Epische tankgevechten vinden plaats bij de nederzetting Rabotino, Zaporizhzhya, omdat de Oekraïners een grote aanval hebben gelanceerd met alle beschikbare reserves in een poging om de nederzetting in te nemen door het Russische front te breken en de Russische 1e verdedigingslinie te naderen, bericht Warnews24/7.

Dit zijn de laatste strategische reserves van de Oekraïners.

In de praktijk is dit een Oekraïense strijdmacht die volledig is uitgerust met NAVO-tanks en pantservoertuigen met Britse Challenger 2, Duitse Leopard 2, Marder en Stryker tanks.

Een video van zes minuten toont het inferno in Rabotino.

Russische T-90M tanks botsen met Duitse Leopard 2’s en Britse Challenger 2’s. De Russen melden dat de Oekraïners al twee Duitse tanks hebben verloren.

Bekijk de gevechten in Rabotino. Dit is misschien wel de eerste confrontatie tussen een Russische en een “zuivere” NAVO-macht.

De Oekraïners hebben het noorden van Rabotino ingenomen en zijn het centrum binnengetrokken

“De strijdkrachten van Oekraïne zijn het dorp Rabotino binnengetrokken en hebben het grootste deel van de nederzetting onder controle. In de laatste dagen van bijna onafgebroken gevechten hebben de Oekraïense strijdkrachten met succes drie bolwerken veroverd. De Russen werden teruggedrongen,” schrijven Oekraïense militaire analisten in de berichten van vandaag.

Volgens de berichten controleren de Oekraïners het noordelijke deel van de nederzetting en zijn ze het centrum ervan binnengedrongen.

Aan beide kanten vallen veel slachtoffers. Russische artillerie en drones hebben belangrijke klappen uitgedeeld met een spervuur van vuur en precisieaanvallen. Ondanks de enorme verliezen zetten de Oekraïners hun frontale aanvallen voort.

De Russen van hun kant melden:

  Situatierapport Operatie Z: De Grote Terugtocht

“In de richting van Zaporizhya probeert het Oekraïense leger door de verdediging van de Russische troepen te breken. Het commando van de Strijdkrachten van Oekraïne heeft in de loop van de dag drie aanvalsgroepen van de 82ste Luchtlandingsbrigade afgezet in offensieve operaties in het gebied van het dorp Verbovoye (21 km ten zuidoosten van het dorp Orekhov).

Het Oekraïense leger werd tegengewerkt en onderschept door de gemechaniseerde geweertroepen, vrijwilligersbataljons en artillerie van het 58e Leger van Rusland. Er wordt hevig gevochten in de omgeving van de nederzetting.”

Video: Russische troepen heroveren posities in Rabotino.

Video: Russische drone registreert gevechten in Rampotino

Kiev heeft de 82e Luchtlandingsbrigade uit de strategische reserves gestuurd

Kiev heeft dringend een overwinning nodig, desnoods een kleine. Volgens Oekraïense bronnen hoopt de Generale Staf van de Strijdkrachten van Oekraïne dat de nieuwe strijdkrachten die in de strijd zijn gekomen, in staat zullen zijn om door de verdediging van het Russische leger heen te dringen en de Zee van Azov te bereiken.

Kiev heeft de Marun-groep in de strijd gegooid in de richting van Zaporizhzhya. Dit zijn verschillende recent gevormde brigades, uitgerust met westers militair materieel en bemand met westers opgeleid militair personeel.

Deze brigades moesten veel later met het tweede echelon opereren wanneer de Russische verdedigingslinies eerst doorbroken zijn.

Het verschijnen op het slagveld van de 82ste Air Assault Brigade van de Marun-groep werd gisteren gemeld door Russische soldaten aan de frontlinie bij Rabotino. De Oekraïense parachutisten besloten onmiddellijk Russische stellingen in te nemen, maar vielen terug en leden verliezen aan personeel en ook aan pantservoertuigen.

  Gevolgen van het Bundeswehr-schandaal

De verschijning op het slagveld van Amerikaanse Stryker gepantserde personeelsvoertuigen en Duitse Marder infanteriegevechtsvoertuigen werd ook opgemerkt.

De Amerikaanse pers bevestigt ook de introductie van strategische reserves in de strijd. Volgens Forbes magazine-columnist David Axe heeft het commando van de Strijdkrachten van Oekraïne één van de laatste belangrijke reserve-eenheden, de 82e Luchtaanvalbrigade, in de tegenaanval gegooid.

“De 82e en 46e Luchtaanvalsbrigade waren de laatste grote eenheden die de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne in reserve hield,” schrijft de Amerikaanse analist.

Video: Rotatie en evacuatie van gewonden van het 47ste in Zaporizhzhya.

Drie Amerikaanse Stryker-gevechtsvoertuigen vernietigd

“Onze strijdkrachten hebben 3 Amerikaanse Stryker gepantserde personeelsdragers met bemanningen de 82ste Luchtlanding Aanvalsbrigade van de Oekraïense strijdkrachten vernietigd. 2 Amerikaanse pantserwagens werden vernietigd door ATGM en 1 FPV-drone. De offensieve druk van de vijand werd gestopt door artillerievuur,” zeggen Russische militaire bronnen.

Video: Stryker catastrofe in Rabotino

Video: Vernietiging van twee Leopard-2’s door artillerievuur in Rampotino.

Bekijk kaarten van Oekraïense vooruitgang.Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Poetin: “Het Westen heeft gefaald met zijn economische oorlog”Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKari Lake koppelt ‘Pedo Pete’ aan Joe Biden na onthulling geheim pseudoniem ‘Robert L. Peters
Volgend artikelDe VS zit gevangen in een dilemma met Niger – Scott Ritter
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

20 REACTIES

 1. laatste wanhopige aanval en stuiptrekking van een legermacht aan een deel van het front.
  wanneer je je laatste strategische reserves moet aanspreken om toch maar een kleine ‘overwinning’ te kunnen voorleggen aan de meesters….tja…..

 2. aan de redactie:
  beseft u dat nu al enige tijd de filmpjes die u presenteert niet af te spelen zijn vanwege een media error?
  kunt u dit oplossen?, of kan ik hier iets aan doen?

  • Ik heb hetzelfde probleem, ook met de brave browser. Maar ik moet het besturingssysteem weer bijwerken. Dat wil ik niet, want daar is weer extra spyware in gesleuteld. Dan maar geen filmpjes…

   • Installeer Debian, pure GNU/Linux, geen gelul en veel minder gespioneer. Mint (of *Ubuntu) gebaseerd op Debian lijkt een betere keuze voor een eerste begin met het GNU/Linux OS, maar ik vind pure Debian net zo makkelijk, stabieler, en de internet hulp is minstens zo goed (Debian Wiki, etc.).

     • Ik werk met Firefox en de Kaspersky virusbeschermer en heb nergens problemen mee. (In mijn versie van Firefox zit ook de you tube downloader)
      Ik draai nog steeds op windows 7 pro en krijg nog altijd een paar keer per week updates dus mijn pc blijft veilig en schoon ook mede door mijn betaald IObit opruimingsprogramma dat per week ca 1 gb aan rommel eruit flikkert en en mijn pc up to date houd.

 3. FN,
  Heeft U kennis van het feit dat de Polen via een intern referendum dat zij willen houden om gedaan te krijgen dat er een enorme muur gebouwd gaat worden tegen de grens aan met Wit-Rusland, mijn Servische chef heeft dit gehoord op de Servische tv, in onze media niks over gehoord, misschien als het echt is kunnen zij contact opnemen van Trump, hij had plannen voor een muur bij Mexico!

 4. Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat het gezonde verstand zal zegevieren en er eindelijk een diplomatieke oplossing voor deze waanzin komt?
  Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat het krankzinnige Westen eindelijk beseft dat hun doel om de grondstoffen van Rusland in te pikken NOOIT zal slagen?
  Hoeveel slachtoffers moeten er nog vallen voordat de deep State in usa en de zooi in Brussel begrijpen dat zij nimmer hun krankzinnige doel zullen bereiken.
  Wat een onvoorstelbare hoeveelheid bloed kleeft er aan de handen van deze oorlogophitsers!
  Mensen zonder geweten, die honderduizenden doden op hun geweten hebben en net zo lang Jan Soldaat naar het front sturen tot hun natte dromen gerealiseerd zijn. En daarnaast nog de duizenden burger slachtoffers. Walgelijk!

 5. APU verloor alleen al in de richtingen Donetsk en Zuid-Donetsk meer dan 400 mensen per dag

  Eenheden van de troepengroep “Zuid” van de RF-strijdkrachten in de richting van Donetsk hebben drie aanvallen van de strijdkrachten van Oekraïne op een dag afgeslagen in de gebieden van de nederzettingen Avdiivka, Berestovoye en Marinka in de DPR, het Russische ministerie van Defensie bericht op zijn telegramkanaal. Volgens het bureau werkten aanvals- en legerluchtvaart ook op de vijand.

  Vijandelijke verliezen bedroegen tot 220 Oekraïense militairen gedood en gewond, een tank, drie gepantserde gevechtsvoertuigen, vijf voertuigen, een in de VS gemaakt M777-artilleriesysteem, een D-20 houwitser en twee Gvozdika zelfrijdende artilleriesteunen

  Ook vernietigde de groep “Zuid” drie munitiepunten voor eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne nabij de nederzettingen Dyleevka, Dzerzhinsk en Novopokrovskoye in de DPR.

  In de richting van Zuid-Donetsk gebruikte de Vostok-troepengroep van de Russische strijdkrachten operationeel-tactische luchtvaart-, artillerie- en zware vlammenwerpersystemen om een ​​aanval van de strijdkrachten van Oekraïne nabij de nederzetting Nikolskoye in de DPR af te weren.

  Ook in de DPR, in de gebieden van het dorp Urozhaynoye en het dorp Staromayorskoye, werden eenheden van de strijdkrachten van Oekraïne getroffen. In deze richting verloor het Oekraïense leger tot 210 militairen per dag. Onder de vernietigde uitrusting noemde het Russische ministerie van Defensie een tank, twee infanteriegevechtsvoertuigen, twee gepantserde gevechtsvoertuigen, drie voertuigen, een Amerikaans M777 artilleriesysteem en een MT-12 Rapira antitankkanon.

  https://topcor.ru/38378-vsu-za-sutki-tolko-na-doneckom-i-juzhno-doneckom-napravlenijah-poterjali-bolee-400-chelovek.html

  • Dat zijn gewoon vechtjassen en ook de beloning speelt mee.
   Die types vindt je overal, totdat ze heel erg AU krijgen, dan zijn ze minder stoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in