In Washington vinden explosieve ontwikkelingen plaats nu de Nationale Veiligheidsraad van het Witte Huis heeft aangekondigd dat hij de betrekkingen met Saudi-Arabië volledig zal herzien. Als onderdeel hiervan is een wetsvoorstel ingediend om de Amerikaanse Patriot- en THAAD-luchtafweer- en raketafweersystemen uit Saudi-Arabië en de VAE terug te trekken, bericht Warnnews247.

De oorzaak van de grote crisis, die turbulentie veroorzaakt in de betrekkingen van de VS met zijn traditionele bondgenoten in het Midden-Oosten, is het besluit van de OPEC+ om de olieproductie vanaf volgende maand met twee miljoen vaten per dag te verlagen om de lidstaten te helpen de prijs van het “zwarte goud” hoog te houden.

Aangezien Washington, om de Europeanen te overtuigen van zijn vastberadenheid om hen te helpen zich te ontdoen van de Russische fossiele brandstoffen, de Amerikaanse strategische oliereserves “in handen heeft gekregen”, werd het besluit van de OPEC+-leden gezien als een “steek in de rug”, omdat het de kant leek te kiezen van het Russische voorstel om de productie te verlagen en tegelijkertijd niets bijdraagt aan de strijd tegen de inflatie die de regering Biden, met het oog op de tussentijdse verkiezingen in november, voert.

Biden lijkt iets te bereiken wat tot nu toe onmogelijk leek: de betrekkingen van de VS met zowel Saoedi-Arabië als de VAE verbreken door de twee landen “als een pakket” naar de BRICS te sturen.

Het is geen toeval dat de emir van de VAE, sjeik Mohammed bin Zayed, na de breuk in de betrekkingen tussen de VS en Saoedi-Arabië naar Sint-Petersburg ging om de president van Rusland, Vladimir Poetin, te ontmoeten.

De snelle verslechtering van de betrekkingen was te verwachten na de abjecte mislukking van het bezoek van Biden aan Riyad. De VS laten zien dat ze het Midden-Oosten aan het verliezen zijn.

  Hoelang moeten wij nog elke dag naar die lul Zelensky op televisie en kranten en internet staren zonder misselijk te worden?

Bekijk video van de verklaringen van Poetin en Sjeik Mohammed bin Zayed, emir van de VAE.

Nationale Veiligheidsraad: de VS herzien hun relatie met Saoedi-Arabië

President J. Biden heroverweegt de relatie van de VS met Saoedi-Arabië, zei John Francis Kirby, een woordvoerder van de Nationale Veiligheidsraad, het orgaan dat defensie- en diplomatiekwesties behandelt in het Witte Huis.

De bovengenoemde verklaring komt in de nasleep van de aankondiging van OPEC+ vorige week dat zij de olieproductie zal verlagen. Kirby voegde daaraan toe dat Biden bereid is met het Congres samen te werken aan de toekomst van de betrekkingen met Saudi-Arabië.

President Joe Biden herbekijkt de relatie van de VS met Saoedi-Arabië nadat OPEC+ vorige week aankondigde de olieproductie te zullen verlagen, zei woordvoerder John Kirby van de Nationale Veiligheidsraad, het orgaan dat defensie- en diplomatieke zaken in het Witte Huis behandelt.

“Ik denk dat de president heel duidelijk is geweest dat dit een relatie is die we moeten blijven evalueren, die we bereid moeten zijn opnieuw te bekijken,” zei Kirby in een interview met CNN.

Biden was teleurgesteld over het OPEC+ besluit, zei Kirby, en “is bereid met het Congres samen te werken over hoe die relatie er in de toekomst uit moet zien.”

“Ik denk dat hij die gesprekken meteen wil aangaan. Ik denk niet dat het iets is waarop hij moet wachten of nog veel langer moet wachten,” zei Kirby.

De kwestie gaat niet alleen over de oorlog in Oekraïne, maar is een zaak van nationale veiligheidsbelangen van de VS, voegde Kirby eraan toe.

Senaatscommissie Buitenlandse Betrekkingen vraagt om ‘bevriezing’ van samenwerking met Saoedi-Arabië

  Welke onheilspellende gebeurtenis hebben zij voor 24 september gepland?

Bob Menendez, de Democratische voorzitter van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat, riep op tot een “bevriezing” van de samenwerking met Saoedi-Arabië, inclusief de meeste wapenverkopen, en beschuldigde het koninkrijk ervan de oorlog van Rusland in Oekraïne te helpen verdoezelen nadat OPEC+ vorige week had aangekondigd de olieproductie te zullen verlagen.

“De VS moeten onmiddellijk alle dimensies van onze samenwerking met Saoedi-Arabië bevriezen, inclusief de verkoop van wapens en samenwerking op het gebied van veiligheid, met uitzondering van de absoluut essentiële systemen om VS-personeel en VS-belangen te verdedigen,” zei Bob Menendez in een verklaring.

“Als voorzitter van de Commissie Buitenlandse Betrekkingen van de Senaat zal ik geen groen licht geven voor samenwerking met Riyad totdat het koninkrijk zijn standpunt over de oorlog in Oekraïne herziet. Genoeg is genoeg,” aldus Menendez.

Menendez zei dat hij geschokt was door de aanvallen op burgerdoelen in Oekraïne.

“Er is gewoon geen ruimte om in dit conflict één van beide partijen te steunen. Of je steunt de rest van de wereld bij het beëindigen van een criminele oorlog die probeert een heel land van de kaart te vegen, of je steunt hem,” verklaarde Menendez, waarbij hij duidelijk verwees naar de Russische president Vladimir Poetin.

“Het Koninkrijk Saudi-Arabië koos voor het laatste, in een afschuwelijk besluit dat werd ingegeven door zijn eigen belangen.”

De Saoedische ambassade in Washington reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar.

Video: Emir van de VAE sjeik Mohammed bin Zayed arriveert in St. Petersburg.

VS: wil Patriot en THAAD terugtrekken als ‘antwoord’ op olieproductieverlagingen

Inmiddels hebben drie leden van de Democratische Partij in het Huis van Afgevaardigden wetgeving ingediend waarin wordt opgeroepen tot de verwijdering van kritieke Amerikaanse militaire activa in Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

  Orban: Sommige westerse landen zouden binnenkort troepen naar Oekraïne kunnen sturen

De invoering van de wetgeving komt op het moment dat Riyad en Abu Dhabi het besluit van de OPEC+ om de olieproductie vanaf november met 2 miljoen vaten per dag te verlagen, steunen.

Er zijn momenteel ongeveer 5.000 troepen gestationeerd in Saoedi-Arabië en de VAE en de door Sean Casten, Tom Malinowski en Susan Wild voorgestelde wetgeving zou hen uit de landen verwijderen, samen met de verwijdering van kritieke luchtverdedigingssystemen zoals Patriot luchtafweer- en antiraketsystemen en THAAD-systemen (Terminal High Altitude Area Defense) in 90 dagen nadat het wetsvoorstel is aangenomen.

“Ze steunen Moskou openlijk”

De THAAD- en Patriot-systemen zullen worden overgebracht “naar een andere locatie in het Midden-Oosten, met prioriteit voor de bescherming van de strijdkrachten van de Verenigde Staten”, aldus het wetsvoorstel.

De Amerikaanse congresleden zeiden dat Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten “lang hebben vertrouwd op de Amerikaanse militaire aanwezigheid in de Golf om hun veiligheid en olievelden te beschermen” en dat na hun steun voor de OPEC+-actie “wij geen reden zien waarom Amerikaanse troepen deze dienst zouden moeten blijven verlenen aan landen die ons actief tegenwerken.”

“Als Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten Poetin willen helpen, moeten ze zichzelf proberen te verdedigen,” zeiden Casten, Malinowski en Wild in een gezamenlijke verklaring.

“Dit besluit is een keerpunt in onze relatie met onze partners in de Golf.”


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Het Westen vernietigt zijn eigen voorrechten, zijn droom van unipolariteit is voorgoed voorbij – LavrovVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelDr. Coleman: Nu weten we het: De samenzweerders willen de Derde Wereldoorlog
Volgend artikelVideo’s – “We zullen Oekraïne op de knieën dwingen”: Rusland gaat een algemeen tegenoffensief lanceren- Alle wapendepots geopend – Grote beweging van Wit-Russische troepen
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of Rutte.

15 REACTIES

  • Ja KLINKT als goed nieuws maar ga eens even kijken op de site van het WEF.

   Kijk eens hoeveel bedrijven uit het midden- oosten partner zijn van het WEF !

   De meeste BRICKS landen hebben betrekkingen met het WEF.

   Heb je van Poetin vernomen dat ze de verdragen opzeggen met : WHO, VN, IMF, WORLD BANK, BIS etc etc

   Poetin had laatst zijn eigen International Economic Forum in St. Petersburg zusje van WEF als je het mij vraagt.
   Rusland heeft de MIR ingevoerd is digitale munt.
   Het zou zomaar kunnen dat de BRICS al veel verder zijn met de digitale gevangenis maar dat iedereen nu nog vrij in en uit kan lopen.

   Ik denk dat die hele oorlog een complete val is dus waakzaamheid is op zijn plaats !!!

 1. De arrogantie druipt links en rechts van de diverse verklaringen van de yanks.
  Jammer dat de uitslagen voor de mid-term verkiezingen al klas liggen, anders zou zomaar de de vlag uit kunnen.

 2. Het is toch wonderlijk dat hier steeds de president vd VS wordt genoemd.!?
  Ten eerste de echte en demente the Biden
  kan geen besluiten nemen, Obama’s oortjes heeft hij in.
  De vervanger- acteur mag niets zeggen.
  De wapens worden teruggetrokken en dan wordt gezegd dat Arabie en de VAE zichzelf maar moeten beschermen!?
  TEGEN wie!!! ?
  De VS is toch de grote wereld- agressor! , samen met de Kazariaanse maffia.
  Die laatste zijn afgesneden van hun giga geldbronnen!
  Er is toch nooit sprake geweest van vertrouwen tussen de oliebaronnen en VS.
  Enkel en alleen dwingende zakelijke afspraken.
  Al dat glamour in hun goud omrande stoelen en hoofden is toch fake machtsvertoon.
  Het lijken grote vrienden die VS en de oliejongens. Oh jongens wat hebben wij een oliegeloof aangehangen!

  • De VS zullen regime changes gaan proberen, zoals in Turkije, Kazakhstan, Latijns Amerika, etc… Anders wordt dit binnen enkele jaren het einde van de petrodollar. SA en VAE zijn het onderpand voor de Amerikaanse schuld van 3000 miljard.

    • Ik had een vriend gewaarschuwd dat 2 systeembanken op omvallen staan.

     Hij heeft gelijk actie ondernomen en zijn opname limiet verhoogd bij ING.
     Zo doende zou hij in 3 dagen €15.000,- op kunnen nemen.
     De eerste €5.000,- ging al mis en kon maar €1.500,- opnemen en daarna was zijn pinpas geblokkeerd. Hij naar het kantoor en zijn pas laten deblokkeren maar toen kon hij nog steeds zijn geld niet opnemen. Weer naar het kantoor en die belde het hoofd kantoor. Die vroegen waar hij het geld voor nodig had en hij zei dat gaat je niets aan. Maar ze bleven maar op hem in praten. Het is gevaarlijk om zoveel geld in huis te hebben. En als je zoveel geld in huis hebt kun je problemen met de belastingdienst krijgen. Hij zegt: ik kan toch aantonen dat ik het van mijn bank heb opgenomen.

     We hebben afgelopen week klaasje knot van DNB op tv gezien en nee , nee er is niets aan de hand de banken hebben nu veel grotere buffers…..MIJN HOELA !!!

     Als ze dat vertellen moet je extra op je hoede zijn.
     Mijn rekening is zo goed als leeg. Daar staat niet meer op dan het betalen van mijn vaste lasten.

     • DNB-directeur Klaasje Knot (1967) is een landverrader pur sang en hij zit volledig in de zak van de uiterst duistere BIS in Basel.

   • Nieuwe kleuren revolutie in de maak !!!

    De een of ander society zal binnenkort wel geld aan het volk uit gaan delen om ergens tegen te gaan demonstreren om het land te ontwrichten en een poging te doen voor regime change net als ze in Oekraïne en heeeel veel andere landen ze dat geflikt hebben.

 3. Het staatshoofd richtte zich tot de deelnemers aan de top en benadrukte: “Wat de structuur van de nieuwe wereldorde zal zijn, waar de nieuwe polen van de wereldpolitiek vorm zullen krijgen, en wat de toekomstige machtsverhoudingen zullen zijn, hangt grotendeels af van onze collectieve wil en politieke verantwoordelijkheid. Vandaag, als nooit tevoren, zijn ze van vitaal belang omdat we het hebben over de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen.”

  Aleksandr Loekasjenko is ervan overtuigd dat CICA een belangrijke rol zal spelen in verantwoorde besluitvormingsprocessen die zullen helpen bij het opbouwen van een vreedzame en voorspelbare toekomst: “Wit-Rusland is klaar voor dergelijk serieus werk, zowel politiek als economisch. Samenvattend kunnen we zeggen: de tijd is gekomen voor Azië. Het is heel belangrijk om deze tijd niet te missen!”

  De minister werd gevraagd wat de reactie van Wit-Rusland zou zijn als zo’n missie van westerse landen aan de grens zou worden geplaatst. “Ik ben het hier eens met de beoordeling van Russische zijde. Als relevante vertegenwoordigers van westerse landen naar de grens van Wit-Rusland en Oekraïne worden gestuurd, dan betekent dit eigenlijk de betrokkenheid van deze derde landen bij het Oekraïense conflict,” zei Vladimir Makei.

  “We hebben altijd gezegd dat we niet willen deelnemen aan dit conflict en willen dat alles wat er in Oekraïne gebeurt zo snel mogelijk stopt. Helaas zien we dat het de westerse landen zijn die dit conflict alleen maar laten escaleren”, benadrukte de minister.

  ———————————————————————————–
  Wat de specifieke maatregelen betreft, valt de ontwikkeling ervan onder de bevoegdheid van het leger en de speciale diensten.

  In antwoord op een verhelderende vraag of de inzet van een dergelijk contingent een bedreiging zou vormen voor de nationale veiligheid van Wit-Rusland, merkte de minister van Buitenlandse Zaken op: “Het hangt af van welke intenties deze waarnemers zullen hebben of met welke wapens ze zullen worden bewapend. Wat de huidige ontwikkeling van de situatie aan onze zuid- en westgrens betreft, zien we dat de hysterie wordt aangewakkerd. Laten we zeggen dat dit niet een soort verbale retoriek is. Er worden concrete acties ondernomen: militaire uitrusting en wapens worden overgedragen, militairen worden verzameld. Natuurlijk moeten we daar geen oogje voor dichtknijpen. Uiteraard zullen er adequate maatregelen worden ontwikkeld, ook die van militaire aard.”

  ———————————————————————————–
  De veiligheidssituatie verslechtert catastrofaal over de hele wereld – zoals Aleksandr Loekasjenko verklaarde op de zesde top van de Conferentie over interactie en vertrouwenwekkende maatregelen in Azië in Astana.

  De president benadrukte dat er geen winnaars zouden zijn in WOIII en richtte zich tot de wereldwijde gemeenschap: “Iedereen zou erover moeten nadenken, omdat de veiligheidssituatie catastrofaal verslechtert, niet alleen in Europa, maar over de hele wereld. Een netwerk van conflicten dat de Oude Wereld door elkaar schudde, heeft Azië al bereikt. Bovendien gooien de westerse landen – door hun vredesdiensten aan te bieden – eigenlijk olie op het vuur, omdat ze niet geïnteresseerd zijn in de-escalatie. Hun doel is om iedereen bij de oren te vatten, te splitsen en ongecontroleerde toegang te krijgen tot markten en middelen.”

  Het staatshoofd voegde eraan toe dat Wit-Rusland, dat deel uitmaakt van Groot-Eurazië, de huidige stand van zaken in de regio niet kan negeren: “Ik ben ervan overtuigd dat de tijd is gekomen om onze inspanningen te bundelen en gezamenlijk de problemen aan te pakken waarmee we zijn geconfronteerd en die we niet alleen kunnen overwinnen. Alle conventionaliteiten, protectionisme en nationaal egoïsme moeten in het verleden blijven.”

  Aleksandr Loekasjenko sprak ook het begrip van Wit-Rusland uit voor de doelstellingen van de Conferentie over interactie en vertrouwenwekkende maatregelen in Azië, die tot doel hebben gezamenlijk mechanismen te creëren voor samenwerking bij een breed scala van kwesties zonder intimidatie en sancties.

  “We hebben de meest favoriete behandelingsvormen nodig voor handel en investeringen, open grenzen voor goederen, diensten, arbeidskrachten en nieuwe vervoerscorridors”, benadrukte de president van Wit-Rusland.

  ———————————————————————————–
  De president heeft een verbod op prijsverhogingen in Wit-Rusland ingevoerd
  “De Ministerraad en de Nationale Bank hadden op zo’n hoge inflatie moeten reageren met harde maatregelen om de prijzen te beteugelen. Stijgende prijzen doen al onze inspanningen om lonen en pensioenen te verhogen teniet. De taak nummer één is om volgend jaar een inflatie van 7-8 procent te garanderen”, benadrukte de president.
  Er zijn objectieve factoren die de prijsgroei beïnvloeden. Door de ondoordachte sancties die door westerse landen zijn opgelegd, is het gebruikelijke patroon van de wereldhandel verstoord, zei het staatshoofd. Als gevolg hiervan raken de inflatiecijfers over de hele wereld records.

  ———————————————————————————–
  “Dat betekent dat stijgende prijzen en hoge inflatie geen uitvinding van Wit-Rusland zijn. De hele wereld wordt gek van deze inflatie. De groei van de voedselprijzen in de Verenigde Staten is de grootste sinds 1979 geworden. De Europese Unie heeft een record gevestigd voor de gehele periode van de europese eenheidsmunt (1 januari 1999). In Estland bedraagt de jaarlijkse inflatie meer dan 25 procent; en het is meer dan 20 procent in Letland en Litouwen”, meldde Aleksandr Loekasjenko en noemde een aantal voorbeelden.

  ———————————————————————————–
  Het staatshoofd wees op de feiten van onredelijke prijsstijgingen voor ingevoerde goederen en door fabrikanten van binnenlandse producten.
  “Om de een of andere reden blijven importerende bedrijven wisselkoersrisico’s afdekken door de prijzen op te blazen, hoewel de wisselkoers van de Wit-Russische roebel stabiel is. De verantwoordelijkheid voor de redelijkheid van de invoerprijzen moet worden ingevoerd en er moet een controlesysteem worden opgezet”, benadrukte
  Aleksandr Loekasjenko.
  Het staatshoofd noemde ook enkele zakenlieden: “Ten eerste verhoogden ze de prijzen vanwege de verhoogde wisselkoers, en toen onze valuta sterker werd, ‘vergaten’ ze om de een of andere reden om de prijzen te verlagen. Speculanten profiteren gemakkelijk van verstoringen in de toeleveringsketen. De Staatscontrolecommissie heeft feiten gerapporteerd wanneer appels, uien, bieten en kool, geteeld door onze landbouwbedrijven, worden gekocht van bemiddelaars met een 300 procent opslag!
  Aleksandr Loekasjenko is ervan overtuigd dat in zo’n beheersbaar compact land als Wit-Rusland de machtssector absoluut in staat is om de orde te herstellen en een eerlijke behandeling van mensen door de staat te garanderen en degenen die het nodig hebben te ondersteunen en te helpen.
  Tegelijkertijd waarschuwde de president hardhandig: “We hebben geen tekort aan goederen en zullen dat ook niet doen. Dat beloof ik de mensen.”
  Na de vergadering kondigde de voorzitter zijn besluit aan: vanaf 6 oktober is elke prijsverhoging verboden.
  Aleksandr Loekasjenko legde uit: “De prijzen zijn vandaag exorbitant. Ze raakten het plafond. Prijzen kunnen nergens worden verhoogd. Dat is niet nodig. Toch kunnen er uitzonderingen zijn. Deze uitzonderingen staan onder controle van de minister en de gouverneurs.”
  De voorzitter benadrukte ook dat hij niet bang is voor kritiek op deze beslissingen, omdat het belangrijkste is om een eerlijk beleid te voeren.

  Bron: https://www.sb.by/en/

 4. De macht van de VS is voorbij. Decennia van waardeloze oorlogen, wapenleveranties en getreiter met hun nep-dollar hebben alle partijen afgestoten. Van oudsher is Rusland met hun kernwapenarsenaal de enige die leiding en bescherming kan geven aan de verandering. Uiteraard onder leiding van Putin die al 20jr lang werkt aan de ommekeer. De VS zullen de EU kannibaliseren en als schild gebruiken indien er hier geen leiders opstaan die de belangen van de EU laten prevaleren.

 5. De Amerikaanse machtgeile gekkies moeten wel pisnijdig zijn op ome Poetin.

  Syrie werd gescht een soort van amerikaanse stronghold te worden: foutje; Poetin nam het over.

  Dan wilden ze zo graag Europa inpalmen via EU, en de Nato en een proxy oorlogje in Oekieland.
  …en nou staat ome Poetin op het punt Oekieland even over te nemen…..

  Het is gedaan met de wereldmacht van USA.
  Hoop dat de USD ook verder in elkaar dondert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in