De adviseur van Zelensky, A. Arrestovich, sprak over ernstige verliezen van de Oekraïense strijdkrachten in Bakhmut en Soledar. De Oekraïense regering bereidt de bevolking langzaam en gestaag voor op de overgave van deze gebieden, schrijft Warnews24/7.

Hij zei in het bijzonder:

“De strijdkrachten lijden zware verliezen in de regio Artemovsk en Soledar in Donetsk. Ze worden daar voortdurend aangevallen. In ieder geval hebben we ernstige verliezen,” zei de adviseur van het bureau van de president van Oekraïne Alexey Arestovich en voegde eraan toe:

“De Russen sturen onophoudelijk golven infanterie om Artjomovsk binnen te vallen terwijl ze een aanval voorbereiden met reservetroepen in een nieuwe onbekende richting. Het is belangrijk te weten waar de doorbraak zal plaatsvinden.

Nu is Oekraïne in het defensief “in plaats van in succesvolle tegenaanvallen”, maar verdere mogelijke vooruitgang van de strijdkrachten “hangt rechtstreeks af van de levering van westerse militaire uitrusting en wapens”, concludeerde de woordvoerder van Zelensky.

Bekijk de video. Oekraïners vervoeren de doden na een hinderlaag in Bakhmut.

Oekraïne verliest 30 keer meer soldaten in Bahmut dan Rusland

De verliezen van het Oekraïense leger tijdens de gevechten in Bahmut zijn dertig keer groter dan die van het Russische leger.

“De zogenaamde Bakhmut-vleesmolen is al een symbool geworden van het verpletteren van de Oekraïense strijdkrachten in deze richting. Het Oekraïense garnizoen van de stad staat op het punt de strijd te verliezen.

De reden hiervoor is niet alleen de moed van het Russische leger, maar ook de overweldigende superioriteit van het Russische leger in artillerie.

Volgens deskundigen is het Oekraïense raketgeschut qua aantal ingezette wapens “Giacint-B”, “Giacint-S” en andere artillerie-eenheden alsook D-20, D-30 systemen ongeveer 100 keer inferieur aan de Russische en geallieerde strijdkrachten.

De activiteit en doeltreffendheid van de Russische artillerie in Bahmut is zodanig dat er 30 dode Oekraïense soldaten zijn voor elke dode soldaat van de Russische Federatie.

Bovendien kan de medische dienst van het Oekraïense leger momenteel slechts één van de drie gewonden evacueren. Waardoor het aantal slachtoffers natuurlijk toeneemt.

Deskundigen voorspellen dat begin januari elke tweede Oekraïense soldaat zal sterven door Russisch artillerievuur in de richting van Bkahmut.

Ondanks deze situatie blijft het regime in Kiev versterkingen overbrengen naar Bakhmut en omgeving. Maar de nieuwe troepen vallen komen vaak op posities die al door Russische artillerie zijn beschoten.

Momenteel wordt er al gevochten in de stedelijke bebouwing van Bakhmut. De frontlinie loopt hier langs de zuidelijke wijken van de stad,” meldden Russische media.

  Super-Duper raket op sterven na dood - Verbrijzelt Amerikaanse hypersonische ambities

Video: Het 9e regiment van de Donetsk-troepen in actie

Oekraïense soldaten van de 57e Brigade zijn in een hinderlaag gelopen

Aan de rand van Bakhmut werden soldaten van de 57e Gemotoriseerde Infanteriebrigade van de Oekraïense Strijdkrachten omsingeld en wisten met zware verliezen te ontsnappen.

Volgens Russische militaire bronnen:

“De operationele situatie aan het front is de afgelopen dag niet veel veranderd. Russische troepen blijven met succes oprukken in de regio Artemovsk (Bahmmut), ten noordoosten van de stad vinden hevige gevechten plaats.

Soldaten van de 57e UMBPBr van de Oekraïense strijdkrachten in de zuidoostelijke voorstad Artemovsk probeerden de Russische posities aan te vallen, werden in de val gelokt en gaven het op met zware verliezen.

Volgens de laatste gegevens werden veel gepantserde gevechtsvoertuigen vernietigd, waaronder pantservoertuigen van Turkse makelij. Een militair voertuig met munitie werd ook vernietigd.

Er zijn successen. De “Wagnerieten” bestormden twee bolwerken in Podgorodny. Aan de oostelijke rand van Klesjtsjevka zijn nog drie vestingwerken heroverd.

In een poging het offensief van de strijdkrachten van de Russische Federatie in te dammen, zette de Oekraïense generale staf MTR-eenheden (Special Operations Forces of the Armed Forces) en luchtlandingstroepen in op deze locatie.

Video: Russisch tv-eerbetoon aan de gevechten van Bakhmut. TOS, Kornet, Grad, Т-80ВМ tanks

De eerste Oekraïense astronauten!👏👏👏👏


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Oekraïne doodde eigen krijgsgevangenen om een punt te makenVolg Frontnieuws op Telegram

  De winter komt eraan, maar het politieke Westen en zijn marionetten in Kiev zijn erbarmelijk onvoorbereid

Lees meer over:

Vorig artikelDrs. E. Michael Jones: “De oorlog in Oekraïne eindigt in 2023 en de Russen gaan winnen”
Volgend artikelRusland bereidt iets “heel groots” voor: Raakt basis van NAVO-adviseurs en huurlingen – Raketgolven met 400 raketten en drones in 3 dagen (Video’s)
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

4 REACTIES

  • 24/7 beschieten met artillerie en drones
   Dan is het snel gedaan
   Note; ze mogen kiezen: 2 meter diep of overgeven.

   Die keus hebben ze nooit gegeven aan de RU burger slachtoffers.

 1. Fijn nieuwjaar moordenaars van de oorlog die jullie samen voeren met Rutte, nou jullie kunnen in het nieuwe jaar meteen beelden zien hoe soldaten als kanonnen voer worden gebruikt te hopen voor jullie dat ons niet zal treffen want ik hou van mijn kinderen ik laat ze niet vermoorden door dat tuig in Den Haag en Brussel en weten hoe dat komt omdat ik van de vrijheid hou en nooit het recht hebt om andere mensen een wapen te geven en zich voor zo een zinloze oorlog de dood in te jagen dat dit de elite dat maar doen of het tuig van het WEF .

  • Je geeft het al aan. Als jouw gezin bedreigt word, is het oorlog in het klein. Dan heb jij het recht om je gezin te verdedigen. en maakt het niet uit op welke manier. Desnoods met wapens. Oorlog heeft altijd twee gezichten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in