© Foto: Social media

Terugkijkend op de verschrikkingen die Nazi-Duitsland heeft aangericht, is een fascinerende, verontrustende vraag: waarom en hoe konden zoveel mensen in die tijd onverschillig staan tegenover de misdaden? Na de nederlaag van het fascistische naziregime klaagden de mensen onomwonden dat “dergelijke gruweldaden nooit meer” zouden worden toegestaan, schrijft Finian Cunningham.

Een deel van de klaagzang kwam voort uit een gevoel van collectieve schuld dat er destijds niet meer gedaan werd om de systematische massamoorden en wreedheden te stoppen.

Welnu, tot op zekere hoogte gebeurt het nu opnieuw in Gaza, waar 2,3 miljoen mensen zijn blootgesteld aan drie weken van voortdurende, willekeurige bombardementen te midden van een totale blokkade van water, voedsel en andere menselijke basisbehoeften.

En, beschamend, ongelooflijk, de wereld laat het gebeuren – opnieuw. Deze keer hebben we niet het verzachtende excuus van onwetendheid en gebrek aan informatie door verouderde communicatiesystemen. De massamoord in Gaza is op prime-time televisie.

De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zit blijkbaar in een impasse om een resolutie op te stellen die oproept tot een onmiddellijk staakt-het-vuren en het dringende sturen van hulpvrachtwagens naar de Gazastrook. De burgerbevolking die gevangen zit in een kustgebied – dat beschreven wordt als ’s werelds grootste open lucht concentratiekamp – wordt al drie weken lang afgeslacht terwijl de VN-Veiligheidsraad ruziet over diplomatieke resoluties.

In het tempo waarin de Israëlische strijdkrachten moorden, zal het dodental in Gaza snel oplopen tot 10.000 met een veelvoud daarvan aan gewonden. Dat zijn alleen nog maar de door geweld getroffen slachtoffers. Zonder water of voedsel en ziekenhuizen die sluiten door gebrek aan brandstof, zal het sterftecijfer waarschijnlijk nog hoger liggen. De meeste doden en gewonden zijn vrouwen en kinderen die niets te maken hebben met de moorden door de Hamas-militanten uit Gaza op 7 oktober, toen 1400 Israëli’s omkwamen.

De horror in Gaza is vergelijkbaar met de nazi-brutaliteit in het getto van Warschau gedurende vier weken in april-mei 1943, toen meer dan 10.000 Joodse burgers werden gedood als represaille voor een gewapende opstand van verzetsstrijders.

  Een tijd van oorlogen en geruchten over oorlogen, hongersnoden, plagen en grote natuurrampen

Veel mensen over de hele wereld zijn terecht woedend over de Israëlische genocide op de Palestijnen in Gaza. Enorme publieke protesten in Arabische landen en in Europa en Noord-Amerika waarin de Israëlische oorlogsmisdaden worden veroordeeld, zijn tekenend voor de collectieve afschuw over het dagelijkse bloedbad en de hongerdood.

Er lijkt nu een historisch keerpunt te zijn in het decennialange Israëlisch-Palestijnse conflict.

Al te veel decennia lang komt het Israëlische regime weg met massamoord en criminele bezetting tegen de Palestijnen. Een deel van die vrijbrief was te danken aan de verwarring in de wereldopinie die veroorzaakt werd door de door de zionisten verdraaide weergave van de geschiedenis met betrekking tot de nazi-holocaust.

Wat voor de wereld steeds duidelijker wordt, is dat het Israëlische regime een perverse travestie is van de Joodse genocide onder de nazi’s. Sinds zijn onwettige oprichting als koloniale staat in 1948 is het zionistische regime relatief gezien een voortzetting van de fascistische misdaden die Nazi-Duitsland tegen Joden beging – met dit verschil dat de nieuwere slachtoffers de Palestijnen zijn.

Het lijkt ongelooflijk om dit te zeggen: het Israëlische apartheidsregime is eindelijk de propagandaoorlog aan het verliezen. Het lijkt ongelooflijk om dit te zeggen, omdat men zich zou moeten afvragen waarom het zo lang heeft geduurd voordat de gruwelijke waarheid nu algemeen bekend werd.

Het zou overduidelijk moeten zijn dat er enorme misdaden worden gepleegd wanneer we kinderen onthoofd zien worden door luchtaanvallen, wanneer ziekenhuizen worden opgeblazen, wanneer medici en journalisten worden gedood en wanneer baby’s sterven doordat couveuses worden stilgelegd door gebrek aan elektriciteit. Het lijkt bijna bizar om te zeggen dat de daders van deze barbaarsheid eindelijk de propagandaoorlog aan het verliezen zijn. Hoe zijn ze er ooit mee weggekomen?

Waarom is er dan geen wereldwijde veroordeling van deze barbaarsheid? Er zijn enorme publieke protesten en woede over de hele wereld tegen de Israëlische genocide op de Palestijnen, maar er zou zeker meer actie moeten zijn om deze obsceniteit tot een absoluut einde te brengen – nu.

  Sympathie voor de duivel

Dit is waar de Westerse leiders, regeringen en media deel uitmaken van het endemische probleem.

De Amerikaanse president Joe Biden heeft de misselijkmakende onverdraagzaamheid om te zeggen dat de Palestijnen liegen over de slachtoffers in Gaza. Biden herhaalt de flagrante leugens van het Israëlische regime dat de mensen in Gaza hun elektriciteitsvoorziening afsluiten en hun eigen ziekenhuizen bombarderen.

De Britse premier Rishi Sunak heeft het misselijkmakende lef om te zeggen dat de mensen in Gaza “slachtoffers van Hamas-terrorisme” zijn en hij wenst dat Israël “wint”.

De Franse Macron, de Duitse Scholz, Von Der Leyen van de EU, Trudeau van Canada, enzovoort. Het zijn allemaal verachtelijke apologeten en obscurantisten voor genocide.

Alle Westerse leiders verkondigen cynisch hun steun aan “Israëls recht op zelfverdediging” terwijl het elke dag honderden onschuldige burgers afslacht. Dergelijke gevestigde misleiding door Westerse heersers – versterkt door slaafse Westerse media – heeft verwarring, desinformatie en desoriëntatie onder het publiek veroorzaakt. (Niet alleen over de kwestie Israël-Palestina, maar ook over talloze andere onderwerpen).

De Verenigde Staten hebben minstens twee resoluties in de VN-Veiligheidsraad geblokkeerd die oproepen tot een onmiddellijk staakt-het-vuren, omdat de formulering van de voorstellen “het recht op zelfverdediging van Israël” niet codificeert.

Dit is politiek bedrijven en misdaden afschermen terwijl duizenden onschuldige mensen worden vermoord onder een regen van bommen en verhongeren onder het puin.

Dit is hoe genocide eruit ziet en dit is hoe het is voor de wereld om toe te kijken. Als u dacht dat dit onmogelijk was, denk dan nog eens na, open uw ogen, het is echt zo.

De Westerse media – de Europese en Amerikaanse media zoals BBC en CNN om er maar twee te noemen – hebben geholpen om de misdadigheid van het Israëlische regime en de snode rol van medeplichtige Westerse steunpilaren te minimaliseren. Ja, deze media hebben beelden getoond van de verschrikkelijke vernielingen die de Israëli’s in Gaza hebben aangericht, maar deze zelfde media vertellen de kijkers zelden de namen van de slachtoffers of hoe moedwillig en kwaadaardig de moorden zijn. Er is een systematische vooringenomenheid om de misdadigheid van het door de VS en Europa gesteunde Israëlische geweld tegen een burgerbevolking in gevangenschap te bagatelliseren.

  Israël plant lange oorlog en verdrijving van mensen uit Gaza

Vergelijk de onevenredige, non-stop verslaggeving die de Westerse media de afgelopen 19 maanden aan de oorlog in Oekraïne hebben gegeven. Volgens de cijfers van de VN zijn er 10.000 burgerdoden gevallen in het conflict in Oekraïne, vergeleken met de doden in Gaza in drie weken tijd. Rusland is bij elke gelegenheid beschuldigd, belasterd en veroordeeld voor het geweld in Oekraïne – ook al kan de hoofdoorzaak van dat conflict worden toegeschreven aan de door de VS geleide NAVO en het naziregime dat in Kiev is gewapend sinds een door de CIA georkestreerde staatsgreep in 2014.

De hypocrisie van de Westerse media weerspiegelt de gewetenloze politieke agenda van hun regeringen. Rusland wordt beschouwd als een officiële vijand en daarom is de berichtgeving in de media disproportioneel en pejoratief, ja zelfs propagandistisch. Het regime in Tel Aviv, waarvan de misdaden kolossaal en flagrant zijn, wordt relatief afgeschermd door de Westerse media, in overeenstemming met de vooroordelen van hun regeringen.

Niettemin – en dit is historisch gezien veelzeggend – is er een abrupte en steeds groter wordende hapering in de denk-controle matrix. De pure, groteske misdadigheid van het Israëlische regime en de institutionele medeplichtigheid van het Westen is niet langer te verbergen, ondanks de massale leugens en verdraaiingen. Mensen in Westerse landen en over de hele wereld worden zich steeds meer bewust van de genocide die zogenaamde democratische machten plegen. Niet alleen bewust, maar ook verafschuwd en woedend.

Het Israëlische apartheidsregime is voorbij. En dat geldt ook voor de corrupte Westerse regimes die zich zo lang hebben voorgedaan als “democratieën”.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

ISRAËL CONFLICT DOSSIER

Het Imperium struikelt … Zal het vallen?Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelEscalaties zijn niet te stoppen – Het Witte Huis is in rep en roer; Escalaties kunnen allemaal samensmelten in “Eén”
Volgend artikelFvD politicus Thierry Baudet aangevallen in Gent
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Denver AirPort en UN kantoor laat een
  muurschildering zien waarop hun
  dystopische genocide plannen
  staan afgebeeld.
  En iedereen vindt dat maar normaal!?

  • @corry Nee, niet normaal….gestoord. Maar de macht van de Oude Familie netwerken is
   groot en zit behendig verstopt achter babbeltjes voor het volk .over vrijheid en democratie.

   Het grootste deel van de Nederlandse/ de wereldbevolking ontsnapt in de kleine, ogenschijnlijk veilige gezinsbubbel en in fantasiewerelden: muziek, eten, kook programma’s, voetbal, tv, film, selfies, sporten, dansen, cosmetische ingrepen, obsederen over uiterlijk, calorieën tellen, drugs, alcohol, veel seks, shoppen, gamen en gokken. Netflix, Disney, daten en chatten. Nieuw kookeiland. En anti depressiva.

   De propaganda en nep nieuws machines van de westerse landen draaien al honderd jaar op volle toeren. Desinfo is de norm geworden.
   De Nederlandse pers is in handen van twee Belgische families. Zendertjes en krantjes kopen is de hobby van miljardair families. Hun speelgoed. Handig om in- en output te censureren. En spin doctors (propagandisten) gaan er prat op dat ze betaalde leugenaars zijn. Ha ha.

   Ik zie overeenkomsten met het Romeinse Rijk in verval. Het Britse imperium met hun Imperiale kolonie Amerika begint uit elkaar te vallen. Lijkt het.
   (Wij zijn door de Marshall Hulp en NAVO ook een Britse kolonie geworden. Vind ik.)

   De decadente schreeuwende Senaat, de hogere middenklasse nog aan het feesten, de bevolkingen wanhopig, de vernederde slaven, miljoenen middelen verslaafden, miljoenen daklozen, en de protesteerders (destijds oa christen slaven ondergedoken in de catacomben) voor de leeuwen. Of aan het kruis.
   Of naar de galeien.
   Net als nu gebeurt met de tegenstanders van het Rutte regime. Sociale uitsluiting, beroepsverboden, bestaansonzekerheid, karaktermoord en demonisering.

   Veel redelijk normale mensen kunnen niet bedenken wat voor misdadige plannen er worden uitgebroed. Hoe ziek sommige lieden zijn. Boven hun hoofd. In achterkamertjes. Of in vijf sterren hotels.
   Daar zijn doorsnee mensen niet gemeen genoeg voor. (Of te weinig beschadigd zoals een bevriende therapeut opmerkt). Dat is het voor- en nadeel van onschuld en onwetendheid.
   Mensen kunnen veel zaken niet overzien. (Ik ook niet).
   Burgers worden nu zo overvraagd dat ze geen ruimte hebben om de zee aan informatie op te nemen en te verwerken.

   De dienstplicht is bv afgeschaft.
   Dus leert de Nederlandse bevolking niet meer de verschrikkingen van oorlog uit eigen ervaring.
   Het Nl beroeps/huurlingen leger kan worden ingezet zonder democratische toestemming.
   Het kinderlijke, spelende volk heeft er geen last van.

   Vrijheid van dienstplicht….heeft een grote keerzijde.

   Laat liefde leven….

   • Chandra, je hebt mooi en alles duidelijk verwoord wat er mis is in onze maatschappij. Het is misdadig maar dat is niet het juiste woord het is nog erger het is onmenselijk! En als wij het hebben over ”onmenselijk” waar hebben wij het dan over? Satanisch, duivels ?? Het lijkt erop want zo veel brute geweld kan alleen veroorzaakt worden door niet ‘menselijke’ wezens.
    Ik zit vaak tenenkrommend de kamer debatten te volgen en dan zie ik Kamerleden en in veel gevallen vrouwen, zó hard liegen dat ik mij afvraag of deze personen zich ’s avonds nog in de spiegel kunnen aankijken? Hoe zij later dit soort leugens, die vroeg of laat toch uitkomen, gaan uitleggen aan hun familie en vooral hun kinderen. Hoe kan zo’n bewust liegende persoon in godsnaam hun kinderen goed opvoeden waardoor ze moraal en eerlijke persoonlijkheden worden?
    Ik maak me zeer veel zorgen om onze kinderen en kleinkinderen en wat voor misleidende totaal corrupte wereld zij moeten opgroeien!

 2. Kennelijk heeft onze creator een self destruct ingebouwd in het DNA van de homosapiens.
  Dit onder de noemer verdeel en heers na de eerste uprise tegen de Anunaki.

 3. ‘Terugkijkend op de verschrikkingen die Nazi-Duitsland heeft aangericht, is een fascinerende, verontrustende vraag: waarom en hoe konden zoveel mensen in die tijd onverschillig staan tegenover de misdaden?’

  -Welke verschrikkingen precies? Welke misdaden precies?

  ‘Na de nederlaag van het fascistische naziregime klaagden de mensen onomwonden dat “dergelijke gruweldaden nooit meer” zouden worden toegestaan..’

  -En dat is de grootste grap zonder einde; ‘dergelijke gruweldaden’ en ‘nooit meer’ (een scala aan veronderstelde verschrikken en misdaden).

  Het blijkt -al heel lang- dat jarenlang onderwijs, herinneren, bevestigen, internationale verdragen/resoluties/stategieen en ook het vervolgen van ‘dwarsliggers’ en ‘schennisplegers’, met iedere uitvergroting via opgelegde verontwaardiging, schuldbekening of boetedoening als het er op aan komt, geen reet waard is – neem de covid periode als voorbeeld, of de oorlog tegen terrorisme, of de oorlog/speciale operatie in Oekraine, en nu ook weer pijnlijk op de voorgrond met de situatie ‘je staat achter israel of je staat achter terrorisme’.

  • Frank: mensen zijn beperkt, angstig en fragiel. En dat zal wel niet veranderen.
   Leer ermee te leven. En vindt mensen die je wel inspireren.

   Volgens de Veda’s leven we in het Kali Yuga: het Donkere Tijdperk.
   Deze staat van degeneratie is niet alleen mensenwerk. Maar wordt kennelijk mede veroorzaakt door planeet standen.
   (Mijn oplossing is dat ik hier voorlopig in geloof.
   Het biedt een Oosters perspectief (we ontkomen niet aan de tijdgeest) en weerhoudt mij om te gaan vechten tegen een grote bierkaai.)

   De doorsnee mensen stonden niet onverschillig tegenover de misdaden van de NAZI’s.
   En waren uiteraard in shock.
   De Nederlandse bevolking was doodsbang. Mensen verloren hun werk, hun inkomen, hun opleidingen en de meeste arbeiders waren al arm: de gewone bevolking leefde vanaf 1930 in een wereldwijde crisis met een werkloosheid en grote armoede.
   En met de terechte angst voor de chaos van het instortende kapitalistische systeem en het naderende oorlogsgeweld.
   Er waren geen uitkeringen. Er was geen geld en gewone mensen konden nergens heen.
   Een werkloze kreeg per dag een minimaal bedrag en moest daarvoor dagelijks uren in de rij staan. Vaak ook verplicht werk doen.

   Volgens de historicus Johan Huizinga hangt WO2 nog als een donkere wolk boven Europa.

   • doorsnee mensen stonden/staan niet onverschillig ..in het leven
    -juist

    misdaden van de NAZI’s
    -onjuist, weer in de vage en vanzelfsprekende context

    en vindt mensen die je wel inspireren
    -Mensen in verzet? Of in besef? Nazi’s? Hitler? Over onbegrepen bewondering?

    rest van je verhaal
    -ganzepas het Kali Yuga in
    nb. Met uitzondering van heel wat mensen die niet in de pas liepen/meer besef hadden (okay, mss ook vanwege een andere voorstelling van de bierkaai).
    Maar, bijv. enig besef bij Z-Afrika en de roots van de Boeren, enig besef van Bijbel kennis/Jezus, enig besef van het Nlds nieuws van de dag of dat nu armoede, (kinder)uitbuiting, WOI of een andere crisis was, en ook besef van andere internationaal nieuws en ontwikkelingen ..andere tijden, ander besef maar toch minder mank of onverschillig -kijk maar naar het verzet/jammer joh of de vrijwilligers voor de w-ss/ook helaas.

    Niks pakte goed uit.
    Of; hoe gezonde kringen ..de kracht tot eigen initiatief verloor/A.Kuyper-M. Rutte
    Of; Onderwijs maakt onder-wijs/J. Huizinga woordspeling over de belemmerende werking van onverwerkte kennis op het oordeelsvermogen.
    En of het ook niet/of wel de planeten zijn, ik hekel de mensen en hun rol daarin.

    ‘Het georganiseerde jodendom (neocons, zionisten, B’nai Brith) heeft het zelfbewustzijn van een slang die een muis[/Nazi] verslindt. Het beschouwt de doodsspasmen van de muis[/Nazi] als ‘haat’. Steeds vaker wordt ons geleerd het perspectief van de slang te accepteren, zelfs als we [liever/beter] de muis[/Nazi willen/kunnen] zijn.

    ‘We zijn er al in geslaagd om kennis te maken met de geesten van de goy-gemeenschappen… ze komen allemaal dichterbij… kijkend door de bril die we schrijlings op hun neus zetten.’ (‘Protocollen van Zion’, 12)’

    Goede bedoelingen/armoede (onder-wijs) troef – fijne zondag chandra

 4. stel je ontrekt je aan het globalistische rothchild bankensysteem, wat voor propaganda zou er dan wereldwijd over je verspreid worden?

  idd

  de nationaalsocialisten deden(geen nazis want dat was een door engelse propaganda uitgevonden woord(, voordat ze wwII ingerommeld werden, economisch het juiste

 5. ja inderdaad het Judaïsme krijgt nu het grootste, het allergrootste pak slaag aller tijden…zelfs als het hier en nu volledig ophoud… heeft het de allergrootste nederlaag ooit..én volledig voor eeuwig en nog 1000 jaar erbij… Verloren, !!!! hun heiligheid en respect is helemaal weg, net zoals Hitler is de hele staat zijn aura kwijt door zijn ongebreidelde wreedheid…hun God is Vervloekt…voor de ogen van de hele wereld uitgespuwd… vermoorde kinderen, uithongering van 2 miljoen mensen, hun afschuwelijke en mensonwaardige retoriek zal NOOIT meer vergeten worden…deze uitverkorenen zijn al in de HELL… nooit meer zoals voorheen….de wereld rond, zijn ze nu het allerslechtste Volk van alle tijden..wat men nog probeert het gehuil van vermoorde vrouwen én kinderen zal Nooit vergeten worden…in een wereld waar alles op het internet staat.. door iedereen aanschouwd heeft ook alweer eens het volledige Westen hun rottige aard getoond en hun Propaganda is volledig onderuit gehaald… door duizenden Vermoorde burgers uit Joodse/westerse haat…nogmaals de Davidster heeft het Hakenkruis overvleugeld…

 6. Ondertussen heeft de europese kommissie juist beslist dat het uitmoorden van de Palestijnen zolang mogelijk moet doorgaan en geenszins mag gestopt worden.

 7. Hoe dit mogelijk is?
  Wiens brood men eet, diens woord men spreekt.
  Khazarisch Rothschild geld.
  Met Israël heeft dit net zomin iets te maken dan dat de 666-ster een Davidsster zou zijn.
  Net als alle landen is Israël volledig geïnfiltreerd.

 8. Wat ik in deze discussie van uitroeien van ”andere” mensen zo bijzonder vind is dat velen zeggen dat het door de Rothshields of whatever komt. Dat is absurd. Mensen doen dit al milennia op zijn best en zou me niets verbazen als het langer is.

  Ik klink waarschijnlijk een beetje ala Let God Sort It Out waar ik het niet altijd, maar wel vaak, mee eens ben. Ieder mens heeft dualiteit in zichzelf. Kan goed zijn en samenleven maar ook meegaan en zelfs meedoen in genocide en/of democide (als je het verschil niet weet, echt opzoeken!) en dat steunen. Terwijl dit zijn belang niet dient.

  We hebben met die cor ona waanzin mogen ervaren hoe gemakkelijk een collectief tot waanzin en gruwelen kan worden gedreven maar ook tot goedheid. Vergeet niet, we waren tot stap 7 van 10 van voorbereidingen tot afmaken van medemensen gekomen. In dit geval niet geinjecteerden want ongezond voor de rest van de ”pure” bevolking. We weten wat dat de laatste keer voor gevolgen had maar toch, de meute gaat er vol in mee.

  Ik vind het eng in NL. In plaats van pas op plaats maken na die scam genaamd corana hebben we nu weer een alles aftappen op het internet. Hoeveel jaar nog voordat de politie op mij deur komt kloppen omdat ik dit post?

  Weet iemand een vrij en vrede lievend land anders dan wat ik al gedeeld heb?

  Groeten,
  Hugo

 9. Tijdens de verkiezingen in Gaza stemde praktisch IEDERE Gazaan op Hamas. Terwijl ze heel goed wisten waar Hamas voor stond; de totale vernietiging van Israel en de Israeliers. De Gazanen noemen zich Palestijnen, maar Palestijnen is een verzonnen naam. Diegenen zich Palestijnen noemen zijn een samenraapsel van Arabieren (veel Jordaniers) die in het verleden naar Gaza zijn getrokken. En uitgerekend deze vreemde snoeshanen maken aanspraak op Israel ? Al die duizenden raketten die in tientallen jaren op Israel neergekomen zijn en duizenden onschuldige burgers het leven kostte…niemand hoor ik daarover. Al die zelfmoordaanslagen, gijzelingen en bomaanslagen door Hamas in Israel….iedereen zwijgt weer. Zag u Israel voor deze oorlog zulke praktijken uithalen in Gaza ? Wat ook vergeten word is dat Hamas de Islamitische Jihad uitoefent. Wereldwijd worden Islamitische cellen geactiveerd om na Israel ONS aan te vallen. Laten we hopen dat dit geen derde wereldoorlog word, uitgelokt door de; JIHAD !

  • Het grootste en politiek machtigste deel van de Israhellische bevolking zijn Ashkenazis, zgn “Duitse” joden. Deze lieden zijn afkomstig uit een staat in Oost-Europa Khazaria geheten, daar waar dat nu Oekraïens en Russisch grondgebied is. Deze mensen hebben op een zeker moment in de geschiedenis het joodse geloof aangenomen maar hebben genetisch niets met Semieten van doen. Hun aanspraak op een staat in Palestina is op niets gebaseerd. Daarentegen hebben vele arabische inwoners van Palestina semietisch bloed.

   Jouw verhaal is ook op niets gebaseerd en probeert Israëlische moordpartijen goed te praten.

 10. Chandra bedankt voor je oprechtheid
  Het is een gevecht tegen de kwade
  machten.
  Baphomet (lucifer) aanhangers.

  K-Rino- Grand Deception.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in