Zodra de Verenigde Staten, Duitsland en andere NAVO-mogendheden hadden aangekondigd grote hoeveelheden tanks voor het slagveld aan Oekraïne te zullen leveren, begon het regime in Kiev onmiddellijk de levering van F-16 gevechtsvliegtuigen van Amerikaanse makelij te eisen, schrijft Strategic Culture.

De houding is onverbeterlijk. Chutzpah op steroïden, of misschien cocaïne.

Zoals de Oekraïense president Vladimir Zelensky deze week schaamteloos en zonder een zweem van ironie tegenover bedrijfsleiders in Florida verkondigde, betekent de oorlog in zijn land “grote zakelijke kansen” voor het Westen. Deze clowneske figuur was vroeger komiek en acteur voordat hij politicus werd. Nu kan hij pooierij toevoegen aan zijn groezelige carrière.

Wekenlang zijn er in de westerse landen martelende publieke discussies gevoerd over de vraag of er tanks moeten worden gestuurd om het regime in Kiev te steunen tegen Rusland. Plotseling hebben de VS, Duitsland en andere NAVO-bondgenoten zich een voor een onttrokken aan het taboe en de levering van zwaar wapentuig toegezegd. De regering Biden verklaarde dat zij ongeveer 30 eenheden M1 Abrams zal sturen. Duitsland zal ongeveer 14 Leopard 2 tanks sturen, evenals verschillende andere Europese NAVO-leden die het voertuig van Duitse makelij in hun inventaris hebben. Groot-Brittannië heeft aangekondigd ongeveer 14 van zijn Challenger 2-tanks te zullen leveren en Frankrijk overweegt Leclerc-tanks te leveren.

Deze aantallen zijn veel kleiner dan de 300 die het regime in Kiev eist en zullen niet leiden tot de veelgeprezen en totaal onrealistische “overwinning” op Rusland. Het symbolisme maakt echter deel uit van een enorme oorlogszwendel. Het gaat allemaal om het oppompen van meer winst in plaats van enig principe of serieus strategisch doel in Oekraïne, afgezien van het destabiliseren van Rusland en het proberen Moskou internationaal te isoleren. Het gevaar is echter dat als het kruitvat verder wordt opgestookt, het risico van een onbedoelde ontbranding steeds groter wordt.

Het is bijna lachwekkend – als het niet zo ernstig was – hoe roekeloos de haast van de NAVO-mogendheden is om elkaar te overtreffen in militaire waanzin.

Moskou heeft een “uiterst gevaarlijke escalatie” veroordeeld die de NAVO in direct conflict brengt met Rusland op weg naar een volledige oorlog in Europa. Een dergelijke oorlog zal niet beperkt blijven tot Europa. Dit is een stap van de afgrond naar een wereldoorlog met groot risico op het ontketenen van nucleaire vernietiging.

In het afgelopen jaar, sinds Rusland zijn speciale militaire operatie in Oekraïne lanceerde om een door de NAVO gesponsord neonazistisch regime te neutraliseren dat acht jaar lang het etnische Russische volk in het oosten van Oekraïne (dat nu na volksreferenda in de Russische Federatie is opgenomen) heeft aangevallen, hebben de Verenigde Staten en hun bondgenoten de wapenleveranties aan Oekraïne in een duizelingwekkend hoog tempo opgevoerd.

  Britse leger onvoorbereid op conflict van welke aard dan ook - voormalig defensieofficial

De financiële en militaire hulp van de VS, de NAVO en de Europese Unie aan Oekraïne bedraagt in 12 maanden tijd ongeveer 100 miljard dollar. En dat terwijl deze staten hun eigen burgers vertellen dat er niet genoeg geld is om essentiële openbare diensten en welzijnsbehoeften te financieren, te midden van een verpletterende economische inflatie die voor een groot deel wordt veroorzaakt door de energieprijzen die de pan uit rijzen door het eenzijdig stopzetten van de Russische gasleveranties. De aard van de wapens is geëvolueerd naar steeds meer offensieve vuurkracht en hoeveelheid. De bereidheid van de NAVO-machten om militaire middelen te mobiliseren geeft aan dat deze oorlog werd geanticipeerd op een krachtmeting met Rusland.

De Oekraïense defensiefunctionaris Joeri Zak gaf een arrogant commentaar op het relatieve gemak van de “volgende grote hindernis” om F-16’s gevechtsvliegtuigen aan te schaffen.

“Ze wilden ons geen zware artillerie geven, toen deden ze dat wel. Ze wilden ons geen HIMARS [raketten] geven, toen wel. Ze wilden ons geen tanks geven, nu geven ze ons tanks. Behalve kernwapens is er niets meer dat we niet zullen krijgen.”

Dat betekent dat F-16’s de volgende zijn.

Het is niet duidelijk wie de “zij” zijn die “geen wapens wilden” leveren. Bij elke stap hebben westerse leiders snel alle vermeende scrupules of bedenkingen over het leveren van wapens overboord gegooid. De zogenaamde “reserves” lijken achteraf gezien niets anders te zijn geweest dan cynisch bedrog om het westerse publiek te misleiden over wat hun politici aan het doen zijn – namelijk de poorten van de hel openen voor oorlog door Oekraïne met wapens te overladen en elke poging om het conflict via politiek en diplomatie te beëindigen de kop in te drukken. Opdat men niet vergeet dat politiek en diplomatie de eerste en dringendste inspanning zouden moeten zijn. De nalatigheid, ja de verwerping, van de diplomatie door de westerse mogendheden komt neer op een criminele samenzwering om de vijandigheid aan te wakkeren.

Ondertussen heeft Lockheed Martin, de Amerikaanse fabrikant van de F-16, vrolijk medegedeeld dat het bereid is het gevechtsvliegtuig aan Oekraïne te leveren zodra de NAVO-leiders het licht op groen zetten. Lockheed Martin is ook de maker van HIMARS- en Javelin-raketten. Het Amerikaanse militair-industriële complex boekt recordwinsten met deze oorlog in Oekraïne. De wereldwijde wapenexport van de VS is op jaarbasis met naar schatting 50 procent gestegen, vooral door de verkoop aan Europese bondgenoten die hun arsenaal hebben leeggehaald voor Oekraïne.

  Hoe ik een jaar SHTF overleefde in het Bosnië van de jaren 90

Er is een gevoel van onvermijdelijkheid dat de “hindernis” van F-16’s en andere geavanceerde oorlogsvliegtuigen te zijner tijd zal worden genomen, op dezelfde manier waarop Washington en zijn bondgenoten hun lamme aarzeling over raketten en tanks hebben overwonnen. Wat we kunnen verwachten zijn meer langeafstandsraketten en geavanceerde gevechtsvliegtuigen.

President Joe Biden verklaarde op absurde wijze dat de tanks die naar Oekraïne worden gestuurd niet “offensief” of een “bedreiging voor Rusland” zijn. Hij noemde ze “tanks voor de vrijheid”. Dit is dezelfde onzin als andere NAVO-leiders die beweren dat de beste weg naar vrede in Oekraïne is om het regime in Kiev te bewapenen met nog dodelijker wapens. Biden beweerde ook dat de oorlog voorbij zou zijn als de Russische troepen zich uit Oekraïne zouden terugtrekken. Dit is misleiding over de oorzaken van het conflict en waar de geopolitieke agenda van Washington werkelijk om draait: het redden van hegemoniale ambities ten opzichte van Rusland, China en elke andere vermeende rivaal. De oorlog zou niet zomaar ophouden, zoals Biden door zijn tanden heen loog. De oorlog in Oekraïne is slechts een slagveld in een veel grotere oorlog om de handhaving van de Amerikaanse suprematie, die niet langer levensvatbaar is in een opkomende multipolaire wereld te midden van de instortende Amerikaanse economische macht.

De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Annalena Baerbock zei het deze week het beste, zij het onbedoeld. “We voeren een oorlog tegen Rusland,” flapte ze eruit tijdens een parlementair debat van de Raad van Europa in Straatsburg over het zenden van Leopard-tanks.

De oorlog in Oekraïne is niet meer dan een zwendel in dezelfde smerige traditie als die welke in de jaren dertig door generaal-majoor Smedley D Butler van het Amerikaanse Korps Mariniers werd veroordeeld. Zelensky en zijn kliek gaan gebukt onder corruptie en winstbejag, zoals blijkt uit het massale ontslag van zijn kabinetsmedewerkers deze week. Zelfs de westerse media konden het schandaal niet negeren, hoewel zij hun best deden om het fiasco goed te praten als een hardhandig optreden tegen corruptie. Die ontslagen kwamen er pas nadat bekend werd dat Zelensky’s assistenten zich schuldig maakten aan verduistering, fraude en omkoping.

  Een nachtmerrie voor de luchtverdediging van Odessa: Kettingexplosies, branden en paniek - Russische verzadigingsaanval met Kalibr-golven en Geranzwermen (Video's)

De enorme sommen geld die door westerse regeringen in het Kievse regime worden gepompt met dank aan de westerse belastingbetaler en de schuld van toekomstige generaties is een drijvende kracht achter de corruptie. Natuurlijk eisen de afpersers in Kiev steeds meer wapens van het Westen omdat de “big business” hun zakken, offshore eigendommen en bankrekeningen vult.

En natuurlijk voeren de westerse wapenbedrijven de productie, verkoop en winst maar al te graag op. Westerse politici en regeringen voeden zich aan de trog van het militair-industrieel complex via lobbyisten en sinecures van bestuursleden, zoals de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin, die banden heeft met Raytheon, een ander Pentagon-bedrijf dat zich heeft verrijkt met het Oekraïne-conflict.

Ondanks de westerse mediapropaganda over de “verdediging van Oekraïne” en de “strijd voor democratie”, is de realiteit dat de Verenigde Staten en hun NAVO-bondgenoten er allemaal voor zijn om de kapitalistische oorlogseconomieën te smeren en voor hun eigen persoonlijk gewin. De tragedie is dat de wapenpijpleidingen Oekraïne niet zullen helpen. Russische troepen decimeren het door de NAVO gesponsorde neonazi-regime. Zelfs tanks of oorlogsvliegtuigen zullen de militaire ramp niet kunnen redden.

Het Westen vult een bloedbad in Oekraïne voor hun kooplieden des doods. Het is onfatsoenlijk om mensen zonder morele of rechtvaardige reden af te slachten, maar allemaal voor de winst van bedrijven, zichzelf en de corrupte cabal in Kiev.

Het echte gevaar is dat de vampirische orgie van wapens die naar Oekraïne gaat, een angstaanjagende wereldoorlog en wereldwijde catastrofe kan uitlokken. Dat is de maatstaf voor het kwaad in het hart van de westerse mogendheden en hun marionettenmeesters. De Eerste en Tweede Wereldoorlog waren manifestaties van hetzelfde kwaadaardige imperialistische systeem. Als het zijn zin krijgt, dat wil zeggen zonder de remmende kracht van Rusland, dan staat de wereld voor een nieuwe ramp die door hetzelfde misdadige systeem wordt veroorzaakt.


Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.

OEKRAÏNE CONFLICT DOSSIER

Schokkende video’s tonen Oekraïners die Russische krijgsgevangenen neerschieten en martelenVolg Frontnieuws op Telegram

Lees meer over:

Vorig artikelWereldgezondheidsorganisatie publiceert lijst van geneesmiddelen die landen in voorraad moeten nemen “in geval van nucleaire noodsituatie”
Volgend artikel“Wellicht is Duitsland in oorlog met Rusland. Veel geluk, misschien loopt het deze keer beter af dan de Tweede Wereldoorlog” – Kroatische president
Frontnieuws
Mijn lichaam is geen eigendom van de staat. Ik heb de uitsluitende en exclusieve autonomie over mijn lichaam en geen enkele politicus, ambtenaar of arts heeft het wettelijke of morele recht om mij te dwingen een niet-gelicentieerd, experimenteel vaccin of enige andere medische behandeling of procedure te ondergaan zonder mijn specifieke en geïnformeerde toestemming. De beslissing is aan mij en aan mij alleen en ik zal mij niet onderwerpen aan chantage door de overheid of emotionele manipulatie door de media, zogenaamde celebrity influencers of politici.

16 REACTIES

 1. Behalve kernwapens is er niets meer dat we niet zullen krijgen.Daar begin ik aan te twijfelen , als de leveringen van tanks nog geen nukes van rusland uitlokken zullen ze de UKKIES wel een paar kleine nukes geven zodat rusland reageerd. Het valt me op dat hoe dichter de crach van dollar en euro komt hoe sneller ze wapens leveren.

 2. Wist niet dat er ook Pz.Kpfw III ’s werden verstuurd! Ow jee, deze stalen doodskisten waren daar 70 jaar geleden ook al aan het huishouden. Ze leren het ook nooit he die moffen.

 3. Beste Mensen

  Dat heet dus Demonische
  Bekend als Democratisch
  Welk is opgebouwd uit twee Woorden
  Crazy en Demons
  Een Satan gerelateerde vertakking

  Dank U

 4. Het westen is een wanhopige poging aan het doen om de wapen-lobby en westerse hegemonie in stand te houden.
  Als bezinning niet aan de orde is,is het duidelijk waar ze(we) naar toe gaan.
  De afgrond in.Socialisme is communisme voor de langzaam-lerenden.
  Tsja,met zulk een moreel verval mag de big dipper ook wel komen van mij.

 5. Net als Corona wordt ook dit verhaal tot megaproporties opgeblazen. Blijkbaar geloven nog vele mensen dat Poetin een strijder tegen het globalisme is terwijl hij er zelf tot diep over z’n oortjes in zit. Dat gerol met spierballen aan beide kanten heeft geen ander gevolg dan massale slachting van slavische volkeren en laat dat nu precies zijn wat familie Rothschild met z’n Khazaarse mafia wil. Oekraïne is een, in potentie, zeer rijk land waar veel te halen valt en Rotschilds en Rockenfellers zijn al veeeeel vaker over lijken gegaan. Bestudeer de geschiedenis m.b.t. het Khazaarse rijk en er zal snel duidelijk worden waarom al deze slavische jongens, mannen en straks vrouwen en kinderen geofferd moeten worden en waarom Poetin met z’n mobilisatie geen spat beter is dan Zelensky. Beide heren zijn acteurs die volledig meewerken aan deze hele ellende…….

  • Ondanks de scherpe waarschuwing van Rusland geen verdere uitbreiding van de NAVO aan de staatsgrenzen heeft de NAVO toch Oekraïne in november 2008 uitgenodigd, waarmee duidelijk een bekende oorzaak-gevolgrelatie werd ingezet die het NAVO-beleid ten aanzien van Rusland definieerde als een beleid dat streefde naar een proxy-conflict met gebruikmaking van Oekraïne als stand-in voor de NAVO.
   Dit beleid werd bevorderd doordat de VS, de EU en de NAVO allemaal samen optraden om in februari 2014 een staatsgreep in Oekraïne te plegen om de grondwettelijk verkozen president, Victor Janoekovitsj, af te zetten en te vervangen door een nieuwe, ultranationalistische regering, gedomineerd door aanhangers van de verfoeilijke ideologie van Stepan Bandera. De staatsgreep slaagde en in april verklaarde de nieuwe Oekraïense regering de oorlog aan de etnisch Russische bevolking van de Donbas. Deze actie leidde tot de Russische annexatie van de Krim en de verlening van militaire steun door Rusland aan de Donbas, wat precies de militaire interventie op gang bracht waarvoor William Burns zes jaar eerder had gewaarschuwd.
   Oekraïne en zijn NAVO-bondgenoten eisten vervolgens vrede en startten onderhandelingen die leidden tot de goedkeuring van het Minsk-akkoord, dat voorzag in een staakt-het-vuren in ruil voor garanties met betrekking tot de Oekraïense soevereiniteit over de Donbas en relatieve autonomie voor de etnische Russen in de Donbas, waarbij hun taal, religie, cultuur en tradities werden beschermd.
   De Minsk-akkoorden hebben acht jaar gefaald, waarbij Oekraïne er niet in slaagde de vereiste grondwetswijzigingen door te voeren om de rechten van de etnische Russen in de Donbas te waarborgen. De redenen voor deze vertraging zijn vandaag bekend, dankzij de openbare bekentenissen van de voormalige Oekraïense president Petro Porosjenko, de voormalige Duitse bondskanselier Angela Merkel en de voormalige Franse president François Hollande, die alle drie de akkoorden hebben ondertekend. Deze drie nationale leiders hebben toegegeven dat de Minsk-akkoorden gewoon een schijnvertoning waren, ontworpen door Oekraïne om tijd te winnen voor de opbouw van een NAVO-proxy-leger dat zowel de Donbas als de Krim kan heroveren.
   Het besluit van Rusland om Oekraïne op 24 februari 2022 binnen te vallen was geen onuitgelokte daad van agressie, maar veeleer een legitieme uitoefening van zijn recht, samen met de pas onafhankelijke republieken Lugansk en Donetsk, op preventieve collectieve zelfverdediging in het licht van de dreigende agressie door het pas opgeleide leger van Oekraïne, dat volgens plan weinig meer was dan een NAVO-proxy.

 6. Het punt is, dat alles dat Zelensky c.s. roepen,
  voorgekookt is in het Pentagon.
  Het betekent gewoon, dat dit de Nato-plannen zijn.

  We gaan eerst nog zien, dat Nato-tanks munitie met verarmd uranium [ delpetend uranium ] gaan afschieten – en dan Rusland de schuld geven van het gebruik van nucleaire wapens.

  Al decennia en wereldwijd, is de V.S. , en nu U.K., Nato, de gevaarlijkste oorlogs-hitser en oorlogs-voerder.

  • De VS is sinds 1987 bijna continu in oorlog geweest in het Midden-Oosten, met uitzondering van de jaren 1997 en 2000. Van 2001 tot 2016 hebben de VS voortdurend de “Oorlog tegen Terreur” gevoerd. Van de 240 jaar dat de Verenigde Staten van Amerika bestaan, zijn ze 219 jaar in oorlog geweest. Slechts 21 van de 240 jaar was er geen oorlog. De Verenigde Staten zijn meer dan 91% van hun bestaan in oorlog geweest.

 7. Joeri Zak ……..juist ja…….de zoveel arrogante Oekraïense blaaskaak.

  De naam zegt het al.

  Het hele bestuurlijke wereldje hangt van dat soort aan elkaar.
  Een muil als een hooischuur. Het niveau van een gehangen gans. Een ego van onverzettelijkheid.
  De gemiddelde Nederlandse minister.

  Hier ga ik niet teveel aan verspillen. Met het instorten van alles zullen we de Joeri’s Zak nog wel tegenkomen.

  Nooit vertrouwen. Niets te vreten geven.

 8. Als poetin binnen enige weken een groot offensief begint, op zijn ouderwets, eerst massief bombardement; artillerie, raketten, liegtuigen, daarna infanterie en gemotoriseerde troepen, kan hij naar de grens gaan om al dat spul in ontvangst te nemen.

  Altijd leuk voor export.
  Maar hij moet wel EINDELIJK echte actie ondernemen. heeft iemand hem al verteld dat Rusland in oekieland een oorlog voert?

 9. Het wordt tijd dat die clown wordt afgeschoten. Die dreiner blijft maar door gaan met zijn eisen. Ik eis ook iets en hopelijk gebeurd het.

 10. How long does it take to train a Tank commander/gunner/loader/driver? It cannot be done in a fortnight. There will be a lot of expensive scrap littering the Ukraine.

 11. The Ukrainians will have run out of cannon fodder by the time these complex weapons get onto any battlefield. And these mechanically complex things need a large backup force to just keep them running, you cannot just call the AA in the middle of a battle. Or after one for that matter.

  From the beginning of this self-inflicted tragedy, I have said that Ukraine’s best option would be to capitulate and belly up to the negotiating table with Putin. The propaganda machine went into overdrive from day 1 as the former Ukrainian Asov Nazis were immediately rehabilitated into ‘Plucky Freedom Fighters’ instead of RW fascists and the Russians morphed into a pack of howling predatory wolves. Meanwhile, the US took a former penis piano player and used him to launder billions. Russia/Putin was never going to back down, they can’t afford to and they have the numbers and the equipment. You cannot pull trained soldiers, sailors and airmen out of a top hat overnight. As ever, ”God will always be on the side of those with the biggest battalions.”

  A swift defeat/surrender may not do much for national self-esteem, but think how much death and destruction of Ukrainian nationals and their infrastructure could have been avoided.

  The western powers are complicit in the unfolding stupidity especially the FJB crime syndicate and the military-industrial complex. Always follow the $$$$. The rats will emerge for any conflict as there is always money to be made on the bodies of the gullible dupes doing the dying. Was it ever any different?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in