MerandaDevan / Pixabay

We naderen snel het point of no return in het Midden-Oosten. Tot nu toe zijn er meer dan 28.000 mensen gestorven als gevolg van het conflict tussen Israël en Hamas, maar als er een volledige regionale oorlog uitbreekt, zal het uiteindelijke dodental vele malen hoger liggen. Helaas lijkt het erop dat een volledige oorlog precies is wat we gaan krijgen. Dag na dag zijn er meer escalaties, en nu heeft de regering Biden plannen goedgekeurd voor “een reeks aanvallen gedurende een aantal dagen” tegen doelen in Syrië en Irak… schrijft Michael Snyder.

Amerikaanse functionarissen hebben aan CBS News bevestigd dat er plannen zijn goedgekeurd voor een reeks aanvallen gedurende een aantal dagen op doelen – waaronder Iraans personeel en Iraanse faciliteiten – in Irak en Syrië. De aanvallen zijn een reactie op drone- en raketaanvallen op Amerikaanse troepen in de regio, waaronder de drone-aanval van zondag waarbij drie Amerikaanse soldaten omkwamen op de Tower 22 basis in Jordanië, vlakbij de Syrische grens.

Minister van Defensie Lloyd Austin vertelde verslaggevers donderdag in het Pentagon dat de VS aanvallen op Amerikaanse troepen niet zal tolereren.

“Dit is een gevaarlijk moment in het Midden-Oosten”, zei Austin, waarbij hij opmerkte dat de voortdurende oorlog van Israël tegen Hamas in de Gazastrook en aanvallen van Houthi-rebellen in Jemen op commerciële schepen in de Rode Zee ook in de regio plaatsvinden. “We zullen ons blijven inzetten om een breder conflict in de regio te voorkomen, maar we zullen alle noodzakelijke acties ondernemen om de Verenigde Staten, onze belangen en onze mensen te verdedigen, en we zullen reageren wanneer we kiezen, waar we kiezen en hoe we kiezen.”

Ik kan me niet herinneren dat ik het ooit ergens met Lloyd Austin over eens ben geweest.

  Oekraïne versus Palestina - De cijfers vertellen het verhaal

Maar in dit geval ben ik het er zeker mee eens dat “dit een gevaarlijk moment is in het Midden-Oosten”.

Eén verkeerde beweging kan resulteren in duizenden raketten die alle kanten opvliegen.

Natuurlijk vuren de Houthi’s al regelmatig raketten af, en donderdag heeft het Amerikaanse leger ze opnieuw geraakt

Het Amerikaanse leger heeft donderdag een grondstation en 10 drones vernietigd in gebieden in Jemen die worden gecontroleerd door de Houthi’s – de meest recente operatie gericht op hun middelen sinds de militante groep begon met het aanvallen van commerciële en marineschepen in de Rode Zee.

De aanvallen werden uitgevoerd “uit zelfverdediging” omdat de doelen “een dreigende bedreiging vormden voor koopvaardijschepen en de schepen van de Amerikaanse marine in het gebied”, aldus het Amerikaanse Central Command in een verklaring. “Deze actie beschermt de vrijheid van navigatie en maakt internationale wateren veiliger voor schepen van de Amerikaanse marine en koopvaardijschepen.”

Uren eerder schoten Amerikaanse strijdkrachten een ballistische raket neer die werd afgevuurd vanuit “door Houthi gecontroleerde gebieden in Jemen”, aldus Central Command. Het leger vernietigde ook drie Iraanse drones in het gebied.

De VS is al in oorlog in het Midden-Oosten, maar de meeste Amerikanen lijken zich dat nog niet te realiseren.

Ondertussen bereiden de IDF en Hezbollah zich voor op een “onvermijdelijke” oorlog in Zuid-Libanon. Het volgende komt van ABC News

Het vooruitzicht van een grootschalige oorlog tussen Israël en Libanon’s Hezbollah militie beangstigt mensen aan beide kanten van de grens, maar sommigen zien het als een onvermijdelijke uitloper van Israël’s voortdurende oorlog tegen Hamas in Gaza.

Zo’n oorlog zou de meest vernietigende kunnen zijn die beide partijen ooit hebben meegemaakt.

Volgens het akkoord dat een einde maakte aan de laatste oorlog in Libanon, mogen Hezbollah-troepen zich niet ten zuiden van de Litani bevinden.

  "Niet uitgelokte aanval" of een Deep State oorlog?

Israëlische functionarissen zijn vastbesloten om de bufferzone in Zuid-Libanon te herstellen, maar Hezbollah zal zich nooit vrijwillig terugtrekken ten noorden van de Litani-rivier.

Er is dus oorlog op komst, en die zal waarschijnlijk erg rommelig worden

Een grootschalige oorlog zou zich waarschijnlijk uitbreiden naar meerdere fronten, de betrokkenheid van Iraanse proxies in Syrië, Irak en Jemen escaleren – en misschien zelfs Iran zelf erbij betrekken.

Het zou ook de VS, Israëls naaste bondgenoot, dieper in het conflict kunnen meeslepen. De VS heeft al extra oorlogsschepen naar de regio gestuurd.

Hezbollah heeft 150.000 tot 200.000 raketten en kruisraketten van verschillende reikwijdten, zegt Orna Mizrahi van de Israëlische denktank Institute for National Security Studies. Dit arsenaal is minstens vijf keer groter dan dat van Hamas en veel nauwkeuriger, zei ze.

Maar er is een sprankje hoop.

Er wordt momenteel onderhandeld over een mogelijke deal die zou leiden tot op zijn minst een tijdelijk staakt-het-vuren tussen Israël en Hamas…

Hamas heeft zijn initiële goedkeuring gegeven voor een staakt-het-vuren en een gijzelingsovereenkomst in de Gazastrook, kondigde het Qatarese ministerie van Buitenlandse Zaken donderdagavond aan.

Israël had ook ingestemd met het voorstel dat was overeengekomen in gesprekken in Parijs, voegde Doha eraan toe. “Er is nog geen deal.”

“Hamas heeft het voorstel positief ontvangen, maar we wachten op hun reactie”, vertelde een Qatarese functionaris aan Reuters. Hamas ontving het Parijse voorstel voor een wapenstilstand en de vrijlating van gijzelaars in Gaza, maar gaf geen reactie aan een van de partijen, vertelde de media-adviseur van het hoofd van het politieke bureau van de islamitische beweging aan Reuters op donderdag.

Er is sprake van dat een akkoord de gevechten een paar maanden zou kunnen “pauzeren.”

  Blinken: Witte Huis klaar om samen te werken met Congres bij het opleggen van sancties aan het ICC omdat het durft op te roepen tot arrestatiebevelen voor Israëlische leiders

Als dat daadwerkelijk gebeurt, wordt de oorlog pas na de winter hervat.

En die timing vind ik buitengewoon interessant.

Aan de andere kant van de wereld bereiden Amerikaanse functionarissen zich koortsachtig voor op “een mogelijke Chinese invasie van Taiwan“…

De Verenigde Staten haasten zich om hun militaire capaciteiten in de regio Azië-Stille Oceaan te verbeteren ter voorbereiding op een mogelijke Chinese invasie van Taiwan, meldde Reuters woensdag.

Vijf jaar geleden werd iedereen die suggereerde dat China Taiwan zou binnenvallen uitgelachen.

Maar nu is alles veranderd.

In de afgelopen maanden heeft Xi Jinping openlijk gedreigd om Taiwan binnen te vallen, en dit heeft tot een enorme bezorgdheid geleid

De Chinese president Xi Jinping heeft het leger van het land opgedragen om in 2027 klaar te staan om Taiwan binnen te vallen. De VS neemt een positie in van “strategische ambiguïteit” als het gaat om de verdediging van Taiwan, maar president Joe Biden heeft meerdere keren gewaarschuwd dat de VS direct militair betrokken zullen zijn als China het eiland binnenvalt, wat het Witte Huis voortdurend heeft moeten terugdraaien.

Op het moment dat China Taiwan binnenvalt, zijn de VS en China in oorlog.

En zoals ik in mijn nieuwe boek bespreek, is dat slechts een van de grote oorlogen waar we de komende jaren mogelijk mee te maken krijgen.

Geniet dus van deze periode van relatieve stabiliteit nu het nog kan, want het zal niet lang meer duren.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

Analyse: VS niet klaar voor oorlog met IranVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelKijk: Dr. Drew legt uit hoe RFK Jr. hem wakker schudde voor de leugens van de MSM
Volgend artikelBiden in vodden
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

9 REACTIES

 1. Ik betrap mezelf er op dat ik nu het helemaal niet erg zou vinden als de Amerikanen de verliezende partij zouden worden in dit conflict. Niet dat ik ook maar enige symphatie heb voor de tegenstanders, geen symphatie, wel begrip.

 2. joodje nooit genoeg!
  Eerst krijgen ze land aan het oosten van de Middellandse Zee, dat eeuwen Palestina hete.
  Dan zijn de joden elke dag bezig met landjepik, land pikken van hun buren Palestina.
  En er is niemand c.q. geen land in de wereld die daar verontwaardigd over is, best raar.
  Ook in de VN (inmiddels weer ik niet waarvoor die organisatie staat), is landje pik normaal.
  Wat zou Duitsland doen als Nederland elke dag een stukje land van ze zou pikken?
  Wat zou België doen als Nederland elke dag een stukje land van ze zou pikken?
  Wat zou de VN doen als de Duitsers en de Belgen, Nederland veroordeeld van land pikken?
  Wat is het verschil, tussen Nederland, Duitsland en België, en Israël en de Palestijnen?
  Verschil: de drie Europese landen zijn Staten, en worden erkend.
  Palestina worden door de joden nooit en te nimmer een STAAT, en zal nooit erkent worden door diverse westerse landen, waaronder Nederland..!!
  Land van de Palestijnen afpakken, de Palestijnse bevolking de woestijn in sturen, en daarna janken als jonge Palestijnen hun land terug willen.
  Als je met mensen buiten het westen hierover spreekt, dan veroordelen ze allemaal de joden en het westen.
  De wereld is aan het kantelen, en dat gebeurt het meest vanuit het Midden-Oosten en Oosten.
  De mensen in het Midden-Oosten en Oosten weten beter, dan het Westen dat het einde van
  het Amerikaanse Hegemonie en hun Unipolar politiek systeem afloopt, ook de Europese leiders van de Vazal Staten, zien deze ommekeer.
  Het is daarom dat de Amerikanen en Europeanen en de joden,
  Oorlogen voeren, met de rug tegen de muur, is het:
  De DOOD of de GLADIOLEN.

  • Wat bijna niemand weet is dat ze in begin 20e eeuw een stuk land kregen van Stalin wat ongeveer 2.5x keer groter was dan het huidige. De voorwaarde was alleen dat ze het zelf moesten opbouwen. Een handjevol is er ooit naartoe gegaan, maar er zijn best wel wat aanbiedingen geweest aan het “üitverkoren” volk.

 3. “We zullen ons blijven inzetten om een breder conflict in de regio te voorkomen, maar we zullen alle noodzakelijke acties ondernemen om de Verenigde Staten, onze belangen en onze mensen te verdedigen, en we zullen reageren wanneer we kiezen, waar we kiezen en hoe we kiezen.”
  ….
  Dus : We doen wat we willen omdat we de USA zijn.

  • Een Russische onafhankelijk journalist zei,
   Vroeger riepen de Amerikanen nooit zoveel, maar Bombarderen gewoon, Japan 2X de A bom.
   Tegenwoordig roepen en schreeuwen de Amerikanen meer, en Bombarderen in woestijnen, 2 schapen dood.
   De journalist zei, van Schreeuwers hoef je geen ANGST te hebben, zij doen zelf in hun broek.
   En Biden komt steeds minder vaak Washington uit.
   Hij zei, de Amerikaanse macht ziet er steeds meer als een oude appel die aan het verschrompelen is.
   En Europa merkt meer en meer dat ze op het verkeerde “PAARD” hebben gewed.

 4. Dit gevaarlijke moment wordt indirect gefinancierd door EU (via de EU Commissie en de NAVO). Het leegzuigen van EU middels de Oekrie kwestie doet dubbele dienst: het uitschakelen van EU als natie conglomeraat, en het financieren van andere gewelddadigheid voor machtsbehoud. Twee vliegen in 1 klap. Terwijl jij nog met jouw duurbetaalde vlaggetje stond te wapperen voor Oekriestan, begon de parasiet aan de Gaza strook te vreten. Daar ligt een mooie gas bel onder het water. Maar waarom wapper je nu niet met je Palestijnen vlaggetje? En zo laat jij de parasieten de wereld kapotvreten. De walm die uit het broednest in het midden-oosten zal opstijgen, gaat ook jouw wereld bedekken. Parasieten leven om te vernietigen, maar venietigen uiteindelijk ook zichzelf – zo ver zijn we echter nog niet.

 5. Er zijn op dit moment wel meer plaatsen in de wereld waar oorlog dreigt ! Tussen Venezuela en Brits Guyana ! Noord Korea met Zuid Korea / VS ! In Amerika zelf dreigt burgeroorlog met de staat Texas ! Het is een groot kruidvat wat elk moment kan ontploffen als de vonk er is !

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in