De meest doeltreffende manier van propaganda is altijd: liegen door weglating. Zoals dag in dag uit in de MSM. Daar is bijvoorbeeld nooit iets gezegd over de nazi’s van het Azov bataljon. Die gebruiken nu burgers als menselijk schild in Mariupul.

Creek City Time:

Nu de Russische strijdkrachten Mariupol belegeren, waar 120.000+ etnische Grieken wonen, sprak SKAI nieuws met een zekere mijnheer Kiouranas die in de stad woont en aan de kaak stelde dat Oekraïense “fascisten” mensen doden omdat ze de stad proberen te verlaten.

Op de vraag van SKAI nieuws of hij van plan was de stad te verlaten, antwoordde Kiouranas “hoe kan ik weggaan? Als je probeert te vertrekken loop je het risico dat je een patrouille van de Oekraïense fascisten, het Azov Bataljon, tegenkomt.”

“Zij zouden mij doden en zijn verantwoordelijk voor alles,” voegde hij eraan toe.

Wie zijn het Azov Bataljon?

Het Azov Special Operations Detachment (Oekraïens: Окремий загін спеціального призначення “Азов”), of Azov Bataljon, is een extreem-rechtse en neonazistische eenheid van de Nationale Garde van Oekraïne, gevestigd in Mariupol, in de kuststreek van de Azov Zee.

In 2014 kreeg het regiment bekendheid nadat er beschuldigingen waren geuit van martelingen en oorlogsmisdaden, en van neonazistische sympathieën en het gebruik van verwante symbolen door het regiment zelf, zoals te zien is in hun logo met de Wolfsangel, één van de oorspronkelijke symbolen die gebruikt werden door de 2e SS Panzer Division Das Reich.

  Arabische topleiders, waaronder Saudi's en Iraniërs, ontmoeten elkaar in China om 'einde' van Amerikaanse wereldheerschappij te plannen

Vertegenwoordigers van het Azov Bataljon zeggen dat het symbool een afkorting is van de leus Ідея Нації (Oekraïens voor “Nationale Idee”) en ontkennen verband met het nazisme.

In 2014 zei een woordvoerder van het regiment dat ongeveer 10-20% van de eenheid neonazi’s waren.

In 2018 werd militaire hulp aan Azov geblokkeerd door een bepaling in een door het Amerikaanse Congres goedgekeurde kredietwet wegens de blanke supremacistische ideologie van de groep; in 2015 werd een soortgelijk verbod op hulp aan de groep door het Congres ongedaan gemaakt.

De leden van het regiment komen uit 22 landen en hebben verschillende achtergronden.

Meer dan de helft van de leden van het regiment spreekt Russisch en komt uit Oost-Oekraïne, onder andere uit de steden Donetsk en Luhansk.

De eerste commandant van de eenheid was de extreem-rechtse nationalist Andriy Biletsky, die aan het hoofd stond van de neo-nazistische Sociaal-Nationale Vergadering en Patriot van Oekraïne.

In zijn begindagen was Azov een speciale politiecompagnie van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, geleid door Volodymyr Shpara, de leider van de Vasylkiv, Kyiv, tak van Patriot van Oekraïne en Rechtse Sector.

In 2018 heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden ook een bepaling aangenomen die elke opleiding van Azov-leden door Amerikaanse strijdkrachten blokkeert, onder verwijzing naar de neonazistische connecties.

Het Huis had eerder tussen 2014 en 2017 amendementen aangenomen om steun aan Azov te verbieden, maar onder druk van Het Pentagon werden die amendementen stilletjes opgeheven.

Hiertegen werd geprotesteerd door het Simon Wiesenthal Center, dat verklaarde dat het opheffen van het verbod het gevaar van de verdraaiing van de Holocaust in Oekraïne onderstreept.

  Tijdige dood van politiek lichaam Navalny: Сui Bono?

“Natuurlijk niet, het is allemaal verzonnen, er zijn gewoon veel mensen die geïnteresseerd zijn in de Noordse mythologie,” zei een strijder toen hem in 2014 door The Guardian gevraagd werd of er neonazi’s in het bataljon zaten.

Toen hem echter gevraagd werd wat zijn eigen politieke opvattingen waren, zei hij “nationaal-socialistisch”. Wat betreft de swastika tatoeages op tenminste één man die op de Azov basis gezien is, “heeft de swastika niets met de nazi’s te maken, het was een oud zonnesymbool,” beweerde hij.

Het bataljon heeft extreem-rechtse vrijwilligers uit het buitenland aangetrokken, zoals Mikael Skillt, een 37-jarige Zweed, opgeleid als scherpschutter in het Zweedse leger, die zichzelf omschreef als een “etnisch nationalist” en aan het front meevecht met het bataljon.

Een ander die met The Guardian sprak, Dmitry, zei “Ik heb niets tegen Russische nationalisten, of een groot Rusland. Maar Poetin is niet eens een Rus. Poetin is een Jood.”

Dmitry beweerde geen nazi te zijn, maar was lyrisch over Adolf Hitler als militair leider, en gelooft dat de Holocaust nooit heeft plaatsgevonden.

Niet iedereen in het Azov bataljon denkt zoals Dmitry, maar na tientallen van zijn strijders gesproken te hebben en zich de afgelopen week tijdens verschillende missies in en rond de strategische havenstad Mariupol ingesloten te hebben, ontdekte de Guardian dat velen van hen verontrustende politieke opvattingen hebben, en dat ze bijna allemaal van plan zijn “de strijd naar Kiev te brengen” als de oorlog in het oosten voorbij is.


Copyright © 2021 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Eindeloze oorlogen zijn de vijand van de vrijheidVolg Frontnieuws op Telegram

  Niger verwerpt de Westerse op regels gebaseerde orde
Vorig artikelReality Check: Een “no-fly zone” boven Oekraïne betekent OORLOG
Volgend artikelOekraïne begint Russische krijgsgevangenen te executeren: “Zullen als varkens worden afgeslacht”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in