De energieambtenaren van de EU zijn bezorgd over de gevolgen die de aanhoudende energiecrisis in Europa voor het continent zal hebben zodra het koud wordt, vertelde commissaris Kadri Simson vrijdag aan journalisten, bericht RT.

“De ministers waren bezorgd, net als ik, dat dit geen gemakkelijke winter voor ons zal worden, en dat de volgende winter nog moeilijker zal zijn”, zei Simson tijdens een persconferentie na een buitengewone vergadering van de EU-ministers van energie.

De vergadering was bedoeld om de torenhoge gasprijzen in Europa aan te pakken en een pakket noodmaatregelen te ontwikkelen om Europese huishoudens en bedrijven in deze crisis bij te staan.

Tot de overeengekomen maatregelen behoren een plafond voor de inkomsten van energiebedrijven en het terugbetalen van overtollige winst aan de consument. Het plan schrijft ook verplichte energiebesparingen voor: de EU-leden moeten de vraag naar energie tijdens piekuren met 5% verminderen en het totale elektriciteitsverbruik met 10%.

De ministers zijn het echter niet eens geworden over een prijsplafond voor aardgas op groothandelsniveau, een van de belangrijkste eisen die een groep van 15 EU-lidstaten voorafgaand aan de bijeenkomst aan de Europese Commissie had gesteld. In een gezamenlijke brief stelde de groep dat een maximumprijs de enige maatregel was die het blok kon helpen “de inflatiedruk te verlichten, de verwachtingen te beheren en een kader te bieden in geval van potentiële verstoringen van de voorziening.”

Hoewel de Europese Commissie de mogelijkheid van een prijsplafond voor aardgas niet volledig heeft uitgesloten, heeft zij gewaarschuwd dat een dergelijke maatregel het vermogen van het blok om de gasvoorziening op de wereldmarkt veilig te stellen, zou verzwakken. De kwestie zal naar verluidt op een later tijdstip worden besproken, aldus de Litouwse minister van Energie Dainius Kreivys.

  20.595 DODEN 1,9 miljoen gewonden (50% ernstig) gemeld in de EU-databank van bijwerkingen van COVID-19 injecties

Aangezien de Russische gasleveringen aan de EU dit jaar volgens Gazprom met maar liefst 48% zijn gedaald, heeft de inflatie in de eurozone inmiddels voor het eerst in de recente geschiedenis de dubbele cijfers bereikt. Gevreesd wordt dat de situatie verder zal verslechteren nadat de Russische Nord Stream-pijpleidingen eerder deze week werden beschadigd door een vermoedelijke sabotagedaad.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Duitsland loopt risico op massale onlusten – Binnenlandse VeiligheidsdienstVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Schapen – Aliens
Volgend artikelTotale Oorlog: Rusland heropent het front in Kiev – Duizenden troepen op weg naar Wit-Rusland – Gaan de grens met Polen afsluiten
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

22 REACTIES

 1. Hongersnood, energieschaarste, oorlog en destructie….Het is allemaal onderdeel van een kwaadaardig depopulatie-programma, dat niet zal stoppen totdat wij bijltjesdag voor de elite invoeren.

 2. De roverheid wordt schatje-hemeltje rijk van alle accijnzen en belastingen op energie. Dát moet worden teruggegeven aan de burgers.
  Als een kuub gas 1 euro is en de roverheid doet daar 150% bovenop, dan krijgt de roverheid 1,50.
  Wordt het gas 2 euro, dan krijgt het al 3 euro.
  Op dit moment wordt het monster roverheid enorm opgepompt.
  Hoor je niemand over.
  Zo gaat het dus met alle prijsstijgingen/inflatie. De parasiet, die roverheid heet, pikt er steeds meer van in.
  Ik kan het woord zonder r niet meer uit mijn toetsenbord krijgen voor dit misdaadsyndicaat.

  • Een m3 gas is duizend liter vloeibaar gas. Enig idee hoeveel m3 gas (gasvorm) de gasmeter in rekening brengt voor 1 liter gas (vloeibaar)?

   • Wat kost 1 m3 gas bij Essent 2022?
    Op 22 september 2022 heeft Essent bekend gemaakt dat de tarieven van bestaande klanten per 1 oktober 2022 worden verhoogd. Gemiddeld gaan bestaande klanten 50% meer betalen voor stroom en 30% meer voor gas. De tarieven worden dan € 0,44 per kWh stroom en € 1,99 per m3 gas.

   • 1M3 aardgas is 1.33L vloeibaar gemaakt gas.(gecomprimeerd.)
    Vraag 2:> 1:1,33=0.752 M3 gas verbuik.

    Ster>Essent:

    Gasprijzen gaan pas in nov. omhoog.Tarieven zijn ook verschillend, heb 2.31 voor gas
    en 0,61+0.49 electra.

 3. LNG is niet geschikt voor Nederlandse branders dus alle ketels en gastoestellen gaan kapot…

  Dit ¨wisten¨ ze natuurlijk niet als dat straks gebeurt en dat komt ze weer mooi uit om de warmtepompen te introduceren…

  • Dan stap je evt over op petroliumkachel en als je deze petrolium uit Belgieen haald scheelt je veel euro’s. Of deze ook goedkoper in Duitsland dat weet ik niet. Neem nooit eentje met een waaier want die drinkt stroom en als die uitvalt om wat voor reden dna ook ben je het haasje.
   Ps je hebt hier gene schoorsteen voor nodig. https://nl.wikipedia.org/wiki/Petroleumkachel
   Doe Nooit oude petrolium in je kachel want dna kan je hem weg smijten en da gene grap! Ik weet dat uit ervaring en we hadden heel die kachel uit elkaar gehaald en schoongemaakt en dat hielp geheel niet.
   Betegel wel de muur waar je hem tegen aanzet ivm brandveiligheid.

 4. De welvaart, het welzijn van de burgers in de EU, de bloei van de economie en de bestaanszekerheid van de bedrijven hangen af van de levering van goedkoop gas. Tot hiertoe is er nog geen enkel alternatieve oplossing aangereikt door de EU-commissie, nul. Gas van de VS aan een tienvoudige prijs of nog meer t. o. v. het Russisch gas is n.b. geen alternatief, ondanks alle propaganda.
  Zijn er nog vragen?

 5. Het meest ben ik boos op de compleet corrupte Rechtspraak.

  De Rechtspraak heeft alles mogelijk gemaakt dat wij nu in handen zijn van landverraders.

  Als we ooit de kans krijgen dit te overleven dat moet het koningshuis verdwijnen.

  Dan moet de grondwet drastisch aangepast worden zodat mensenrechten en vrijheid van meningsuiting NOOIT ter discussie mag komen te staan.
  Dat de grondwet uitgevoerd dient te worden naar de LETTER van de grondwet en er geen ruimte is voor andere interpretatie van die grondwet.
  Dan moet er een volkstribunaal komen.
  Dan moet een bindend referenda opgenomen worden in de grondwet.
  Dan moeten alle verdragen worden opgezegd met : EU,WHO, UN, WEF, IMF, NATO, BIS ,WORLD BANK, ETC ETC.
  Dan moet ieder verdrag eerst voorgelegd worden aan het volk.
  Dan moet de Nederlandse soevereiniteit terugkomen en mag NOOIT meer ter discussie komen te staan.
  Dan moeten alle buitenlandse gelukzoekers per direct terug naar hun eigen land.
  Dan moet per direct de woke en pride verboden worden.
  Dan moeten de normen en waarden weer terugkomen.
  Dan moet op scholen het klassiek studeren terugkomen: lezen, schrijven, rekenen, geschiedenis, aardrijkskunde, maatschappijleer, gymnastiek.
  Dan moet opvoeding en normen en waarden terug naar de ouders en niet naar scholen.
  Dan zijn alle scholen openbare scholen en is het verboden om enige aandacht te besteden aan religie.
  Dan is alle infrastructuur, internet, water en energie in handen van de overheid en mag er geen belasting zijn op deze behoeften.
  Dan moet het verboden zijn dat overheden invloed kunnen hebben op de media.
  Dan moet het hele kiesstelsel op de schop en is het bij wet verboden op een meerderheids kabinet ( zodat ze het parlement niet buiten spel kunnen zetten). Dan zou het in de grondwet geregeld moeten worden dat een kabinet niet meer als 1/3 van de zetels mag bezitten.
  Dan moet de Rechtspraak controle houden dat er geen partij discipline mag zijn.
  Dan moet bij wet verboden worden op lobbyen.
  Dan moet bij wet verboden worden op hulporganisaties omdat die gebruik kan maken van NGO’s die politiek kunnen beïnvloeden.
  Dan moet IEDERE poging tot beïnvloeding van regering of wetgeving anders dan door parlement en bevolking ZEER zwaar bestraft worden.
  Dan moet de nieuwe munt gedekt zijn door Goud en Zilver.
  Dan moet al het geld wat door banken , direct betrokkenen, banken, verzekeringsmaatschappij, hoge functionarissen die geld naar het buitenland hebben gesluist vervolgd worden als criminelen en al hun bezittingen geconfisqueerd worden.
  Alle medeplichtigen moeten voor een volkstribunaal berecht worden.

 6. Deze winter, en volgenden, zullen mij een rotzorg zijn zolang het maar in vrijheid is. In vrijheid is een winter minder koud en worden de zomers des te zonniger.

 7. De EU heeft een verdrag gesloten met Marokko dat ze gelukszoekers weer terugnemen en als voorwaarde geldt: kritiek van de EU op de Westelijke Sahara is niet meer toegestaan. Koning/ roverhoofdman/ drugssmokkelaar Hassan II (1929 – 1999) heeft deze voormalige Spaanse kolonie in de nadagen van dictator Franco in 1975 onder de paraplu van de groene mars zich toegeëigend.
  Dit is werkelijk een gotspe, want de EU financiert o.a. de uitbreiding van de haven van Tanger om werkgelegenheid te creëren.

  • Stel je voor: ik zou genoeg volmachten krijgen om criminele marokanen terug te sturen, en Marokko wilde niet meewerken.

   Er zijn hele simpele oplossingen:
   –dwingen met maatregelen; zoals landingsrechten van Marocco air;
   –SVB alle uitkeringen naar Marocco bevriezen;
   –terug nemen als pasagier van Marocco air als voorwaarde voor landingsrechten; zeg tenminste 10 per vlucht (gratis)
   –gewoon dat spul op vliegtuig zetten en daar laten; laat maar lekker op vliegveld blijven.
   –gewoon over de grens zetten naar DE, conform EU wet.
   –bankverkeer met Marokko stoppen.

   Genoeg methodes; maar NOOIT onderhandelen met tuig. Gewoon voorwaarden stellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in