© Steve Bowbrick / Flickr (CC BY 2.0)

Het Covid-19 vaccin van AstraZeneca is onlangs in opspraak geraakt nadat mensen die ermee waren geïnjecteerd ernstige bloedstolsels hadden gekregen. Naar aanleiding van de media-aandacht wijzigt de fabrikant van het serum nu de naam van het vaccin. Dit is aangekondigd door het Zweedse Bureau voor Medische Producten.

In verschillende landen is de vaccinatie met het vaccin van AstraZeneca opgeschort na meldingen van ernstige bijwerkingen in de vorm van bloedstolsels. Nederland heeft het stopzetten van de vaccinatie gecanceld en loopt nu voorop met het hervatten van de vaccinatie. In tegenstelling tot wat andere beoordelaars beweren, nemen de verantwoordelijke autoriteiten in Nederland de waarschuwingen licht op.

Voor AstraZeneca is de negatieve media-aandacht ook slechte publiciteit geweest. Om verdere schade aan de reputatie van het bedrijf te voorkomen, verandert het nu de naam van zijn vaccin in Vaxzevria in verband met de herlancering.

Verzoek om naamswijziging via een versnelde procedure

Dergelijke naamsveranderingen moeten worden goedgekeurd door zowel het Europees Geneesmiddelenbureau als het Zweedse Bureau voor Medische Producten, en het Bureau schreef maandag op zijn website dat het AstraZeneca het groene licht had gegeven.

De zaak is versneld behandeld omdat de aanvraag slechts vier dagen geleden is ingediend. Informatie over de naamswijziging zal nu worden toegezonden aan alle zorgverleners die betrokken zijn bij de Covid-19 massavaccinatie.

Patiënten hebben geen recht om te weten

Tegelijkertijd hebben patiënten, althans in Zweden, niet het recht te weten met welk vaccin zij worden geïnjecteerd. Wie er zeker van wil zijn dat hij het vaccin van AstraZeneca niet krijgt uit angst voor bijwerkingen, moet dus misschien helemaal van vaccinatie afzien.

  Engeland gaat mondkapjesregels afschaffen na onthulling van enorme economische impact

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Het Franse Geneesmiddelenbureau bevestigt dat trombose een gevolg is van het AstraZeneca-vaccin

Vorig artikelDiepe vertrouwenscrisis in de traditionele media
Volgend artikelNederlandse belastingbetaler financiert vierdaagse werkweek voor werknemers in Spanje
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in