Saab "Gripen" met een Taurus Duits/Zweedse kruisraket die vanuit de lucht wordt afgevuurd. / Robert Sullivan / Flickr / (PDM 1.0 DEED)

Er vallen drie dingen op aan de gerapporteerde telefoontap van Duitse ambtenaren die de vernietiging van de Krimbrug bespreken. 1. Hoe dom zijn de Duitsers, om te denken dat hun zielige of niet ronduit kinderachtige pogingen om zichzelf te distantiëren van de oorlog Rusland voor de gek houden. 2. Dat Duitsland gelooft dat geïsoleerde maar significante aanvallen op de Russische militaire infrastructuur een beslissend keerpunt zouden zijn in de oorlog waarvan zelfs de NAVO-bazen niet kunnen ontkennen dat Oekraïne aan het verliezen is. 3. Hoe westerse media het hele onderwerp min of meer met rust hebben gelaten, uit angst dat het de zaak van het Westen, waar zij (media) achter staan, niet helpt, schrijft Martin Jay.

Maar het feit dat we nu een nieuwe fase in de oorlog ingaan waarin het Westen het gevoel heeft dat het zijn toevlucht moet nemen tot steeds wanhopigere tactieken in plaats van zich aan de conventies te houden, kunnen we zonder twijfel uit de transcripties opmaken dat er een zekere paniek heerst binnen de Duitse regering en haar leger. Berlijn denkt zeker groot. Maar het denkt ook aan maximale plausibele ontkenning. Het denkt aan de Slag om de Ardennen.

Het komische van het hele lek is echter hoe slecht de Duitse inlichtingendiensten in het algemeen zijn. Het was altijd al een grap, teruggaand naar de Tweede Wereldoorlog waar Duitse spionnen op een kilometer afstand in Londen konden worden gespot of zelfs het feit dat in dezelfde periode de eigen agentschappen voor de gek werden gehouden door een handvol Britse dubbelagenten over de locatie van de landingen, dat Duitsland niet echt goed is in spionage. Net als media zijn dit twee gebieden waarvan we kunnen zeggen dat ze niet achteruitgaan, omdat ze nooit vooruit zijn gegaan. Het uitlekken, of het gebrek aan beveiliging, van de besprekingen is een mislukking van de inlichtingendienst waardoor de Duitsers er in het beste geval uitzien als amateurs en in het slechtste geval als misleide halve garen over hoe ze zichzelf zien, gezien de afgelopen twee jaar waarin ze hun militaire capaciteiten snel hebben uitgebreid.

  Dead Man Walking Update

Toen Scholz aan het begin van de oorlog in Oekraïne zijn “moment” had in het Duitse parlement, waar hij een nieuw niveau van militaire uitgaven aankondigde, pauzeerden veel Duitsers en werden ze nerveus over de mogelijkheid dat de geschiedenis zich zou herhalen. Maar ze waren niet de enigen. Veel Europeanen vroegen zich af hoe verstandig deze zet was, omdat het een zwakke en ineffectieve coalitieregering op een gevaarlijk en verraderlijk pad zette naar precies dezelfde omstandigheden die leidden tot de ineenstorting van de democratie in de jaren 1930 en de snelle opkomst van Hitler en zijn zogenaamde “socialistische” partij: nationalisme.

Het is ook komisch om te zien hoe vaak deze ambtenaren het hebben over de Britten, die ze “de Engelsen” noemen, en hoe ze hen beschouwen als belangrijke partners in de oorlog tegen Rusland, niet alleen vanuit strategisch oogpunt, maar ook vanuit financieel oogpunt. Bob en Fritz staan dichter bij elkaar dan ooit tevoren.

Maar de obsessie met de Krimbrug is interessant omdat de transcripties onthullen dat het idee om de brug te bombarderen van Oekraïense kant komt. De hoge officieren van de Duitse luchtmacht zijn sceptisch over het raken van de brug met voldoende impact om hem daadwerkelijk te vernietigen en zijn er nog minder van overtuigd dat de Oekraïners dit zelf kunnen. Het idee van een Rafael straaljager van Franse makelij wordt geopperd, maar ze geloven dat er 20 Taurus raketten nodig zijn om de brug op een significant niveau te vernietigen. Wat de Russen precies doen terwijl een Frans gevechtsvliegtuig de ene na de andere vlucht herhaalt met zijn bommen is onduidelijk.

  BREAKING NEWS: Rusland "SANCTIONEERT" Yamal-Europa pijpleiding in Polen - GEEN AARDGAS!

Er is ook nog het probleem van hoe de aandacht af te leiden of vingerwijzen als de klus geklaard is. Hier zien we dat de Duitse luchtmachtcommandanten vreselijk onwetend en verkeerd geïnformeerd zijn over de realiteit van de Russische inlichtingendiensten. De Duitsers denken echt dat ze zichzelf kunnen beschermen met een ring van desinformatie en amateuristische afleidingsmanoeuvres – zoals hun eigen mensen in Kiev met een sterk Amerikaans accent laten praten terwijl ze de training en logistiek verzorgen tot en met erop aandringen dat de Oekraïners een gedocumenteerd verzoek indienen bij de Duitsers voor de uitrusting en training. Alsof dit de Russen zou kalmeren, zelfs als ze het zouden geloven als de brug eenmaal vernietigd is! We zijn hier echt in het land van het amateurisme, wat de lezer doet geloven dat de Duitsers nog tientallen jaren voor de boeg hebben om een effectieve strijdmacht op het internationale toneel te zijn, terwijl ze zo geplaagd worden door amateurisme – hetzelfde trieste gebrek aan planning waardoor ze de slag om Barbarossa in de Tweede Wereldoorlog verloren. Planning is een woord dat vaak terugkomt in de transcripties van de gesprekken, omdat het een obsessie is van Duitse ambtenaren, of ze nu in het leger werken of voor de nieuwsafdeling van Deutsche Welle – de laatste is een door de overheid gefinancierd Duits propagandastation dat zo slecht is dat zelfs Duitsers er jaren geleden mee ophielden om ernaar te kijken, waardoor de leidinggevenden gedwongen werden om de Duitstalige dienst te schrappen. En toch is het gebrek aan planning, maar slechts het praten erover, de echte kern van het probleem van het Duitse denken. Een brug te ver, in feite.

  Wat als het Oekraïense leger instort?

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Duitse minister: Opheffing sancties tegen Rusland ondenkbaar ook al sterft een deel van onze bevolking de hongerdoodVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKlaus Schwab: Je avatar zal leven na je dood en je hersenen zullen worden gerepliceerd met algoritmes
Volgend artikelDuitse gezondheidszorg moet zich voorbereiden op oorlog – minister
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. de laatste kronkels zowel militair als Psychologisch…de samenwerking loopt op blokken.. niet meer op wielen…zo Dom en paniekerig is het…de slang heeft zijn staart bereikt en begint er stilaan aan te bijten… het zal Pijn doen..😁
  .

 2. We hebben precies dit als eens eerder gezien.
  Aan het einde van de 2e wereldoorlog de aanvallen met V1 en V2 op Londen als een poging om het tij te keren.
  Verder heb ik de auteur van het artikel even opgezocht omdat ik het nogal pro anglo Saksisch vond, terwijl de sleutelwoorden die gebruikt worden voor het Duitse falen eigenlijk blunders van de anglo Saksen waren.
  Een brug te ver, een ramp door falende geallieerde zelfoverschatting.
  De slag om de Ardennen, heeft niemand zien aankomen, okay het is niet gelukt.
  Het Englandspiel, weer een voorbeeld van de fantastische geheime diensten.
  Duinkerken ook zo’n Britse overwinning het einde van een falende strategie ondanks overlegen mankracht en materiaal.
  De fout die de Duitsers gemaakt hebben is de dezelfde fout, die nu gemaakt wordt, blijf gewoon van Rusland af.
  Zonder de Russen was er nooit een D-Day geweest.
  Maar de Duitsers zijn wel lekker dom om zich voor het karretje te laten spannen, maar daar zijn er meer van.

 3. ik vloeiend duits en wat daar besproken wordt is in een noten dop dat de duitsers vuistdiep in de oorlog mee doen niet alleen met materieele hulp en met ondersteuning met gelden, MAAR FYSIEK in de oorloog meedoen. das een orlogs verklaring. en ik denk daarom heeft rusland dit uitgelekt. in de media lees je als eu burger eerder dat de russen afgeluister hebben en dat dat het schandaal is. nee het schandaal is dat het provocatie en manipulatie is. de russen willen met het uitlekken laten zien aan de wereld dat de navo/nato zich fysiek bemoeid met de oorlog en dat officieel een oorlogsverklaring is tegen rusland. ze zijn de beer aan het porren en als die dadelijk opstaat en terug gaat bijten krijg je in de media…. de russen vallen aan….. en iedereen schaart zich dan achter het westen…

  • Inderdaad, dat is de essentie. Natuurlijk klinkt dat hier anders. Dat komt omdat wij hier (in België) leven, niet onder een democratie maar onder “machiavelisme”, dat is ten minste wat ik erop plak.

  • tijd dat Rusland ns een ‘daad’ gaat stellen; ik heb het gisteren nog geschreven; the Chunnel tussen Fr en VK , vernietig het, net zoals ‘zij’ met de Nordstream deden en de multiple aanvallen op de Krimbrug ….Waarom niet? Wel zorgen dat er ‘geen directe bewijzen ‘ zijn, zoals ‘zij’ het ook doen ! Als de zaken nog meer op de spits worden gedreven zou DAT of iets in die eerder ‘onschuldige’ aard, in elk geval moeten gebeuren! Een beer moet zijn tanden laten zien zonet komt hij in t circus terecht…of wordt hij opgezet !

 4. De navo levert kruisrakketten, die ze programmeert op Russische doelen, en vervolgens via hun satellieten bestuurt naar die doelen, maar ze beweren dat ze zijn niet in oorlog zijn met Rusland. Wat als morgen Rusland of China de nodige kruisrakketten al dan niet met kernkoppen aan de Syrische, Libanese, Irakese of Yemenitische verzetsgroepen leveren en ze vervolgens gaan sturen naar navo doelen of naar joodse terreurbasissen?

 5. geert wilder heeft nog nikste zeggen zolang hij de sleutel van de toren niet heeft, onze rutte is nog altijd de baas. en ze zullen het vormen van een coalitie zolang gaan uitstellen als het kan want zolang kan rutten op de winkel passen en op de achtergrond sneaky regeren…

  • Inderdaad, ik heb hem al eerder een tijdje gemist maar toen kwam hij daarna weer reageren.
   Hopelijk gaat het goed met hem en horen we van hem.

 6. This is first and foremost a war against the EU by the USA and UK.
  I cannot imagine that our political class would get away with conspiracy and collaboration with the enemy a third time in 100 years.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in