Foto ter illustratie (in scene gezet) © D. Dees

Een derde van de Denen zal zich niet laten inenten tegen het Coronavirus, zo blijkt uit een nieuwe Megafon-peiling voor het Deense TV2.

Het afnemend vertrouwen in het Covid-19 vaccin houdt verband met de onzekerheid en het drama rond de bijwerkingen van het AstraZeneca-vaccin, waaronder een zeldzame bloedziekte die gepaard gaat met bloedstolling en bloedingen. Tot dusver zijn alleen al in Denemarken twee dodelijke aflopen geregistreerd.

Als zij de keuze hadden uit de vaccins die momenteel worden aangeboden, gaven bijna alle respondenten die het vaccin wilden nemen, aan dat zij liever een vaccin van Pfizer of Moderna hadden. Niemand wil een vaccin van AstraZeneca, ook al heeft het Europees Geneesmiddelenbureau bepaald dat het veilig is.

Dit staat in schril contrast met een onderzoek van het Worldwide Independent Network of Market Research (WIN) eerder dit jaar in 32 landen, waarin Denemarken helemaal bovenaan stond wat de acceptatie van vaccins betreft, op de voet gevolgd door Finland. 87 procent van de Denen zei het vaccin te zullen nemen, in tegenstelling tot Frankrijk, Servië en Kroatië, waar de meerderheid tegen de injectie bleek te zijn.

In reactie op de groeiende scepsis verzekerde Søren Brostrøm, directeur van de Nationale Gezondheidsraad, dat het mogelijk zal zijn om nee te zeggen tegen de AstraZeneca-injectie zonder het recht op vaccinatie te verliezen.

Terwijl veel van de landen die hun AstraZeneca-vaccinatie hebben stopgezet, het gebruik ervan hebben hervat na verzekeringen van internationale en Europese gezondheidswaakhonden, blijven Denemarken en Noorwegen “nee” zeggen.

Bovendien heeft Denemarken de schorsing van de AstraZeneca-injectie met drie weken verlengd, omdat ambtenaren de berichten dat deze bloedstolsels veroorzaakt, blijven onderzoeken. De opschorting duurt tot 18 april.

  Jonge vrouw is er kapot van nadat haar kleine zusje sterft als gevolg van één enkele dosis van het Covid-19 vaccin

Tot dusver hebben ongeveer 150.000 Denen het AstraZeneca-vaccin gekregen. De opschorting doet ernstige vragen rijzen voor degenen die slechts een van de twee inentingen hebben gekregen die noodzakelijk worden geacht voor een stabiele immunisatie.

Denemarken heeft op dit moment 5,9% van de 5,8 miljoen inwoners gevaccineerd, waarvan 11,3% slechts één injectie heeft gekregen.

Het merendeel van de inwoners van het land behoort echter tot de groep aan het eind van de rij. De 3 miljoen Denen die geen chronische aandoeningen hebben of in de frontlinie werken, zullen tussen half mei en eind juli worden gevaccineerd. Op dit moment vaccineert Denemarken de leeftijdsgroep 80-84 jaar.

Tot nu toe heeft Denemarken meer dan 227.000 gevallen van Covid-19 en meer dan 2.400 sterfgevallen gekend.

COVID-19 VACCIN DOSSIER

Artsen koppelen Pfizer, Moderna vaccins aan levensbedreigende bloedziekte

Vorig artikel13-jarig Italiaans meisje vergiftigd door voortdurend gebruik van mondkapje komt uit coma
Volgend artikelPfizer is van plan de prijzen te verhogen en jaarlijks winst te maken met zijn COVID-vaccin nadat “pandemie” is omgedoopt tot “seizoensgebonden endemische ziekte”
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

2 REACTIES

  1. En nog steeds staat de “beloning “van 225.000 euro te wachten, op diegene die het bestaan van het zogenaamde covid virus verifieerbaar kan aantonen, door middel van genetische code, foto of isolaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in