Diepe vertrouwenscrisis in de traditionele media

1

Voor de allereerste keer zegt minder dan de helft van de Amerikanen de traditionele media te vertrouwen.

Uit de jaarlijkse Edelman Trust Barometer blijkt dat de Amerikaanse media in een crisis verkeren: slechts 46% van de Amerikanen zegt nu vertrouwen te hebben in de reguliere media.

Tegelijkertijd is 56 procent het eens met de stelling dat journalisten en verslaggevers opzettelijk proberen mensen te misleiden door dingen te zeggen waarvan zij weten dat ze onjuist of schromelijk overdreven zijn.

58% is van mening dat de meeste nieuwsorganisaties meer geïnteresseerd zijn in het ondersteunen van een ideologie of politiek standpunt dan in het informeren van het publiek.

Vertrouwen onder Republikeinen aangetast

Toen Edelman na de verkiezingen dezelfde vragen opnieuw stelde, waren de cijfers verder verslechterd: 57 procent van de Democraten had vertrouwen in de media en slechts 18 procent van de Republikeinen.

Tegelijkertijd wijst het erop dat soortgelijke cijfers ook in de rest van de wereld worden aangetroffen en dat het niet alleen een Amerikaanse crisis is, of verband houdt met de zogenaamde oorlog van Donald Trump tegen de media. Niet zelden gaat dit ook gepaard met een gering vertrouwen in regering en staat.

Correctie na de verkiezingen

Eerder in maart – lang na de presidentsverkiezingen van vorig jaar – kwam The Washington Post met een rectificatie over het vermeende wangedrag van toenmalig president Trump in verband met de vele vermeende onregelmatigheden tijdens het tellen van de stemmen.

De globale burgeroorlog en de totale indoctrinatieoorlog

  Amerikaanse politie onderzoekt foto van BLM-aanhangers die op de nek van een blanke baby knielen
Vorig artikelDe “Ongevaccineerden” Kwestie
Volgend artikelPas op voor Vaxzevria – het schandaalvaccin van AstraZeneca verandert van naam
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

  1. De Nederlanders hebben de kans gehad omrechts te stemmen.
    Het schapensyndroom heeftgewonnen.

    Zielig achteraf klagen is kennelijk makkelijker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in