Foto credit: Social media

De gemengd Amerikaans-Chileense staatsburger Gonzalo Lira stierf vorige week aan longontsteking in een geheime Oekraïense gevangenis waar hij werd vastgehouden na zijn arrestatie omdat hij de Oekraïense autoriteiten bekritiseerde, naar verluidt “Russische agressie” rechtvaardigde en vervolgens afgelopen zomer het land probeerde te ontvluchten nadat hij tijdelijk was vrijgelaten. De regering van de VS is hiervoor verantwoordelijk omdat zij gemakkelijk zijn vrijlating had kunnen bewerkstelligen als één van haar vertegenwoordigers de politieke wil had gehad om dit te doen, maar in plaats daarvan lieten ze hem wegkwijnen en uiteindelijk sterven, schrijft Andrew Korybko.

Voor zijn laatste verdwijning in de zomer voorspelde Lira dat hij waarschijnlijk zou sterven als hij betrapt zou worden bij een poging om de Hongaars-Oekraïense grens over te steken, wat uiteindelijk ook gebeurde. Hij beweerde eerder dat staatssecretaris voor politieke zaken Victoria Nuland van “EuroMaidan” hem persoonlijk haatte en dit verklaart waarschijnlijk waarom Amerikaanse ambtenaren niet probeerden om hun gevangen burger in het buitenland vrij te krijgen, ondanks dat ze dat wel voor anderen deden en de middelen hadden als ze dat wilden.

Feit van de zaak is dat het officieel beleid van de VS is om steun te verlenen aan burgers die in het buitenland vastzitten en om zo hard mogelijk te werken aan hun vrijlating, vooral wanneer hun vermeende misdaad iets te maken heeft met het uitoefenen van de vrijheid van meningsuiting. Lira’s zaak zou hier een schoolvoorbeeld van zijn geweest als hij was gearresteerd voor zijn vermeende misdaden in Rusland, China of Iran, maar omdat ze in Oekraïne werden gepleegd, zweeg de regering van de VS.

  Totale Oorlog: Rusland heropent het front in Kiev - Duizenden troepen op weg naar Wit-Rusland - Gaan de grens met Polen afsluiten

Ambtenaren rekenden er blijkbaar op dat het beter was om hem te laten wegkwijnen en uiteindelijk te laten sterven, waarbij hij beweerde gemarteld te zijn volgens de laatste video die hij voor zijn verdwijning op Twitter deelde, dan om zijn vrijlating te bewerkstelligen en terug te keren naar de VS, waar hij dan verder zou kunnen gaan met het aanklagen van Oekraïne. Deze verwachtingen sloegen echter om nadat top influencers van Tucker Carlson tot Elon Musk zijn lot en nu zijn uiteindelijke dood als het aantoonbare resultaat van mishandeling zo veel mogelijk onder de aandacht brengen.

Lira onthulde eerder dat hij leed aan een reeks gezondheidsproblemen, waarvan de regering van de VS op de hoogte was, maar vertegenwoordigers deden niets om ervoor te zorgen dat hij ten minste werd behandeld met het absolute minimum aan menselijk fatsoen in overeenstemming met de internationale wetgeving. Als ze hadden gewild, hadden ze ervoor kunnen zorgen dat zijn gezondheidsproblemen tijdens zijn verblijf in de gevangenis goed werden behandeld om zijn dood te voorkomen, maar het leek niemand iets te kunnen schelen. De uitkomst bevestigt zijn eerdere bewering dat Nuland hem persoonlijk haat en hem waarschijnlijk dood wilde hebben.

Deze karikatuur van gerechtigheid is om vele redenen belangrijk, niet in de laatste plaats omdat het het verklaarde beleid van de Amerikaanse overheid in diskrediet brengt om zogenaamd altijd die burgers te helpen die in het buitenland vastzitten. Er wordt duidelijk met twee maten gemeten op basis van wie ze zijn, waar ze werden vastgehouden en de context van hun vermeende misdaden. Met andere woorden, het hele proces wordt gepolitiseerd en alleen die gevallen waarvan wordt aangenomen dat ze in lijn liggen met de belangen van de Amerikaanse overheid worden gesteund, terwijl alle andere worden genegeerd.

  Het lot van de Oekraïense militanten die zich in Azovstal overgaven

Het tweede punt is dat de persoonlijke vijandigheid van leden van de regering van de VS, zoals Nuland, jegens Lira gedeeltelijk verklaart waarom ze er niet voor kozen om zijn vrijlating en terugkeer naar de VS te garanderen, of om hem op zijn minst een goede medische behandeling te geven, zodat de bewering dat Biden een bondgenoot van Kiev is, niet zou worden weerlegd. Trump en zijn aanhangers beweerden eerder dat de president daar zo verstrikt is in een web van corruptie dat alles wat zijn regering doet ten aanzien van Oekraïne in dat licht moet worden gezien.

Biden, of beter gezegd zijn beleidsmakers, hadden kunnen proberen om die beweringen gedeeltelijk in diskrediet te brengen door te zorgen voor Lira’s vrijlating en terugkeer of op zijn minst zijn goede medische behandeling tijdens zijn verblijf in de gevangenis, om dit vervolgens te presenteren als zogenaamd bewijs dat de vermeende belangenverstrengeling tussen hem en Oekraïne niet echt bestaat. Immers, als dat zo was (of zo zou het verhaal gaan), dan zou zijn regering niet opkomen voor de rechten van zijn burger die werd vastgehouden voor het uitoefenen van zijn vrijheid van meningsuiting, ondanks dat dit Zelensky in een slecht daglicht stelt.

Het laatste punt dat ik naar voren wil brengen is dat de schuld van de regering van de VS voor de dood van Lira in een geheime Oekraïense gevangenis bedoeld is om een boodschap te sturen naar alle Amerikaanse dissidenten in het buitenland dat hun functionarissen hen letterlijk dood willen hebben voor de faux crime van het zich uitspreken tegen hun beleid. Het regime in Kiev houdt een groeiende dodenlijst bij die ironisch genoeg “vredestichter” (“myrotvarets” in het Oekraïens) heet en waarop een heleboel Amerikaanse en andere Westerse burgers zoals Lira staan.

  Franse defensierapporten erkennen dat het gedaan is met Oekraïne

Elk van hen zou ook kunnen worden vastgehouden of gedood zonder dat de regering van de VS zich daar iets van aantrekt na het precedent dat door zijn dood is geschapen. Sommigen zullen hun mening in het openbaar misschien zelf censureren, terwijl anderen uitdagend zullen blijven, maar ieder van hen zou moeten weten dat de regering van de VS stilzwijgend een vergelijkbaar duister lot voor hen goedkeurt. Het is dit bewustzijn onder hen en het bredere publiek dat op de lange termijn de meeste schade zal toebrengen aan de reputatie van Amerika, die haar functionarissen hadden kunnen voorkomen als ze Lira hadden geholpen toen ze de kans hadden.


Copyright © 2024 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Indien onderstaande link niet werkt, met rechter muisknop aanklikken en openen in nieuwe tab of venster.

Gonzalo Lira – Wie is Zelensky? Een marionet en dit is waaromVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikel‘Afschuwelijke’ kinderattributen gevonden in NYC Joodse tunnels – Media Blackout
Volgend artikelWEF-Globalisten willen “vertrouwen herstellen” – en kondigen een nieuwe plandemie aan
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

6 REACTIES

 1. Lira verbleef in een hotel bij de start van de oorlog. Hij had meteen het land moeten verlaten i.p.v daar te blijven. Temeer daar hij al vrij snel door de regering als Russische spion werd neergezet door zijn verslaglegging.
  Verslag doen over een zwaar corrupt land, terwijl je IN dat land verblijft is voor mij bijna een vorm van zelfmoord.
  Niets is wat het lijkt o.a ook in de wereldpolitiek…
  Lira heeft een te groot risico genomen door in Oekraine te blijven en van daaruit de waarheid aan de wereld te tonen.
  Helaas werd dit zijn ondergang, wat op zich voorspelbaar was.
  Half dood werd hij naar het ziekenhuis gebracht waar hij wellicht het finale spuitje heeft gekregen.

  Lira ging altijd zijn eigen weg in het leven, ook al waarschuwde anderen hem om het land meteen te verlaten.
  De leugen regeert in de wereld, de waarheid wordt letterlijk monddood gemaakt.
  Ook Lira is hiervan een duidelijk voorbeeld.
  Wederom een mooi mens die is vermoord.
  R.I.P Gonzalo Lira.

  https://www.youtube.com/watch?v=Ou3me49ngss

  • Ik heb nooit begrepen waarom hij zijn motor niet liet staan om door de bossen Hongarije in te lopen. Hij wist dat hij anders gepakt zou worden. Maar ziek nieuws is het

 2. Ze zullen hun karma onbegrijpend terugkrijgen, ze zullen op hun niveau eindelijk begrijpend wat delen is zoveel mogelijk anderen meetrekken in de afgrond.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in