Al die maanden werd ons verteld dat dit allemaal geen probleem was, dat we ons geen zorgen hoefden te maken over de toekomst van de Duitse economie. Als iedereen maar genoeg zou kou lijden en in het donker zitten, zou alles goed komen. Maar nu bevestigt Habeck zelf wat hij voorheen “Russische propaganda” noemde, schrijft Dagmar Henn.

Heeft de minister van Economie en Technologie, Robert Habeck, zijn ministerie van Economie en Klimaatbescherming nu zodanig gezuiverd van elke competentie dat er zelfs niemand meer is die op zijn minst een toespraak in het Engels kan nalezen? Als je naar zijn toespraak in Oslo luistert, krijg je deze indruk. Zelfs een middelmatige secretaresse vreemde talen zou hem moeten kunnen uitleggen dat het niet gaat om “afhankelijkheid van Russisch gas” of “behoefte voor het slagveld” – tenzij u wilt praten over waar Russisch gas van afhangt of wilt uitleggen dat u het slagveld nodig hebt.

Waarbij zelfs dergelijke gedachten voor Habeck zeker tot de mogelijkheden behoren. Het historisch geheugen van de minister is immers “enigszins” vervormd, om het zacht uit te drukken: “Wij waren ervan overtuigd dat geweld en imperialisme als politiek middel zouden zijn afgeschaft. Tenminste in Europa.” Dit is moeilijk te begrijpen van een politicus van de partij waarvoor de NAVO-aanval op Joegoslavië eind vorige eeuw een belangrijke politieke test was; maar dicht genoeg bij het heden dat zelfs het geheugen van een Robert Habeck nog details zou moeten kennen. Het gebombardeerde Belgrado ligt, zoals we weten, ook in Europa, en het bombardement was duidelijk een daad van geweld als politiek middel.

Nee, details zijn niet aan Habeck besteed. In 2015 zou Poetin een gebied genaamd de Krim hebben bezet en “zijn oorlog in Oekraïne zijn begonnen”. Toch was het de coupregering in Kiev die plotseling de protesten met dezelfde middelen die zij eerder in West-Oekraïne had gebruikt – zoals het bestormen en bezetten van administratieve gebouwen – aangaf om een burgeroorlog te beginnen. Het feit dat een dergelijke burgeroorlog op de Krim niet is uitgebroken, had eigenlijk door heel West-Europa met opluchting moeten worden opgemerkt, want het alternatief voor een Russische interventie zou het gevaar zijn geweest dat de deels nucleaire bewapening van de Russische Zwarte Zeevloot mogelijk in handen van neonazistische milities zou vallen; maar niemand in Duitsland heeft de risico’s in verband met de Krim uitgesproken. Het is geen bijzondere fout van Habeck dat hij dit ook niet heeft begrepen.

  Ze renden weg van de strijd in Gaza - Het Israëlische leger ontslaat twee officieren van hun functie

Echter, nadat zijn partijgenote, de huidige minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock, betrokken was bij de uiteindelijke afhandeling van het vredesplan van de Minsk-akkoorden, was een zekere perceptie van zijn eigen verantwoordelijkheid wel op zijn plaats geweest. Immers, er zou een kans zijn geweest om de Oekraïense crisis op te lossen in de richting van vrede gedurende bijna de hele maand februari vorig jaar – als, inderdaad, alleen de Duitsers en de Fransen hun overeenkomstige verplichtingen waren nagekomen of dat zelfs hadden willen doen.

Hij herkent of benoemt ook niet hoe en waarom het gebrek aan Russische aardgasleveringen een probleem werd voor Duitsland. Geen wonder, want hij was het zelf die lange tijd heeft geprobeerd te voorkomen dat Nord Stream 2 überhaupt in bedrijf zou worden genomen; het waren immers de westerse sancties die ertoe hebben geleid dat Nord Stream 1 niet meer kon worden uitgerust met operationeel onderhouden compressoren. Dit werd vervolgens afgeschilderd als overdreven Russische muggenzifterij van het land dat de TÜV heeft uitgevonden – alsof een compressor voor een gaspijpleiding in Duitsland ooit in gebruik zou kunnen worden genomen zonder volledig conforme technische documentatie. Habeck en zijn partij waren ook degenen die, zelfs begin 2022, nog steeds verkondigden dat we Russisch gas eigenlijk helemaal niet nodig zouden moeten hebben. Daarom was Habeck waarschijnlijk ook blij toen het opblazen van de pijpleidingen in de Oostzee in september er uiteindelijk voor zorgde dat er op lange termijn helemaal niet meer geleverd kon worden.

Het moest allemaal op de een of andere manier gewoon gebeurd zijn, vermoedelijk was het Poetin. Habeck heeft hier in ieder geval niets mee te maken. Ook al benadrukt hij dan elders dat het “een zekere mate van meedogenloosheid kansen schept”. Deze inleiding wordt gevolgd door een toekomstfantasie die elke basis in de werkelijkheid ontbeert: “koolstofarme waterstof”, die per pijpleiding van Noorwegen naar Duitsland moet stromen, zal in de toekomst zelfs worden geproduceerd met behulp van windmolenparken op zee.

  Duitsland betaalt voor steun aan Oekraïne door stijgende prijzen en dalende welvaart van burgers

Intussen is met verbazing vastgesteld dat de turbines in offshore windparken een kortere levensduur hebben dan die op land – mensen die ooit de gelegenheid hebben gehad om de interactie tussen metaal, zout water en lucht gedurende een langere periode te observeren, hadden dit kunnen voorspellen. Deze installaties zouden dus een nog minder gunstige kosten-batenverhouding opleveren dan die op het land. En dat een pijpleidingtransport van waterstof nog niet getest is en op grote problemen stuit, simpelweg omdat H2 – gemaakt van twee waterstofatomen – het kleinste molecuul is van de kleinste atomen in het hele periodiek systeem. Maar dat deert Habeck niet: “Misschien is de geleerde les wel dat leven in crisistijd het nieuwe normaal is.”

Op Twitter vonden gebruikers de juiste term om de relatie van Habeck met zijn departement te karakteriseren: Transcompetentie.

Minister van Oorlogseconomie #Habeck verklaart dat #Duitsland niet zal stoppen met het leveren van meer en grotere #wapens aan #Oekraïne.

In schamel #Engels stamelt hij verschrikkelijke fouten bij elkaar op het niveau van #Baerbock.

Elke zin is #schandelijk:

Pas op een gegeven moment vertelde Habeck verrassend de waarheid, duidelijk in tegenspraak met het vertrouwen dat hij de Duitsers al die maanden had proberen in te boezemen: Duitsland werd “geconfronteerd met een dreigende economische ineenstorting”. “Er stond toen niets minder op het spel. En een economische ineenstorting in Duitsland zou ongetwijfeld hebben geleid tot een economische apocalyps in Europa.”

Is dat tot nu toe niet altijd “kwaadaardige Russische propaganda” geweest, om te spreken van een economische ineenstorting (in Duitsland!)? “Hoe uitdagend deze bedreigingen ook waren en zijn …”, Habeck durfde, ver genoeg verwijderd van het huiselijke publiek, dat volgens zijn instructies veilig de winter door zou moeten komen door te bevriezen en te stinken, tenminste één keer de dingen te noemen zoals ze zijn. Zelfs als hij onmiddellijk opnieuw beweert dat alles voorlopig veilig is – dankzij meer Noors aardgas – en zelfs de inflatie nog “milder is dan verwacht.”

Hier is het dus officieel uit de mond van een federale minister van het verantwoordelijke departement gekomen, zij het in het meest pathetische Engels: het beleid van de “stoplicht”-coalitie en vooral dat van de federale minister van Economie heeft een zo groot gevaar voor economische ineenstorting gecreëerd dat zelfs Habeck het moest toegeven. Eigenlijk zou dit het moment zijn voor de verantwoordelijke minister om rustig met gebogen hoofd te vertrekken.

  959 Oekraïense militanten gaven zich tot nu toe over in Azovstal-fabriek - Leugenaar Zelensky noemt het een humanitaire missie onder toezicht van Oekraïne

Maar Habeck is niet alleen transcompetent – behalve misschien als het gaat om het bestellen en aanstellen van een gerechtsfotograaf. Hij is ook transverantwoordelijk.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom sluit België kerncentrales midden in een energiecrisis en een naderende winter zonder gas?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBREAKING: Russisch leger waarschuwt voor komende provocaties in Oekraïne
Volgend artikelIs Poetin een samenzweringstheoreticus?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

25 REACTIES

 1. Als deze criminelen satanisten en pedofielen dit mogen verkondigen, dan houd ik mijn hart vast voor wat komen gaat.
  Blijkbaar zijn deze walgelijke individuen zo vol van zichzelf, dat dit allemaal mag worden verteld
  Tjonge jonge, wat gaat er nog allemaal gebeuren?
  Ik vrees maar ben niet bang.
  Hierna ga ik nog maar één weg, naar mijn Verlosser Jezus.

  • Vrees het ergste en je hebt daarna alleen meevallers. Hallelujah.
   Ga eens preppen en je hoeft geen vrees te hebben en zelfs zonder geld kan je preppen, door kruiden en eten uit de berm te drogen en je hebt dan echt gezonde soep om in leven te blijven je word wel mager ervan maar dan verdenkt men niet dat er bij jouw eten te halen valt.

   • Gelijk heb je. Er zijn zoveel planten, bomen en insecten eetbaar waarvan weinigen het weten. Terwijl men straks in paniek jouw huis plundert om jouw laatste restjes ingeslagen eten, kun jij gewoon verder leven alsof er niks aan de hand is. Zelfs pissebedden kun je eten weet je dat? Daarom is het goed om jezelf nu te informeren omdat het nog gemakkelijk te doen is. Ook om te leren om de giftige onderdelen te ontwijken en hoe je de planten zoveel mogelijk kunt sparen zodat ze niet afsterven zodat je later weer oogsten kunt. Dat is nog het allerbelangrijkste eigenlijk.

  • @ Henri,
   Het is als de pyromaan die naar de, door hemzelf aangestoken, brand komt kijken en dan zegt dat het verschrikkelijk is…
   Maar diep van binnen geniet hij ervan, met volle teugen.
   Zo is het ook hiermee: met krankzinnigen is het niet mogelijk om te redeneren, omdat het irreële zijn logica is…Satanisme floreert op dit soort smeerpijpen…

   • Precies je kanu nog op tijd zijn hoop ik ik heb twee jaar geleden misschien nog eerder deze situatie al voorzien je zou zeggen nu makelijk praten achteraf Neen als je een gezond stel hersens en alles checked🧐😜😂😂😂😂🖕💉

  • Beste Mischa, ik hoop niet dat je deze Gerrit verward met mij. Frontnieuws als het hier straks vol loopt met Gerriten, dan kan ik niet meer reageren. Of ik moet mijn naam veranderen.

   Groetjes, de echt Gerrit

 2. Ze liggen goed op schema met hun plan, NWO en WEF , dat bij de geboorte dood zal blijken te zijn!
  Plop!
  Naar idee ja. De geboortehoroscoop van Israel, 1948?,
  duide ook op een doodgeboren natie. Met Mars en nog wat planeten in het tiende huis.
  Met hand en tand zich verzetten.
  Karen Hamaker- Zondag heeft goede informatie over onze geboorteakte.
  Bij aangifte als mens wordt je genoteerd als persoon. De geboortetrust, het geeft aan dat je een belasting nummer bent. Een stroman.
  Wat Schwab zegt; ” u zult niets bezitten en toch gelukkig zijn, daarvan is het 1 e deel; u zult niets bezitten al waarheid; maw je bezit nu al niets.
  Bekijk en luister Karen Hamaker Zondag en je krijgt advies en inzicht in materie die belangrijk is om jezelf te bevrijden van het huidige systeem en nieuwe te vestigen.

 3. Met Habeck, Baerbock en Lang hebben de Duitsers geen vijanden nodig. Die drie alleen krijgen Duitsland wel kapot. Alle drie groot voorvechter van de homorechten en zo woke als de pest.

 4. Deze clinicclown is allang passee….net als hugo mengele het al is, ze weten het nu nog niet maar de stropdas van touw ligt al klaar….

 5. Die Habeck is een bijzonder mens. In een interview vorig jaar vroeg de journaliste door over het sluiten van o.a. bakkerijen in Duitsland vanwege de hoge energieprijs. De totale hansworst Habeck antwoordde -zelfs tot verbijstering van de interviewster- dat deze winkels op termijn hun activiteiten wel weer zouden hervatten.
  Het kwam blijkbaar niet in zijn hoofd op, dat er nogal wat vaste lasten doorlopen en dat de ondernemer toch ook inkomen nodig heeft gedurende de sluiting. Waardoor zo een sluiting in het gunstigste geval leidt tot een bedrijfsbeëindiging en in het slechtste geval een faillissement.
  De huidige Duitse regering bestaat uit linkse luchtfietsers die inhoudelijk bestuurlijke minkukels zijn.
  Maar zo lossen problemen zichzelf op. Als suikeroompje Duitsland zonder geld komt te zitten loopt de EU begroting vast en is het migrantenfeestje ook snel afgelopen. Al is het wel afwachten wat er na deze Weimar 2.0 aan het roer komt te zitten.

  Overigens is het in Nederland weinig beter. Linkse actiegroepen en activistische rechters kregen het voor elkaar om Shell uit Nederland te jagen. Op dit moment staat Boskalis op het punt om Nederland te verlaten. Dit bedrijf moet investeren in nieuwe vaartuigen en de Nederlandse milieuregels staan in de weg. De voorzitter van VNO NCW is een leeghoofdige D66 doos. Bij dit klimaat kan je erop wachten dat ook Tata Steel vertrekt en dan nog het nodige. Valt ook de handel met Duitsland stil, dan is ook in Nederland het voorspoed-feestje voor vele jaren, waarschijnlijk decennia afgelopen.

 6. “Wij waren ervan overtuigd dat geweld en imperialisme als politiek middel zouden zijn afgeschaft. Tenminste in Europa.” Dit is moeilijk te begrijpen van een politicus…. ”
  – nee natuurlijk is dat niet moeilijk. Hij bedoelt gewoon – maar kan dat niet zeggen – dat ukraine de gehaktmolen van de economie van [voornamelijk] duitsland is. Georchestreerd door die vervloekte wef.

 7. We’re looking at the end of Western dominance of the world and the collapse of the old materialist paradigm. It’s a shift away from hierarchical domination and empire building into something more decentralised, networked and humane. Obviously, those who benefit from the dying system – the corporations and plutocrats – aren’t going down without a fight, and that’s where the danger lies. There could be a long struggle with the ‘powers that be’ as they try to hang on to power even as the system crumbles around them. They’re stupid enough to trigger another world war if they don’t get their way – big babies that they are. 😉 https://jessicadavidson.co.uk/2021/05/24/forthcoming-astrological-cycles-transits-2022-2032/

 8. Doen ze al 2 eeuwen en niemand karma heeft ingelost en blijft je gedrag staan. 2 Centuries Indoctrinatie samen gevat = Where Do I Begin With Believing 2022 https://youtu.be/lGd9IBrRCeA Wij de Mensen levend op het grondgebied van de Aarde, zijn in vrijheid geboren. Elke man en vrouw op aarde wordt geboren met bepaalde rechten die door niemand kunnen worden afgenomen tenzij wij dat toestaan. Anderen de schuld geven, toe-eigening zonder maar enig recht, wet en regelgeving, dader/slachtofferrol eigen wil opleggen en controle houden zijn/waren de ingrediënten van de vorige cyclus die langzaam aan het veranderen is. Zelf verzonnen regels uit egoistisch belang en niets voor een ander over hebben. 2 centuries of slavery, false doctrines, destructive indoctrinations, absurd ideas, children’s stories about God, education, medicine and love and lasted until the end of 2019 Antisociale persoonlijkheidsstoornis kenmerken
  je vindt het moeilijk om je aan regels te houden.
  je handelt vaak uit eigenbelang.
  je kunt je niet inleven in de emoties en behoeftes van andere mensen.
  je bent gewelddadig of agressief.
  je brengt jezelf of anderen in de problemen door je roekeloze levensinstelling.
  De arrogantie die deze mensen bezitten is werkelijk grenzeloos. Zij menen boven de wet te staan.
  The Countdown Is On! Get Ready For The Biggest Shake-up Of 2023
  https://www.youtube.com/post/UgkxazLl3FphxyKvOFNMNP8je6PY3yH5fuZc The sky is literally the limit here! So, what does it all mean? What can you expect from the Age of Aquarius? Think of how you feel after doing a big detox: At first you feel a bit…low. It’s all those toxins surfacing! This is exactly what all of us are going through – a massive collective detox. We might feel pain, there might be struggle, but at the end of it all – we come out completely renewed and ready to take on the world ✨

 9. Karma = Je levensles
  We gaan er van uit dat we als mens niet als een onbeschreven blad ter wereld komen. In ons onbewuste zijn beelden, ervaringen, emoties en kennis opgeslagen die tijdens dit leven om verwerking of ontwikkeling vragen. Deze spirituele – of karmische punten geven het doel aan dat we willen bereiken of verwezenlijken tijdens ons leven. Deze karmische punten zijn onze bagage waarmee we op de wereld komen en zijn ervaringen en is kennis die we al eerder hebben opgedaan en waarmee we onze taak kunnen vervullen. De planeetstanden zijn onze karaktereigenschappen en a.h.w. de handvatten om mee aan het werk te gaan.
  https://annekeguis.nl/?Astrologie___Karma

 10. Ik kom net terug van een paar dagen uit in Duitsland. Vergeleken met een jaar of 5 terug is het nu duidelijk aan het aftakelen. Onder andere zijn de wegen zeer slecht. Pomp maar miljarden in die smerige oorlog in plaats van de infrastructuur aan te pakken, laat heel de Arabische wereld maar binnenlopen en wees bang om op te treden als de burger belaagd wordt door deze gelukzoekende parasieten. Als er dan een echte burgerbeschermende politieke partij opstaat, schoffel die dan ook maar onder het extreem rechtse grasveld. In wat voor idiote wereld leven wij tegenwoordig. Het lijkt wel of een een soort hersengif genuttigd wordt door beleidsbepalende idioten. Of zou het WEF-gif inmiddels zijn verwoestende werking hebben? Waarom staan niet veel meer mensen op tegen deze criminelen die de hele maatschappij naar de bliksem helpen. Psychopaten zoals diverse zogenaamde young global leaders waaronder Pinokkio Rutte moeten FORS aangepakt worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in