Russische president Vladimir Poetin: Kiev heeft 186 tanks en 418 pantservoertuigen verloren, de verliezen nemen toe, Sint-Petersburg, 16 juni 2023

Sinds het begin van het Oekraïense massale offensief tegen Russische stellingen zijn het Oekraïense leger en de geallieerde paramilitairen begonnen met het actief inzetten van nieuwe partijen pantservoertuigen die ze van westerse landen hebben ontvangen, waaronder niet alleen zeer grote aantallen Leopard 1 en Leopard 2A4 tanks, maar ook de veel capabelere Leopard 2A6 die, naast de Britse Challenger 2, wordt beschouwd als de meest capabele in de inventaris van het land. Terwijl Leopard 2A4’s zeer kwetsbaar zijn gebleken in gevechten met een bepantsering die in feite verouderd is, zoals het beste blijkt uit het Turkse gebruik van de voertuigen tegen lokale milities in Syrië en Irak, is de Leopard 2A6 al lang op de markt gebracht als een veel capabeler voertuig, schrijft Militarywatchmagazine.

De voordelen van de nieuwe variant, die bijna 8 miljoen dollar per voertuig kost, zijn onder andere het gebruik van de 3e generatie composietbepantsering, de integratie van een langer en krachtiger hoofdkanon, de installatie van extra bepantseringsmodules op de koepel en het gebruik van veel betere vuurgeleidingssystemen. Het verlies van deze tanks, die algemeen beschouwd werden als de meest capabele in productie in de Westerse wereld, heeft belangrijke gevolgen die veel verder reiken dan Oekraïne zelf.

Een Leopard 2A6 tank werd op close-up luchtbeelden brandend en volledig vernietigd getoond, waarbij kenmerken zoals de kanonbevestiging de klasse van het voertuig bevestigden. Een tweede Leopard 2A6 werd in dezelfde formatie getoond, beschadigd aan zijn linkerrupsband en verlaten, samen met meerdere Amerikaanse M2 Bradley infanteriegevechtsvoertuigen. De verliezen aan personeel kunnen zwaar zijn, aangezien Westerse tanks 33% meer bemanning nodig hebben dan Russische of Sovjet tanks (vier man per stuk), terwijl Bradleys normaal gesproken negen man personeel vervoeren, waaronder drie bemanningsleden. De beelden van de vernielde voertuigen komen na berichten over zeer zware verliezen voor de westerse Oekraïense pantservoertuigen in pogingen tot offensieven tegen Russische stellingen. Andere beelden die van beide kanten gepubliceerd zijn, tonen aanzienlijke verliezen onder Leopard 1- en Leopard 2A4-eenheden.

  Zelensky's aanval op de NAVO: "Zij sterven nu door jullie!"

Het blijft waarschijnlijk dat Leopard 2A6 eenheden nog meer verliezen hebben geleden, aangezien van slechts een klein deel van de vernietigde voertuigen in het conflict close-up video’s vanuit de lucht gemaakt kunnen worden. Leopard 2A6’s blijven zeer schaarse goederen binnen de Oekraïense inventaris, en binnen de NAVO in het algemeen is de grote meerderheid van de in gebruik zijnde tanks minder capabel, wat betekent dat de kwetsbaarheid van deze klasse de toekomstige levensvatbaarheid van verdere westerse wapentransporten naar Oekraïne in twijfel kan trekken. Duitsland was in eerste instantie zeer terughoudend met de levering van Leopard 2’s aan Oekraïne, waarbij werd gespeculeerd dat dit grotendeels werd ingegeven door de vrees dat gevechten de reputatie van de tank zouden kunnen schaden. Dit zou een groot verlies zijn gezien het centrale belang van de tank voor de reputatie van de Duitse defensiesector en voor de wapenexport als misschien wel het meest iconische defensieproduct van het land. Hoewel er een meer capabele Leopard 2-variant, de Leopard 2A7, is ontwikkeld, blijven de verbeteringen conservatief, vooral in vergelijking met de kloof tussen de A4- en A6-variant, waarbij de A7 ook is gedegradeerd tot een zeer kleine productie vanwege de beperkte buitenlandse vraag.

Het Russische leger toonde nieuwe beelden met de gelijnde “Leopards”

Nog vier Oekraïense Leopard 2 tanks vernietigd – Moskou

Het Russische leger heeft negen Oekraïense tanks vernietigd, waaronder vier Leopard 2 tanks van Duitse makelij, toen het met succes pogingen om op te rukken door de troepen van Kiev afsloeg, zo heeft het Ministerie van Defensie beweerd.

  Westerse strijders in Oekraïne sneuvelen omdat ze dachten dat de oorlog makkelijk zou zijn, zegt een Amerikaanse veteraan die daar vocht

In de afgelopen 24 uur heeft Oekraïne “vruchteloze pogingen voortgezet om offensieve operaties uit te voeren” in de Russische regio Zaporozhye, in het zuiden van de Volksrepubliek Donetsk en in de buurt van de stad Artyomovsk, ook bekend als Bakhmut, zei de woordvoerder van het ministerie, luitenant-generaal Igor Konashenkov, tijdens een briefing op zaterdag.

In de regio Zaporozhye sloegen Russische grondtroepen, artillerie en luchtvaart twee aanvallen af van grote Oekraïense eenheden versterkt door tanks in het gebied van de dorpen Yablonevo en Novopokrovka, zei hij.

Twee van Kievs gepantserde konvooien werden getroffen in de buurt van de nederzettingen Novodanilovka en Malaya Tokmachka, meldde de woordvoerder ook. Er waren ook drie kleinere Oekraïense aanvallen in de regio, die ook geen succes hadden, voegde hij eraan toe.

Naast de negen tanks hebben de Kievse strijdkrachten ook elf gepantserde personeelsdragers verloren, waaronder vijf door de VS geleverde Bradley gevechtsvoertuigen, 14 gepantserde auto’s en een zelfrijdende houwitser Caesar van Franse makelij, wees Konashenkov erop.

De verliezen van het Oekraïense leger in termen van mankracht tijdens de nieuwe gevechten in de regio Zaporozhye zijn opgelopen tot 300 manschappen, aldus de woordvoerder van het ministerie.

Vijf aanvallen werden afgeslagen in de buurt van de stad Artymovsk, die de Russische troepen in mei na maanden van zware gevechten op Oekraïne veroverden, vertelde hij tijdens de briefing. De verliezen die Kiev de afgelopen 24 uur in dit gebied heeft geleden, waren onder andere 230 manschappen, vijf pantserwagens en twee D-30 houwitsers van Sovjetmakelij.

Volgens Konashenkov werden ongeveer 60 van Kievs soldaten geneutraliseerd in het gebied van Krasny Liman, een stad in Oekraïens bezit in de Volksrepubliek Donetsk. Een APC en verschillende houwitsers, waaronder een zelfrijdend Krab houwitser van Poolse makelij, werden ook vernietigd, zei hij.

  Wat is uw plan om de ergste wereldwijde voedselcrisis in ons bestaan door te komen?

Poetins ‘Leopard’-belofte wordt werkelijkheid; Rusland bombardeert Duitse tanks in Zaporizja | Kijk


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wanneer de Leopard-rompen worden afgevoerd met hun geschutskoepels eraf geblazen en verbrande lijken, zal de politieke prijs voor Berlijn ondraaglijk wordenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Eindelijk viel de stier aan
Volgend artikelDe oorlog verliezen – Wat komt er nu op het slagveld en wat zijn de politieke gevolgen?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. lijkt me kut voor de Russen, al dat les materiaal over NATO tanks en vliegtuigen straks weggooien omdat de tanks en vliegtuigen op zijn….

  “wat tot stand kwam door corruptie kan nooit stand houden”

  duchesne

 2. Het verlies is allemaal vooropgezet, straks moet de navo wel “helpen” en hee toevallig er is net een grote vliegoefening in de buurt.
  O jee paar afzwaaiers richting Rusland tijdens schietoefeningen en net toevallig het Russische luchtruim invliegen. Provoceren maar ratten!

 3. Dit maakt ook meteen duidelijk waarom de Abrams tanks pas volgend jaar, als de oorlog al is afgelopen, worden geleverd. Zo hebben de Amerikanen geregeld dat de Europese tanks een slechte naam krijgen. Dat past in het Amerikaanse plan Europa te deindustrialiseren. Wat fijn om zulke ‘vrienden’ te hebben..

  • Er is nog een reden
   De Abrams hebben een speciaal geheim pantser. En geavanceerde apparatuur. De export variant heeft dat niet. Ze zijn dus druk bezig ze onschadelijk te maken voor uitlevering. Onschadelijk voor uitlekken van alle ’top secret’ techniek bij uitschakeling, maar ook nog minder effectief.

   Maar het blijven zware grote kerosineslurpers die gigantisch oplichten in warmtebeeld apparatuur. Als ze al niet in regenboogkleuren arriveren. Dat schijnt nu in de US ’the current thing’ te zijn. 🙂

   Als ik moest inkopen zou ik het wel weten. €8m voor een uitgeklede Abrams of €4m voor een T90M

   • Die “geheime” bepantsering van de Abrams tank zijn platen composiet met ‘verarmd’ uranium. Uranium is tevens een alfa-straler waardoor de bemanning in korte tijd stralingsziekte oplopen.

 4. opnieuw de rest vd wereld kijkt mee..en niet de minste.. China, alle Arabische landen, Iran en Noord-Korea..ik vergeet de rest maar…met een vergrootglas kijkt men nu uit naar de 12e juni…en natuurlijk Moskou kijkt mee.. met het wapen in de hand, en de vinger aan de trekker..

 5. Rusland zal alles vernietigen. De nieuwe grens zal bestaan uit bergen kostbare metaallegeringen. Over grondstoffen gesproken!

 6. Hoppa wat menigeen reeds verwachtte is realiteit geworden.

  Militaire correspondenten: gedurende 5 dagen van het tegenoffensief verloren de strijdkrachten van Oekraïne 67 bemanningen van gepantserde voertuigen die in het Westen waren opgeleid.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in