High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) © U.S. Army photo / Wikimedia (Public Domain)

De regering-Biden zet een stap dichter bij een wereldoorlog en keurt de verkoop van wapensystemen met een groter bereik aan Oekraïne goed, die theoretisch in Rusland zelf zouden kunnen toeslaan.

Als Joe Biden niet de slechtste president van de V.S. ooit genoemd zal worden, dan is hij zeker de slechtste sinds mensenheugenis. Het is niet alleen dat hij door een verkiezingsfraude in het Witte Huis is gekomen, of dat hij seniel is en overduidelijk een marionet voor anderen is, die werkelijk de beslissingen nemen, schrijft Thetruthseeker.co.uk.

Wat zijn regering kenmerkt als Amerika’s slechtste is haar beleid, vooral met betrekking tot Rusland-Oekraïne. Want vergist u zich niet, die brengen ons gevaarlijk dicht bij een rechtstreekse militaire botsing met Rusland. En als dat gebeurt zou het gemakkelijk kunnen escaleren in een wereldwijd militair conflict met ook Rusland en China.

Het besluit om Oekraïne te voorzien van raketsystemen met een groter bereik brengt ons een stap dichter bij dit nachtmerriescenario.

In een essay in de New York Times, dat ongetwijfeld geschreven is door een van zijn “adviseurs” op het gebied van het buitenlands beleid, heeft Biden naar verluidt geschreven waarom zijn regering besloten heeft om Oekraïne wapens met een groter bereik te verkopen:

“Wij moedigen Oekraïne niet aan of stellen het land niet in staat om buiten zijn grenzen toe te slaan. Wij willen de oorlog niet langer laten duren alleen maar om Rusland pijn te doen.”

Maar dat is precies wat er zal gebeuren. Dit is oorlog. Zijn regering MOET WETEN dat er absoluut niets is dat Oekraïne ervan kan weerhouden met deze wapens tot in Rusland toe te slaan. Het heeft al beperkte aanvallen op Rusland uitgevoerd. Het verstrekken van deze wapens zal dus als olie op een vuur zijn.

Rusland zal dit zien als opzettelijk ophitsend en degenen die het beleid van de regering-Biden uitstippelen weten dat. Dit is een perfect recept voor een grotere oorlog.

Sky News – 1 juni 2022:

Joe Biden heeft aangekondigd dat de VS raketsystemen voor de middellange afstand naar Oekraïne zullen sturen om de Oekraïense strijdkrachten te helpen, nu die worstelen om de Russische opmars te stuiten, in een klaarblijkelijke verandering van mening.

  Russische Lancet-drones elimineren meer houwitsers van Kievse troepen (Video's)

De Amerikaanse president zei maandag dat Washington “geen raketsystemen naar Oekraïne zal sturen die in Rusland kunnen inslaan”.

Maar nu de troepen van Vladimir Poetin oprukken in de Donbas-regio, heeft men besloten het High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) te leveren op voorwaarde dat Oekraïne het niet gebruikt om aanvallen over de grens uit te voeren.

Ambtenaren zeggen dat de systemen deel uitmaken van een nieuw pakket van 700 miljoen dollar aan veiligheidsbijstand voor Kiev van de VS, dat helikopters, Javelin anti-tank wapensystemen, tactische voertuigen, reserve-onderdelen en meer zal omvatten.

Het Witte Huis hoopt dat het besluit om de geavanceerde raketsystemen te leveren een evenwicht tot stand brengt tussen de wens om Oekraïne te helpen de Russische artilleriebarrages af te slaan en tegelijk geen wapens te leveren die een escalatie in de oorlog teweeg zouden kunnen brengen.

In een gastessay in The New York Times bevestigde de heer Biden dat hij besloten had “de Oekraïners te voorzien van meer geavanceerde raketsystemen en munitie die hen in staat zullen stellen om met grotere precisie belangrijke doelen op het slagveld in Oekraïne te treffen”.

Elk wapensysteem kan naar Rusland schieten als het dicht genoeg bij de grens is.

Het hulppakket dat woensdag onthuld zal worden, zou wat de VS beschouwt als middellange-afstandsraketten sturen, die over het algemeen ongeveer 75 kilometer kunnen afleggen.

Hoge ambtenaren van de regering, die in de aanloop naar de officiële bekendmaking op voorwaarde van anonimiteit spraken, zeiden dat de Oekraïners de VS-functionarissen hadden verzekerd dat zij geen raketten op Russisch grondgebied zouden afvuren.

[Ja, ik weet zeker dat Oekraïne deze systemen niet zal gebruiken om Rusland aan te vallen, net zoals ze die aanvalshelikopters niet gebruikt hebben om Rusland aan te vallen, red.]

Zij zeiden echter dat de systemen de Oekraïense strijdkrachten meer precisie zouden geven bij het richten van Russische bezittingen binnen Oekraïne.

De verwachting is dat Oekraïne de raketten kan gebruiken in de oostelijke Donbas-regio, waar zij zowel Russische artillerie kunnen onderscheppen als Russische stellingen kunnen uitschakelen in steden waar hevig gevochten wordt, zoals Severodonetsk.

Severodonetsk is de sleutel tot de Russische pogingen om de Donbas te veroveren voordat er meer Westerse wapens komen om de verdediging van Oekraïne te versterken.

  Rusland klaar om militaire 'bedreigingen' vanuit Japan te 'blokkeren'

De stad, 150 kilometer ten zuiden van de Russische grens, is het laatste stukje land onder controle van de Oekraïense regering in de regio Luhansk van de Donbas.

De heer Biden zei in zijn essay in de New York Times: “Wij moedigen Oekraïne niet aan of stellen het niet in staat om buiten zijn grenzen toe te slaan. Wij willen de oorlog niet verlengen alleen maar om Rusland pijn te doen.”

“Elk gebruik van kernwapens in dit conflict… zou ernstige gevolgen hebben.”

Hij gebruikte het essay ook om de vrees voor kernaanvallen weg te nemen, terwijl hij een waarschuwing aan het adres van het Poetin-regime uitsprak.

“Ik weet dat veel mensen in de wereld bezorgd zijn over het gebruik van kernwapens,” zei hij.

“Wij zien op dit ogenblik geen enkele aanwijzing dat Rusland van plan is kernwapens in Oekraïne te gebruiken, hoewel de retoriek van Rusland om af en toe met de nucleaire sabel te rammelen op zichzelf gevaarlijk en uiterst onverantwoordelijk is.”

“Laat ik duidelijk zijn: elk gebruik van kernwapens in dit conflict, op welke schaal dan ook, zou voor ons en voor de rest van de wereld volstrekt onaanvaardbaar zijn en zou ernstige gevolgen met zich meebrengen.”

De raketsystemen zouden deel uitmaken van de terugtrekkingsbevoegdheid van het Pentagon, en zouden dus inhouden dat wapens uit de Amerikaanse inventaris worden gehaald en snel naar Oekraïne worden gebracht.

De Oekraïense troepen zouden ook een opleiding over de nieuwe systemen moeten krijgen, wat minstens een week of twee zou kunnen duren.

De HIMARS is gemonteerd op een vrachtwagen en kan een container met zes raketten vervoeren.

Hoewel het een raket voor de middellange afstand kan afvuren, is het ook in staat een raket voor de langere afstand af te vuren, het Army Tactical Missile System, dat een bereik heeft van ongeveer 305 killometer, maar geen deel uitmaakt van het plan.

Het kwam op het ogenblik dat Duitsland zei dat het Oekraïne zou voorzien van moderne luchtafweerraketten en radarsystemen, te midden van de groeiende kritiek dat Berlijn niet genoeg deed om het land te helpen zich tegen de binnenvallende troepen te verdedigen.

  Biden-regime plaatst Amerikaanse troepen in Oekraïne, en bereidt het Westen voor op directe betrokkenheid in de Derde Wereldoorlog

Sinds het begin van de oorlog in februari hebben de VS en hun bondgenoten getracht een smalle lijn te trekken door Oekraïne wapens te sturen om Rusland te bestrijden, maar geen hulp te verlenen die de heer Poetin in vuur en vlam zou zetten en een breder conflict zou uitlokken dat zich naar andere delen van Europa zou kunnen uitbreiden.

***

Daar zijn ze dan: de raketsystemen – zal dit de oorlog ook maar een paar weken langer laten duren?

We zijn van Javelins, naar Bayraktars, naar Howitzers, naar Harpoons, en nu MRLS gegaan.

Maar hoe zit het met MRLS?

Laten we hier even Wikipedia raadplegen…

Het blijkt dat Oekraïne, voordat de oorlog begon, honderden van deze systemen had.

Dus…

Die zijn bijna allemaal door Rusland in de eerste uren van de oorlog vernietigd…

Dus…

Het is dus gewoon ongelooflijk hoe achterlijk dit allemaal is. Dit is precies hetzelfde als het debacle met de Poolse MiG’s. In de tijd dat die hele discussie aan de gang was, had Oekraïne MiG’s – en trouwens nog steeds – en had het gewoon geen plaats om ze te laten opstijgen/landen.

Niets hier heeft enige zin. Vanaf het begin heeft het geen zin gehad, en was het duidelijk dat Rusland zou winnen, maar wie had er enig idee van dat de VS en haar EU-vazallen zich er in deze mate mee zouden bemoeien, en deze voortdurende krankzinnige campagne zouden opzetten over hoe de Oekraïne door de voorzienigheid bestemd was om naar Moskou op te marcheren.

In deze situatie met de HIMARS leek Joe voorheen een moment van helderheid te hebben toen hij zei dat hij niet van plan was raketsystemen te sturen die Rusland konden raken. Wie heeft dan het besluit genomen om dat te veranderen?


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Satanische beelden teruggevonden na Russische raketaanval in Oekraïne – Rusland beweert dat Amerikaanse huurlingen die in Oekraïne vechten “de duivel aanbidden”


VOLG FRONTNIEUWS OP TELEGRAM

Lees meer over:

Vorig artikelAzovstal’s neonazi militanten zullen als misdadigers vervolgd worden
Volgend artikelDoodvriezen in het donker is te verkiezen boven de eis dat Oekraïne neutraal blijft en ophoudt etnische Russen in het oosten uit te moorden? Is dat het “principe” dat Europa verdedigt?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

10 REACTIES

 1. Dit verzwakt uiteindelijk Europese en Amerikaanse defensie die straks met lege handen achter kan blijven. Stel je voor dat Griekenland wapens zou sturen bijvoorbeeld…

  • Hij had de kans om in een keer een einde te maken aan alles. Twee weken geleden een welgericht projectiel op Davos en probleem opgelost. Maar dat is niet gebeurd…

 2. Het is m.i. onbegrijpelijk dat creepy Joe Bidens zoon Hunter nog steeds niet in de kraag is gevat voor de bij een computerwinkel in hun thuisstaat Delaware achtergelaten laptop from hell:
  https://www.youtube.com/watch?v=7Rvz0oXzCrA
  Eigenlijk is Hunter Biden (1970) een beklagenswaardig figuur, want Joe Biden heeft ruim zes weken voordat hij werd ingezworen als senator voor de staat Delaware (witwasparadijs & boevennest) in een geënsceneerd verkeersongeluk in december 1972 zijn vrouw + dochter vermoord om lid te mogen worden van het Amerikaanse Congres.
  Sindsdien is de jezuïet + zionist Biden een speelbal voor de illuminati/ Deep State.

 3. Voornamelijk heel slecht voor de Oekraïne zelf. Rusland gaat nu natuurlijk nog meer infra wegbombarderen zodat die raketten nooit op hun bestemming kunnen aankomen.
  Ik denk niet dat Rusland snel een Nato land gaat aanvallen, als optie, want dan is het afgelopen uit met de mensheid.

 4. Die systemen kunnen per vliegtuig of per boot aankomen, maar ook via de weg via Nato landen.

  RU heeft uitstekende satelietjes die de grensovergangen bewaken. (trein–truck en zo)

  Ik denk dat die transporten al worden vernietigd, voordat ze in gebruik genomen worden.
  Dat is trouwens het wijste om te doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in