De berichtgeving van de Westerse mainstream media over de gebeurtenissen in Oekraïne wordt minder naarmate Rusland gestaag oprukt. Eergisteren bijvoorbeeld verklaarde Moskou meer dan 80 huurlingen van Zelensky’s Internationale Legioen te hebben geëlimineerd, samen met bijna vijfhonderd Oekraïense personeelsleden, en toch kreeg dit bijna geen vermelding in de Westerse mainstream media.

Meer dan 80 buitenlandse huurlingen van het door Vladimir Zelensky opgerichte “Internationale Legioen” en 470 Oekraïense soldaten zijn gedood bij een luchtaanval in het zuidoosten van Oekraïne, zo heeft de woordvoerder van het Russische Ministerie van Defensie, Igor Konasjenkov, zaterdag bekendgemaakt, bericht RT.

Konasjenkov, die zijn dagelijkse situatierapport gaf over het verloop van de militaire operatie, zei dat de Russische luchtmacht een “aanval met hoge-precisiewapens” had uitgevoerd op een basis van het Internationale Legioen bij de plaats Vyvodovo in de regio Dnepropetrovsk. Daarbij werden “meer dan 80 buitenlandse huurlingen en elf eenheden met speciale uitrusting vernietigd”, voegde de militaire woordvoerder eraan toe.

De internationale militaire eenheid van Kiev werd eind februari opgericht op verzoek van de Oekraïense president Vladimir Zelensky en heet officieel het Internationale Legioen van de Territoriale Verdediging van Oekraïne. Hoewel de leden van het Legioen zichzelf beschouwen als soldaten van de Oekraïense strijdkrachten, verklaarde Konashenkov eerder dat “het beste wat deze buitenlandse huurlingen kunnen verwachten een lange gevangenisstraf is”. Hij verklaarde ook dat honderden buitenlandse huurlingen in Oekraïne “kort na hun aankomst” gedood werden door Russische lange-afstandsprecisiewapens, maar dat de meeste buitenlandse strijders uitgeschakeld werden “wegens een laag opleidingsniveau en een gebrek aan echte gevechtservaring”.

In april schatte het Russische leger het aantal buitenlandse strijders op ongeveer 7.000, maar recentere informatie wijst erop dat er nog minder dan 3.000 in Oekraïne zijn. Behalve de leden van het Internationale Legioen hebben de Russische strijdkrachten volgens Konasjenkov vrijdag meer dan 400 nationalistische strijders van de 46e Mobiele Luchtbrigade in de buurt van het dorp Belogorka in de regio Cherson geëlimineerd. Bovendien werden in drie andere dorpen in de regio Kherson meer dan 70 strijders gedood en ongeveer 150 gewond, zei hij.

  Om Rusland te bestrijden, riskeren de Europese regimes verarming en recessie voor Europeanen

Wat de eigen slachtoffers betreft, heeft Moskou de cijfers niet meer bijgewerkt sinds maart, toen ze 1.351 gesneuvelde militairen en 3.825 gewonden bedroegen. Zelensky zelf heeft toegegeven dat de strijdkrachten van zijn land zware verliezen lijden.

In juli kondigde hij aan dat Kiev ongeveer 30 soldaten per dag verloor in de strijd, wat aanzienlijk minder was dan in mei en juni, toen het aantal gesneuvelden ongeveer 100 tot 200 soldaten per dag bedroeg.

Nog maar enkele dagen geleden heeft Selensky in een videoboodschap commentaar gegeven op het verloop van de gevechten. “In feite kunnen wij de voorsprong van het Russische leger op het gebied van artillerie en manschappen nog steeds niet helemaal doorbreken,” zei hij. Dit was, zei hij, duidelijk te merken in de gevechten rond Peski, Avdejevka en andere plaatsen in de Donbass. “Het is gewoon de hel.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Kolonel Richard Black – De V.S. leiden de wereld naar een kernoorlogVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe autoriteiten van Kiev hebben een nieuwe medaille ingesteld “Voor de Verdediging van Oekraïne” met een gestileerd hakenkruis
Volgend artikelDe Westerse propaganda blijft de fabel promoten dat Rusland toast is
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

7 REACTIES

  1. Elke dag vallen er nog onschuldige burgerslachtoffers in het Donbass gebied. Ik hoop dat de Poet eindelijk eens een tand of drie harder gaat slaan en snel klaar is. Dan graag ook hier even de bezem erdoor halen. Het liefste een divisie van Kadyrow naar Nederland. Hebben we meteen ook geen probleem eer met LHBGT>>>>>

  2. Nu het volgende: laat RU de namen, adressen, nationaliteit van de huurlingen publiceren….dat “name and shame”niet alleen die nazi’s, maar ook hun staten….

    • Goede opmerking Pierre.
      Welke zeloten willen vechten voor geld of andermans zaak?
      Huurlingen vallen volgens mij niet onder oorlogsrecht,maar ik kan het mis hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in