De belangrijkste oorzaak van de verslechterende situatie in de wereld is de “hardnekkige wens van het Westen onder leiding van de Verenigde Staten om zijn wereldwijde dominantie veilig te stellen”, zei de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov woensdag in een exclusief interview met Newsweek. Dit streven is “om duidelijke redenen onmogelijk”, voegde Lavrov eraan toe.

“Degenen van wie wij dachten dat zij betrouwbare economische partners waren, hebben gekozen voor onrechtmatige sancties en een eenzijdige verbreking van de zakelijke banden,” zei Lavrov tegen het tijdschrift, verwijzend naar de VS en de EU, bericht Bignewsnetwork.com.

Lavrov, die deze week in New York is voor de 77e Algemene Vergadering van de VN, besprak ook de gevolgen van het westerse embargo voor de Russische economie – en die van henzelf. De sancties blijken een tweesnijdend zwaard te zijn, zei hij, want “in veel Europese landen zien we stijgende prijzen en dalende inkomens, evenals energietekorten en dreigende sociale onrust.”

Betaalbare Russische energie had de EU-industrie in staat gesteld te concurreren met Amerikaanse bedrijven, maar “het ziet ernaar uit dat dit niet meer het geval zal zijn, en het is niet onze keuze geweest,” zei Lavrov tegen Newsweek. “Als mensen in het Westen willen handelen ten koste van hun eigen belangen, kunnen wij hen daar niet van weerhouden.”

Nadat het Westen van de ene op de andere dag heeft vernield wat tientallen jaren duurde om op te bouwen, “denk ik niet dat ze in de nabije toekomst in staat zullen zijn om hun geloofwaardigheid als zakenpartners te herstellen,” zei Lavrov.

  Van SMO naar overwinning, van neppropaganda naar nederlaag - NAVO is in tweespalt

Rusland zal “blijven samenwerken met die partners die klaar zijn voor een gelijkwaardige, wederzijds voordelige samenwerking, die niet zijn beïnvloed door anti-Russische hysterie. En zij vormen de overgrote meerderheid van de internationale gemeenschap,” aldus de minister van Buitenlandse Zaken.

De relatie van Moskou met China, bijvoorbeeld, “wordt gekenmerkt door diep wederzijds vertrouwen” en het behoud van dat strategisch partnerschap is “een absolute prioriteit van het buitenlands beleid”, aldus Lavrov.

Washington en zijn “satellieten leven nog steeds in de tijd van voor gisteren en denken in termen van unipolariteit. Zij kunnen niet accepteren dat de moderne wereld niet langer op het Westen gericht is. En dat zal ook nooit meer het geval zijn,” voegde de minister van Buitenlandse Zaken eraan toe.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Interview van minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov met de Italiaanse tv-zender Mediaset (het is een pittig interview!)Volg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelBereid u NU voor op een nucleaire oorlog
Volgend artikelDe anti-Russische propaganda campagne gaat in de hoogst versnelling
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

13 REACTIES

 1. Het westen gaat ten onder aan zijn eigen arrogantie… en terecht. De vs is de huidige grote rotzooitrapper in de wereld waar het europese continent in het koloniale verleden veel ellende heeft veroorzaakt. Het wordt hoogtijd dat de mensheid eens grote schoonmaak gaat houden en alle hardnekkige kankergezwellen met wortel en tak uitroeit. De wereld staat op een belangrijk kantelpunt. Veel slechter dan het nu is kan het niet worden.

  • Stel je voor dat EU idioten het Hongarije moeilijk maken.

   Dan sluit Hongarije de grenzen, stapt uit de Nato (ze hebben een ander militair pact) En Brussel verliest milliarden per jaar; dan moet verkeer van en naar RO en BU via andere landen.

   Ondertussen lacht HU zich rot; zij hebben nog wel gas en olie voor lage prijs, evenals Servie….

   Het nazi kreng zei ook tegen Servie, hoe ze zouden moeten stemmen….

   Serven zijn een beetje zwart wit; maar 100% betrouwbaar.
   Note: de reden waarom in Srebenica 8000 moslims werden afgeschoten was : een bescheiden wraak.
   Er was een overleg: de DE nazi’s, een Kroatische fascist en….het Vaticaan.
   Besloten werd, dat 1/3 van de Serven mocht blijven leven, vermits ze rooms katholiek werden.
   Moslimlegers gingen beesten en in Servie enarresteerden/vermoordden/martelden/beroofden/verkrachtten Serven.
   Srebrenica was een een bescheiden wraak.

   Ook dat werd niet verteld in Tweede Kamer of op tv; was niet politiek correct……

   Zelfde als met de moord op de Russen in Oekie land, en hetzelfde als het doodmartelen van Russische krijgsgevangen.

   Moet kunnen–vlgs de linkse loeders in kabinet/parlement

 2. Hopelijk begrijpt Lavrov dat niet iedere burger achter onze politieke lijders staat. Wat een engelengeduld hebben die Russen. Ik krijg er telkens meer respect voor. Zou het ook niet beter voor ons zijn als we de Roebel mogen gebruiken voor Europees betalingsverkeer? Laten we het eens in de Doema gooien.

 3. Goed gesproken door de heer Lavrov en 100% waar. Onze regering maakt Nederland kapot door TEGEN Rusland te vechten in plaats van in vrijheid SAMEN te werken. Rutte en kornuiten moeten ophoepelen. Laat Thierry het maar doen en direct afreizen naar Moskou om de vrede te herstellen.

 4. De westerse boedel is failliet. Dat was het in 2008 al, maar toen zagen ze een kans om de financiële problemen op te lossen met nog meer financiële problemen. De covid-vleermuis-scam heeft niet de paniek en genocide gebracht waar men op gegokt had en zorgt nu ook nog eens voor “lastig-wappie-complot-gezeur”. Met de billen bloot gaan onze technocratische despoten niet, dan trekken ze de hele zooi en iedereen maar mee naar de totale godverdommenis.
  Hun straf voor deze megazwendel zal voor de ’beschaafde wereld’ zoals wij die gekend hebben dan ook hoogst uitzonderlijk en buitenproportioneel zijn.

 5. Tout allait très bien et les liens entre la Russie et l’Occident me semblaient être en train de se resserrer lentement et sûrement !…
  Jusqu’à ce qu’un paranoïaque qui n’avait rien vu, se tire une balle dans les pieds et s’acharne à scier les branches sur lesquelles il est assis !… Nous rappelant ainsi qui il est vraiment !…
  Une goutte d’eau à fait déborder son égo déjà surdimensionnée et fait place a une paranoïa partant en vrille jusqu’à la démence
  Et le monde est là, … bouche bée, se demandant que quels genres de sous-développés il s’agit là ?…

  Travail sale, absurde, déshonorant, indigne d’un être humain. A fortiori de la part d’un dirigeant de pays dit civilisé, qui a des armes nucléaires et dont le peuple hors des grandes villes (celles que l’on ne montre pas aux touristes), crève de faim.

 6. NE CHANGEZ PAS MES MOTS S’IL VOUS PLAIT …

  Tout allait très bien et les liens entre la Russie et l’Occident me semblaient être en train de se détendre lentement et sûrement !…Jusqu’à ce qu’un paranoïaque qui n’avait rien vu, se tire une balle dans les pieds, s’acharne à scier les branches sur lesquelles il est assis !… Nous rappelant ainsi qui il est vraiment !…Une goutte d’eau à fait déborder son égo déjà surdimensionnée et fait place à une paranoïa partant en vrille folle jusqu’à la démence …
  Et le monde est là, … bouche bée, se demandant de quels genres de sous-développés il s’agit là ?…

  Travail sale, absurde, déshonorant, indigne d’un être humain. A fortiori de la part d’un dirigeant de pays ce civilisé, qui a des armes nucléaires et dont le peuple hors des grandes villes (celles que l’on ne montre pas aux touristes), crève de faim.

 7. Er zou theoretisch een prima samenwerking tussen Rusland en Europa kunnen zijn.
  Niet alleen heeft RU gas en olie, maar ook zeer zeer bijzondere metalen. met een verkoopprijs van 6 cijfers.
  Bijzondere oxiden, waar een fabriek met 140 man een maand over doet om 100 gram te produceren…..

  Voor super high tech: onmisbaar.

 8. Video bekeken over prijzen in Rusland.
  In de meest afgelegen streek waren tomaten super duur; 13$ per kg
  Maar suiker, bijna 10kg: 1$; super benzine: 0,70$ per liter…

  Net zoals elders, kan je nu om verschillende redenen beter op het platteland wonen.
  De meest dagelijkse kosten: eten, verwarming zijn veel lager.

 9. dE EU laten baas spelen over de europese landen zal ingaan in de geschiedenis als de grootste anomalie aller tijden. Het hele westen (80 %) is nog dommer dan het achterste van een varken (sorry aan de varkens als ik u beledig) . We staan voor een grote omwenteling van de welvaart terug naar de prehistorie door die onverkozen idioten .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in