Foto: freepik / victollio

Het is zo goed als zeker dat Groot-Brittannië deze winter met een “lights out”-scenario wordt geconfronteerd, wat ook blijkt uit de “war game”-noodplannen die de ministers hebben vrijgegeven.

Officiële documenten met de vermelding “gevoelig” waarschuwen dat de voedsel- en watervoorziening, het vervoer en de communicatie deze winter tot een week lang kunnen worden verstoord in “een redelijk worst-case scenario” als gevolg van een landelijke stroomstoring, bericht Ethan Huff.

Ambtenaren in Whitehall zijn begonnen met het testen van wat bedoeld was als een geheim protocol genaamd Programme Yarrow. Dit houdt in dat voorrang wordt gegeven aan de aanschaf van voedsel, water en onderdak voor jongeren en ouderen, en voor hen die zorg verlenen aan deze en andere kwetsbaren.

Programme Yarrow was al in de maak vóór de Russische inval in Oekraïne, dus het is niet juist om dat de schuld te geven van wat overheidsfunctionarissen binnenkort in het Verenigd Koninkrijk verwachten.

Interessant is wel dat er in de plannen van Programme Yarrow van voor de invasie sprake is van een aanval op onderzeese stroomkabels. Dit lijkt griezelig veel op de recente “sabotage” van de Nord Stream gasleidingen die van Rusland naar Duitsland lopen.

We weten ook dat het Meteorologisch Instituut dit jaar een koudere winter dan normaal verwacht, waardoor de toch al schaarse en dure gas- en elektriciteitsvoorziening nog meer onder druk komt te staan.

Programma Yarrow vermeldt dat er onder dergelijke omstandigheden plannen zijn voor een drie uur durende stroomuitval in het hele Verenigd Koninkrijk. Zestig procent van de vraag naar elektriciteit zal worden gedekt tussen dag twee en dag zeven van een mogelijk blackout-scenario van een week, aldus de documenten.

5.000 Poolse soldaten overgebracht naar Zaporizhzhya en Ugledar na de ongekende afslachting van Oekraïners (Video's)

Klanten zullen 24 uur van tevoren op de hoogte worden gebracht van deze geplande onderbrekingen, die zoals eerder vermeld maximaal een week kunnen duren.

Blijven de lichten deze winter aan in Groot-Brittannië?

Mochten er deze winter doorlopende stroomonderbrekingen optreden, dan zou dat de eerste keer zijn sinds de jaren 1970. Elektriciteitsbedrijven zeggen dat ze proberen het systeem te allen tijde “in evenwicht” te houden om het risico te minimaliseren, maar de energiecrisis brengt het land op onbekend terrein.

“Dit betekent dat de hoeveelheid elektriciteit die door elektriciteitscentrales, windmolenparken en andere bedrijven in het net wordt gestopt, moet overeenkomen met de hoeveelheid die door huishoudens en bedrijven op elk moment wordt afgenomen,” legt MailOnline uit over hoe het balanceren van elektriciteit werkt.

“Het netwerk plant wanneer het denkt dat de vraag groot kan zijn, zodat het de producenten kan vragen aan die vraag te voldoen. Maar als er ooit een onbalans ontstaat waarbij de vraag groter is dan het aanbod of het aanbod groter is dan de vraag, kan dit leiden tot grote storingen in het netwerk. Dat kan leiden tot daadwerkelijke fysieke schade aan het net die dagen kan duren om te herstellen.”

Het doel van geplande onderbrekingen is dus het voorkomen van een storing in het net die leidt tot dure reparaties en buitensporige stilstand. Aangezien het Verenigd Koninkrijk een van de meest betrouwbare elektriciteitsnetten ter wereld heeft, hoopt men dat dit alles tijdens de wintermaanden geen probleem zal zijn.

Britten worden aangemoedigd om energie-intensieve dingen te doen tijdens bepaalde uren om te voorkomen dat deze elektriciteitsbalans wordt verstoord. Een belangrijk punt dat zij kunnen veranderen, zijn de tijden waarop zij hun elektrische voertuigen (EV’s) opladen.

Let op: Ze leggen ALLEMAAL het fundament ... Wij zijn in gevaar

De Britse regering zegt dat zij deze maand een nieuw systeem lanceert waarbij klanten die ermee instemmen om de tijden waarop zij grotere hoeveelheden energie gebruiken te veranderen, contant worden betaald. Als dat niet genoeg is, kan gedwongen rantsoenering plaatsvinden.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Ongelooflijk: EU-ambtenaren trakteren zichzelf nu op 8,5% meer loon!


Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelHet Trojaanse paard presidentschap
Volgend artikelDe rollen zijn omgedraaid, COVID-dictators nu ZEER nerveus
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

7 REACTIES

 1. TJA Dit is hoe ze de boel gaan op eisen min of meer !!! je krijgt zelfs geld effe toe .. op naar dwang .VIA DE DIGIE CONTROLE ..niet in trappen nu niet nooit niet . DE rats

 2. Hier zijn dit soort plannen al lang klaar, waarbij de burgers die klagen of protesteren mogen worden kapot geschoten….genoeg agenten die heilig geloven dat ze goed doen door anderen om te brengen in naam van Rutte en het WEF…ten slotte hoort dat bij de functie en bevel is nu eenmaal bevel…en wie niet meedoet is een verrader….citatie korpsleiding politie ergens ten lande…hoe ziek kun je zijn…..

  Als we in dit land geen achterkamer politiek en stemfraude hadden gehad en we niet de oppositie lieten vermoorden en verjagen dan had dit land met al zijn mogelijkheden ene stabiel land kunnen zijn, een voortrekkers land op technisch en wetenschappelijk gebied.

  Het enige wat hier word voorgetrokken is dat wat bruin is en dat wat verbonden is met corruptte bestuurders.

  • Stem fraude met dezelfde voting machines van Dominion.
   En Rutte en Kaag mooi weer spelen terwijl PVV en FVD waarschijnlijk de grootste partijen zijn.
   Wat er gebeurt in ons land en de rest van de z.g. vrije wereld is beyond corruption.
   Het is puur satanisme. Maar de massa schijnt het nog niet echt door te hebben.

   • Thom, pvv en fvd is controle oppositie! Staat je niet blind op Den Haag,
    All in the game. Acteerwerk
    Net als links , rechts
    Universele rechten van de mens, ook zo begonnen; lokken , nooit iets van terecht gekomen,
    verdiep je in de geschiedenis en je komt er wellicht vanzelf achter.

    • Dankzij FVD is de coronaplandemie terecht gekomen in de A-categorie van besmettelijke ziektes.
     De sheeple/ goyim snapt dit nog altijd niet.

 3. Ja we krijgen straks gebruiksschema’s, wie mag wanneer de EV opladen en wie mag dan wassen of de boiler aan. Technisch allemaal makkelijk te realiseren op aanbod van groene energie van dat moment. Dat is nl het idee achter de slimme meter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in