In Beieren zijn momenteel 67 politieagenten geschorst. De beschuldigingen tegen hen variëren van drugsbezit en kinderporno tot het lidmaatschap van een Reichsbürgerbewegung [N.v.d.r. een verzamelnaam voor een organisatorisch en ideologisch zeer heterogeen milieu dat meestal bestaat uit individuen, kleine microgroepen, waarvan sommige sektarisch zijn, die het bestaan van de Bondsrepubliek Duitsland als legitieme en soevereine staat ontkennen en het rechtssysteem van de Bondsrepubliek verwerpen], zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken op verzoek van FDP-fractieleider Martin Hagen heeft verklaard. 20 van de geschorste ambtenaren werden tijdelijk uit hun functie ontheven.

Als een politieagent wordt geschorst, kan hem of haar een verbod worden opgelegd om “ambtelijke zaken te doen”, volgens § 39 van de Wet op het ambtenarenstatuut (BeamtStG) – zelfs op grond van louter verdenking.

Illegale migranten kosten Duitsland 27,4 miljard euro: Merkel laat Duitsland gecontroleerd doodbloeden

De ambtenaar kan echter ook op grond van artikel 39 van de Beierse tuchtwet (BayDG) onmiddellijk voorlopig van zijn functie worden ontheven. Dit kan gepaard gaan met ontslag en verlies van de status van ambtenaar of van het recht op een pensioen. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zijn er in 25 zaken een aanklacht ingediend en zijn er zeven politieagenten bestraft.

  Tijdens de mis: moslim verscheurt bijbel, slaat priester neer
Vorig artikelHet zijn er honderdduizenden: Migrantenleger staat in de Balkan klaar om naar West-Europa te marcheren
Volgend artikelErdogan stuurt islam-adviseur naar Noorwegen – om de Turkse jeugd religieus en loyaal te houden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in