Oekraïne moet volgens Dmitri Medvedev effectief worden opgedeeld tussen Rusland, Polen en Roemenië. Alleen een klein gebied rond Kiev zou een Oekraïense staat moeten blijven. Hij verklaarde ook dat de Duitsers blij moeten zijn dat het Russische leiderschap “mensen met een koel hoofd” heeft, bericht Heinz Steiner.

De plaatsvervangend voorzitter van de Russische Nationale Veiligheidsraad, Dmitry Medvedev, verklaarde op de Russische televisie dat er “geen twijfel” bestond dat Oekraïne “deel uitmaakt van Rusland”. Medvedev, die ook president en premier van Rusland is geweest, wordt beschouwd als een hardliner en als iemand die het standpunt van het Kremlin in ondiplomatieke, directe bewoordingen uitdrukt (in vergelijking met president Poetin).

Een kaart op de achtergrond laat zien hoe Oekraïne uiteindelijk zal worden opgedeeld. Alleen een klein gebied rond Kiev blijft over als “romp Oekraïne”, terwijl het westelijke deel wordt overgedragen aan Polen en Roemenië. Rusland krijgt de oostelijke en zuidelijke delen. Een stap die sommige waarnemers zien als een “traktatie” voor de over het algemeen nogal anti-Russische Poolse nationalisten. Immers, grote delen van wat nu Oekraïne is, waren tot de Tweede Wereldoorlog Pools en werden toen door de Sovjets overgedragen aan de Oekraïense SSR, terwijl het socialistische Polen in ruil daarvoor de Duitse oostelijke gebieden kreeg.

Hij richtte zich ook op de “Tauruslekken” en de Duitse reacties daarop: “Het probleem is dat de Duitsers niets begrepen en niets geleerd hebben. Wat hebben we gezien? – Discussies over hoe tegen Rusland te vechten achter andermans rug om. Het vernietigen van onze civiele faciliteiten (de Krimbrug). En bovendien praten ze over hoe ze het zo moeten doen dat hun hoofd niet uitsteekt. Nou, luister, gelukkig heeft het Russische leiderschap mensen met een koel hoofd, onze opperbevelhebber blijft kalm.”

Hieruit blijkt dat een diplomatieke oplossing voor het Oekraïne-conflict nog ver weg is. Het lijkt er eerder op dat we niet om de feiten heen kunnen. Het “onofficiële Russische aanbod” voor Polen en Roemenië in termen van territoriale uitbreiding ten koste van Oekraïne zou echter een “game changer” kunnen zijn.

  Rusland: They Ain't Gonna Take It Anymore!!!

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Voormalig Russische president roept op tot “volledige” ontmanteling van “Kievs regime”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelGeheimen en leugens. De rol van de NAVO in Oekraïne is net zo slinks als die van de EU
Volgend artikelDuitse neuroloog beschrijft hoe hersenspoelen werkt en hoe bepaalde delen van de hersenen van speciaal belang zijn voor de heersende elite
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik weet nog niet zo zeker of Benjamin Creme gelijk krijgt toen hij zei, bij de Nobelprijs voor de Vrede voor de EU, dat er nooit meer een conventionele oorlog zal plaatsvinden tussen de landen van Europa. In ieder geval was de EU niet de garantie voor vrede in Europa sinds WO2. Wie dan wel?

  • Creme zei dat Maitreya aanwezig was geweest bij de Maidan-revolutie in de tijd toen hij interviews gaf op de Russische televisie.

 2. Met speciale aandacht voor het hemd wat medvedev draagt….het is het hemd met het communistische kraagje, wat door de chinese leiders gedragen word, maar ook door Hillary Clinton en Merkel enige jaren terug. Medvedev en Putin toch WEFFERS????

  • Oh jeetje, ik draag een slip van de ALDI, dus een Von der Leyen slip, dus ben ik vast en zeker ook van het WEF.
   Een “lul met vingers” zou mijn vader je genoemd hebben.

   • Mijn nachtmerrie is dat mijn zoontje van 14 over 4 jaar in een of andere Oekraïense loopgraaf omkomt omdat mijnheer Rutte en mevrouw Ursula het nodig vonden om die “evil” Poetin een lesje te leren. En dat allemaal om 4 provincies in de Oekraïne 3000 km hier vandaan waar de bevolking voor de oorlog de facto al harstikke Russisch was. Totale WAANZIN als je het mij vraagt!!!

    • Ok…je moet je zoontje leren, nu het nog kan, want hij is nog jong, dat het overheid z’n grootste vijand is en als ie toch leger in moet, erst zijn grootste oficier moet afschieten!!! Dan heb je nergens oorlog meer!!

    • Darom moet je je zoontje aan het verstand brengen dat hij de laatste generatie is van de mensheid die overleven kan door zijn eigen hersens te gebruiken en dat hij mensen om zich heen moeten verzamelen die machtiger zijn dan dit dit huidig demo kabinet dat nooit vervangen word word door het volk gekozen rechts kabinet dat er nooit komt!!!!Maarde huidige generatie die nu nog de lakens uitdeelt wil er niets van weten dat nederland verkwanseld is aan criminelen die de grenzn zomaar kunnen oversteken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in