Een 59-jarige vrouw in Polen kan tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor het plaatsen van pro-Russische sentimenten op Facebook vorig jaar.

Marzena T. verscheen deze week voor een rechtbank in de stad Wrocław op beschuldiging van het prijzen van een “aanvalsoorlog”, wat kan leiden tot een fikse gevangenisstraf van vijf jaar in Polen, dat net als de meeste lidstaten van de Europese Unie geen vrijheid van meningsuiting-bescherming kent zoals in het Amerikaanse Eerste Amendement, bericht Breitbart.

De 59-jarige lerares werd beschuldigd van het schrijven van berichten op haar Facebookpagina waarin zij de Russische invasie van Oekraïne tussen februari en mei vorig jaar prees, meldt het Poolse Persagentschap (PAP).

In de berichten, die werden voorgelezen door rechter Artur Kosmala, zei ze: “Ik geloof in de overwinning van Rusland en help ons Slaven, bij voorbaat dank en bid voor Rusland.”

“Voor vrijheid, dit is waar Poetin voor zijn volk voor vecht,” schreef de lerares ook, en stelde verder dat “president Poetin alle naties leidt die door het zionisme worden onderdrukt, hij leidt alle Slaven, misschien zal Polen zich bevrijden van de macht van deze beulen.”

Ze beweerde ook dat de oorlog werd gefabriceerd als een “voorwendsel” om vluchtelingen naar Polen te sturen.

Voor de rechtbank, pleitte Marzena niet schuldig, bewerend dat haar berichten werden veroorzaakt door een “angst voor oorlog en angst voor de kinderen”.

“Ik ben tegen oorlog. Uit Poetins boodschap vóór het uitbreken van de oorlog bleek niet dat hij ernaar streefde. Er was alleen sprake van dat de regels werden geschonden en dat NAVO-troepen de grenzen van Rusland naderden,” legde ze uit.

  De toekomst van West-Europa na Bakhmut

De rechter in de zaak heeft een psychiater opdracht gegeven om vast te stellen of ze bij haar verstand was in de periode waarin ze beschuldigd werd van het schrijven van de Facebookberichten, en het proces is opgeschort totdat een dergelijke vaststelling is gedaan.

Support voor de Russische oorlogsinspanningen is ook in andere landen strafbaar gesteld. Zo hebben verschillende staten, waaronder Duitsland, het gebruik van de letter “Z” door pro-Russische activisten strafbaar gesteld. Deze letter is sindsdien een symbool geworden voor het vergaren van steun nadat Russische troepen tijdens de invasie een soortgelijk merkteken op hun voertuigen hadden aangebracht om vriendelijk vuur te voorkomen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Wat voor soort Westerse mensen wapperen met een Oekraïense vlag?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelAmerikanen willen een president als Poetin
Volgend artikelDom en dommer – Scholz en Macron hebben een plan om vrede te brengen in Oekraïne
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. De Oostenrijker met het snorretje was ook niet gekozen, net als Tante Ursula, de kaart van Europa ziet er weer net zo uit en dezelfde onderdrukkende maatregelen als toen zijn de afgelopen 3 jaar ingevoerd en eigenlijk door de meerderheid geaccepteerd die nog steeds denken dat ze vrij en onafhankelijk zijn.
  Als de rantsoenering doorzet, te samen met het “ministry of truth ” en de oorlog met Eurasia hebben we toch precies 1984, met 40 jaar vertraging.

  • Ehhh, die Oostenrijker met dat snorretje was aanvankelijk wél gekozen , in tegenstelling tot Tante Ursula.
   En net als toen hield de meerderheid inderdaad ook de mond toen de democratie werd afgeschaft en er steeds repressievere maatregelen werden genomen , vooral tegen minderheidsgroepen . Net als nu speelde propaganda een grote rol , alhoewel toendertijd de mensen weinig keuze hadden over GOEDE alternatieve informatie die ze konden krijgen in tegenstelling tot vandaag de dag.
   Maar je hebt voor de rest wel gelijk met wat je zegt.

 2. Dit dus..: ´De rechter in de zaak heeft een psychiater opdracht gegeven om vast te stellen of ze bij haar verstand was in de periode waarin ze beschuldigd werd van het schrijven van de Facebookberichten, en het proces is opgeschort totdat een dergelijke vaststelling is gedaan.´

 3. De Polen hebben een buitengewone geschiedenis waarin het land meerdere malen honderden kilometers verschoof dan wel voor honderden jaren helemaal verdween of inkromp tot een heel klein landje en weer uitzette.

 4. Het leerboek Politieke Ponerologie van Andrew M. Lobaszewski kan zeer goed functioneren in de rechtszaal als verplicht literatuur voor zowel de advocaten als de rechter als de griffier. Het boek is bovendien geschreven door een Pool. Mevrouw Marzena T. kan niet anders dan vrijgesproken worden.
  http://www.ponerology.com

 5. De letter z verboden omdat dat op de tanks stond…. zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz. Ik hoop dat er 1000000 tanks komen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in