Oekraïners die in Nederland de vluchtelingenstatus hebben gekregen en al werken, zullen ongeveer €350 per maand moeten bijdragen aan hun zorgkosten, zo heeft staatssecretaris van Justitie en Binnenlandse Veiligheid Eric van der Burg aangekondigd in een nota aan de Tweede Kamer, bericht Remix News.

Sinds het begin van de Russische oorlog tegen Oekraïne kunnen Oekraïense vluchtelingen zonder visum in Nederland wonen en werken en zijn ze vrijgesteld van het betalen van nutsvoorzieningen, ziektekosten en gemeentelijke belastingen. Ze krijgen ook tussen de €280 en €380 per maand van de lokale gemeente om in hun levensonderhoud te voorzien, maar deze steun stopt zodra ze gaan werken.

Op korte termijn wil de staatssecretaris een bijdrage van 105 euro per persoon invoeren voor alle volwassenen om de kosten voor elektriciteit, gas en water te dekken. Daarnaast moeten Oekraïners die in een accommodatie wonen waar maaltijden worden verstrekt €242,48 per persoon betalen.

Verschillende Nederlandse partijen hebben gepleit voor een inkomensafhankelijk systeem om het te betalen bedrag te bepalen aan de hand van het inkomen, maar Van der Burg zei dat dit te ingewikkeld zou zijn, mede omdat veel Oekraïners een variabel maandinkomen hebben.

De minister besloot ook dat Oekraïense vluchtelingen vrijgesteld moeten blijven van het betalen van verblijfskosten, omdat veel van hen in tijdelijke opvangcentra wonen. Hij voegde eraan toe dat dit ook niet mogelijk was omdat de bijdrage aan huisvesting zou kunnen worden geïnterpreteerd als huur, waardoor Oekraïense vluchtelingen meer rechten als huurders zouden krijgen en de gastheren een grotere verantwoordelijkheid zouden krijgen.

Volgens de laatst beschikbare gegevens van mei 2023 waren er 94.415 Oekraïense vluchtelingen in Nederland.

  Situatierapport Oekraïne: Ineenstorting op komst - en dan?

Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

De komende instorting van Oekraïne en de “wederopbouw” misleidingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelOpnieuw blamage voor Hugo de Jonge: Nederlandse rechtbank schrapt boete voor uitschrijven recepten ivermectine en hydroxychloroquine tegen covid
Volgend artikelEuropa is angstig genoeg om een voedselcrisis te repeteren
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

18 REACTIES

 1. Haha… dus je komt hier en dan krijg je geld en daarvan moet je dan een deel terugbetalen?

  Dit is weer één grote piramide roof…

  • De ‘sigaar uit eigen doos’…….
   Ze zullen wel snel stoppen met werken want het werkt niet als ze gaan werken.

   • @Veteraan delta…
    Het is niet de bedoeling dat ze werken, ze moeten de afhankelijke voetsoldaten zijn van de satanisten. Zo werkt de satanische maffia, iedereen afhankelijk maken, zodat iedereen de overheid gehoorzaamt en niemand de hand bijt die hen bij de strot vasthoudt.

    • Wanneer zij allen Nederlandse nationaliteit verwerven, zou het mogelijk zijn om hen als Nederlanders naar Oekraïne te sturen om te vechten.

 2. Beste Rommel…. moet dat nou echt? Die walgelijke gif van de massamoordende piemelclown Voldemort Elendskyi op de header van het artikel? Ik verslikte me bijna in m’n ontbijtje!

 3. Correctie: Er is geen “Russische oorlog tegen Oekraïne”. Er is wel een speciale militaire operatie gaande die tot doel heeft Oekraïne te denazificeren, demilitariseren en uit de klauwen van de NAVO te houden. Dit is niet tegen maar voor dat land. Er is ook een NAVO oorlog tegen Rusland in Oekraïne, die tot nu toe al bijna miljoen slachtoffers heeft gekost, ruim 10 miljoen vluchtelingen, en een enorme schade aan de economieën van heel Europa heeft toegebracht. Dit is wat eerst moet ophouden.

  • precies,als de Palestijnen een raket afschieten op Tel Aviv dan check de Mossad waar die raket vandaan komt en als ze er dan achter komen dat die raketten gemaakt worden in bijv Syrie dan gaat Israel die fabriek platgooien maar zegt men tegen Assad dat Israel niet in oorlog is met Syrie maar dat terroristen ergens in de bergen van Syrie de Palestijnen bewapenen met raketten en dat noemt men dan een SMO en dat is precies wat Rusland nu ook doet dus Europa moet niet hypocriet doen en zich er gewoon buiten houden aangezien het probleem in Oekraine een Slavisch probleem is en niet ons probleem!

   • Is het Oekraïense probleem niet gewoon een Oekraïne probleem. Zelensky sloeg op de oorlogstrom,die sloot water naar de Krim af, die discrimineerde de Russisch sprekende bevolking. Daar worden dingen gedaan die het daglicht niet kan verdragen. Wie wil er niet praten? Wie wil bij de NAVO en EU. En dat gaan de Russen nooit toestaan. En dat wisten we niet? Kom nou!

    En de beer maar treiteren en porren. Niet mijn oorlog dus.

 4. In Nederland komen ze nu chronisch geld te kort, de gelden die afgeroomd werden van onze geboorte aktes (ruim 14.000 Euro p/p) is niet meer. Het onbeperkt miljarden lenen bij de ECB is ook niet meer mogelijk. Al het geld moet nu van de inwoners zelf komen. Alle overheden zijn in dienst van een buitenlandse organisatie. Deze NGO’s zijn alle stichtingen die aan iedere inwoner van het land donaties vragen. De overheidsinstanties stellen het zo geraffineerd op, zodat het net lijkt alsof het verplichte belastingen zou zijn.

 5. 350 euro bijdragen, voor dat geld heeft een Hollandse student nog geen kippenhok en die gasten krijgen doorvoor een woning,gas en licht gratis zorgverzekering en elke dag een maaltijd,het wordt steeds gekker in dit land.

 6. en weer stijgen de belastingen voor ons NL’s
  en weer worden bepaalde bevolkingsgroepen bevoorrecht tov NL’s
  Het is Gods geklaagd dit wanbeleid
  Hoelang pikken we dit nog?
  Hoe hoog moeten de belastingen voor ons worden tot we zeggen, tot hier en niet verder?

 7. als ze werken, belasting betalen zoals iedereen. waarom moeten ze toelagen krijgen? die kregen ze daar toch ook niet? en die die niet werken, niets, en rap terugsturen. dat zou voor al de niet-genaturaliseerde mensen moeten gelden. Dat zou direct een ganse verluchting opleveren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in