In Beieren zijn momenteel 67 politieagenten geschorst. De beschuldigingen tegen hen variëren van drugsbezit en kinderporno tot het lidmaatschap van een Reichsbürgerbewegung [N.v.d.r. een verzamelnaam voor een organisatorisch en ideologisch zeer heterogeen milieu dat meestal bestaat uit individuen, kleine microgroepen, waarvan sommige sektarisch zijn, die het bestaan van de Bondsrepubliek Duitsland als legitieme en soevereine staat ontkennen en het rechtssysteem van de Bondsrepubliek verwerpen], zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken op verzoek van FDP-fractieleider Martin Hagen heeft verklaard. 20 van de geschorste ambtenaren werden tijdelijk uit hun functie ontheven.

Als een politieagent wordt geschorst, kan hem of haar een verbod worden opgelegd om “ambtelijke zaken te doen”, volgens § 39 van de Wet op het ambtenarenstatuut (BeamtStG) – zelfs op grond van louter verdenking.

Illegale migranten kosten Duitsland 27,4 miljard euro: Merkel laat Duitsland gecontroleerd doodbloeden

De ambtenaar kan echter ook op grond van artikel 39 van de Beierse tuchtwet (BayDG) onmiddellijk voorlopig van zijn functie worden ontheven. Dit kan gepaard gaan met ontslag en verlies van de status van ambtenaar of van het recht op een pensioen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er in 25 zaken een aanklacht ingediend en zijn er zeven politieagenten bestraft.

Duitse stad stopt met publiceren van statistieken over gevaccineerden ziekenhuisopnames om "corona-ontkenners niet in de kaart te spelen"

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here