De Somalische migrant Hamsa A., in andere media zou hij worden beschreven als een “bescherming zoekende”, stak op 18 oktober vorig jaar een 19-jarige op open straat in Plauen neer. Naar verluidt werd hij “geprovoceerd”. Volgens de rechtbank is de exacte leeftijd van de dader onbekend, maar dit weerhield de rechtbank er niet van om “in naam van het Volk” een jeugdstraf van 2 jaar en 6 maanden op te leggen.

Het motief was jaloezie. Het slachtoffer had herhaaldelijk seksuele aanbiedingen gedaan aan de vrouw van de dader, die deze had afgewezen. Op de dag van het misdrijf hoorde de naar zeggen 20-jarige Somaliër zo’n seksueel aanbod en sloegen bij hem de stoppen door. Hij achtervolgde de rivaal en stak op open straat van achteren op hem in. Zeven steken in de rug en één in het hoofd bleken fataal te zijn. De vermoorde man was ook Somalisch. De twee mannen zouden elkaar op hun reis hebben ontmoet, andere media zouden het omschrijven als “op de vlucht”. Duitse kranten melden dat ze “beste vrienden” waren, aldus Wochenblick.

Minder verregaande zaak

De rechtbank in Zwickau heeft bevestigd dat de exacte leeftijd van de dader niet bekend is. Desalniettemin werd het jeugdstrafrecht toegepast, dat gebruikt kan worden voor daders tot 21 jaar. De straf “In de naam van het Volk” was 2 jaar en 6 maanden gevangenisstraf voor doodslag. De Somaliër heeft reeds 7 maanden van die tijd in voorlopige hechtenis doorgebracht. De rechtbank rechtvaardigde het vonnis met een “minder verregaande zaak” en “provocatie door het slachtoffer”.

Mesaanvallen: Syriërs steken voorbijgangers neer in het Duitse Hanau

  Duitsland: Mannen vallen Turks café aan met daklatten
Vorig artikelCorona-grenscontroles werken voor DL: Bijna 1.800 gezochte criminelen gepakt, 120.000 personen weggestuurd
Volgend artikelVK: Mishandelaar dreigde moeder van zijn kind gebruikte wc-borstel te laten eten en beet in haar been
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in