Terwijl de Nederlandse premier Mark Rutte zegt dat het “van cruciaal belang is dat Rusland de oorlog verliest”, schijnt hij niet te beseffen dat Moskou zou kunnen besluiten zijn problemen voor eens en voor altijd op te lossen door het op te nemen tegen de helpers van Oekraïne en rechtstreeks in West-Europa toe te slaan.

De Nederlandse premier Mark Rutte heeft opgeroepen om de Oekraïense strijdkrachten uit te rusten met voldoende wapens en uitrusting om het Russische leger te verslaan, met het argument dat Kiev de klappen moet opvangen, omdat een “directe confrontatie” tussen de NAVO en Moskou nog steeds niet aan de orde is, schrijft Will Porter.

In zijn toespraak tot verslaggevers na een ontmoeting met de secretaris-generaal van de NAVO, Jens Stoltenberg, en verscheidene Europese leiders op dinsdag, zei Rutte dat een Oekraïense overwinning nog steeds haalbaar kan zijn, als het door de VS geleide militaire NAVO-blok maar voldoende “dodelijke hulp” biedt.

“Wat de bewapening betreft, zijn wij het er hier over eens dat het van cruciaal belang is dat Rusland de oorlog verliest,” zei hij, en hij suggereerde dat Oekraïne als doorgeefluik voor westerse wapens moet dienen om Moskou zoveel mogelijk pijn te berokkenen.

“En aangezien wij geen rechtstreekse confrontatie tussen de NAVO-troepen en Rusland kunnen hebben, moeten wij ervoor zorgen dat Oekraïne die oorlog kan voeren, dat het toegang heeft tot al het nodige wapentuig.”

De opmerkingen volgden op soortgelijke opmerkingen van Stoltenberg, die zei dat het bondgenootschap “een tandje bijzet” om meer wapens aan Kiev te leveren en dat “Oekraïne meer zware wapens moet hebben.” Op een NAVO-top in Madrid half juni, zei hij dat de lidstaten “zullen instemmen [met] een belangrijke versterking van onze houding,” hoewel hij niet uitweidde over wat dat zou kunnen inhouden.

  VS deskundigen geven langzaam toe dat Oekraïne niet kan winnen, hopen op patstelling

Eerder op dinsdag vertelde een hoge ambtenaar van het Pentagon aan CNN dat Washington deze week al nieuwe wapentransporten zou kunnen aankondigen, waarbij hij zei dat dat zou kunnen gebeuren wanneer 50 landen met de “Contactgroep Oekraïne” woensdag in Brussel bijeenkomen. Hoewel zij geen bijzonderheden gaven over welke wapens zouden worden geleverd, hebben recente overdrachten van de VS zware artillerie, meervoudig gelanceerde raketsystemen (MLRS), duizenden antitankraketten en verscheidene helikopters omvat.

Sinds de Russische invasie eind februari begon, hebben de Verenigde Staten tientallen miljarden dollars in de vorm van 11 afzonderlijke hulppakketten aan de Oekraïense regering verstrekt, waarbij zij een chaotisch slagveld met Amerikaanse wapens hebben overspoeld, ondanks “bijna nul” mogelijkheden om na te gaan waar zij terechtkomen.

Tijdens een evenement op maandag verklaarde onderminister van Defensie Kathleen Hicks dat Washington bereid is om Kiev nog jaren te steunen, waarbij zij zelfs suggereerde dat de steun zo nodig tot twee decennia zou kunnen voortduren.

“Wij proberen na te denken over het soort uitrusting, maar ook over het soort opleiding op langere termijn en het opzetten van defensie-inspanningen die zij nodig zullen hebben,” zei zij.

Hoewel de VS en hun partners in het NAVO-blok hebben benadrukt dat de steun aan Oekraïne een kwestie is van het handhaven van “democratische waarden” die door een despotische Russische indringer worden aangevallen, hebben functionarissen van sommige lidstaten andere motieven laten doorschemeren. Westerse diplomaten, geciteerd door de Washington Post in april, merkten op dat het bondgenootschap liever zou zien dat de Oekraïners blijven “vechten en sterven” dan “een vrede die te vroeg komt”. Meer recent heeft de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu gezegd dat sommige NAVO-landen “de voortzetting van de oorlog zien als een verzwakking van Rusland” en niet willen dat de gevechten ophouden, een opvatting die lijkt te stroken met de verklaring van Rutte van dinsdag.

  Geconditioneerd voor oorlog met Rusland

Copyright © 2022 door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

In het land van Rutte – Een gewoon verhaal, hoe een burger er tegenaan kijktVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Grote Reset: De klok van de beschaving terugdraaien
Volgend artikelDuits hoofd energiebeheer waarschuwt voor gastekorten, faillissementen, enorme prijsstijgingen die “schokgolven door het hele land” zullen veroorzaken
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

37 REACTIES

 1. Heerlijk om te zien hoe dom Rutte is, echt een schoothondje van US, maar goed mochy Rusland Nederland aanvallen dan kunnen ze er zeker van zijn dat er weinig weerstand mogelijk is, al de wapens zijn aan Oekraïne geleverd.

  • Klopt Fred.
   Wij moesten door de nieuwe wapenwet onze wapens vrijwillig inleveren of kregen een boete tot zelfs gevangenisstraf. Nu moet zelfs Europa alle wapens inleveren aan Oekraïne…
   The Great Reset steekt goed in elkaar!

  • Aller eerst Nederland bestaat al lang niet meer en veel valt hier niet meer te halen want de elite hebben alles leeg geroofd en kijk goed naar die foto hierboven van Rutte hij is bang en laf geloof mij nou maar zijn koffers staan al klaar om te vluchten en op de vraag zou ik vechten voor mijn NL antwoordt is nee ik wil niet sterven voor dat tuig in Den Haag of ons koningshuis ben toch niet gek.

 2. Rutte: “ik heb al sinds het begin van dit conflict een uitnodiging ontvangen van de familie Zorreguieta in Argentinie, mocht het hier uit de hand lopen. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat de koninklijke familie met mij in hetzelfde regeringsvliegtuig zit, samen met Sigrid Al Qaq en Wopke”.

  • Dat heb ik al een jaar geleden gezegd en steeds gaan de schaapjes ook zien hoe ze voor de gek zijn gehouden als het tot een oorlog komt zal ik niet vergeten wat zij mij en mijn gehandicapte dochter hebben aan .

 3. Het wordt tijd dat deze ‘held’, die zo graag Rusland verslagen wil zien (en het geen xxx interesseert hoeveel leed daarmee berokkend wordt), zelf eens naar het front getransporteerd wordt. Zien of hij dan nog zo stoer is.

   • Dat helmpje is naar een dag al met vol met dunne stront gescheten ik ver gelijk hem met Sadam Hoessein hij kruipt in het kleinste gat wat er is die landverrader .

     • Saddam Hoessein was valselijke beschuldigd van het gebruik/het bezit hebben van chemische wapens wat achteraf een leugen bleek te zijn.
      Het ging de US en VK alleen om olie/goud/en grondstoffen.
      En kijk nu wat een rotzooi (ISIS en andere extreme moslim idioten) er van hebben gemaakt.
      Hierdoor is mijn huidige vriendin (Christen) op 17 jarige leeftijd in 2002 naar NL gevlucht.

 4. De waanzin van onze (?) zgn leiders kent geen einde. Streef verdomme naar rust, vrede, samenwerking, handel, waardoor de welvaart der volkeren kan groeien.
  Maar nee hoor de opdrachten van usa, wef, EU moeten slagen. Ook al kost het honderden / duizenden gewone burgers hun leven. NaPoleon, Hitler is het niet gelukt en dat geldt nu nog.
  En dat soort noemen zich dan leiders van het volk. Welk volk? Oh, dat spul dat belasting moet betalen, zijn bek moet houden en vooral niet kritisch mag zijn en ja en amen knikt.
  Wat is de wereld / de mensheid toch in en in verrot!
  Zouden ze er wel eens over nagedacht hebben als de echte bommen gaan vallen? Ook in de schuilkelders ben je het gauw zat.

 5. Die Rutte kennen wij nu al beter dan hij zelf denkt. Om jou eigen volk in de afgrond te stoten moet je echt wel Rutte zijn. Misschien Poetin eens aanmoedigen om Rutten een bezoek te brengen?

 6. Het is wel duidelijk, dat deze “personen” alleen maar de vernietigingskrachten in zich hebben en het interesseerd hun niet, off iedereen op aarde sterft, want dat is , waar zij naar streven, Ik denk, dat wij moeten opstaan wereldwijd tegen zulke machtswellustelingen cq oeroude verschrikkelijke moloch!

 7. Veel denken/dachten dat Oekraïne gevallen is, haha.
  Vrij logische zet van Rutte; als hij het niet is dan komt het wel vanuit een andere hoek…
  Er lopen nog genoeg marionetten zoals Macron, Trudeau,… op deze aardbol.
  Het is 1 groot plan, lijkt mij dus logisch dat de oorlog dan ook pas stopt wanneer Europa akkoord is met The Great Reset.
  Er is geen winnaar of verliezer, bedoeling is alleen angst creëren en het maken van vele doden.
  De wappies zijn stilaan overbodig geworden? Want ze gaan zelf naar buiten komen dat we beter akkoord gaan met The Great Reset of nog veel miserie gaan krijgen. Het maakt voor hen niets meer uit wat we denken. Ze gaan openlijk zeggen dat we moeten luisteren en doen wat zij eisen.
  Bekijk voortaan alles als 1 groot plan en je zal zien dat de puzzel steeds mooi in elkaar past.

 8. Belachlijk, maar ernstig genoeg om flink tegenin te gaan, wat alles betreft in hun grootse plan.

  Straks “als” Rusland een aanval op de EU landen zou doen, gebeurt hetzelfde als met WO 2.

  Ze vluchten met de staart tussen de benen.
  En het volk zit met de gebakken peren.

  De westerse politiek is verrot tot op het bot.

  De burgerorganisaties die opgezet zijn na WO 2 om allerlei zaken te monitoren en makkelijker te laten verlopen, doen nu aan politiek.

  EU zou het makkelijker maken om vrij te reizen.
  Handelsovereenkomsten te sluiten.
  Wel het is duidelijk dat nergens iets van terecht komt.

  Wat wellicht de bedoeling ook is, in aanloop naar de nwo.

  Maar alle gekheid op een stokje.
  Oekraïne wint dit nooit.
  De scheinheiligheid dat de NAVO daar niet zou zijn……

  Wapens sturen voor een jarenlange strijd.
  Ze zijn totaal v.d. pot gerukt.
  Het laat echter wel zien dat hun grootse plan heel wat hobbels kent.

  Dat de betrokkenen geen praktijk en plannings ervaring hebben

  Het gaat niet zoals verwacht.

  Ze zijn allemaal totaal incompetent.

  Ik zie dit allemaal als “slagen in de duisternis”. v.d. betrokkenen.

  Maar vooral als bangmakerij.

  Iemand die bang is, staat gemakkelijker open voor mooipraterij, die echter niet zo mooi is als men wil doen geloven.

  Gelukkig zijn de EU bevolking, niet zo dom als ze denken, gezien het tegengas dat word gegeven.

  Dat helpt,.je ziet het aan elke strohalm die ze vastgrijpen.

  Hopelijk zien Poetin en co. het ook.
  En zijn ze menselijk genoeg om ons de bevolking met rust te laten.

  Uiteindelijk is dit een machtsstrijd tussen China, Rusland en USA.

  Daarbij wil men de mensheid reduceren en slaven creëren.
  Dat is waar de bevolking tegenin moet gaan.
  De strijders voor de mensheid.

  Verzet hoe klein ook is geboden, alle beetjes helpen.

  • En ons leger is al de vlug op geslagen bij het eerste schot wij hebben het allemaal kunnen zien waar zij zijn geweest om vrede te brengen is het een en al beesten boel, ja hun eigen volk in mekaar slaan als mensen gaan demonsteren voor hun recht en vrijheid ons leger is net een stel verdwaalde schapen zonder Ruggengraat een stel mafkezen net zoals onze koning zo denk ik er over.

  • (Zojuist Rutte op de radio: Nederland heeft beslist… …)

   We zijn Definitief in oorlog met Rusland. rutte bedankt.
   Met zijn grote smoel. Hij denk ook echt dat hij er toe doet….
   We gaan nog barre tijden tegemoet..

 9. De dagen komen nader dat deze puntneus hard moet vluchten om niet aan een boompje geknoopt te worden .
  De dagen komen nader voor het einde van dit kutcabinet en de daders moeten dan gevonden worden die dit land in een afgrond heeft gestopt .
  Lever anders die puntneus maar uit aan Ramzan Kadyrov die maakt er gyros van die dan aan de straathonden geleverd kan worden ,tenminste als ze hem lusten das swein

 10. NAVO gen. Jens Stotterberg, gaf vorige week nog aan dat Oekraïne de oorlog verliest. En nu is de wind weer gedraaid. Rutte waait ook met alle winden mee. Heeft totaal geen idee wat Rusland met een hypersonisch rakket kan doen. Binnen twee minuten is Nederland weg en een tsunamie spoelt de VK onder water.

 11. Even toevoegen hier dat de NATO volledig in handen is van de deep state!
  Nee die hebben geen legers om de dumpwapens te bedienen.!
  De VS heeft geen macht over de deep state!
  De Vs heeft geen legers die willen gaan.
  Omdst deze onder de commandostructuur vallen van Trump.
  De NEP Biden kan niet besluiten om a-bommen te gooien, die trouwens onklaar zijn
  gemaakt.
  Omdat hem de toegang tot de codes is ontnomen.

 12. En ons leger is al de vlug op geslagen bij het eerste schot wij hebben het allemaal kunnen zien waar zij zijn geweest om vrede te brengen is het een en al beesten boel, ja hun eigen volk in mekaar slaan als mensen gaan demonsteren voor hun recht en vrijheid ons leger is net een stel verdwaalde schapen zonder Ruggengraat een stel mafkezen net zoals onze koning zo denk ik er over.

 13. Waarom
  Gaat Rutte niet mee vechten met die tyfus Oekraïne zijn wij er van af en mag ik hopen dat ze hem gelijk kapot schieten
  Wil toch de held uithangen
  Zijn opa was een nazi idioot heeft het dus niet van een vreemde

 14. Hemel, hemel, wat een gewemel in de broek van kemel.Iedereen heeft het hier over Rutte, rutte en nog rutte. Ik zie hier geen enkel antwoord op een zeer serieuse vraag van RobbieRacer , wanneer gaan we die landverraders achter slot en grendel zetten? Daar moet dringend werk van gemaakt worden. Dat is nieuws wat de bevolking wil horen en zien . Hoe ver staat het met die zogenaamde rechtbanken ?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in