© Alex Glidewell /Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

Eén persoon is gedood en ten minste één ernstig gewond na een schietpartij in de “autonome zone” die door linkse activisten in het centrum van Seattle wordt bezet, meldt Fox News. Een gewelddadige menigte probeerde de politie tegen te houden om een gewonde op te halen.

Eerder in juni namen anti-blanken linkse relschoppers de wijk in Seattle in het noordwesten van de VS over en barricadeerden ze de buurt, die ze nu een “politie-vrije zone” noemen met hun eigen wetten.

De Marxisten hebben het gebied gebarricadeerd en hun eigen gewapende strijdkracht gecreëerd.

Tijdens de zaterdagochtend lokale tijd, werd de politie gealarmeerd voor een schotwond in het gebied, die de linksen Chop (Capitol Hill Organized Protest) hebben genoemd.

Volgens de politie is een van de slachtoffers, een 19-jarige man, aan zijn verwondingen overleden. Een andere man van onbekende leeftijd wordt in het ziekenhuis verzorgd met levensbedreigende verwondingen.

Toen de politie probeerde de bezette zone binnen te komen, werden ze geconfronteerd met een “gewelddadige menigte” die hen probeerde tegen te houden, zegt de politie van Seattle in een verklaring volgens Fox News. Het gaat over de “gewapende mensen” van Chop, schrijft journalist Andy Ngo op Twitter. Video’s van het evenement laten ook zien hoe linkse militanten een menselijke muur vormen voor de politie.

Memes over Kyle Rittenhouse, een Amerikaanse held die zich verdedigde tegen gewelddadige Black Lives Matter hufters die het verdiende om neergeschoten te worden

Dat linkse oproerkraaiers zes huizenblokken in het midden van een grote Amerikaanse stad hebben kunnen overnemen en daar anarchie creëren zonder dat de autoriteiten ingrijpen, heeft de buitenwereld verbaasd en heeft de focus gezet op hoe linkse en en Afro-Amerikaanse plunderaars en vandalen in de VS door de politie met zijde handschoenen worden behandeld.

Burgemeester Jenny Durkan heeft in plaats daarvan de bewoners van Chop geprezen, terwijl president Donald Trump hen beschreef als “binnenlandse terroristen” en dreigde federale staatsbevoegdheid te gebruiken om het probleem aan te pakken als de lokale autoriteiten dat niet doen.

Twee keer zoveel blanken als zwarten worden elk jaar gedood door de Amerikaanse politie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here