Foto ter illustratie

De Berlijnse opvangcentra voor daklozen bieden blijkbaar ook onderdak aan niet-behoeftige EU-migranten. Volgens rbb-Recherchen wonen in een Kreuzbergse en een Schönebergse opvang mensen die met dure luxeauto’s komen aanrijden. De tehuizen accepteren meestal daklozen die in acute nood verkeren. Zij ontvangen sociale uitkeringen en de overname van de huisvestingskosten. Volgens onderzoek van “Abendschau” en het ARD-magazine “Brisant” is de behoeftigheid van sommige bewoners echter twijfelachtig.

Voor een daklozenopvang in Kreuzberg werden bewoners geobserveerd die met BMW 7-serie’s, Audi A8 en Porsches kwamen aanrijden. Een insider in de opvangindustrie vertelt rbb dat dit een systeem was. Sommige bewoners zijn niet behoeftig. Ze hadden alleen een registratieadres nodig om sociale uitkeringen te ontvangen. Zo vertelt hij de Abendschau en Brisant:

“Sommigen betalen de opvang tot 600 euro om geaccepteerd en dus geregistreerd te worden. Bij een registratie krijgen ze dan sociale uitkeringen, Hartz IV, en kinderbijslag.

Het management van de daklozenopvang in Kreuzberg werd geconfronteerd met deze beschuldiging en ontkent dergelijke illegale handel.

Hetzelfde fenomeen kan ook worden waargenomen voor een daklozenopvang in Schöneberg. Matthias Steuckardt, gemeenteraadslid voor sociale zaken in Tempelhof-Schoeneberg (CDU) verklaart:

“Gisteren kon ik zien dat mensen uit grote, dure auto’s stapten en vervolgens naar de daklozenopvang gingen omdat ze daar wonen. Dat irriteert me. Ik vind het vervelend omdat het zwarte schaap hier gebruik maakt van onze rechtsstaat ten koste van degenen die echt hulp nodig hebben”.

Volgens hem kunnen de bestaande wetten echter niet worden gebruikt om na te gaan of dergelijke aanvragers al over activa beschikken. Hij ziet de noodzaak om deze mogelijkheid bij wet te creëren, meldt Politikstube.

  Het Duitse Federaal Bureau voor de Statistiek: momenteel geen oversterfte ondanks 'pandemie'

De Duitse Tweede Kamer bespreekt momenteel een wijziging van de ASOG. Factieleider en binnenlanddeskundige Burkard Dregger (CDU) wil hier een vervolg aan geven: “Dit moet nu op tafel komen tijdens de komende beraadslaging over het ASOG amendement”.

Duitse vrouw opengesneden – Syriër voor de rechtbank: Als moslim mag ik dat

Vorig artikelGewelddadige migranten uit Moria steken nu huizen van de eilandbewoners in brand
Volgend artikelOp heterdaad betrapt! Video toont het moment waarop migranten brand stichten en vertrekken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in