Foto: Public Domain

Scholz en Macron hebben een plan om vrede te brengen in Oekraïne, maar Poetin kan niet stoppen met lachen omdat het zo belachelijk is. En waarom zou Rusland stoppen nu Europa toch al op achterstand staat? schrijft Martin Jay.

Hollywood heeft een nieuwe dubbelact waarmee het een vervolg kan maken op de komedie met Jim Carey en Jeff Daniels ‘Dumb and Dumber’. Emmanuel Macron en Olaf Scholz zouden deze rollen nu gemakkelijk kunnen spelen, gezien hun verpletterende stupiditeit onlangs bij hun poging om president Zelensky in toom te houden, die onlangs in Londen zijn eigen record wist te breken tijdens een live persconferentie door op een vreemde manier zijn neus te snuiven of aan te raken.

Zelensky is altijd het echte struikelblok geweest voor het op gang brengen van vredesbesprekingen. En er is de laatste tijd niet veel veranderd, behalve dat Biden in Washington in paniek begint te raken nu het duidelijk is dat de obscene hoeveelheid geld die eerder naar Oekraïne werd gesluisd in 2023 zal afnemen, vooral omdat het Congres nu de Republikeinen het Huis controleert en er een verkiezingsstrijd op gang komt. Biden en zijn trawanten hebben Zelensky gewaarschuwd dat de tijd opraakt en dat deze laatste geldschuiver echte resultaten moet opleveren. Zij denken dat als hij meer winst kan boeken op het slagveld, dit hem goed van pas zal komen bij de latere onderhandelingen. Het nachtmerriescenario voor Biden is dat de Amerikaanse verkiezingen worden uitgevochten over één enkele kwestie – Oekraïne – en dat daardoor Trump of Haley in het zadel worden geholpen.

  Clownprins Zelensky's Saoedische en Japanse slijmspoor

Maar het is nog meer een nachtmerrie voor Macron en Scholz, wier foutieve aanpak van Zelensky lachwekkend is. Onlangs spraken deze twee domkoppen met Zelensky en drongen er bij hem op aan vredesbesprekingen met Poetin te beginnen. Zijn antwoord was, volgens de sociale media, “er valt niets te onderhandelen en niemand in Moskou om mee te onderhandelen…”. Verontwaardigd door deze recalcitrante houding kreeg het verwende nest een aansporing aangeboden die analisten en waarnemers in een helder licht een aanwijzing geeft over hoe het Westen zich in de eerste plaats in deze zak van boze schorpioenen heeft weten te verlagen, waarbij westerse sancties in feite EU-burgers meer straffen dan Russen.

Scholz en Macron boden Zelensky aan om nog meer wapens te leveren plus een schuldbewust aanbod van een soort NAVO-lidmaatschap als hij vredesbesprekingen met Poetin begint. Ja, u leest het goed. Gezien de stompzinnigheid van de beweegredenen achter dit aanbod vraagt men zich af of de recreatieve gewoonten van de Oekraïense leider met het Colombiaanse Panadol Extra in poedervorm zich ook tot deze hansworsten hebben uitgebreid. Welke drugs gebruiken Scholz en Macron als ze denken dat deze prikkels zullen helpen om met Poetin over vrede te onderhandelen? Dat is alsof je naar het huis van je buurman gaat om te klagen over het lawaai dat hij maakt door zijn vrouw te slaan en hem je honkbalknuppel aanbiedt als stimulans om te stoppen.

En gezien de huidige positie van Poetin zou het sowieso een wonder zijn om met Zelensky te onderhandelen, met of zonder deze “prikkels”. Voor Oekraïne is er, zelfs als we het westen in zijn optimisme mogen geloven, een kans om een kleine impact te hebben op het slagveld, misschien aan het eind van de zomer, als de beloofde 100 tanks arriveren. Maar dit is een zeer optimistisch standpunt, aangezien zelfs de tankbemanningen groentjes zullen zijn en de 2000 km lange “grens” tussen Russische en Oekraïense troepen te groot is voor deze tanks om enige echte impact te hebben. De waarheid over het opgedirkte  tanksreddingsverhaal is dat ze alleen defensief zullen worden ingezet. En dat is zelfs als ze aankomen, want sommige analisten zijn zeer sceptisch of Biden zelfs de ongeveer 30 M1 Abrams zal sturen. Velen geloven dat het gewoon weer een leugen is van de Amerikaanse president, die weet dat deze laatste partij militaire hulp waarschijnlijk de laatste is die zal worden gestuurd.

  Rusland roept 130.000+ jonge mannen op om in het leger te gaan, terwijl Poetin een oorlog van langere duur in Oost-Europa plant

Daarom zullen de generaals van Poetin ongetwijfeld van de gelegenheid gebruik maken om een voorjaarsoffensief te beginnen met nieuwe tanks die van de productielijnen rollen. Belangrijkste feit over tanks: het Westen heeft een tekort en een lange leveringstermijn. Rusland niet. En nu China en Iran met militair materieel komen om het arsenaal van Poetin aan te vullen, is het geen wonder dat er een zekere paniek heerst bij zowel de VS als de EU-leiders. Macron en Scholz wachten tot de eerste klap op het continent wordt uitgedeeld, en dat zal vrijwel zeker het VK zijn, wanneer de huidige premier Rishi Sunak zijn uitgaven voor Oekraïne zal moeten terugschroeven voordat de volgende winter aanbreekt in het VK rond november dit jaar. Rond diezelfde tijd zullen de westerse leiders moeite hebben om aan de kiezers uit te leggen hoe de armen het nog zwaarder te verduren zullen krijgen nu het tankplan een grote mislukking is geworden, wanneer Rusland zijn “tankkiller” robotische minitanks showt, die al in Donbass aankomen, klaar voor de schietwedstrijd.

Het is een trieste realiteit dat de internationale wapenindustrie oorlogen nodig heeft om de verkoop van nieuwe producten te versnellen. Rusland gaat een slag slaan met nieuwe bestellingen voor deze onbemande tankkillers als ze hun eerste overwinningen boeken in Oekraïne. Het wordt weer een ‘k-ching’ moment van het geluid van westerse sancties die de zakken van de Russen vullen. Nogmaals.

En voor de Leopard II’s en Challenger-tanks? Wie gaat ze kopen na deze PR-ramp? Meer geld en banen verloren in het Westen. Dumb and Dumber heeft een derde remake nodig.

  Hoe konden de Westerse inlichtingendiensten het weer mis hebben? Dat de deden ze niet. Ze hebben andere doelen

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duits leger heeft munitie voor slechts twee dagen oorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEU-waarden: Poolse vrouw riskeert vijf jaar gevangenisstraf omdat ze Poetin en de Russische invasie in Oekraïne prees
Volgend artikelVerkiezingen in Nederland – Bent u nog steeds ont-stemd?
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

11 REACTIES

 1. Natuurlijk moet er nu onderhandeld worden met Poetin. Rusland had al gewonnen. Dus, deze grove fout van het westen, met zoveel slachtoffers tot gevolg, moet zo beëindigd worden dat westerse “leiders” geen gezichtsverlies lijden. En ook dat de bevolking hen dan als vredesonderhandelaars zien….
  Intussen is de economie in elk land tot op de grond afgebroken.

 2. Het ‘westen’ loopt continue een aantal stappen achter…en maken zich daarmee belachelijk. De Russen lachen zich een deuk. Nu is er paniek en.is het mooi om te zien welke deep state griezels er weer naar boven komen om van zich te laten horen zoals bijv. Mevr. Clinton maar ook Boris Johnson die allang geen premier weer is.
  The world is a stage.

 3. Europa moet die oorlog in, rutte heeft het al drie keer gezegd, die oorlog is ook onze oorlog, dan kan hij met een oorlogsnoodwet de grondwet afschaffen en ons slaaf maken, zoals hij dat met de covidnoodwet ook al probeerde.
  Alleen nog commando’s lockup, lockdown, nu mag west wandelen (luchten) en vanmiddag oost, honderden politie en militairen om je te beveiligen (bewaken).

  • Goed gezien …. DAT IS DE ENIGE REDEN VAN RUTTE….. met die oorlogsnoodwet kunnen ze starten met onteigenen van onze huizen en bezittingen !

   De oorlog in Oekraïne was al verloren op het moment Rusland Oekraïne binnen viel.

   Hoe duidelijk wil je het hebben dat Amerika, samen met zijn ” bondgenoten ” EN NATO alleen kunnen winnen van zwakke landen zoals Joegoslavië, Irak, Afghanistan, Libië, Syrië.

   Hoe enorm is de afgang van deze warmonger landen die miljoenen burgers hebben gedood in hun bloedige oorlog in naam van de westerse hegemonie !!

   Hoe hebben deze warmonger landen deze landen geplunderd van hun olie, gas, goud en mineralen !

   Rusland heeft altijd open gestaan voor vredesonderhandelingen. Rusland was Oekraïne niet binnengevallen als Minsk 1 en Minsk2 waren uitgevoerd.

   Het is pure oorlogshitserij en pure leugen dat Rusland van plan zou zijn om verder te gaan dan Oekraïne. Sterker nog, Rusland heeft nooit plannen gehad om HEEL Oekraïne in te nemen.

   De westerse warmongers met hun valse beschuldigingen en leugens die pushen met meer en heviger wapens zijn de schuldigen dat deze oorlog nog steeds aan de gang is.

   De afgang van Amerika, England, EU en NATO maakt de situatie alleen maar gevaarlijker. Deze ploeg oorlogsmisdadigers leiden enorm gezichtsverlies en maakt hen gevaarlijk voor het toepassen van een false flag event, iets wat Amerika altijd doet als ze hun zin niet krijgen. Denk aan de slag van Tonkin, Pearl Harbour, 9/11, massavernietigingswapens in Irak, MH17 etc etc.

   Er zijn al geruchten dat Amerika en Oekraïne bezig is of een kerncentrale aan te vallen of een vuile bom af te laten gaan en daar Rusland de schuld van te geven, net als ze dat hebben gedaan met MH17.

 4. “En nu China en Iran met militair materieel komen om het arsenaal van Poetin aan te vullen”

  Het is helemaal niet waar dat Rusland wapens uit Iran en China nodig heeft en deze landen ontkennen zelf ten stelligste dat ze wapens leveren aan Rusland.

 5. Je ziet ze alletwee hetzelfde denken: “Dat is het eerste stuk stront dat ik vandaag in mijn hand hield.”

 6. Die Zelensky deugt niet.
  Het hele systeem is rot.
  De NAVO en de USA lopen leeg op dit soort lieden als aanvoerder van een land.
  Putin spint hier garen bij….

 7. Gisteren meldde -nota bene de NOS!!- dat 6 op de 10 Nederlandse huishoudens niet, of moeilijk rond kan komen. Dit blijkt uit een onderzoek van Deloitte, Niebud en de Universiteit Leiden.

  En Ollongren reserveert voor 2023 2,5 miljard Euro voor (militaire) steun aan de Oekraïne.
  Onze regenten zijn veranderd in kwaadaardige en amorele monsters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in