Totdat het besloot Moskou te confronteren met een existentiële militaire bedreiging in Oekraïne, beperkte Washington het gebruik van Amerikaanse militaire macht tot conflicten die de Amerikanen zich konden veroorloven te verliezen, oorlogen met zwakke tegenstanders in de derde wereld, van Saigon tot Bagdad, die geen existentiële bedreiging vormden voor Amerikaanse troepen of Amerikaans grondgebied. Deze keer is een proxy-oorlog met Rusland anders, schrijft kolonel Douglas Macgregor.

In tegenstelling tot de eerste hoop en verwachtingen, is Rusland intern niet ingestort en heeft het evenmin gecapituleerd voor de collectieve eisen van het Westen met betrekking tot een regimeverandering in Moskou. Washington onderschatte de maatschappelijke samenhang van Rusland, zijn latente militaire potentieel en zijn relatieve immuniteit voor westerse economische sancties.

Als gevolg daarvan mislukt de proxy-oorlog van Washington tegen Rusland. De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin was ongewoon openhartig over de situatie in Oekraïne toen hij op 20 januari op de luchtmachtbasis Ramstein tegen de geallieerden zei: “We hebben hier een kans, tussen nu en de lente,” en hij gaf toe: “Dat is niet zo lang.”

Alexei Arestovich, de onlangs ontslagen adviseur van president Zelensky en onofficiële “Spinmeister”, was directer. Hij uitte zijn eigen twijfels of Oekraïne de oorlog met Rusland kan winnen en vraagt zich nu zelfs af of Oekraïne de oorlog zal overleven. De Oekraïense verliezenminstens 150.000 doden, waaronder 35.000 vermisten en vermoedelijk dood – hebben de Oekraïense strijdkrachten fataal verzwakt, met als gevolg een fragiele Oekraïense defensieve positie die de komende weken waarschijnlijk zal bezwijken onder het verpletterende gewicht van de aanvallende Russische strijdkrachten.

  Russisch aardgas: In de EU wordt alleen nog aan Hongarije geleverd

De Oekraïense materiële verliezen zijn al even ernstig. Deze omvatten duizenden tanks en gepantserde infanteriegevechtsvoertuigen, artilleriesystemen, luchtverdedigingsplatforms en wapens van alle kalibers. Deze totalen zijn inclusief het equivalent van zeven jaar Javelin-raketproductie. In een omgeving waar Russische artilleriesystemen per dag bijna 60.000 projectielen van alle soorten – raketten, granaten, drones en harde munitie – kunnen afvuren, hebben de Oekraïense troepen het moeilijk om deze Russische salvo’s te beantwoorden met 6.000 granaten per dag. Nieuwe platform- en munitiepakketten voor Oekraïne kunnen de gemeenschap in Washington verrijken, maar ze kunnen deze omstandigheden niet veranderen.

Het is voorspelbaar dat de frustratie van Washington over het collectieve falen van het Westen om het tij van de Oekraïense nederlaag te keren toeneemt. De frustratie maakt zelfs snel plaats voor wanhoop.

Michael Rubin, een voormalige aangestelde van Bush en fervent voorstander van Amerika’s permanente conflicten in het Midden-Oosten en Afghanistan, uitte zijn frustratie in een artikel in het nieuwsblad 1945, waarin hij beweerde dat “als de wereld toestaat dat Rusland een eenheidsstaat blijft, en als het toestaat dat het Poetinisme van Poetin overleeft, dan moet Oekraïne toestemming krijgen om zijn eigen nucleaire afschrikking te handhaven, of het nu lid wordt van de NAVO of niet.” Op het eerste gezicht is de suggestie roekeloos, maar de verklaring weerspiegelt wel nauwkeurig de angst in Washington-kringen dat een Oekraïense nederlaag onvermijdelijk is.

De NAVO-leden waren nooit sterk verenigd achter Washingtons kruistocht om Rusland fataal te verzwakken. De regeringen van Hongarije en Kroatië erkennen gewoon dat het bredere Europese publiek tegen een oorlog met Rusland is en niet achter de wens van Washington staat om de voorzienbare nederlaag van Oekraïne uit te stellen.

  'Neem geen NAVO-gevangenen' - Medvedev

Hoewel Berlijn sympathiseert met het Oekraïense volk, was het geen voorstander van een totale oorlog met Rusland namens Oekraïne. Nu zijn de Duitsers ook ongerust over de catastrofale toestand van de Duitse strijdkrachten.

Harald Kujat, gepensioneerd luchtmacht-generaal en voormalig voorzitter van het Militaire Comité van de NAVO, heeft zware kritiek geuit op Berlijn omdat het heeft toegestaan dat Washington Duitsland in een conflict met Rusland heeft gelokt. Hij merkte op dat Duitse politieke leiders gedurende tientallen jaren Duitsland actief hebben ontwapend, waardoor Berlijn geen gezag of geloofwaardigheid meer heeft in Europa. Hoewel zijn opmerkingen door de Duitse regering en media actief worden onderdrukt, vinden ze veel weerklank bij de Duitse kiezers.

Het botte feit is dat Washington in zijn streven naar een overwinning in zijn proxy-oorlog met Rusland de historische realiteit negeert. Vanaf de 13e eeuw was Oekraïne een regio die werd gedomineerd door grotere, machtigere nationale machten, of die nu Litouws, Pools, Zweeds, Oostenrijks of Russisch waren.

In de nasleep van de Eerste Wereldoorlog werden mislukte Poolse plannen voor een onafhankelijke Oekraïense staat bedacht om bolsjewistisch Rusland te verzwakken. Vandaag is Rusland niet communistisch, noch streeft Moskou naar de vernietiging van de Poolse staat, zoals Trotski, Lenin, Stalin en hun volgelingen in 1920 deden.

Dus waar gaat Washington heen met zijn proxy-oorlog tegen Rusland? De vraag verdient een antwoord.

Op zondag 7 december 1941 dineerde de Amerikaanse ambassadeur Averell Harriman samen met premier Sir Winston Churchill bij Churchill thuis, toen de BBC het nieuws uitzond dat de Japanners de Amerikaanse marinebasis in Pearl Harbor hadden aangevallen. Harriman was zichtbaar geschokt. Hij herhaalde simpelweg de woorden: “De Japanners hebben Pearl Harbor aangevallen.”

  De status van de globalistische agenda is geëscaleerd van "verward" naar "chaotisch"

Harriman hoefde niet verbaasd te zijn. De regering-Roosevelt had praktisch alles gedaan wat in haar macht lag om Tokio ertoe aan te zetten de Amerikaanse troepen in de Stille Oceaan aan te vallen met een reeks vijandige beleidsbesluiten, die in de zomer van 1941 culmineerden in het olie-embargo van Washington.

In de Tweede Wereldoorlog had Washington geluk met timing en bondgenoten. Deze keer is het anders. Washington en zijn NAVO-bondgenoten pleiten voor een regelrechte oorlog tegen Rusland, de verwoesting en het uiteenvallen van de Russische Federatie en de vernietiging van miljoenen levens in Rusland en Oekraïne.

Washington doet aan emoties. Washington denkt niet, en staat ook openlijk vijandig tegenover empirisme en waarheid. Noch wij, noch onze bondgenoten zijn bereid tot een totale oorlog met Rusland, regionaal of mondiaal. Het punt is dat als er oorlog uitbreekt tussen Rusland en de Verenigde Staten, Amerikanen niet verbaasd moeten zijn. De regering Biden en haar tweepartijenaanhangers in Washington doen er alles aan om dat te laten gebeuren.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Laat de Patriot Games beginnen



Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelRusland waarschuwt dat verarmd uranium als een nucleair wapen zal worden beschouwd
Volgend artikelDe eerste verjaardag van de oorlog in Oekraïne en daarna
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Amerika is niet bang , flauwekul verhaal
  Hier is jarenlang aan gewerkt
  Duitsland idem, met ontwapening, Nederland is Duitsland in feite..eenheidsworst
  THE GREAT RESET depopulatie daar gaat het om.

  Je kan het regeringsleiders niet zo kwalijk nemen, doen gewoon hun ding in hun bunker of lui liggend op hun eilandje . Met natuurlijk de suddenly dead figuren ; zoiets als verplaatsing bevolking .
  Wel kan ik het mijn landgenoten kwalijk nemen , die dit realiseren.
  Want wat kunnen een paar mensen aanrichten?
  Nee landgenoten, ruim eenderde, jij poenvreter, bent verantwoordelijk.

  • Juist… de meeste mensen werken zelf het hardst aan hun ondergang mee. Want de huur en de hypotheek moet worden betaald, dus volgen ze hun orders toch maar op en voeren ze alles uit… want befehl ist befehl. De meeste mensen zijn zwakkelingen die braaf overal aan meewerken ipv afzwaaien en het roer in hun leven omgooien. Tegelijkertijd mogen we ze eigenlijk ook niet veroordelen, want het systeem heeft ze zo gemaakt. De meesten van ons zijn weerloos tegen de machine die ons programmeert. Heer vergeef ze, want ze weten niet wat ze doen. Heer breng ons samen en verenig ons tegen de kwade krachten die Uw creatie ruïneren in een poging om Uw creatie te domineren en te controleren. Ik bid voor ons allemaal dat we beseffen dat WIJ allemaal vrede en vrijheid nodig hebben en dat we dus allemaal liefde willen. Ik bid dat alle angst en vrezen, en alle kwaad, zal sterven in het licht dat onze liefde is. Oorlogen worden niet gevochten en gewonnen door de slapende massa, maar door een kleine wakkere groep. Ik bid dat wij deze oorlog winnen. Blijf sterk allemaal, laat deze monsters niet in je kop komen, blijf in jullie harten, die zijn niet te hacken. Liefde, de waarheid, is sterker dan de leugen, alleen de leugen is snel. Maar de leugen is bijna op en de waarheid begint haar in te halen… de tijd van de waarheid komt eraan. Niks kan stoppen wat er aankomt… NIKS!!!

   • @Naam:* >> (k bid dat wij deze oorlog winnen. Blijf sterk allemaal, laat deze monsters niet in je kop komen, blijf in jullie harten, die zijn niet te hacken. Liefde, de waarheid, is sterker dan de leugen, alleen de leugen is snel. Maar de leugen is bijna op en de waarheid begint haar in te halen… de tijd van de waarheid komt eraan. Niks kan stoppen wat er aankomt… NIKS!!!)

    AMEN…..

   • Satan staat aan het roer en maakt dat deze oorlog plaatsvind om dan ook nog de russen als zondebok te gebruiken. Om deze te stoppen moet de koning der koningen komen, wiens naam het Woord van YHVH is. Rusland is letterlijk in een gevecht tegen het kwade. Als ze dit zelf zeggen weten ze eigenlijk hoe juist dit is. Het is een gevecht om God en Zijn volk van de aarde weg te halen. Als de Russen verliezen dan is de weg geruimd voor Satan vol gas te geven…. en de plannen voor een nieuwe wereld voor Satan en zijn Nefilim kinderen kunnen dan uitgevoerd worden. Een wereld waar de beeltenis van God zelfs veranderd is in de beeltenis van het beest. Sodoma en Gomora zijn niet daarmee vergeleken. Mensen zullen niet op natuurlijke wijze meer kinderen hebben. Daarom moet de sodomieten agenda doorgeduwd. Ze kunnen mensen kwrken als ratten in een kunstmatige baarmoeder en hun DNA aanpassen naar wens. Voor dit tamperen met DNA heeft YHVH de oude wereld vernietigd in een vloed. Deze zal vergaan in vuur….

    • @WjmC…. De droomwereld van de satanisten is een mix van The Hunger Games en Maze Runner. Ze gaan niet winnen… ze hebben al verloren. Deze duivels hebben zoveel macht dat dit nooit zo even in een oorlog kan worden opgelost. De ‘good guys’ zijn al in control… alle vijanden zijn al opgeruimd, wij kijken nu naar een film om het narratief recht te zetten en de mensheid een Great Awakening te geven. Er komt een scare event, dus zet je schrap en zorg voor elkaar. Houd van God en houd van iedereen zoals je van God houdt dan komt alles goed. Wij zijn niet ons lijf, maar de onsterfelijke ziel die ons lijf gebruikt. De matrix wordt vernietigd. In Oekraïne worden alle westerse wapens vernietigd en de nazi’s/satanisten worden voor de hele wereld ontmaskerd. Het wordt spannend de komende jaren, cojona was maar een voorproefje. Help elkaar, steun elkaar, omarm elkaar… en besef dat de meeste slapers onmiddellijk bij ons team aansluiten als ze eenmaal wakker schrikken. De satanisten hebben ons uit ons hart gehaald en ons opgesloten in ons brein en daarna alles in links en rechts verdeeld. Ons brein is gehackt, ze besturen via audio/visuele ons brein. Ons hart is niet te hacken, daarom houden ze ons gevangen in onze gedachten, daarom hebben ze de wereld zo complex mogelijk gemaakt, zodat we non-stop moeten nadenken. In Uw hart is de eenheid. Het brein is als left twix en right twix… ons hart is twix!!! De elites houden ons weg van onze innerlijke controle en rust. Als er intern onrust is, kan er extern ook alleen onrust ontstaan. Verdeel en heers begint dus doordat ze ons van ons hart en de liefde hebben verwijderd. Ze hebben onze connectie met ons hart/liefde/God opgeheven door ons in ons brein op te sluiten.

    • Ik ben het niet helemaal met je eens WjmC.
     Rusland gaat het sowieso winnen, omdat Rusland nog van betekenis is in de gog en magog oorlog waar Ezechiel 38 over spreekt.
     Rusland is de koning van het noorden en trekt op tegen Gods volk samen met Turkije, Libië en Sudan. De bijbel is daar duidelijk over. Luister eens naar Kenneth Johannes op YouTube of Amer Tsarfati. Zij leggen het aan de hand van de bijbel goed uit. Je kan ook op telegram kijken naar Amir Tsarfati. Hier krijg je veel nieuws net als op FN.

 2. DE VS en hun vazallen passen de salami strategie toe in de escalatie van de oorlog, voor de verwoesting van de EU inclusief Ukraine. Eerst opleiden van het leger (gedurende 8 jaar), en voorzien van lichte wapens, en de Russische bevolking in Ukraine afslachten, om het conflict te veroorzaken. Vervolgens (het laatste jaar) het sturen van kleine munitie, helmen, kogelvrije vesten, vervolgens lichte artillerie, vervolgens tanks en vliegtuigen vanuit de vroegere Warschau pact landen, vervolgens zware artillerie en lichte rakketten, vervolgens zware lange afstandsrakketten, vervolgens zware tanks. Er rest nog kernbommen , moderne jachtbommewerpers en duikboten. Dit kan wel eens uit de hand lopen voor de EU, dat al zwaar gehavend is door de door de VS opgelegde sancties. Dit is het VS-plan.

   • Met salamitaktiek wordt bedoelt men beetje bij beetje (sneetje na sneetje), en niet alles ter gelijker tijd, zodat velen niet door hebben waar we naar toe gaan. Hetzelfde was met de uitrol van de corona repressie: eerst testen , dan quarantaine, dan mondmaskers, vervolgens inperking van bewegingsvrijheid, vervolgens lock down, vervolgens sluiting van bedrijven, …enz. stapje na stapje gaat men het volledige plan uitrollen. Als men te snel gaat komt er teveel protest.

  • De Oekis hadden zat zwaar materieel, en beter spul dan wat het westen in aantallen zou kunnen leveren. Dat is in de eerste maanden van de SMO door de RF grotendeels opgeruimd, toen iedere kip zonder kop en Jan en alleman zo ongeduldig op Poetin aan het mopperen waren van “waarom schiet hij niet eens op”, en “nuken het hele zooitje”.

   Aan het front met Donetsk en Lugansk lag het vol met zwaar Oekraïens materiaal en moderne aanvullingen zoals anti-tank wapens uit het westen, en hadden de Oekis bijna 8 jaar de tijd gehad zich in te graven en zich voor te bereiden op een aanvalsoorlog tegen de Donbass.

   Laat het team van Poetin maar schuiven, tegen hersens, kennis, inzicht en goede spullen heeft het zootje hamburger- en coka cola-debielen van de NAVO niets in te brengen.

 3. Je hoeft alleen maar te kijken wie in Nederland de laatste 30 jaar minister van defensie waren en je weet genoeg.
  De generaals die dit hebben geaccepteerd alleen om hun mooie baantje te behouden zijn landverraders.

 4. Oekraine moest plan the unthinkable uitvoeren. In plaats van verslagen Duitse Nazies zijn Oekronazies gebruikt. Nu dit tegenslaat willen corrupte rotamerikanen waarschijnlijk dat oekraine plan totality van eisenhouwer gaan uitvoeren in een aangepaste versie van operation dropshot. De oorlogshoeren stoppen niet want hun pooier in Davos is nog niet tevreden. Er moet ontvolkt worden en heel de wereld moet mee in de distopie van 5 minute citty’s en fossilfuel free wereld. Een utopie ontstaan in het hoofd van een waanzinnige zoon van een voormalig SS die waarschijnlijk een zeer slechte kindertijd heeft beleefd.
  Erger is dat de bevolking gewoon niet doorkrijgt wat er aan de hand is. Ze hebben teveel circus en brood gekregen en laten zich als schapen naar de slachtbanken leiden. Volkomen gehersenspoelde wezens die met een TV toestel op de schouders rondlopen en een celphone in de hand. Door de MSM hoeren gemanipuleerd en als ze de realiteit dan toch wel gaan zien schrikken ze zo hevig dat ze het hoofd in de grond duwen als een struisvogel, wanende niets te zien. Wat een satanische wereld is dit, alles virtueel. Hij is geen cent waard. Ik zou zeggen Putin let them nukes come…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in