Duitsland heeft een rode lijn met Rusland overschreden door wapens naar Oekraïne te sturen, zei de ambassadeur van Moskou in Berlijn op maandag. Het besluit ondermijnt tientallen jaren van verzoening sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog en de nazi-invasie van de Sovjet-Unie, voegde de diplomaat eraan toe, bericht RT.com.

“Alleen al het feit dat aan het Oekraïense regime dodelijke wapens van Duitse makelij worden geleverd, die niet alleen tegen Russische militairen worden gebruikt, maar ook tegen de burgerbevolking van Donbass, overschrijdt de rode lijn,” zei ambassadeur Sergej Nechajev in een interview met de krant Izvestia.

Hij voegde eraan toe dat Berlijn beter had moeten weten, “gezien de morele en historische verantwoordelijkheid die Duitsland tegenover ons volk heeft voor de nazi-misdaden.”

“Zij zijn de Rubicon overgestoken,” verklaarde Nechaev, een idioom gebruikend voor het passeren van het point of no return.

Berlijn heeft zijn oude beleid om geen wapens te sturen naar gebieden waar een gewapend conflict heerst, terzijde geschoven om zich bij de VS en andere NAVO-bondgenoten te voegen en wapens te leveren aan Oekraïne. De Duitse regering zegt dat het een morele verantwoordelijkheid heeft om Kiev te steunen, zodat het zich tegen Rusland kan verdedigen.

Duitsland heeft zich ook aangesloten bij een poging van de EU om de economieën van de lidstaten los te koppelen van die van Rusland. Duitse bedrijven zijn al vijf decennia afhankelijk van goedkoop Russisch aardgas, al van voor de ineenstorting van de Sovjet-Unie.

De Duitse regering “heeft eenzijdig gehandeld om bilaterale betrekkingen [met Rusland] te vernietigen die uniek waren in omvang en diepgang en die gedurende tientallen jaren waren opgebouwd,” merkte de Russische ambassadeur op. “In wezen wordt de naoorlogse verzoening van onze naties en volkeren uitgehold,” zei Nechaev.

  Onderschat Rusland op eigen risico: Een vergelijking van de overmoed van Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog en het huidige collectieve Westen

Volgens de diplomaat hebben de economische beperkingen die Rusland zijn opgelegd in verband met het Oekraïne-conflict geleid tot een sterke stijging van de energierekeningen, een stijging van de consumptieprijzen, en een daling van de reële inkomens in Duitsland. Nechajev zei dat de “sanctieoorlog” tegen Moskou in Duitsland, dat al te maken heeft gehad met protesten over de kosten van levensonderhoud, steeds meer wordt gezien als “jezelf in de voet schieten.” De ambassadeur merkte op dat Rusland er geen genoegen in schept om de schade te zien, ook al heeft Berlijn die aan zichzelf te wijten.

“Wij zijn van mening dat de lopende processen een binnenlandse aangelegenheid van Duitsland zijn, waar wij ons niet mee bemoeien,” zei hij. “En wij hebben zeker niet de gewoonte om hoogdravende lezingen te houden, zoals het Westen die voortdurend over Russen houdt.”

Rusland heeft op 24 februari troepen naar Oekraïne gestuurd, onder verwijzing naar het feit dat Kiev de akkoorden van Minsk, die bedoeld zijn om de regio’s Donetsk en Lugansk een speciale status binnen de Oekraïense staat te geven, niet uitvoert. De protocollen, bemiddeld door Duitsland en Frankrijk, werden voor het eerst ondertekend in 2014. De voormalige Oekraïense president Pjotr Porosjenko heeft sindsdien toegegeven dat het hoofddoel van Kiev was om het staakt-het-vuren te gebruiken om tijd te winnen en “machtige strijdkrachten te creëren.”

In februari 2022 erkende het Kremlin de Donbass-republieken als onafhankelijke staten en eiste het dat Oekraïne zich officieel zou verklaren tot een neutraal land dat zich nooit bij een westers militair blok zal aansluiten. Kiev houdt vol dat het Russische offensief volkomen onuitgelokt was.

  Het vooruitzicht van een kernoorlog komt te dichtbij om zich nog comfortabel te voelen

Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom al die ongefundeerde russofobie en anti-Poetin hysterie?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWaarom de waarheid over Covid-prikken eindelijk de “schapen” mag bereiken
Volgend artikelYuval Noah Harari: “Klimaatverandering” kan leiden tot “Technologische Ark van Noach” voor “Elites”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

8 REACTIES

 1. Het is steeds belangrijk om bij het aanwijzen van westerse landen in deze kwestie te blijven vermelden dat het de regeringen van deze landen zijn en niet de landen zelf.

 2. De EU lidstaten/Nationale regeringen zitten allemaal onder de paraplu van het Asjkenazische zionisten vazal Amerika, de meesten van ons weten dat de VS gewoon een oorlog met Rusland wil om de doodeenvoudige reden dat het Westen zijn gigantische schulden hierdoor kunnen afschudden en met het oog op de zeldzame grondstoffen die de Russische Federatie in overvloed hebben.

  Daarna kan Amerika opnieuw kunnen beginnen waarmee ze in eerste instantie mee bezig waren. Tevens wordt de schuldenlast en wereldpopulatie tot het minimum teruggebracht, alle middelen hiertoe zijn reeds geoorloofd en in gang gezet. Feit is dat alle EU politici decennia lang, veelal in het geheim zich hiermee bezig hebben gehouden, geen een onderzoeksjournalist heeft het aan het licht kunnen brengen, en de zelfvoldane gelatenheid van veel mensen hebben er ook geen goed aangedaan.

 3. Putin wordt in het westen toch al gezien als de slechterik…. Ik zou zeggen, f*ck It!
  Ik zou tactische bommen gaan gooien op westerse hoofdsteden zoals Berlijn, Brussel, Parijs, Rome/Vaticaan, Den Haag/Rotterdamse Havens, Israël, Washington/New York. Dan zullen helaas veel onschuldige mensen gedood worden maar wie niet horen wil, die moeten maar voelen!
  Een andere manier zou zijn om westerse leiders te liquideren.
  Het klinkt misschien gruwelijk maar als er niks gebeurd zal iedereen hier in het westen zich gaan voelen als een dier in de dierentuin! Er word dan voor jou bepaald hoe jij gaat leven!

 4. Het mooiste zou zijn als Putin net als de Mossad Destijds goed getrainde commando’s heeft die de wereld overvliegen en de Schwab’s en Rutte’s van deze wereld een voor een laat Uitschakelen in het Hart van de landen waar deze Marxistische Infiltranten wonen die zich Voordoen als onze Politici/Leiders.

  • Inderdaad.Het verbaast me dat een gek als Zelensky en landverraders als Rutte en kornuiten nog leven….

   De KGB was een super georganiseerde machine; wordt tijd dat die geactiveerd wordt….

 5. De moffen zijn nog steeds nazi’s en een psychiater kan uitleggen waarom de moffen wraak op de Russen willen wegens WO2…..

  Maar ook: de moffen volgen de WEF; die willen chaos en armoede.
  Daaruit willen de moffen het Vierte Reich starten.

  Moeilijk; als ze te ver gaan, krijgen ze bezoek van Satan 2, en bestaan ze niet meer….
  En dan: “Wir haben es nicht gewusst”weer uitspelen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in