De Oekraïense autoriteiten in Kiev hebben vorig jaar “minstens 400 miljoen dollar” van Amerikaans belastinggeld verduisterd, volgens de Amerikaanse journalist Seymour Hersh, die onlangs de krantenkoppen haalde met zijn veelgelezen artikel waarin hij beschreef hoe het de regering van de Verenigde Staten was die de Nord Stream-pijpleiding opblies, schrijft Jake Welch.

Nu onthult een nieuwe substack van Hersh explosieve details over hoe geld van Amerikaanse, Britse en Europese belastingbetalers wordt gebruikt om de zakken te vullen van Oekraïense politici, waaronder president Zelensky en zijn handlangers.

Het geld is volgens Hersh en zijn bronnen gebruikt om luxe auto’s te kopen en opzichtige levensstijlen te financieren. Naar verluidt ging de directeur van de Amerikaanse Central Intelligence Agency (CIA), William Burns, zo ver dat hij Zelensky persoonlijk een lijst overhandigde van “vijfendertig generaals en hoge ambtenaren wier corruptie bekend was bij de CIA en anderen in de Amerikaanse regering.”

Zelensky, beweert Hersh, “ontsloeg publiekelijk tien van de meest opzichtige functionarissen.”

Nog schadelijker voor de Oekraïense president is echter de bewering dat de hoge generaals en regeringsfunctionarissen in Kiev boos waren over wat zij zagen als de hebzucht van Zelensky, omdat “hij een groter deel van het afgeroomde geld nam dan naar de generaals ging.”

Oliegeld verduisteren?

Volgens Seymour Hersh is Amerikaans geld ook gebruikt om diesel te kopen van Rusland zelf, waardoor beide kanten van het conflict worden gevoed en de elite en de defensiebedrijven zich blijven verrijken:

De regering van Oekraïne, onder leiding van Volodymyr Zelensky, heeft het geld van de Amerikaanse belastingbetaler gebruikt om duur te betalen voor de broodnodige diesel die het Oekraïense leger in beweging houdt in zijn oorlog met Rusland. Het is niet bekend hoeveel de regering Zelensky per gallon voor de brandstof betaalt, maar het Pentagon betaalde wel 400 dollar per gallon om benzine vanuit een haven in Pakistan per vrachtwagen of vliegtuig naar Afghanistan te vervoeren tijdens de decennialange Amerikaanse oorlog daar.

  De drie aspecten van het 'zwermen van Biden'

Wat ook niet bekend is, is dat Zelensky de brandstof heeft gekocht van Rusland, het land waarmee hij en Washington in oorlog zijn, en dat de Oekraïense president en velen in zijn entourage onnoemelijke miljoenen hebben afgeroomd van de Amerikaanse dollars die bestemd zijn voor de betaling van diesel. Een analist van de Central Intelligence Agency schatte de verduisterde fondsen vorig jaar op minstens 400 miljoen dollar; een andere expert vergeleek het corruptieniveau in Kiev met dat van de Afghaanse oorlog, “hoewel er geen professionele auditrapporten uit Oekraïne zullen komen.”

“Zelensky heeft goedkope diesel gekocht van de Russen,” vertelde een goed geïnformeerde Amerikaanse inlichtingenambtenaar mij. “En wie betaalt het gas en de olie? Wij. Poetin en zijn oligarchen verdienen er miljoenen aan”.

Seymour Hersh zegt dat hem ook is verteld dat “verschillende ministeries in Kiev letterlijk “concurreren” … om dekmantelbedrijven op te richten voor exportcontracten voor wapens en munitie met particuliere wapenhandelaars over de hele wereld … [De meeste van die bedrijven bevinden zich in Polen en Tsjechië, maar andere zouden bestaan in de Perzische Golf en Israël.]”

Spanningen

Hersh bleef nog meer bommen gooien in zijn stuk getiteld “Trading With the Enemy”.

Volgens een medewerker van de Amerikaanse inlichtingendienst die incognito met Hersh sprak, “is er een totale inzinking tussen de leiding van het Witte Huis en de inlichtingendienst.”

Dit werd veroorzaakt door de beslissing van de regering om, zoals Hersh eerder stelde, de North Stream-pijpleidingen te vernietigen, evenals door de minister van Buitenlandse Zaken, Antony Blinken, en de nationale veiligheidsadviseur, Jake Sullivan, die “het bredere conflict verkeerd beheren.”

  De minister van Defensie van Nederland heeft de kwestie van de "levering" van Sovjet T-72 tanks aan Oekraïne verduidelijkt

Volgens de ambtenaar werd “het vernietigen van de Nord Stream pijpleidingen nooit besproken, of zelfs vooraf bekend, door de gemeenschap.” In plaats daarvan werd de stap “bevolen door president Joe Biden.”

Reacties

De regering Biden moet nog toegeven dat zij een rol heeft gespeeld in de vernietiging van de Nord Stream pijpleiding en ontkende dit vanaf het moment dat het nieuws bekend werd.

Dit nieuws zal waarschijnlijk niet goed vallen bij het Amerikaanse publiek, dat al vraagtekens zet bij de Amerikaanse betrokkenheid bij de oorlog.

Volgens Rasmussen Reports van eind maart dit jaar is 50 procent van de Amerikanen van mening dat de oorlog de nationale veiligheidssituatie van Amerika heeft verslechterd – tegenover 42 procent in september vorig jaar.”

Deze houding kan ook tot uiting komen in de zalen van het Congres, want volgens Hersh bereidt de regering zich voor op een spoedige regeling van de oorlog: “terwijl het Witte Huis geen duidelijkheid heeft over zijn beleid in Oekraïne, bereidt het Pentagon zich enigszins optimistisch voor op een einde van het conflict.”


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Video 18+: Dappere Russische soldaat verovert in zijn eentje Oekrainse loopgraaf in ongelijke strijdVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEen gecontroleerd lek en een 21-jarige zondebok?
Volgend artikelNiccos: Europa’s misselijkmakende toneelstukje
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

  • @ Adriaan W. >> (Is het niet leuk als je zo high wordt?)

   Niks mis mee high zijn !! Maar als het je leven gaat bedreigen.
   Maar dat zal wel de bedoeling zijn, dat je er aan dood gaat 😉

 1. NL heeft al 1 miljard aan Oekraine gespendeerd. 1 miljard!!!!!! Dus als je je afvraagt waarom je niet rond kan komen of er geen huizen worden gebouwd… Denk eraan bij elke cent die je uitgeeft en elk uur dat je werkt dat jij er ongevraagd aan meebetaald.

  • En ene Hugo heeft ruim 4 miljard “”zoek gemaakt “”op het VWS , die zijn ze nog steeds aan het zoeken , hoe kan dit . En ken je ene Knot , die schijnt bij de DNB te werken , hij ziet toe op de miljarden die elke NL’er in zijn pensioen spaarpot spaart, hij beveelt dat de pensioen maatschappijen daar waardeloze obligaties van moet opkopen die straks niets meer waard zijn en hij heeft bevolen dat de pensioenmaatschappijen 500 !!miljard vast opzij moeten zetten voor “”calamiteiten”” en dit bedrag is vast “”onttrokken”” aan de pensioenpot van de Nederlanders !! dus onzichtbaar gemaakt en vast weggesluisd !!. Dus wie is hier de grootste misdadiger , hugo (4miljard=4.000 miljoen ) rutte (1 miljard=1.000 miljoen) of knol (500 miljard=500.000 miljoen )

   • Schoenenfetisjist Hugo de J kan zelfs 5,1 miljard van de begroting van ‘Gezondheidszorg’ niet verantwoorden, de gehele tweede slaapkamer inclusief FVD & Kartellientje kijken gezellig de andere kant op en nu mag malle Hugo zijn sloopwerk onverminderd voortzetten bij Volkshuisvesting.

 2. Naief om te denken dat er al tientallen jaren vanuit de nwo/wef/eu/navo ettelijke miljarden verdeeld zijn onder de horigen…de geldhoeren.en dat dit niet gebeurd?
  Die oekrinaziclown is een puppet van het wef…bnet als rat rutte en de kaagedisssss…en de rest…van het tuig.
  Vele tientallen MILJARDEN worden rondgepomt door de rottchilds/kill-bill melinda gatesfoundations, door soros/wef/who/clintons/obamas etc..etc.. vele miljarden belastinggelden worden rondgepomt om de nieuwe vorm van wereldslaverij te bewerkstelligen.
  En helaas….zo weinig die dit zien,begrijpen en actief gaan bestrijden…helaas…

 3. Had iedereen aan kunnen zien komen. Poroshenko was al in en in corrupt samen met zijn “medewerkers”. Mijn kleinzoon van 12 weet al dat je deze lui nooit en te nimmer kunt vertrouwen, laat staan bakken met geld toevertrouwen. Af en toe wordt er één geofferd die betrapt is op wegsluizen van pakweg twee en halve ton om ze hier maar de indruk te geven dat ze er op letten. Overigens die twee en halve ton, en geen twee en half miljoen, is opzettelijk laag gehouden om maar aan te geven dat “het meeste” toch echt naar het goede doel gaat. Zijn ze in het westen nu echt zo achterlijk of lijkt dat maar zo?

 4. Niet verwonderlijk. In Oekraïne is iedereen corrupt. Blijkbaar zijn ze ermee geboren. Neem afstand van Oekraïne, dit land is niet bekwaam om tot de NATO of EU toe te treden.

 5. Sinds 1989 is dat gebied “de oekraine” het meest corrupte gebied op de wereld.
  Alle criminele oligarchen, investerings-fondsen, multinationals, IT-bedrijven, banken, enz.
  gingen er helemaal los : op alle mogelijke gebieden.
  En de westerse helft, heeft een uitgesproken neo-nazi mentaliteit; vooral in leger-milities.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in