagste meestergetal van de vrijmetselaars.
   Persoonlijk ben ik van mening dat het percentage hoger moet zijn, maar wie ben ik.
   Het aantal volledig ‘gevaccineerden’ bedraagt plm. 70 procent en het aantal ontwaakten (in diverse stadia) schuift op richting 30 procent; daar ga ik van uit.

 3. Ik geloof er geen moer van , dit is een vooropgezet lek van die smerige Honden van America .
  Eens een leugenaar altijd een leugenaar .
  Dit broekie van 21 kan niet het verhaal wat zo genoemd strikt geheim is zomaar in de wereld roepen , Ik geloof er geen moer van , Het is een afleiding van iets anders .
  We zullen het meemaken wat de echte reden is van deze fake moment

  • Treeg,
   Kan ook niks met deze berichten en de reactie in de media daarop, de Russen reageren ook niet echt of de Chinezen, ze zijn op hun hoede voor de VS, begrijpelijk net als gewone burgers!

 4. Gemaakt door scriptschrijvers , deze lekken.
  Destijds ook Biden aan het roer , om de zaak ik puin te laten lopen, script.
  De acteer prestaties van Biden zijn oha wonderbaarlijk.

  De vraag is, waarom ze op dit tijdstip hiermee aankomen.
  Mogelijk, verdeel, Heers, afleiding-, dwaalspoor manoeuvres.

  • Hopelijk zullen alle slaven binnenkort alles openbaren. Opdat de USA niemand meer kan vertrouwen, dan weten ze eens hoe anderen zich voelen!

 5. In het artikel las ik veel zaken, die kloppen en het uitzoeken waard zijn.
  Zoals dat het uiteraard de V.S. was, die al die ingrepen in M.O. en “Arabische lente” uitvoerde,
  en soennitische jihadi’s steunde.
  Ook : De V.S leverde Saddam Hussein chemische wapens, in de oorlog tegen Irak.
  Saddam gebruikte ze alleen tegen de Kurden; en verstopte ze later in Syrie.
  Dat waren de spullen die V.N later in Syrie “opriumde”.

  Wat die “lekken” betreft :
  – Er staat amper iets nieuws in
  – Die jonge militair – nu opeens wel met naam en al – is gewoon een zondebok
  – Het is een afledings-truc :
  of : voor strengere wetgeving
  en / of : voor een of andere militaire aktie : rond Saudi-Arabie, Iran, “oekraine”, Taiwan, o.i.d.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in