Dat de Russische regering haar geduld met het Westen verloren heeft, is niet nieuw en is de laatste maanden in veel Russische verklaringen naar voren gekomen. Op 20 juli heeft de Russische president Poetin gesproken op een forum van jongeren die hadden deelgenomen aan een wedstrijd waarin Russen hun ideeën voor de toekomstige ontwikkeling van hun land konden presenteren. De door de jury geselecteerde ideeën worden door de Russische staat gesteund en uitgevoerd, bericht Thomas Röper.

Poetin hield eerst een toespraak en beantwoordde daarna vragen van de deelnemers aan een paneldiscussie, die ook werd bijgewoond door het hoofd van een van de grootste Russische banken die de projecten zullen financieren. Helaas was de discussie met iets minder dan twee uur te lang om volledig te vertalen. Ik zal daarom het gedeelte van zijn toespraak vertalen dat handelde over de geopolitieke omwentelingen die zich momenteel voordoen, en daarna ingaan op enkele van zijn antwoorden op vragen en opmerkingen uit het publiek.

Begin met het vertalen van het uittreksel uit de toespraak:

Het mechanisme van deze wedstrijd is in overeenstemming met de uitdagingen van onze interne ontwikkeling en onze tijd, waarin waarlijk revolutionaire omwentelingen aan kracht en kracht winnen. Deze enorme veranderingen zijn natuurlijk onomkeerbaar. En zowel op nationaal als op mondiaal niveau worden de grondslagen en beginselen van een harmonieuzere, rechtvaardigere, socialere en veiligere wereldorde uitgewerkt – een alternatief voor de bestaande of, zoals men kan zeggen, unipolaire wereldorde, die, naar haar karakter, een rem op de ontwikkeling van de civilisatie aan het worden is.

Het model van totale overheersing door het zogenaamde gouden miljard is onrechtvaardig. Waarom zou dit “gouden miljard” de hele wereldbevolking overheersen en haar haar eigen gedragsregels opleggen, gebaseerd op de illusie van haar eigen exclusiviteit? Het verdeelt de volkeren van de wereld in eerste- en tweederangs volkeren en is daarom van nature racistisch en neokoloniaal. En de globalistische, zogenaamd liberale ideologie waarop zij gebaseerd is, krijgt steeds meer de trekken van het totalitarisme, dat de creatieve zoektocht, de vrije historische schepping aan banden legt.

  Ze spraken... ...tete-a-tete voor... vier en een half uur

De indruk wordt gewekt dat het Westen de wereld eenvoudigweg geen model voor de toekomst kan bieden. Ja, natuurlijk is dit “gouden miljard” niet toevallig “gouden” geworden, het heeft veel bereikt. Maar het heeft zijn posities niet ingenomen op grond van gerealiseerde ideeën – voor het grootste deel heeft het zijn positie ingenomen door andere naties in Azië en Afrika te beroven. Hoe anders? Zo was het: hoezeer India geplunderd werd. Daarom zijn de elites van dit “gouden miljard” vandaag zo panisch over het feit dat andere centra van de wereld hun varianten van ontwikkeling invoeren.

Maar hoe hard de westerse en supranationale elites ook proberen de bestaande orde in stand te houden, er breekt een nieuw tijdperk aan, een nieuwe periode in de wereldgeschiedenis. En alleen werkelijk soevereine staten kunnen voor een hoge groeidynamiek zorgen, anderen het voorbeeld geven wat betreft normen en levenskwaliteit voor de mensen, traditionele waarden en hoge humanistische idealen beschermen, en ontwikkelingsmodellen bieden waarin de mensen niet het middel maar het uiteindelijke doel zijn.

Soevereiniteit is de vrijheid van nationale ontwikkeling en dus de vrijheid van ieder individu: De bevoegdheid van de staat op het gebied van technologie, cultuur, intellect en onderwijs, dat is soevereiniteit. En het belangrijkste onderdeel van soevereiniteit is natuurlijk een verantwoordelijke, actieve en nationaal denkende, nationaal georiënteerde burgermaatschappij.

Einde van de vertaling

Poetin werd in de discussie gevraagd naar zijn beoordeling van de terugtrekking van Westerse technologiebedrijven uit Rusland en welke gevolgen dat zal hebben. Bovendien ging de discussie over de promotie van een start-up die inzet op toekomstige technologieën en daarvoor een paar miljard roebel aan hulp nodig heeft. Het antwoord van Poetin, waarin hij zich ook tot het hoofd van de bank richtte, luidde:

  "Hel" in Oekraïne: Russische Tu-95 strategische bommenwerpers & zwermen kamikaze-drones raken de bevoorradingspunten van het Oekraïense tegenoffensief (Video's)

“In dit geval zou ik willen zeggen dat als het geluk niet helpt, pech het wel zal doen. Het feit dat zij weggaan dwingt ons er eindelijk toe zelf in beweging te komen. Want wie voortdurend op buitenlandse technologie vertrouwt, raakt in afhankelijkheid. In deze vernederende afhankelijkheid. Wat is negen miljard?! Igor Ivanovitsj heeft banktegoeden van 4,6 biljoen roebel. Kunt u niet met een tientje over de brug komen? Waar hebben we het hier over?”

Dit leverde een algemene hilariteit op in de zaal. Maar wie denkt dat dit loze woorden zijn, moet bedenken dat Rusland de laatste decennia een importeur van voedsel is geweest. Maar na de sancties van 2014 is Rusland in zeer korte tijd de grootste tarwe-exporteur ter wereld geworden. De westerse sancties hebben bereikt wat de Russische regering eerder niet kon, ondanks al haar inspanningen: de Russische economie diversifieert zich en wordt in een ongelooflijk tempo flexibel en creatief.

Een andere kwestie betrof de Nord Stream 1 turbine, die Canada onder sancties plaatste en weigerde terug te geven nadat hij gerepareerd was. Onder druk van de Duitse regering is hij inmiddels vrijgegeven, maar daarmee is het probleem nog niet opgelost, want andere turbines die in de pijplijn zitten moeten ook in Canada onderhouden worden en dat zal waarschijnlijk elke keer weer een nagelbijter worden. Daarnaar gevraagd, antwoordde Poetin:

“Ik zal u zeggen waarom Canada dit gedaan heeft. Omdat het zelf olie en gas produceert en de Europese markt wil openstellen. Het besluit was niet gebaseerd op politieke overwegingen of zelfs maar op onze militaire operatie. Het zijn pragmatische motieven die verband houden met pogingen om de Europese markt te betreden. Omdat zij van plan zijn de gaswinning in hun land te ontwikkelen. Dat is alles. En deze concurrentie vindt om de haverklap plaats. Nu zeggen zij dat zij deze machine zullen terugbrengen. Maar in welke kwaliteit? Wat zijn de technische parameters na deze reparatie? Misschien zullen zij het op een gegeven ogenblik sluiten. En dat is het! En Nord Stream 1 ligt stil.”

Helaas heeft Poetin gelijk, want geopolitiek is zo eenvoudig: het gaat nooit om “waarden” of mensenrechten, het gaat altijd om tastbare voordelen die een staat geld en/of macht opleveren. Canada breidt zijn fracking-industrie uit en zoekt markten voor zijn olie en gas. Russisch gas van de Europese markt weren door Nord Stream 1 te blokkeren is een goede zaak voor Canada. Vaak zijn ingewikkeld klinkende geopolitieke contexten zo banaal en gemakkelijk te begrijpen.

  Rusland: "Top-nazi" gedood in Oekraïne

Bovendien kwam deze foto naar boven, die u misschien ook al gezien hebt.

Poetin becommentarieerde het als volgt (ook in de video hier):

“Eergisteren kreeg ik een foto te zien die in de media in Europa circuleert. Er staat een persoon op en onderaan staat het onderschrift: Als u Poetin wilt ergeren, was dan alleen deze vier gebieden. En dat blijkt: hier, hier, hier en hier. Wel, wat is dat nu weer? Ze zijn helemaal gek! Water besparen, elektriciteit besparen. Wel, dat is gewoon onzin. Zij hebben al die fouten gemaakt en nu weten zij niet wat zij moeten doen. Zij zoeken iemand om de schuld te geven.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Soros’ toespraak in Davos: Startsein voor Wereldoorlog IIIVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelZelf-assemblerende biostructuren van vaccinstolsels oogsten geleidende metalen uit uw bloed – voorlopige ICP-MS analyseresultaten vrijgegeven
Volgend artikel76.253 Doden 6.033.218 Gewonden in Europa en de VS na COVID-vaccins, met 4.358 Foetale Sterfgevallen in de VS
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

  • Op zich wordt er wel wat verklaard maar het artikel laat weer eens zien hoe arrogant
   en veroordelend wij schijnen te moeten denken over de politieke koers en leiders van Rusland.
   Als Rusland/Putin een politieke tegenstander in de gevangenis gooit wat moeten wij dan van ons zelf vinden als Amerika en het z.g. vrije westen, klokkenluiders (Assange) achtervolgt en opsluit en mentaal en fysiek martelt.
   Blèren dat we in een democratie leven en dat we die waarden tot de laatste man moeten verdedigen. Wat een hypocrisie.
   Wat er van Rusland gaat worden of komen weet ik niet maar ik weet wel wat er met onze democratie is gebeurt.

   • We moeten met elkaar concluderen dat ook democratiën geen juiste rechtsvorm is. Dit roep ik al meer dan 20 jaar, maar de indoctrinatie heeft goed gewerkt. Al die imbicielen met muilkorven, prikkaarten enz. hebben ook jaren mogen kiezen. Alsof die ook maar tot iets zinnigs in staat zijn
    Dus wat verwacht je van democratie met zoveel handelingsonbekwamen?

    Op naar kleinere gemeenschappen waar ratten niet lang weg kunnen komen met smeerlapperij.

 1. The Moscow Times : Russia jails opera singer for 10 years over covid protest.
  Recht in je gezicht en enkel domme mensen willen het niet zien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in