Kan Rusland nog kwaadaardiger en monsterachtiger voorgesteld worden dan dat, volgens de westerse russofobische propagandaverhalen. In een ongelooflijk staaltje van hypocrisie beschuldigen de Verenigde Staten en de Europese Unie Rusland ervan de voedselexport en de honger in de wereld als wapen te gebruiken, schrijft Strategic-culture.org.

Net wanneer u denkt de meest absurde laster gehoord te hebben, overtreffen de Westerse mogendheden hun eigen perverse tirades en russofobie.

Eerder is Rusland ervan beschuldigd de energiehandel en de massale vluchtelingenstromen als wapens te gebruiken bij het voeren van een afschuwelijke “hybride oorlog” om “de westerse democratieën te ondermijnen”. O, die gemene, gemene Russen! Laat de karikaturen van James Bond maar komen, alstublieft.

Vergeet niet dat Rusland al tientallen jaren een betrouwbare leverancier is van economische olie en gas aan de Europese Unie, die van cruciaal belang is voor het bestaan van het blok. Zelfs tijdens de recente geopolitieke spanningen en beledigingen heeft Moskou gezorgd voor de volledige levering van zijn gecontracteerde koolwaterstofvoorraden om de economieën van Europa aan te drijven en de Europese huishoudens te verwarmen. Rusland heeft lang geïnvesteerd in de ontwikkeling van infrastructuur om zijn strategische rol als energieleverancier van Europa te onderbouwen. En toch, wanneer Rusland een nog betrouwbaarder pijpleiding-infrastructuur aanbiedt in de vorm van Nord Stream 2 onder de Oostzee, heeft het niets anders opgelopen dan dwaze en brutale beschuldigingen dat het energie als wapen gebruikt. Het zijn de Verenigde Staten en hun Europese lakei-regeringen die de vitale hulpbronnen als wapen gebruiken en de economische betrekkingen politiseren om egoïstische strategische redenen die tot gevaarlijke oorlogszuchtige spanningen en conflicten leiden, terwijl het welzijn van de gewone burgers in gevaar wordt gebracht.

Evenzo, toen Europa de laatste jaren geconfronteerd werd met een migratiecrisis van miljoenen ontheemden die vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika naar de Europese Unie vluchtten, was het Moskou dat uiteindelijk beschuldigd werd van het “bewapenen van vluchtelingen”. De ontwrichting van miljoenen mensen uit onder andere Libië, Syrië, Irak en Afghanistan werd en wordt rechtstreeks veroorzaakt door de door de V.S. geleide NAVO-oorlogen. En weer werd Rusland ervan beschuldigd de fenomenale massamigratie te bewapenen in een vermeend plan om de EU te destabiliseren. Laten we niet vergeten dat het de militaire interventie van Rusland was, ter ondersteuning van Syrië, tegen een heimelijke oorlog voor regimeverandering, gesponsord door de VS en zijn Europese NAVO-bondgenoten, die een einde maakte aan die misdadige oorlog. Als de Verenigde Staten en hun NAVO handlangers erin geslaagd waren Syrië volledig te vernietigen, zoals zij dat ook elders hadden gedaan, dan is het een redelijke veronderstelling dat het aantal vluchtelingen dat naar Europa stroomt nog groter zou zijn geweest.

  De voedselcrisis in 2023 zal veel erger zijn dan de meeste mensen zich kunnen voorstellen

Het vermeende vermogen van Rusland tot “hybride oorlogsvoering” – berust op een door en ontkracht vooroordeel bij de Westerse imperiale machten, dat weerklank vindt in het plichtmatige Westerse propagandasysteem dat bekend staat als de “nieuwsmedia”. Moskou en in het bijzonder de Russische president Vladimir Poetin van zulke gruwelijke machinaties beschuldigen is een verraad aan de zieke geesten die in de Westerse mogendheden heersen, ziek door Russofobie en hun imperiale arrogantie. Er is ook een grote factor van schuldprojectie, al dan niet bewust. Dat wil zeggen, de V.S. en zijn NAVO-lakeien beschuldigen Rusland van precies die misdaden die zij op wereldschaal begaan hebben.

En zo komen wij bij de nieuwste manifestatie van kwaadaardige dubbelzinnigheid en hypocrisie – Rusland beschuldigen van het uithongeren van de wereld.

Deze week hebben de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken en de voorzitter van de Europese Commissie Ursula Von der Leyen beiden de beschuldiging geuit dat Moskou de uitvoer van tarwe en andere basisvoedingsmiddelen naar de wereldmarkt blokkeert, en daardoor verlammende tekorten en prijsinflatie veroorzaakt. Dat veroorzaakt op zijn beurt honger in de wereld, vooral in arme landen die met voedselonzekerheid te kampen hebben. De Verenigde Naties hebben gewaarschuwd voor een dreigende wereldwijde voedselcrisis.

Onheilspellend drong de redactie van de Wall Street Journal aan op een marine-interventie door de VS en zijn bondgenoten om de scheepvaart in de Zwarte Zee te “escorteren”. Dat zou uitlopen op een openlijke escalatie door de NAVO-mogendheden, gebaseerd op een onoprecht voorwendsel: De NAVO trekt ten strijde om de wereld te voeden! Op een soortgelijke cynische manier als bij vroegere voorwendsels van “bescherming van de mensenrechten”.

  De Deagel voorspelling voor 2025 liet zien wie de winnaars en verliezers van WO3 zouden worden: nu Joe Biden naar een gevecht snakt, willen we hem eraan herinneren aan welke kant Amerika valt

Kan men Rusland misschien nog kwaadaardiger en monsterachtiger afschilderen dan dat, volgens de westerse russofobische propagandaverhalen?

De oorlog in Oekraïne heeft zeker gevolgen gehad voor de kritieke uitvoer van tarwe en andere basisgraanprodukten. Rusland en Oekraïne zijn goed voor ongeveer een derde van de tarwevoorraad in de wereld. De scheepvaart over de Zwarte Zee met landbouw- en andere grondstoffen is verstoord sinds Rusland op 24 februari, dus ruim drie maanden geleden, zijn militaire operatie in Oekraïne begon.

Maar dit conflict is in de eerste plaats ontstaan door het beleid van de VS en de NAVO om het extreem-rechtse Oekraïense regime te bewapenen om het Russische volk aan te vallen en Moskou te destabiliseren. Na acht jaar van dodelijke provocaties heeft President Poetin een interventie bevolen om de groeiende vijandigheid te voorkomen.

Als de landbouwexport is stopgezet en de wereldprijzen zijn beïnvloed, dan moeten de Westerse mogendheden verantwoordelijk worden gesteld voor het roekeloos aanwakkeren van een oorlog. Ten tweede zijn de havens van Mariupol en Odessa door het door de NAVO gesteunde regime in Kiev ondermijnd. Daardoor is de burgervaart belemmerd. Dat komt neer op misdadig gedrag van de kant van de NAVO, niet van Rusland.

Ten derde klagen Blinken en Von der Leyen dat Rusland opzettelijk de uitvoer van tarwe en andere voedingsmiddelen tegenhoudt. In werkelijkheid wordt Rusland onderworpen aan een economische oorlogsvoering in de vorm van illegale en eenzijdige sancties op zijn vermogen om internationale financiële transacties te verrichten. Rusland ziet zich voor een “existentiële uitdaging” geplaatst door de imperiale machten van het Westen, die een “totale oorlog” voeren om de regering van Moskou te vernietigen. En toch wordt Rusland ervan beschuldigd geen voedsel naar de rest van de wereld uit te voeren.

  EU is medeplichtig aan VS-plan om Europa in chaos te storten

De arrogante Westerse mogendheden vertonen een mentaliteit die overeenkomt met die van een rover die een huiseigenaar berispt omdat hij deuren en ramen niet voor zijn gemak wijd open laat staan.

Feit is dat roekeloze Westerse elites hun eigen burgers en samenlevingen hebben getroffen met ongekende problemen door migratie als gevolg van hun misdadige oorlogen en met een spiraalsgewijze stijging van de kosten van levensonderhoud als gevolg van hun verzwaring van de betrekkingen met Rusland over energie en andere handel. De heersende klasse in het Westen zijn degenen die een hybride oorlog voeren – tegen Rusland, China, en anderen, en ook tegen hun eigen bevolking.

Als de Westerse mogendheden zich ook maar iets zouden aantrekken van voedselzekerheid en honger (dat doen ze zeker niet), waarom sluizen ze dan wapens ter waarde van honderden miljarden dollars en euro’s naar Oekraïne om het conflict te verhevigen? Washington en zijn Europese vazallen dwarsbomen opzettelijk elke politieke, diplomatieke oplossing van het conflict in Oekraïne en in ruimere zin met Rusland. Zij zijn de schuldigen aan het in gevaar brengen van de planeet, niet alleen door massale honger, maar ook door een wereldoorlog.


Copyright © 2022 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

De globalisten gaan over tot de DOODFASE van de menselijke uitroeiingVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWij zijn nu allemaal Russen
Volgend artikelBijna alles wat rationeel, goed, mooi en moreel is, is vernietigd ten gunste van collectieve idioterie
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

3 REACTIES

  1. De westerse bevolking wordt gewoon opgeofferd voor en door de in en in rotte combinatie van eu en us onderleiding van volkomen nietszeggende trekpoppen van het grote geld.

  2. Het graan is klaar voor transport.
    Maar de Oekies hebben mijnen in havengebied gelegd; willen die alleen opruimen, als de nato met oorlogsschepen om hun veiligheid te garanderen. Dat zou WO3 zijn…..

    Rusland moet gewoon alle havensteden innemen; dan de de Oekies dwingen mijnen op te ruimen…

    Maar: wat er ook gebeurt: de russen krijgen de schuld…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in