Thierry Baudet, de prominente Nederlandse rechtse leider van de partij Forum voor Democratie (FVD), werd plotseling aangevallen in de Belgische stad Gent. De aanvaller, gewapend met een paraplu, had het op Baudet gemunt toen hij een lezing wilde geven op een evenement van een conservatieve universiteitsgroep, bericht Voiceofeurope.

Beelden van het schokkende incident werden online gedeeld door de Belgische rechtse figuur Filip Dewinter. Op de video is te zien hoe een man Baudet abrupt aanvalt met de paraplu. In zijn commentaar op de gebeurtenis merkte Dewinter op dat het een “schande voor onze veiligheidsdiensten” was.

Na zijn arrestatie sprak de dader naar verluidt zinnen in het Russisch of Oekraïens, wat zijn motieven nog intrigerender maakt. De aard van deze opmerkingen wordt nog onderzocht.

Het incident heeft Nederlandse politici over het hele spectrum verenigd in hun veroordeling. “Het is volstrekt onacceptabel wat er vanavond met Thierry Baudet is gebeurd,” verklaarde Frans Timmermans, de voormalige Green Deal-chef van de EU die bij de komende Nederlandse verkiezingen op een socialistisch-groen platform naar stemmen dingt. Hij benadrukte op X: “Geweld mag nooit worden getolereerd. Het vrije woord moet worden beschermd en de dader moet worden vervolgd. Ik hoop dat het goed gaat met Baudet.”

Mark Rutte, de vertrekkende premier van Nederland, herhaalde dit sentiment op sociale media: “Van politici blijf je af. Wat Thierry Baudet vanavond overkwam in Gent is volstrekt onacceptabel. De ideeën van politici waar je het mee oneens bent bestrijd je met woorden en nooit, maar dan ook nooit, met geweld.”

  De vraag die iedereen in de wereld zich zou moeten stellen

Ondanks de schokkende gebeurtenis ging Baudet door met zijn lezing. Later, in een gesprek met de Nederlandse radio, meldde hij dat hij “een behoorlijke buil” had als gevolg van de aanval.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

GREAT RESET DOSSIER

Interview met Thierry Baudet: “Fantastisch dat Poetin bestaat” (Video)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDit is hoe het was om onverschillig te zijn voor de nazi-genocide
Volgend artikelIsraël en de verenigde Staten krijgen een diplomatiek pak slaag
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

65 REACTIES

 1. Volgens mij was dat geen russisch,mijne computer kan het niet vertalen van russisch,maar denk eerder dat het een cia mossad achtig iets is. Die gaan heel ver om onze democratie kapot te maken. Verder hoop ik dat thierry er niet veel aan over heeft gehouden. Ik wens hem veel sterkte en hij is mijn partij en daar ben ik trots op.thierry dank je dat jij je voor ons kwetsbaar op stelt en als ik de hufter te pakken krijg👊

   • THIERRY làfhartig hardhandig geattaqueerd PRIMO, ….
    c.q. lucratieve* optie SECUNDO :

    Die idiote ‘linkse’ , ‘slinke ❗’ UA-KRASTANER p r o b e e r d e zich allicht bovendien in de schijnwerpers te fietsen, om voor ’n jaar of wat de Belgische ‘bak*’ (‘bajes’) in te draaien ….. ; ‘verzekerd bewaard*, op hermetisch hotel* achter traLiIIIIIes, fèrm ‘frètten’* (‘smìkkelen’) en ping-pongen*, GSMpie om met Mutti und Vati te bellen, …. TV-kijken hoé ’t mannevolk in UAKRASTAN afgeslacht wordt – exclusief híj uiteraard ! – , … fèrm wàrm en droog binnen, nu de winter voor de deur staat ……en/MÁÁR LAST BUT NOT LEAST mittlerweil NÍÉT naar de UAkrastaanse LOOPGRAVEN-, & GRACHTEN GEPILOTEERD worden door die mensenverslindende en niemand of niks van zijn VOLK ontziende ” z ” …. 😉

    En dan nog te bedenken dat Thierry Baudet & FVD’rs opkomen tégen diézèlfde oorlog in UA !
    ONDANK is ’s WERELDS LOON ! STANK VOOR DANK, zodus …..

    SLAVA FVD 🎪

    “VERO NIHIL VERIUS” 27 X 2O23 12:23

  • Het is Oekraïens, een mengvorm van Russische, Poolse, Hongaarse, Roemeense en Turkse dialecten aangevuld met Duits. Zoiets. België zoekt nog naar een tolk om de verdachte te kunnen verhoren. Verdachte moet maar één Belgisch woord leren alvorens zich naar het verhoor te begeven: “Salduz”, een gevreesd woord bij de Belgische politie die dan op zoek moet naar een Oekraïenstalige advocaat.
   Oekraïener slaat Russofiele Hollander met paraplu, daar komt het op neer. Het regende overigens ook. Nu maar hopen dat Bulgarije niet in het conflict betrokken raakt want Bulgaren weten echt alles van paraplu’s, Bulgaarse paraplu’s worden zelden overleefd.

 2. Die gast is ook alweer op vrije voeten. Hij valt de politicus aan die tegen oorlog is in het thuisland van de dader. Dat zegt iets over de intelligentie van de dader. En hoe die persoon verwijderd is van de werkelijkheid. Een gevecht ga je aan met woorden, als je geweld wil gebruiken tegen mensen dan moet men bij het leger gaan werken.

  • Idd, het zou terecht zijn deze rat terug te sturen naar banderastan en dan kan hij na drie uur training met een paraplu naar het oostfront gestuurd worden.

  • In 1978 werd de naar het westen gevluchte schrijver Georgi Markov met een prik van een paraplu vermoord op de Waterloo Bridge in Londen door hoogstwaarschijnlijk een medewerker van de Bulgaarse geheime dienst.
   De datum? 11.09.1978!

  • Ik vermoed ook dat het een hinderlaag was. Dat thierry gevraagd is door de uni kids maar dat tegenstanders ervoor gezorgd hebben dat de lezing niet zou doorgaan door middel van een doorgedraaide oekrainer. Of de cia van nederland kan ook,het stinkt naar opzet en als iemand het adres heeft van die oekrainer die hier een groot bakkes heeft terwijl in zijn vaderland al 500.000 mannen zijn gedood ,wil ik die beste zieke geest gerus een bezoek brengen van het weekend met mijn parpaplu.🙅‍♀️

 3. De idioot is al op vrije voeten wat dat zegt is dat ik zometeen rutte en frans timmermand met een paparaplu op hun smoel mag meppen en ik gewoon op vrije voeten blij. Mooie uitnodiging .

  • dat zou je denken ja, maar herinner je dan de zachtaardige fakkeldrager die aanbelde bij Kaag en alleen wilde praten, die ging voor 6 maanden de bak in.

   maar die man die het huis van BVNL (van Haga) bestormde kwam meteen op vrije voeten, zo ook de man die hier echt aanvalt en slaagt in die aanval, hoe absurd is dat, dat is wederom meten met 2 maten, oftewel the SSystem @work.

   • Net als de poep taart gooiers bij fortuyn – nooit gepakt
    F. van de G. Die fortuyn dood schoot – ook weer vrij

    Na mh17 was er een man die op oprit naar villa van timmermans overstuur/ aggressief timmermans in auto aansprak. Ook nooit meer wat van gehoord.

    Het zijn niet de woorden maar de daden die tellen.

    • In het lichaam van Pim Fortuyn zijn kogels gevonden van een verschillend kaliber. Naast de 9mm-kogels uit het wapen van Van der G. is er ook een 5.66mm-kogel gevonden in het lichaam van Fortuyn. Dit staat in een kopie van een KLPD-rapport dat door een klokkenluider is overhandigd aan Ine Veen die deze gegevens heeft gecontroleerd en verwerkt in haar boek Moord namens de ‘Kroon’?.
     Abu FATah?
     Zie “deepjournal”.

  • Hetzelfde gedaan bij TimmerFrans, Ruttje: 1 jaar cel. Bij Kaagje: 1,5 jaar cel (want vrouw), bij Yeşilgöz: 2 jaar cel, want zei is buitenlands en vrouw, dus extra zielig.

 4. …aanvallen op politieke tegenstanders is een Groen Links en PVDA dingetje…nu ineens veroordelen ze het maar ze zijn in het verleden zelf HOOFD dader geweest….de rest van de politiek partijen keek toe en zweeg, ze vonden het wel best. En wat te denken van een paard van de koningin die genoemd is naar de moordenaar van een politicus….nog een doordenkertje…

  Pisdemocratie, pisvolk.

  • Ja zag net op ninefornews dat ze daar vooral reageren met de angst ,zoals de pim fortuin moord. Er werd verwezen naar de ware aard van die moord ,ergens op video…
   Jammer genoeg zonder link, wilde weleens weten wat de ware aard was van die volkerd en wie er achter zat. Kijk dat pim weg moest omdat die imf/who/ wefhoeren deze agenda BBB moesten doordrukken dat wist ik al. Pim had zeker nu de leidende grootste partij geweest.
   Maar niet wie echt achter de moord zat ……het maakt me nog steeds woedend dat pim zo opgeofferd is en wat ze nu met thierry uitvreten maakt me al helemaal boos. Ik ben van mening dat die hufters die pim hebben vermoord en wie er achter zaten ook thierry uit de weg willen. …….denk niet dat we hier het laatste van gezien hebben. Er zit iets te broeien…

   • De inmiddels oud-premier Wim Kok en oud-minister van Biza Klaas de Vries (beiden PvdA) mochten in 2003 aanschuiven bij de Bilderberg-conferentie in het Franse Versailles. Het kan absoluut niet zo zijn dat beide heren niets afwisten van de ware achtergronden van de moord op Pim Fortuyn door de Dutch Deep State op 06.05.2002 (6 + 5 = 11).
    De over het paard getilde & verwende blaag bilderbergbitchbeatrix noemde in 2014 haar nieuwste paard Volkert en dit is een overduidelijke verwijzing naar patsy en vermeende moordenaar Volkert van der Graaf, die in datzelfde jaar vervroegd vrijkwam en afspraken met justitie structureel niet nakwam.

  • Het had moeten opvallen dat deze persoon bij de deur was gaan postvatten
   Op video zie we ook een paar buitengewone omstanders (2) die het zicht vanaf de straat op het gebeuren moeten belemmeren.

  • Ik ken die tekeningen nog van hoe de Wehrmacht Nederland verliet op “geleende” fietsen van oma….volgens mij is het Nederlandse leger er niet ver van verwijdert, nog even lekker een paar bommen leveren aan Israel voor de Gaza en dan kunnen we de handleiding: hoe maak ik een houtgasgenerator weer tevoorschijn halen.
   NAVO, fietsen en papieren vliegtuigjes.(en een grote bek)

   • Het hele plaatje is dat Nederland en de NATO straks op verschillende fronten oorlog krijgen: in de Baltische staten, Zuid Europa en onze binnenlanden. Hou ik de “vredes” missies en andere inzet even buiten beschouwing…Dat kan de gemiddelde generaal niet bevatten en de WEF politici al helemaal niet….geen soldaten over om het eigen binnenland te verdedigen tegen een vijand die al in onze grenzen leeft…die gaan dus helemaal in de modus van “Dienstplicht”, roepen vervolgens iedere man/vrouw vanaf 18 onder de wapens en zodoende worden de moslims met Nederlands paspoort in het kader van gelijkheid bewapend TEGEN de oorspronkelijke bevolking…

    Om die reden moeten we nu gaan stemmen, om te voorkomen dat de WEF regering wapens gaat uitdelen aan moslims…want zo achterlijk zijn de lieden die ons besturen…

    het is alleen nog het Wanneer, niet als , of zoiets. WANNEER !

    • Klopt helemaal, het is een tijdbom en we kunnen helaas de klok niet zien.
     Maar ik denk dat het niet al te lang meer gaat duren.
     Ik woon op Cyprus en ik hoorde uit eerste hand hoe Israelisch (die zich bedreigt voelen) nu versneld proces wapenvergunningen aanvragen !!!
     Oftewel, als ze de zee ingaan zijn ze dan van plan een nieuw Gaza op Cyprus te creeeren?
     Behalve dat, zit het hier nu zo vol met materieel en soldaten dat we onderhand prime target zijn.
     Er gaat wat komen maar goedkomen niet, terug naar Nederland is ook geen optie over 16 jaar heb ik geen woning meer nodig maar een plek in het verzorgtehuis.
     Denk je echt dat er een soort van motivatie zou kunnen zijn onder de nu over 18? In 1993 was het een iets andere mentaliteit, we hadden er eigenlijk geen zin aan maar goed het was zo we maken er het beste van.
     Achteraf moet ik zeggen dat het een goede les was mbt. sociale vaardigheden en zelfstandigheid.
     Maar ik hoor steeds meer over hoe zich de maatschappij aan vrij jonge mensen moet aanpassen, dus ik weet het niet hem er weinig vertrouwen in.

     • Mocht Cyprus niet meer gaan zou ik Kreta opzoeken, weerbare bevolking, bijna onmogelijk voort de mossels om daar te terroriseren….

  • Correct Rutte naar de NAVO.
   Rutte oorlogshitser nr.1, gesteund door het Pentagon.
   Als het toch een rotsooi moet worden, doe het dan goed.

 5. wat zijn ze toch meegaand hier rutte en timmerfrans vonden het zo erg , werkelijk?
  dit valt niet goed voor de linkse , kan ze stemmen kosten.

  • Ieder woord uit Rutte of Timmermans is ofwel totale onzin, of in alle oprechte debiliteit gelogen.

   Timmermans beweerde dat de Islam al 2000 jaar in Europa was/ bestaat…..als je 8 jaar oud bent kan je dat denken, als je ene volwassen vetklep bent van ergens achter in de 50 of 60 , en je zit in de politiek, dan ben je een complete mongool. alleen al die uitspraak is genoeg bewijs om deze lul ontoerekenings vatbaar en oner curatele te plaatsen…

 6. Iedereen een paraplu op naar Brussel en meppen in de EU 🙂 het zal niet gebeuren, maar dromen mag toch?
  Pim wordt neergeschoten, die had iets positiefs voor de bevolking kunnen betekenen, maar de ratten die alles naar de donder helpen lopen lekker rond.
  Gerechtigheid kunnen we binnenkort uit het woordenboek halen.

 7. Ik ben geen kenner van Russisch noch Oekraiens… maar “Fascismus”, of wat daar op lijkt, heeft geen verdere vertaling nodig.

  Ook deze kogel paraplu komt van links. Hij komt van de demoniserende media, en politici.

 8. We weten wie het vriendje van Mark Rutte is

  De sociale media werden gisteren overstroomd met berichten over het nieuwe vriendje van Mark Rutte.
  Een jong iemand die bij iedere belangrijke internationale vergadering van de overheid aanschuift.
  Het mysterie van het jonge personage dat bij iedere belangrijke internationale bespreking van de overheid opduikt naast Mark Rutte is opgelost.
  Sommigen vroegen zich af of het misschien zijn nieuwe vriendje was. Anderen dachten dat het misschien toch een vrouw was, in plaat van een man. >>>

  https://niburu.co/binnenland/19051-we-weten-wie-het-vriendje-van-mark-rutte-is

  • Wilde met dit artikel van Niburu alleen maar aangeven dat er een nieuwe Manchurion Candidate in de maak is gekke lotte een entiteit die niet weet wat zij is man of vrouw, maar dat is een bijkomstigheid het feit is dat Lotte Rutte gaat opvolgen en klaar gestoomd wordt om voor een langetijd de WQEF agenda uit te rollen, zulke entiteiten zoals lotte kunnen geen zwakke punten richten zich met alle energie op het satanische gedoe, en geen hond interesseert zich en doen zich laten gelden dat ze alles weten wat er rondom deze kliek van satanisten afspeeld, zeg maar een beetje woke zijn.

   De vergadercultuur, marktwerking en liberalisering met de paplepel ingegoten hebben gekregen, zich afzetten door traumatische ervaringen en oud zeer uit hun jeugd, gepest zijn om uiterlijk of lichaamelijke kenmerken, nog nooit een klap uitgedeeld tegen de pestkoppen die hun jeugd en schooltijd hebben verziekt, m.a.w. gewoon een pest pleuris hekel aan gewone, hetero mensen hebben.

 9. Laten we even een stapje terug doen en even analyseren. De vraag ten eerste is waarom een aanval met een paraplu. Daar sla je echt geen deukje mee in een pak boter. Maar toch heeft hij een flinke bult op zijn hoofd. Raar om het vriendelijk te stellen.

  Ten tweede. gezien het controversiele (ik snap niet waarom) karakter van zijn voordracht zou er beveiliging moeten zijn. Die hebben klaarblijkelijk gefaald ala de Mossad et al. Wederom raar om het maar zo te zeggen.

  Wat ook bijzonder is is dat alle kartel partijen dit veroordelen terwijl voorheen aanvallen op FVD prima was. Denk aan die emmers vol kots, stront ed over een jong FVD boot heen werd gemikt. Prima en leuk! Of het slaan van, ik meen Pepijn, in de tweede kamer terwijl op video. Dader kunnen we niet vinden. Om maar wat te noemen. Er zijn meer voorbeelden waar de kartel partijen en de media het allemaal top vinden.

  Nu wordt de voorman geslagen met een paraplu en heeft er een flinke buil aan over gehouden. Ik wil niet lullig doen maar met een paraplu dat veroorzaken geloof ik niet. Stevig windje en dat ding gaat stuk.Zeker de politici die dit allemaal veroordelen terwijl ze het zeker sinds Pim allemaal prachtig vinden om de partijen die ”buiten de lijntjes willen kleuren” te demoniseren via de media.

  Waarom die verontwaardiging van de gevestigde orde is dus de vraag wat mij betreft. Wat mij betreft heeft dat te maken met de SBU en hun doodlijst. Iedereen die naar vrede streeft komt op die lijst met de steun van de regering van Ukraine. Zelensky heeft ook gedreigt dat de vluchtelingen in de EU terroristen kunnen worden als de EU verkeerde keuzes maakt.

  Het westen begint steun af te schalen en tadaa een aanslag op een politicus tegen de ellende daar. De rest schijt nu in zijn/haar broek omdat het niet langer te steunen valt maar ja, dan zelf potentieel slachtoffer zijn van terreur is heel wat anders dan zelf terreur uitoefenen….

  Maar goed, dat is mijn eerste gedachte rondom dit ”incident”. Het was een waarschuwing vanuit Ukraine. Blijf ons steunen want anders… Gut, zo fijn na al die fundamentalistische moslims importeren (ik ken heel fijne moslims die prima willen samenleven en daar heb ik geen enkel probleem mee en drink ik wel eens een biertje mee en zij een colatje.)

  Hoe dan ook, dit verhaal stinkt. Ook vanuit FVD.

  Groeten,
  Hugo

  • Pfff het is een grote paraplu
   Paraplu overleeft klap niet
   Daarom slaan met stevig handvat, is ook veiliger voor Boudet.

   Geloof niet in sbu betrokkenheid, hebben al genoeg aan hun hoofd, maar zijn vast niet tegen.

   NL heeft nu ook net als vs een homeland security in het n c t v
   Aivd en mivd onder curatele kun je wel stellen.

   Bij aanslag in oslo kwam naar voren dat centrum en regerings buurt onder vs surveillance stond.
   Alle wifi en gsm verkeer daar werd herleid via hun imsicatchers
   En ze hadden daar surveillance detectie units (Mensen).

   Dus bevrijding / bevreiding ??? Hoezoo / Houzee
   Dus souvereiniteit ??? Hoezoo / balkenende: “ik kan echt geen nee zeggen” (Uitzending: Afganistan, Irak en later; Syrie en LIbie).

 10. Als ik zo’n gast met een pet en een hoodie erover voor mijn deur zie staan ga ik niet naar huis. Hoe kan het dat er überhaupt iemand op dat bordes mocht staan als daar een beveiligd persoon langs moet. En die klap was niet enkel een vouw paraplu, anders krijg je geen buil en een lichte hersenschudding.

 11. Onze politici zijn huichelaars als ze vriendelijk gaan doen tegen Baudet, die ze zelfs achter slot en grendel wilden hebben.
  Volgens de FVD heeft hij een hersenschudding.. ik hoorde hem niet over een paraplu, maar een voorwerp

  • Volgens de berichten was de paraplu oranje.
   Toevalligheidje van een oekrainse oorlogsvluchteling ,die in België de Nederlandse politiek volgde .
   Ja. Een wonderkind .

 12. Ach, hebben we eerder gehoord bij dood van Fortuyn van politici. Ik denk dat ze eerder denken ‘had ie niet wat harder kunnen slaan’.

  • In een msm-krantje zag ik gisteren een foto van schaatsster Irene de Jong die tijdens de finish een vrijmetselaarsgebaar maakte.

 13. https://www.frontnieuws.com/fvd-politicus-thierry-baudet-aangevallen-in-gent/
  Vreemd dat rechts nooit overgaat tot dergelijke actie’s.
  Persoonlijk heb ik er alle reden toe.
  Zonder een rietje kan ik niet drinken!
  En nu Nederland aan het vergrijzen is, zal de mensen die niet zonder een rietje kunnen drinken toenemen.
  Klimaat Paus franS timmermanS is mede verantwoordelijk voor het verbod op rietjes.

  Of de plastic rietjes van mensen die niet zonder een rietje kunnen drinken, voor meer milieu-verontreiniging zorgen, dan de idioten die niks anders dan oorlogje kunnen spelen?
  Of voor meer milieu-verontreiniging zorgen, dan de niet-Westerse volksverraders die hun land en hun volk in de steek laten.
  Hoogstwaarschijnlijk niet.
  Er is een verbod op plastic rietjes in gevoerd, zonder te zorgen voor een goed alternatief.
  De rietjes zijn nu van papier, wat smerig en slap wordt, zodra het vochtig wordt.
  Ik kan het me niet voorstellen dat niemand zich dat vooraf heeft gerealiseerd.
  Velen van die sLinke menschen, hebben hun boterham in de zorg verdiend en/of doen dat nog steeds.
  Een verbod op plastic rietjes was nooit ingevoerd, als het iets religieus zou zijn.
  En al helemaal niet wanneer het iets was van een niet-Europese cultuur.

  Over dat verbod heb ik nooit iemand over horen klagen.
  De moderne Seyss-Inquart, die zijn rol als de minister-president zegt neer te leggen, probeerde zich stoer te uiten door te zeggen dan mensen met een handicap op hun eigen benen moeten leren staan.
  Terwijl de mogelijkheden daartoe worden ontnomen.
  De idioten die Thierry Baudet aanvielen, ook dat domme lichaam wat op de achtergrond er zo’n lol van had, profileren zich als, zeer fatsoenlijke mensen. Maar het zijn natuurlijk lafaards.
  Een moord op Baudet of een ander die niet mee marcheert met de nakomelingen van Arent de Vries & Meinoud Rost van Tonningen, zal geprezen worden, als worden gevierd door die verraders.
  Jesse Klaver, die heeft laten weten dat hij het niet erg zou vinden, als Baudet hetzelfde zou overkomen als Pim Fortuyn.
  Die Jesse Klaver reageerde op de aanslag van Baudet, alsof hij het ineens niet meer zou wensen.
  De pleger zou een Oekraïner zijn geweest of nog gekker, een Oekraïense extremist.
  We worden toch zo in de gaten gehouden, het Vierde Rijk controleert toch zo.
  Maar toen even niet.

  Met zulke actie’s brokkelt het masker af van de sLinkse mensch!
  Het schijnheilige tuig.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in