Ongeveer 300 strijders – waaronder tot 20 Amerikaanse “huurlingen” – zijn gedood bij luchtaanvallen in de regio Charkov, zo heeft het Russische Ministerie van Defensie zaterdag in zijn briefing bekendgemaakt.

Het Russische leger heeft zaterdag de dood aangekondigd van een twintigtal “Amerikaanse huurlingen” bij een luchtaanval in de oostelijke Oekraïense regio Charkov, in een reeks bombardementen die de laatste uren zijn uitgevoerd en waarbij ongeveer 300 strijders van de Oekraïense strijdkrachten om het leven zijn gekomen, bericht Thetruthseeker.co.uk.

Volgens de hoofdwoordvoerder van het Russische leger, generaal Igor Konasjenkov, vond de aanval, uitgevoerd met “hoge-precisiewapens”, plaats in de omgeving van de plaats Andreevka, een klein dorp dat vlak voor Donetsk ligt, halverwege tussen de strategische steden Kramatorsk en Sloviansk.

Naast deze “huurlingen” zijn bij de beschietingen nog eens 80 Oekraïense troepen, leden van de ultranationalistische Kraken-formatie en andere buitenlandse bezoldigde strijders gedood, aldus de aanvullende verklaring die het Russische Ministerie van Defensie op zijn website heeft gepubliceerd.

Bovendien heeft generaal Konasjenkov gemeld dat een andere Russische beschieting ongeveer 200 Oekraïense strijders heeft gedood in de regio Dnepropetrovsk, een aanval die het bataljon van de 110e territoriale verdedigingsbrigade van de Strijdkrachten van Oekraïne “bijna volledig” heeft vernietigd, zei hij op een persconferentie die door het persbureau TASS werd gemeld.

Wat de infrastructuur betreft, meldden de Russische strijdkrachten vanmorgen vroeg het neerhalen van een drone boven het hoofdgebouw van de Zwarte Zeevloot in Sevastopol, zonder dat er persoonlijke gewonden zijn gevallen.

De gouverneur van de Krim, Sergej Aksionov, bevestigde de activering van de luchtafweer in het westelijk gebied. “Het doelwit werd vernietigd zonder slachtoffers of schade,” heeft hij op sociale netwerken gezegd, in een bericht waarin hij ook opriep tot kalmte onder de bevolking, aldus het agentschap TASS.

De waarheid en de geschiedenis achter de huidige gebeurtenissen

Hieraan moet toegevoegd worden, opnieuw volgens het Russische leger, de vernietiging van 13 Oekraïense raketten die gericht waren op de waterkrachtcentrale Kakhovskaya in Kherson.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Waarom willen de “gevaccineerden” een OORLOG met Rusland, maakt het vaccin de mensen gemakkelijker beïnvloedbaar voor de propaganda van de MSM?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

5 REACTIES

  1. 20? Mhmm. Waarom zo weinig? Als we de weegschaal in balans willen brengen voor wat de Amerikanen gedaan hebben mag dit getal nog met 50 miljoen vermenigvuldigd worden. maar!!! het is een begin

      • Nee hoor; als je de “vluchtelingen”buiten beschouwing laat-want dat is toch maar vuilnis–en de moslims, kan je zeker wel een NL geschiedenis//mentaliteit//cultuur omschrijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here