A Day Without Dead Russians Isn’t a Complete Day” – zo kopte The Times, een toonaangevende Britse krant, op 2 januari. Dergelijke schaamteloze haat en racisme is alleen toegestaan jegens Russen. En het is tegenwoordig gemeengoed in het Westen, schrijft John Varoli.

Kunt u zich voorstellen dat de Britse of Amerikaanse media een soortgelijke kop zouden plaatsen over moslims toen het Westen van 2001 tot 2021 oorlog voerde tegen de islamitische wereld?

Die wrede en illegale oorlogen doodden meer dan 1 miljoen moslims in Irak, Syrië, Libië, Afghanistan enz. en dreven miljoenen anderen uit hun huizen. Vreemd genoeg behielden de westerse media een gevoel van beschaving tegenover moslims. Elk teken van negativiteit kon de carrière van een journalist beëindigen, en de media zouden worden veroordeeld voor islamofobie.

Als het echter om Russen gaat, zijn er geen grenzen aan de hoeveelheid haat die een westerse journalist mag uiten, en ze grijnzen smakelijk als NAVO-wapens Russische soldaten afslachten, die worden ontmenselijkt als “orks” en “agressors”.

Ja, het westerse media narratief van een maagdelijk, vrij en democratisch Oekraïne dat is geschonden door brute Russische “barbaren” is vals. In het voorjaar van 2014 loste Oekraïne de eerste schoten tegen de etnisch Russische separatisten in de Donbass-regio, die gewoon hun vrijheid wilden van een extreem-rechts nationalistisch regime in Kiev.

Uiteraard wekte dit de woede van Moskou, dat het recht heeft etnische Russen in het buitenland te beschermen. De koppige weigering van Kiev om het conflict in de loop van 8 jaar vreedzaam op te lossen, samen met de inspanningen van de NAVO om naar het oosten uit te breiden, zijn de fundamentele krachten die deze oorlog hebben doen ontbranden.

  Zal Rusland overschakelen op een totale oorlogsstrategie?

Bovenstaande kop is het duivelse gezicht van de moderne westerse journalistiek: een beroepsgroep die enorm corrupt is en ontsierd wordt door verraderlijke desinformatie. Tegenwoordig moet men, om carrière te maken in de journalistiek in de VS of Europa, trouw bewijzen aan het politieke establishment. Elke afwijking van het goedgekeurde script kan het einde van iemands carrière betekenen.

In de jaren na Amerika’s brute oorlog in Vietnam (1965-73), toen ik als jonge analist volwassen werd, ging het in de Amerikaanse journalistiek in de eerste plaats om anti-oorlogsgevoelens, rechtvaardigheid en een geloof in mensenrechten. Elke journalist die de prijs van zijn inkt waard was, was fel gekant tegen alles wat het Pentagon zei en steunde.

Tegenwoordig, of het nu gaat om de oorlog in Oekraïne of Covid-19, springen de westerse media gretig in bed met hun regeringen, de nationale veiligheidsstaat en machtige bedrijven. Het lijkt erop dat hun doel meer chaos en verdeeldheid in de samenleving is.

Hier is nog een recente casestudy van de media – Op 2 januari zei het Russische ministerie van Defensie dat 63 soldaten waren gedood door een Oekraïense aanval met behulp van Amerika’s HIMARS geleide raketsysteem. De westerse media grepen dit nieuws aan, verheugd over de dood en vernietiging. Het was een paar dagen lang voorpaginanieuws, en veel westerse media verkneukelden zich dat er “honderden” Russen waren gedood.

Natuurlijk zou Moskou terugslaan, en vroeg op 3 januari werd een echelon Oekraïense dienstplichtigen en NAVO-wapens bestookt. De dood en vernietiging waren even gruwelijk als tragisch. Het moment van de Russische aanval werd op video vastgelegd door tv-journalist Paul Gasnier terwijl hij een live standup gaf voor een Franse zender.

  Prigozhins dwaasheid: De Russische "opstand" die er niet was, versterkt de hand van Poetin
Paul Gasnier op het moment van de Russische aanval (beeld uit de video)

Deze zware Oekraïense verliezen werden echter door de meeste Amerikaanse en Britse media genegeerd. Reuters vermeldde het kort, maar begroef het diep in hun berichtgeving over de gebeurtenissen van die dag in Oekraïne.

Als u alleen de westerse media volgt, zult u merken dat Oekraïense soldaten zelden sterven of tegenslag krijgen op het slagveld. We zien vooral heroïsche foto’s en video’s van dappere, vastberaden en stoere Oekraïense strijders. We zien niet hun nederlagen, smart, angst en onwil om te vechten. Dat is allemaal goed gedocumenteerd door Oekraïense bloggers en soldaten zelf.

Wat de Russen betreft, toont het nieuws in de westerse media echter bijna altijd de ene nederlaag na de andere, en snel oplopende en catastrofale verliezen. Het Russische leger wordt afgeschilderd als corrupt, incompetent en gedemoraliseerd. De bronnen voor deze overdreven beweringen zijn ofwel anonieme bronnen, ofwel het Oekraïense ministerie van Defensie, ofwel het Pentagon.

Ik wil heel duidelijk zijn – we zijn getuige van de ergste tragedie in Europa sinds 1945. Jonge mannen uit naburige landen – verwant door bloed, taal, religie en cultuur – vermoorden elkaar. Deze oorlog was gemakkelijk te vermijden en zou niet mogen plaatsvinden.

Een typisch Amerikaans ‘puff piece’ om Kiev te steunen

Het benadrukken en overdrijven van de Russische verliezen door de westerse media, terwijl de Oekraïense verliezen worden verzwegen of afgezwakt, is een slimme truc die twee doelen dient in de informatieoorlog van de NAVO tegen Rusland.

Ten eerste is deze desinformatie bedoeld om het westerse publiek te laten geloven dat de Russische “barbaren” zullen worden verslagen, dat de wijze opperbevelhebber in het Witte Huis de juiste beslissing heeft genomen om Rusland te bestrijden in een epische strijd van “democratie tegen autocratie”.

  "De wereld stevent af op een terugkeer naar de tijd van oorlog, hongersnood en pest": Econoom Nouriel Roubini kondigt apocalyptische tijden aan

Ten tweede is er het doel dat de westerse media-aandacht zijn weg terug zal vinden naar Rusland en het thuisfront en de troepen in de loopgraven zal demoraliseren. De Russische liberale geëmigreerde media in Europa en de VS werken vaak nauw samen met hun gastregeringen en herhalen wat de westerse media afdrukken of uitzenden. Die desinformatie sijpelt dan via het internet terug naar Rusland.

Nog niet zo lang geleden pleitten journalisten voor universele mensenrechten, rechtvaardigheid, vrede, harmonie en een einde aan het militarisme. Vandaag de dag zetten de westerse media, met hun desinformatie over de oorlog in Oekraïne, aan tot meer oorlog, meer haat en meer militarisme. We zijn inderdaad verwikkeld in een epische strijd om de ziel en de toekomst van de westerse beschaving. Maar de strijd gaat niet over een buitenlandse bedreiging; het gaat over waarheid versus leugen.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Totalitaire mediacensuur in Europa krijgt goedkeuring van EU-rechtbankVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelScott Ritter: Het besluit van de president van de Russische Federatie om een speciale operatie uit te voeren in Oekraïne was een onvoorspelbare gebeurtenis voor het Westen
Volgend artikelZelenskyy: Geen kerstwapenstilstand, geen vrede
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

14 REACTIES

 1. Net schoot per ongeluk ff de TV aan,dacht kijk ff 10 minuten…Ik heb dat klote ding 2 jaar uit…Wat een sektarisch geweld kreeg ik binnen die 10 minuten op me afgevuurd zeg….Van zgn. Super Yousuf van dadels naar corona bullshit met zelftesten en een vrouw die iog3skoten zit in quarantaine
  naar Greenpeace die kinderen nog steeds bang maakt met ijsberen die dood gaan en aangeven dat we niet meer mogen vliegen..Geachte heer Putin kunt u een Satan raket afvuren op ons mediapark? Alvast bedankt. Een nederlands burger met allergieën voor sektarisch netvlies geweld.

  • Ik kijk dus wel, alleen maar omdat ik wil weten wat er gebeurt. Maar iedere keer merk ik dat ik woedend wordt als ik het circus weer voorbij zie komen. Eigenlijk ongezond, maar ja….. ik blijf het toch doen. Ik kies wel zorgvuldig mijn nieuwsbronnen uit op het net, dat houdt me op de been. Ik sta dus toch niet alleen in mijn overtuiging.

 2. Die raket van Putin zal ons niet helpen. We moeten het zelf doen. Helaas zijn er in Nederland geen echte mannen meer. Het spel is uit voor ons als bevolking. Bedankt schapen.

  • Klopt Eddy, Er is al een tijdje transhumanisme aan de gang in voedsel. Overal zit soja in…soja-grid,sojameel,soja zus soja zo…In praktisch al het brood,zelfs boter…Sinds heks Melinda Gates ff flink wat ‘filantropische’ injecties heeft gegeven aan de voedingsindustrie en onderwijs..En die oestrogeen demon Bill de serum spuitjes via de WHO heeft het grote proporties aangenomen. Generatie Walking Death is hiermee 2 jaar geleden geboren. Waren al systematisch vatbaar gemaakt uiteraard met hoofd hangend naar beneden op het schermpje van hun nieuwste Iphone.

  • Overal waar ik lees over de geschiedenis van Rusland kom ik ze allebei tegen. En al millennia lang zijn ze absoluut geen vriendjes van elkaar. Maar ja, waar zijn die laatste wel vriendjes geweest in de afgelopen duizenden jaren?

 3. Maçonniek-A
  Heb je wel eens van het woord “maçonniek” gehoord? Wij leven nu in het maçonnieke tijdperk ofwel het tijdperk van de vrijmetselarij. Het woord Maçonniek betekent “de vrijmetselarij betreffende”. Een beetje rare definitie die op zich niets betekent. Als je vrijmetselaars observeert zie je dat zij het liegen tot een hoge kunst hebben verheven. Op medisch gebied is Louis Pasteur, een vrijmetselaar, begonnen met virussen te verzinnen die ‘besmettelijk’ zouden zijn. Deze Louis Pasteur was beroemd omdat hij had uitgevonden dat de verhitting van melk tot 70*Celsius de melk minder snel deed verzuren. Het is ook Pasteuriseren genoemd tot de dag van vandaag. Als Pasteur het daarbij gelaten had was er niets aan de hand geweest. Maar hij was ontevreden en jaloers op Robert Koch die met de microscoop de ’tuberkel’ heeft ontdekt, de veroorzaker van tuberculose, een ziekte die miljoenen mensen doodde in die tijd, vooral de massa’s mensen die ondervoed waren. Er was nog geen antibiotica, (wel colloïdaal zilverwater) dus veel meer dan mensen in een sanatorium verplegen en goed voedsel geven konden ze er niet aan doen. Louis Pasteur wilde ook iets ontdekken, dat werd dan het “virus” wat een Griekse naam is voor “smetstof” maar niet voor een “virus”, een organisme wat Pasteur er van maakte. Een virus is dus puur door Louis Pasteur verzonnen om beroemd te worden en als verdienmodel. Dit is nooit veranderd tot de dag van vandaag. We leven dus in een maçonnieke dictatuur door mensen met een beperking: geen geweten en geen moreel besef.

 4. De westerse landen dromen om Russia te gaan plunderen van zijn grondstoffen. Maar dat gaat niet gebeuren, Russia gaat winnen deze oorlog samen met China later en dat is de beste voor de armere landen dat de dollar instort.
  Tot de laatste militaire Oekraïne wordt vermoord gaat deze onnodige oorlog nog door tot de elite van de oorlog bedrijven voldoende winst hebben gemaakt.

  • Niet tot ze “voldoende” winst hebben gemaakt. Want het is nooit voldoende. Winst is hoofdzaak, mits er genoeg bijzaken over zijn die deze winst vergroten.

   Als alle grondstoffen uitgeput zijn, alle kapitaal uit een land weggesluisd, alle mankrachten kapot (krachteloos) gemaakt en er geen infrastructuur meer overblijft gaan deze Mammon aanbiddende beesten op naar het volgende stuk grond. Tenzij dat stuk grond strategisch enorm van belang is.

 5. @Nuke Davos

  Zo af en toe wat leuks op TV.
  (Nee, ik woon sinds inderdaad 2 jaar zonder TV aansluiting, schotel staat op het dak maar ik heb de kabels niet aangesloten)

  Hier een interview van het ORF met de minister van buitenlandse zaken van Indie, Subrahmanyam Jaishankar
  https://orf.at/stories/3299894/

  Jaishankar wilde Rusland ook niet veroordelen in het ZIB2-interview van gisteravond. De uitweg uit de oorlog ligt in dialoog en diplomatie. Tegelijkertijd bekritiseerde hij Europa vanwege de impact van de sancties op landen als India.

  “Ik kan je veel voorbeelden geven van landen die de soevereiniteit van een ander land hebben geschonden. Als ik zou vragen waar Europa in deze gevallen was, zou ik een lange stilte als antwoord krijgen’, zei de belangrijkste Indiase diplomaat, die zondag en gisteren in Wenen was. Oordelen over buitenlands beleid worden gemaakt op basis van langetermijnbelangen en wat goed is voor de wereld. Het conflict was in ieder geval “in niemands belang”.

  Jaishankar legde uit dat India zijn invoer van energie uit Rusland sinds het begin van de oorlog heeft vervijfvoudigd, verwijzend naar de acties van Europa: “In dezelfde periode importeerde Europa zes keer zoveel als India.”

  Europa is erin geslaagd “zijn invoer te verminderen op een manier die Europa goed uitkomt”, zei hij, met een inkomen per hoofd van de bevolking van ongeveer 60.000 dollar. In India is dat 2.000 dollar per hoofd van de bevolking. “Ik heb ook energie nodig en ik ben niet in een positie waarin ik hoge prijzen kan betalen”, zei Jaishankar. De prijs van olie is verdubbeld. Doordat Europa olie uit het Midden-Oosten haalt, stijgen de prijzen. “Deze acties van Europa zetten de wereldwijde oliemarkten en ook mijn eigen import onder druk.”

 6. Ik vertrouw maar een land en dat is het land dat al haar banden verbreekt met who, un, unicef en al die andere misdaadorganisaties. Vooralsnog lijkt de Taliban de meest betrouwbare partij hierin. Die leugens ovr alles wat we horen maakt mij wantrouwigben dat is een kutgevoel. Ik weet zelfs niet of 2+2 nog steeds gelijk is aan 4.

  • Beste Eddy,
   Vertrouw op jezelf, dan kun je altijd met jezelf door één deur.
   Handel niet naar wat jouw hoofd denkt maar wat jouw hart ingeeft.
   Je zult dan jezelf niet teleur stellen.

 7. Dat staat in Mein Kampf; en is een kopie van “the art of war” ; dus een gebruiksaanwijzing van een oude chinees…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in