Hybride oorlog”. De westerse propagandisten zijn dol op de uitdrukking “De slechteriken doen smerige achterbakse dingen om onze nette fatsoenlijke en volkomen gerechtvaardigde activiteiten tegen te gaan”, maar zij maken alleen maar ruis. Zoals Clausewitz echter wist, is er een werkelijke betekenis:

Wij zien dus, dat Oorlog niet alleen een politieke daad is, maar ook een werkelijk politiek instrument, een voortzetting van de politieke handel, een uitvoering van hetzelfde met andere middelen. Al het andere dan dit, dat strikt eigen is aan de Oorlog, heeft slechts betrekking op de eigenaardigheid van de middelen, die zij gebruikt (…) want de politieke opvatting is het doel, de Oorlog is het middel, en het middel moet in onze opvatting altijd het doel omvatten.

In die zin zijn alle intelligent gevoerde oorlogen “hybride oorlogen”, die op vele niveaus vooruitgaan om het “politieke doelt” met “andere middelen” te bereiken, schrijft Helmholtz Smith.

Wat is het “doel”?

Moskou weet dat de NAVO/VS de echte vijand is en dat de beklagenswaardige Oekraïners haar marionetten zijn en dat hun geplunderde en versleten land de arena is. Poetin heeft zelf gezegd dat de bedreiging van Rusland door de NAVO gestopt moet worden. De NAVO, en de Europese Unie waarmee zij nauw verbonden is, moeten ontmaskerd worden als nutteloos, actief schadelijk voor hun leden en hun vijandschap moet verslagen worden.
De NAVO, die zich graag voordoet als vredelievend (ondanks de vijf of zes oorlogen die zij in de afgelopen kwart eeuw is begonnen), kan of wil het standpunt van Rusland niet begrijpen. Moskou zal haar gezicht erin duwen. Poetin zegt dat hij vele malen andere middelen heeft geprobeerd (München 2007 is een van de vroegste). Omdat die middelen mislukt zijn, gebruikt hij deze keer deze middelen.

Verreikende doelstellingen vereisen een aanval op meerdere fronten. Laten we de fronten eens bekijken.

MILITAIR FRONT. Poetin heeft de doelstellingen uitgelegd – denazificatie en demilitarisering. Misschien hadden die bereikt kunnen worden door onderhandelingen – hoewel het jarenlange negeren door Kiev van de akkoorden van Minsk doet vermoeden van niet – maar dat is niet gebeurd. Misschien hoopte Moskou dat zijn schijnbeweging tegen Kiev een bloedige sleur zou kunnen voorkomen, maar ook dat is niet gebeurd. En zo gaat de vernietigingsstrijd door – de militaire macht van Oekraïne wordt vermorzeld en de nazi’s gedood.

  Russische strijdkrachten winnen aan kracht in Donbas na bevrijding van Soledar (Video's)

Het duurt lang om verschillende redenen. Stelt u zich de loopgravenlinie van het Westelijk Front voor (WO I), maar dan met drie keer zo lang de tijd om hem te bouwen en beton in plaats van zandzakken en hout. Rusland en zijn bondgenoten vallen aan met kleinere strijdkrachten. De geallieerden Russische troepen verplaatsen zich langzaam om het aantal slachtoffers te beperken en ook omdat zij geen bijzondere haast hebben. De Oekraïners verzetten zich zeer hardnekkig en de NAVO spoort hen aan. De Oekraïense strijdkrachten worden methodisch afgeslacht, de geallieerde slachtoffers zijn daar een fractie van, want “artillerie verovert en infanterie bezet”.

DIPLOMATIEK FRONT. Het Westen beweert graag dat Rusland geïsoleerd is. Maar in termen van bevolking vertegenwoordigt de zogenaamde “Internationale Gemeenschap” slechts 15 tot 20 procent van de wereld, en de Russen worden elders goed ontvangen. Hier is Lavrov volop in het geweer bij de ASEAN, in Afrika (let op de pogingen van de media om het te verzwakken) en in de Arabische wereld.

Rusland is absoluut niet geïsoleerd en zijn diplomatie heeft effect. De diplomatie van de VS daarentegen bestaat alleen maar uit dreigementen – Afrika wordt gewaarschuwd, China bedreigd.

ECONOMISCH FRONT. Toen Moskou met zijn “speciale militaire operatie” begon, verwachtte het dat Nordstream 2 zou worden tegengehouden, omdat het wist dat het Westen vasthield aan het idee dat de Russische economie afhankelijk is van de verkoop van energie aan Europa – “Rusland kan het zich niet veroorloven om zijn olieverkoop te verminderen“. Moskou had zijn antwoord klaar – vijandige landen moeten in roebels betalen.

  Moskou on the Rocks

Wat is de reactie van Europa? Poetin kwetsen door niet te douchen. Niet doen, het kan hem niet schelen. Natuurlijk is de prijs omhoog gegaan en waarschijnlijk heeft Moskou de operatie volledig gefinancierd uit de gestegen inkomsten. Het Westen is aan het ontdekken – en, geadviseerd als het wordt door mensen als Aslund, tot zijn verbazing – dat “het land dat niets maakt” een grote producent is van heel veel essentiële dingen.

Moskou wist dat Washington de Europeanen met de rekening zou opzadelen – net zoals Washington tot de laatste Oekraïner zal vechten, zal het doorgaan met sanctioneren tot de laatste Europeaan bevriest. De economische oorlog brengt de vijanden van Rusland meer schade toe. Zij zullen dit inzien en hun gedrag veranderen, of zij zullen dat niet doen en zij zullen eronder lijden. Moskou wacht af in de wetenschap dat het hoe dan ook wint.

PROPAGANDAFRONT. Het is een algemeen sentiment dat Moskou de propaganda-oorlog aan het verliezen is, maar ik ben daar niet van overtuigd. Propaganda moet op waarheid berusten – in plaats daarvan hebben wij de martelaren van Slangeneiland die op wonderbaarlijke wijze weer tot leven komen, het spookachtige Geest van Kiev, miljoenenlegers die verdwijnen, tegenaanvallen in Kherson die weer worden uitgesteld, bombardementen op kraamklinieken die door de gebombardeerde moeders worden ontmaskerd, lijken die zorgvuldig worden achtergelaten om gezien te worden, Rusland dat China, Iran of Noord-Korea om wapens smeekt, weer een ander “game-changer” wapen.

Rusland kwam in maart, april, juni en juli zonder munitie te zitten. Je moet wel erg comateus zijn om dit nog te geloven. De propagandisten zijn hun kunsten kwijt. En de werkelijkheid lekt door de gaten van deze zwakke narratieven naar buiten. Getuige de ontvangst van het rapport van Amnesty International dat de Oekraïense tactiek “burgers in gevaar brengt en het oorlogsrecht schendt wanneer zij in bevolkte gebieden opereert“.

  Joe Biden: Oekraïne moet misschien land aan Rusland afstaan

Poetin’s propagandisten” krijst The Times; “kan niet getolereerd worden” zegt Zelensky; “Russische propaganda“, als ze opstapt . Geen nieuws voor ons die Azov strijders hebben zien schuilen achter burgers in Mariupol, wapens verborgen in winkelcentra, troepen die zich in scholen opstellen. Maar het is wel een schok voor de gelovigen van het Westerse narratief (vooral de lezers van Vogue!).

Sceptici weten dat het verschil tussen een samenzweringstheorie en de gerapporteerde waarheid een paar maanden is. In juni was het Russische desinformatie dat corrupte Oekraïense ambtenaren Westerse wapens verkochten, in augustus is het nieuws. Zelensky toen een held, nu corrupt. Verwacht nog meer “desinformatie” die in waarheid verandert.

JUDO. Het is bekend dat Poetin een judomeester is. Judo is de kunst om de bewegingen van de tegenstander tegen hem te gebruiken. Dat is wat wij nu zien. Op elk front heeft Rusland de tijd aan zijn kant en het escalatieoverwicht. De onmacht van de NAVO en de EU – in feite de feitelijke schade die het lidmaatschap van een van beide met zich meebrengt – wordt met de dag voelbaarder naarmate de winter nadert.

Het overwicht van Europa, van het Westen, stond op drie poten. De macht om anderen te dwingen. Het betoverende aureool van succes. De rijkdom om de andere twee te financieren. Bekijk deze kleine video – niet veel respect daar. Ik verwacht dat wij meer van dit soort vignetten zullen zien.

Het standbeeld is hol, het Mandaat van de Hemel is aan het verschuiven.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Rusland: De Nieuwe Wereldorde is tot een einde gekomenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDe Westerse propaganda blijft de fabel promoten dat Rusland toast is
Volgend artikelDe sanctie-oorlog van het collectieve Westen mislukt op spectaculaire wijze
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

5 REACTIES

  1. Ik heb het nooit gezien als Oekraïne/ Rusland oorlog. Amerika tegen Rusland ja.
    Als ge nu ziet hoe Amerika op wereldtoernee is om staten bondgenoot (geallieerd) te maken, bij al die corrupte regimes die nog meer uit de deal willen halen. ze van alles beloven, eten, welstand, gouden bergen… milieu, hoe wat?
    Mensenrechten? Slavernij?Zelensky heeft zijn deal goed binnen, de Oekraïner en Russische soldaat mag opgeofferd worden.
    En Europa? Collaborateurs, die zijn burgers meesleept in een vuil spelletje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in